Jump to content

AEW Dynamite - 27 ноември 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

Този епизод ми се стори най-слабия досега. Не че като цяло беше лошо кеч шоу, но в сравнение с предишните епизоди беше на по-ниско ниво. Особено първият час не блесна с нищо. Сякаш имаше някои други технически проблеми и спорни решения.

 

Първият сегмент беше готин, имаше забавни моменти като подаръците и бащата на Джерико. Но сякаш му липсваше по-ефектен край.

 

Трент е доста солиден мидкардър, но ми се стори странно решението да тушира в една седмица и Пентагон (в Дарк) и Феникс. Би трябвало точно на такива хора да джоби. В крайна сметка са двете главни мексикански звезди, пък и са over.

 

Продължавам да не разбирам пуша на японката Меркюри. И като цяло, желанието трите главни жени в ростъра да са японки. Когато имаш кечист, който не говори английски, по-добре той да бъде ефектен хийл. Точно това наблюдаваме в момента с трите японки в WWE. Преди година бяха скучни фейсове, сега са от най-интересните жени като цяло там. В AEW нямаме никаква индивидуалност при трите такива. Поне Рихо и Шида донякъде са over, можеха на Шида и другата мацка (която впечатли доста) да дадат победата. Но по някаква причина мустакатата я взе. Тя нали загуби на Full Gear, защо продължават да я пушват? Аз лично бих искал да видя пуш на Shanna, която разказа доста трогателна история в последния Dark. Можеха да й пуснат промото в епизода. Като цяло тя ми се струва с най-голям потенциал, пък и е яка мацка.

 

Дебютът на новия отбор също ми беше странен, не разбрах защо атакуваха Коуди, защо и по този начин. Получи се доста неловко, никой не знаеше кои са те. Можеха да ги промотират по някакъв начин преди това, като цяло изглеждаха солидни.

 

Вторият час беше по-добър, Омега и Пак направиха доста добър мач, MJF и Пейдж не толкова, но поне сегментът между DDP и MJF беше стабилен. Мелето между Bucks/Dustin и Inner Circle също.


Нещата, които много ми харесаха в шоуто:

-Промото на Dark Order. По принцип винаги съм бил фен на мрачните образи, но от Double or Nothing насам Ордъра грам не ме бяха грабнали, бяха едно от нещата, за които не ми пукаше изобщо. Но последните две седмици доста се издигнаха с промото на Уно и най-вече с тези визитки. Буквално са сякаш някакъв култ и вече изцяло имам интерес кои ще влязат в евентуалния им стейбъл и като цяло как ще се развият нещата.

 

-Главният мач. Джерико продължава да прави много за компанията, като освен, че участва в мощни сегменти всяка седмица, успява и да гради солидни мидкардъри от неизвестни имена. Преди месец направи Дарби Алин една от най-големите им звезди, сега превърна Скорпио Скай в един от солидните мидкартъри. Когато дебютират по-големи звезди в компанията, ще имат нужда от победа над солиден мидкартър. Скорпио Скай вече е такъв. Освен това мачът беше доста добър, имаше съспенс накрая, макар че победителя беше ясен. Финалът също ми хареса, беше ясно, че следващата вражда за титлата ще е Джерико-Моксли. Той е първият в ранглиста, пък и е единствения фейс мейн ивентър, който не се е бил срещу Джерико. Враждата ще е голяма. Проблемът ще е като свърши, защото няма да имат други звезди за претенденти, вече дойде момента, в който трябва да подпишат някоя друга голяма звезда.

Link to comment

AEW е в ефир вече 2 месеца и противно на моите очаквания въобще не е инди-фиестата, която очаквах като разправях, че няма да ги гледам. Реално за мен сряда е единствената гледаема вечер за кеч въобще вече. Като на NXT даже му смъкват нивото вече, защото все повече заприличва на RAW и SD, губи си идентичността.

 

AEW обаче лека-полека напипват верния ритъм. Преди 2 месеца нямаше как да има сегмент като началния с Jericho. Jericho е златен, прави може би втория си най-добър рън в кариерата и покрай него всичките джабронита обират позитиви. Евала и на баща му, голем образ. :D 

 

От всички шолота, AEW се справят най-добре да изграждат някакви образи и интриги. Щом успяха да накарат PAC/Nevillе, дето беше дъното на крузър дивизията на WWE, да изглежда като стабилен мид-кардър, това е монументален успех. :D 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Как се движат рейтингите? Последните предавания нали NXT ги задмина?

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Биха миналата седмица само с малко, като се изсипа целия ростер на WWE. Ще видим тази седмица.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
soundcloudrapper

.

Huskarl said: Soundcloud рапър с профилна снимка на Varg Vikernes се представя за кеч ютюбър. Човече, ти си истински символ на мултикултурализма. :D 
Link to comment

Allie, топ мацката на TNA преди Tessa. Преди 1-2 седмици Kong я нападна и й отряза косата, сега прави повторен дебют с мъжа си(Pepper Parks) и некъв китарист, ако не греша? Малко странно коментаторите ги назоваха по имена(прякори?), а никой не ги знаеше кои са... Според мен Коуди до края на следващата година ще има да се бие с тези новите 2ма, MJF+Wardlow и евентуално после помежду си в The Elite, преди да се пробва пак за титлата. Дано да имат нещо и за Allie, защото за мен тя е лицето на женската им дивизия, макар че до сега с нищо не се запомни.

