Jump to content

Random gems 9: Най-дълго задържалите се стейбъли в WWE


Radox

Recommended Posts

Време е за поредното "издание" на рубриката ми Random gems, в която просто от време на време пиша на някаква напълно случайна и забутана тема, която ми попадне из нета. Този път става въпрос за стейбълите на WWE. Като цяло, групите в тази компания не просъществуват кой знае колко дълго, като повечето стейбъли издържат само по няколко месеца. Това обаче си има и своите изключения. Днес ще проверим кои са най-дълго издържалите групировки от 3 или повече кечиста в историята на WWE. И така ...

 

 

12. място - THE SHIELD - 460 дни

The Shield едва ли имат нужда от специално представяне. Дебютирали като хийлове на 28 ноември 2012, тримата "командоси" са едно от най-свежите неща в новата история на WWE. Те са нещо като модерен вариант на nWo, който отново сее разруха из шоутата и прави каквото си поиска. Постепенно, тримата се превръща в любимци на тълпата преди на 3 март 2014 изненадващо групата да се разпадне, след като Сет Ролинс предава аверите си и става хийл.

 

11. място - THE RADICALZ - 519 дни

Радикалите са иновативна групировка с интересна история. Четиримата напускат едновременно WCW и само дни по-късно започват да се появяват в публиката на шоутата на WWF. Те твърдят, че са приятелски настроени и са фейсове, но всъщност постоянно прилагат подли тактики за да постигнат целите си, превръщайки се за нула време в една от най-непредсказуемите сили във федерацията. Дебютът им е на 31 юли 2000, като The Radicalz се задържат година и половина, но има период през есента на 2000 година, в който реално не се бият заедно, а всеки се съсредоточава върху сингъл кариерата си, като и четиримата успяват да спечелят титли, преди отново да се обединят през ноември 2000, за да помогнат на Triple H във враждата му с Austin. След изгонването на Benoit през април 2001 фракцията продължава да съществува с другите трима члена преди Dean Malenko да се пенсионира на 3 юли.

 

10. място - LEGACY - 604 дни

Групировката, състояща се от синове на бивши величия в кеча, също е доста интересна идея. Randy Orton обединява сили с Ted DiBiase и Cody Rhodes и се превръща в доста страховит хийл, следван навсякъде от лакеите си. Тримата се обединяват на 1 септември 2008 и просъществуват чак до 27 април 2010, когато всичко приключва в троен мач между тях на Wrestlemania 26, спечелен от Randy Orton.

 

9. място - 3MB - 629 дни

Изненадващо, но факт. Стейбълът 3 Man Band, създаден на 21 септември 2012 с идеята да е единствено комедиен джобърски цирк, всъщност се задържа над година и половина във федерацията! Интересен елемент е, че противно на почти всяка друга фракция в историята, тримата от 3MB не се скарват след като губят, а продължават да са заедно, макар че почти всеки техен мач е загуба. Стейбълът вероятно щеше да просъществува още по-дълго, ако на 12 юни 2014 Jinder Mahal и Drew McIntyre не бяха освободени от компанията. По-късно те се завърнаха, но не се обединиха отново с Heath Slater за да възродят групата.

 

8. място - THE CABINET - 660 дни

Това е стейбъл, създаден с точно определена цел - да помага на милионера JBL всячески да запази своята световна титла. Началонто му е дадено на 5 август 2004, като JBL наема Orlando Jordan и The Basham Brothers да му пазят гърба. Те се справят доста успешно и Bradshaw запазва златото чак до април 2005. След като той губи титлата обаче продължава да ползва услугите на своите слуги още известно време, преди The Bashams да бъдат разделени от драфта през лятото на 2005. Стеъйбълът продължава да съществува само с JBL и Orlando Jordan в него, преди към тях да се присъедини Jillian Hall. Нещата приключват на 26 май 2006, когато Orlando Jordan бива освободен от WWE.

