Jump to content

Мафия - психологическа игра

baikiro

Recommended Posts

Posted

Да разрам ли,че мога да бъда титулуван като шампион на играта ?

Иначе слабата ми  активост бе стратегията, чрез кояо постогнах целта си да елиминар скришно  мутрите, без да се вдиг много шум около мен

U_think_U_Know_Me
Posted

Поздравявам шайнинг за играта. Разбирам, че това е първия път, в който повечето играете, но @The Best безумно е на фона на протяжни теми как някакви са намерили дупка в системата и се опитват да те окрадат, в първия възможен момент съзнателно да тръгнеш да мамиш. В играта към онзи момент има 7 човека. Ти и бобоци очевидно сте търсили кои са мутрите и по този начин сте неелиминируеми. Отделно от това съобщавате, че още двама не са, защото сте ги проверили. Това нали осъзнаваш, че в реална игра на живо директно я обезсмисля. Двама души чрез надничане установяват, че други двама не са мутри от 7 човека. И очевидно тук не опира въпрос до правилата, ясно е, че за първа игра никой не се е сетил. Като се явяваш на изпит по математика в условието на задачата не пише "не преписвай от другарчето". Реално на мен първоначалната ми идея беше да привлека освен лууп, и бобоци на наша страна и ни сервираш това. Може би шайнинга трябваше да ме номинира предишния кръг и щяхме да спечелим дори и така.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

Posted

Поздравления за всички участвали, стана искрено забавна игра по мое мнение. Евала и на baikiro за организацията, и също на Himler и Cecoborg за победата. ShiningWizard също си изигра ролята без грешка и заслужава похвали.

Признавам си, че сбърках доста фокусирайки се върху поведението на The Best, който от раз искаше да поеме инициативата и да го играе добрият лидер-шериф, което здраво ме накара да се съмнявам в добронамереността му. :D А той завалията наистина бил честен.

Абе въобще аз съм доволен от играта и с кеф бих участвал пак. Забавна е, не натоварва откъм време... всичко е точно.

U_think_U_Know_Me
Posted

По принцип всички печелите, само аз и шайнинг губим.

Posted

@U_think_U_Know_Me не съм мамил. От моя страна това беше подвеждаща тактика - не съм гледал кой кога влиза във форума. Това е просто една игра. Аз в началото дори не мислих да участвам в нея, но @baikiro се записва за всички мои инициативи и често ми е помагал да си окомплектовам темите и виждайки, че няма много желаещи се записах пръв. Дори му помогнах да намери още участници и съм агитирал разни хора да се запишат. Надявам се сега, когато всеки знае какво представлява тази форумна игра да има повече записали се във втора част. Намирам подобни форумни игри за забавни и чудесен повод за сплотяване на колектива и изглаждане на различия, а не за започването на вражди.

Как разбрах, че @U_think_U_Know_Me и @ShiningWizard са мутри още в началото? Много лесно - направих поведенчески анализ на водещия и започнах да анализирам един по един участниците поставяйки се на мястото на Бай Киро. Ако аз бях на негово място и имах неговата гледна точка щях:

1. Да заложа на поне една интелигентна мутра. На хартия, аз, Ю тинк и @Loop сме най-интелигентните, а и най-възрастни участници в играта. Нормално е да избере един от нас за мутра. Аз не съм мутра... следователно някой от останалите е. И като по поръчка ми дойде активността на Ю тинк в началото на играта. Прекалено инициативен ми се видя, разпознах и фалшивия опит да се скара с другата мутра на по-късен етап в играта. Все пак това е Ю тинк. Ако тръгне да се кара с теб няма просто да ти каже: "Момче, с теб нямам време да се занимавам".

2. Бай Киро не би сложил ученик за мутра - Бобоци отпада, Цецоборг кой го знае ще влиза ли изобщо в играта или ще е неактивен - прекалено рисковано е да бъде избран за мутра. Химлер е контроверсален потребител и ако не бях нападнал още в първия кръг, а си бях затраял съм сигурен, че всички щяха да се насочат към него. И никнеймът му не му помага, също така:D Жена за мутра в игра на Бай Киро? Това да ме обесят не мога да го повярвам:D И Лимона отпадна. Останаха Луп и Шайнинг, като втория е най-незабележим сред останалите участници и по мои сметки това го прави най-вероятния избор за ролята и перфектната мутра.