Джерико всякаш не е от тази компания, просто всичките му промота, сегменти и мачове до някъде са над нивото на AEW. Moxley също е великан, уви малко се избързва с включването му в борбата за титлата, защото просто той трябва да я спечели на някое голямо шоу и да бъде топ лицето на компанията. По същият начин се избърза и с Inner Circle. За какво му е стейбъл на Джерико, когато печели срещу топ лицето Коуди след намеса на MJF, а хора като Darby Allin и Scorpio Sky могат да бъдат победени и чисто или след Dusty finish DQ например. :D 

 

Иначе Scorpio е готин, Lucha братятата са готини, Trent е готин и с голям потенциал, може би на нивото на MJF, PAC и Page. И като повтарям за пореден път MJF, гадното и надуто копеленце заслужава повече от някакъв си пръстен! Един 2ри шампионски пояс трябва да измислят задължително! DDP, както и Billy Gunn преди изглеждат бая здрави чички, особено на фона на машината Wardlow... Mid и uppercard-a изглеждат интересни, според мен има кой да да се бие с Джерико за титлата. ;) 

Относно женските - не може да имаш яки мацета като Allie, Britt, Bea, Shida + опитни и наистина международни кечистки като Kong и Shanna, а същевременно шампионката ти да е дете, а топ конкурентката да е "майка" й... Kenny Omega е едно от лицата заради които гледам шоуто, уви да вземе да си завре питона в гащите и да не пушва японските си hentai фантазии... :D Отделно кажете ми какво прави МЪЖ в женската дивизия??? Nyla Rose или да си става tag team с другия гейзер, или да я(го) освобождават(от компанията)! Изобщо не мога да ги разбера тия западните post-gender общества... Верно на Коуди жена му е черна и той за тва се прави на толерантен, но тови е борба, кеч, бой, истории, мъжки и просташки "спорт" дет се вика, кви са тия педалски истории!?

jlny.gif

Link to comment

Правя двоен пост, но уви, тая свалоч WWE(вече не е NXT) тотално са пръснали AEW...

NXT: 810k

AEW: 633k

И 2те шоута правят спад, уви AEW бая, въпреки мачът за титлата...

jlny.gif

Link to comment

Тези рейтинги говорят лошо и за двете шоута по своему.

 

Това, че NXT има само 810k, при положение, че WWE пушнаха ростъра им до такава степен на едно от най-големите им PPV-та, показва, че явно casual зрителя им няма намерение да гледа шоуто в никакъв случай. Аз лично предполагам, че се дължи на самата атмосфера в NXT - малка зала, инди обстановка като цяло. Самите кечисти не са чак толкова различни спрямо тези в главния ростър, така че едва ли това е причината.

 

Според мен спадът в рейтингите на AEW, и то с цели 200k, се дължи на липсата на яснота за следващо PPV. В крайна сметка всички евентуални вражди се градят с цел да кулминират на PPV. В момента се намират в някаква междинна ситуация, където нищо съществено не се случва и предимно градят нови звезди в ростъра. Друг фактор е, че и самият епизод беше слаб, най-слабия досега. Дано в седващите седмици дадат яснота за следващия турнир и вдигнат нивото. Някой голям дебют също ще дойде много добре, например Marty Scurll.

 

Иначе, според мен, рейтингите не са чак толкова важни, колкото ги изкарват някои кеч журналисти и фенове. Да, показателни са за продукта на дадено шоу, но не са от такова значение, колкото са били преди 20 години, когато е имало наистина война между WWE/WCW. Тогава интернета не беше толкова развит, колкото телевизията. Решението кое шоу да се избере да се гледа на момента е било с много по-голяма ценност. Докато в днешно време дори и да избереш да гледаш едното шоу на момента, веднага след края можеш да пуснеш другото. Може даже да се гледат двете едновременно. Така че в днешно време не е важно толкова да се гледа дадено шоу по телевизията веднага, важно е в крайна сметка хората да са го гледали.

Link to comment

Единичните рейтинги не са чак толкова важни, но тенденцията за AEW не е благоприятна.

 

Това шоу се считаше за PPV материал. Мач за световната титла, сегменти с Jericho и Cody, Omega vs. PAC. Да паднеш с толкова, толкова рано, не е добре. Защото AEW все още стрелят мачове като луди и разтеглят roster-а до краен предел. А NXT имат вагон кечисти в резерв и достъп до главния roster. Тепърва ще показват мускули. Тяхната задача е да пречат на AEW и засега си постигат целта.

Link to comment

Това е абсолютно катастрофално и честно казано необяснимо за мен. За мен шоуто като качество се подобрява, правят повече сегменти, мачовете имат смисъл и посока, категорично единственото гледаемо шоу в момента, и да ги ебат така. Скандално..... 😮 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
The Olimpic Hero

Беше най-слабият епизод, като усещане. Абсурдно е да дебютираш някакви кечисти, които публиката не ги знае, в сегмент с главна звезда. Имам предвид сегментa на Cody. Butcher & Blade? Гледах изумено екранът си казвах: "Кои по дяволите са тези и защо нападат Cody".

 

Отделно преди 2 седмици се ражда нова звездва в лицето на MJF, стои равностойно с микрофона с Chris Jericho, прави ти златен сегмент и в следващите 2 шоута не му даваш да прави 10-минутни talk сегменти. Не е ли най-логичното нещо MJF да бъде използван всяка седмица в сегменти, в които да говори.

 

Реално най-доброто нещо от цялото шоу беше промо пакетът за Dark Order, такива неща трябва да се правят, а не безсмислени мачове с нехаризматични японки с напълно неясни образи за широката публика, каквито за съжаление има всяка шибана седмица.

               

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...