 

7. място - NATION OF DOMINATION - 741 дни

Ето, че стигаме до първия стейбъл, задържал се над 2 години! Идеята на тази фракция е да защитава интересите на черната раса, като се състои само от негри. NOD се превръщат в едни от основоположниците на Attitude ерата със своя брутален стил и с войните си с "белия" стейбъл Disciples of Apocalypse и "латино" стейбъла Los Boricuas. NOD се появяват за пръв път в WWE на 11 ноември 1996 и се задържат до 28 ноември 1998. През тези две години, групата преминава през много промени, нови членове и разриви. Старият лидер Faarooq бива изместен от издигащия се младок The Rock, който става новият водач на групировката. След като Rock се концентрира върху соловата си кариера, останалите членове се бият още малко по отборни мачове, преди тихомълком да се разделят. 

 

6. място - TEAM XTREME - 802 дни

Този отбор, състоящ се от Matt Hardy, Jeff Hardy и мениджърката им Lita се появява с гръм и трясък в таг дивизията на WWF на 25 май 2000, когато Lita прави своя дебют. Преди това братята Харди вече от няколко години се бият заедно в компанията, но този период няма да го включваме. С екстремния си стил и с активното участие на пичката Lita в мачовете им, тримата бързо печелят симпатии и популярност. Триото демонстрира учудваща издръжливост, като се запазва заедно без особени скандали през цялата 2001 година, преживявайки няколко TLC мача, както и Инвазията на WCW заедно. Стейбълът престава да съществуна на 5 август 2002, когато Matt Hardy атакува брат си, завиждайщи му за успехите, които постига като сингъл кечист. Години по-късно, двамата отново се обединяват, но вече без Lita.

 

5. място - THE AUTHORITY - 982 дни

Едва ли има нужда да припомням този стейбъл и ролята му в WWE в близкото минало. Замислен като инструмент, с който HHH и жена му Stephanie да контролират изцяло шоутата на федерацията, той бързо се превръща в най-мощната сила в цялото WWE. Началото е поставено още на 18 август 2013, когато Triple H става хийл, помагайки на Randy Orton да спечели титлата на WWE от Daniel Bryan. Под една или друга форма, мощното Authority продължава да контролира компанията почти 3 години, правейки черен живота на любимците на публиката Bryan, Reigns, Cena и т.н. Цялата концепция обаче втръсва на феновете и накрая Vince McMahon обявява, че дава контрол на двете шоута съответно на Shane и Stephanie, с което Authority престава да съществува на 6 април 2016.

 

4. място - EVOLUTION - 1107 дни

Един от най-великите стейбъли в цялата история на кеча, Evolution започва своя живот още на 22 септември 2002, когато Ric Flair се обединява с Triple H, помагайки му да запази своята World Heavyweight титла. По-късно, в началото на 2003, към двамата се присъединяват Randy Orton и Batista, като идеята на групировката е проста - тя представлява "еволюцията" на професионалния кеч, като символизира най-доброто в спорта в миналото му (Ric Flair), в настоящето му (Triple H) и в бъдещето му (Orton/Batista). През първите почти 2 години от съществуването си, основната цел на Evolution обаче е да осигури постоянното запазване на титлата от Triple H. Звездния миг е на Armageddon 2003, когато и четиримата си тръгват от турнира с титли, като са влезли в него без нито една. Randy Orton успява неочаквано да спечели световната титла през лятото на 2004 и бива на секундата изхвърлен от групата, като по-късно Triple H го побеждава и си връща златото. След това обаче Batista печели Royal Rumble 2005 и също напуска групата, побеждавайки три пъти подред своя бивш ментор Triple H за златото. Triple H се завръща на 3 октомври 2005 и пребива брутално Ric Flair, слагайки окончателната точка в бляскавата история на стейбъла.

 

3. място - DEGENERATION X - 1184 дни

Тук става въпрос за първото превъплъщение на легендарната групировка. Дните на Triple H и Shawn Michaels през 2006-2009 не са включени. Първоначално стейбълът се състои от HHH, Michaels и Chyna, като го играе комедийна трупа, която помага на Michaels да запазва титлата си, участвайки същевременно в доста забавни сегменти. Той е създаден на 11 август 1997. След пенсионирането на Michaels след Wrestlemania 14, Triple H става новият лидер и присъединява към стейбъла Billy Gunn, Road Dogg и X-Pac. Петимата с Chyna просъществуват заедно доста дълго, като доста често обаче имат и дрязги помежду си. Triple H си взима лека почивка от стейбъла през 1999, концентрирайки се върху окултното в The Corporate Ministry, а след това и върху първите си рейнове със световната титла през есента. Докато Хиксовете гради име, останалите членове на DX обаче поддържат живо името на стейбъл, преди отново да се обединят с HHH в началото на 2000, помагайки му отново да запази титлата си. Следва лек период на неактивност, преди Gunn, Road Dogg, Chyna и Triple H да се обединят за един последен 8-tag отборен мач на Smackdown на 6 ноември 2000, който слага край на оригиналния run на Degeneration X.

 

2. място - WYATT FAMILY - 1353 дни

Wyatt Family е една доста интересна групировка, като тези 1353 дни всъщност са разделени на 2 самостоятелни периода. Първият е от 7 ноември 2012 до 29 септември 2014, а вторият е от 19 юли 2015 до окончателния край на стейбъла на 9 май 2017. Зловещите брадясали биячи правят своя дебют през зимата на 2012 като пребиват наред с единствената цел да удовлетворят стоящия в люлеещ се стол свой лидер Bray Wyatt. В началото на 2014 The Wyatt Family най-после се сблъсква с другата вилнееща по онова време групировка с 3 члена The Shield, като излиза победител и в двата мача помежду им. На 29 септември Bray Wyatt обявява, че "освобождава" Luke Harper и Eric Rowan от влиянието си, с което слага край на стейбъла. Тримата се обединяват отново около година по-късно, като към тях се присъединява и чудовището Braun Strowman. Следва период на доминация, след което към стейбъла се присъединява и брадясалият Randy Orton. Той обаче печели Royal Rumble 2017 и предизвиква Wyatt за златото, печелейки го на Wrestlemania 33. Окончателният край на Wyatt Family настъпва 9 май на Smackdown, като Eric Rowan се бие с Luke Harper. 

 

1. място - THE NEW DAY - над 1900 дни до момента...

И ето, че стигаме до най-дълго съществувалата фракция в цялата история на WWE. Освен това, тя се отличава с това, че за целия си над 5-годишен период на съществуване никога не е сменила състава си и все още е с оригиналните си 3 члена - Kofi Kingston, Big E и Xavier Woods. Замислен като комедиен стейбъл, New Day придобива неочаквано голяма популярност и от ръководството на компанията решават да го задържат изключително дълго време. Групата дебютира на 21 юли 2014 и днес, над 5 години по-късно все още е в центъра на шоутата, като Kofi Kingston дори успя да спечели титлата на WWE! The New Day, въпреки че доста хора вече ги обвиняват в еднотипност на малоумния им гимик, са пример за невероятно постоянство и издръжливост без прецедент при стейбълите в историята на WWE.

35izpu1.jpg

Link to comment
Todor Atanasov

Не знам откъде черпиш информация, ама The Shield не се разпадат на 3 март и стейбъла им се задържа с поне 100 дни повече отколкото си посочил, което автоматично ги поставя пред Радикалите.   

Link to comment

Shield се разпадат на 2 юни. Това от март 2014 г., доколкото помня, беше по време на мача им с Wyatt Family, дето Ролинс си тръгна, понеже не се разбирали. Но не са се разпадали.

Link to comment
Metzgermeister

Хубава статия отново, като и аз имам две забележки:

 

1) Лита дебютира в WWF в началото на 2000 г., като тогава е valet на Essa Rios и едва после се присъединява към Мат и Джеф.

 

2) Новия ден си бе замислен като сериозен стейбъл в началото, но след като не получаваха никакви реакции няколко месеца след официалния им дебют, решиха да ги обърнат на хийл паляци и това все пак проработи.

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...