Поздравявам всички за успешната и забавна игра. Видяхте, че се опитах да ударя едно рамо на Киро и чрез доминацията, която упражних всъщност се опитвах да привлека повече интерес към играта. Без моята инициативност едва ли щяха да се случат толкова много обрати. Не ми е пукало дали ще спечеля или няма.

Искам да изтъкна и единствената грешка, която мафиотите направиха. Изгониха прекалено рано Лимона. Тя можеше да им бъде съюзник в следващите етапи и да се опитат да я манипулират. Благодаря на всички участници и се надявам да се запишете и в мои форумни игри, когато им бъде даден старт. Аз във втората "Мафия" едва ли ще играя, но може да ме изберете за водещ, стига @baikiro да желае да се пробва като участник.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Posted

Получи се много интересна и динамична игра. Всички се представиха много добре. Призовавам други потребители да се включат във втори сезон на играта!

@baikiro Вторият сезон отново ли ще бъде воден от теб или ще те видим в ролята на участник и някой друг ще се нагърби с организирането на играта?

U_think_U_Know_Me
Posted

Ако не сте гледали наистина-поздравления. До последно смятах, че съм успял да залъжа, че химлер ми е съучастник. Може би грешката е прекалено лекото влизане на шайнинг, но трябваше липсата на наливане по химлер да ви е по-сигнална лампа. А добре, като не си надничал как позна, че лууп и цецо не са влизали?

В смисъл лууп си призна после май?

Posted

Провокация използвах, а и има друг начин да влезеш, без останалите да го видят - форумната опция anonymous, чрез която никой не може със сигурност да види влизал ли си или не. Аз ако бях мутра щях да влизам анонимно и никой нямаше да знае кога съм на линия и кога не.

Лайкът на последния ти пост е от мен:D

Posted
On 11/14/2019 at 5:04 PM, baikiro said:

Не е толкова трудоемко. Играта като тръгне, сама си върви, водещия само я направлява. Иначе това какъв ще си в играта ще се определи от случаен жребий за да е всичко както трябва. :D

@The Best интересен анализ, но си далеч от истината. Това е мой пост преди началото на играта. Random number generator определи кой какъв ще е. :D

@Bobotsi ще водя още една игра преди да се пусна като участник. Искам да изгладя правилата и самата игра още повече. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

U_think_U_Know_Me
Posted

Еми ако е така си ме надиграл наистина и ти се извинявам.

Posted
1 minute ago, baikiro said:

@The Best интересен анализ, но си далеч от истината. Това е мой пост преди началото на играта. Random number generator определи кой какъв ще е. :D

@Bobotsi ще водя още една игра преди да се пусна като участник. Искам да изгладя правилата и самата игра още повече. 

Случайният жребий съвпада напълно с моята теза:) Поздравления за организацията и успех със следващата ти игра.

Posted

Като страничен наблюдател ми беше доста интересно да чета. Може би ще се включа в следващата игра.

Posted

Играта за мен се разви доста интересно. Имаше обрати, имаше скандали, имаше безпочвени обвинения. :D Какво повече да иска човек от една игра на мафия? Искам да спомена повратните точки в играта.

1. U_think "превърта" по време на 2-ри ден и започва брутална офанзива срещу The Best, защото смята, че втория използва непозволени средства за да спечели играта.

2. Шерифът Himler разследва ShiningWizard по време на 2-рата нощ и разбра, че той е мафиот, но реши да си замълчи и да не споделя с останалите, което си остава едно от най-странните решения взимани някога. 

3. Cecoborg1 не оставя друг шанс на The Best освен да изгони Loop, въпреки че той подозира истинския мафиот ShiningWizard. Това решение удължи играта и накрая нещата бяха на кантар. 

MVP на гражданите -  The Best

MVP на мафията - U_think_U_Know_Me/ShiningWizard 

Благодаря на всички участвали, защото без вас игра нямаше да има. Очаквайте утре или в други ден тема за втората игра, да видим колко хора можем да съберем. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

U_think_U_Know_Me
Posted

За второто издание просто няма да ми стигне времето. Призовавам хората да се запишат, играта е много по-интересна като я играеш, отколкото ако я гледаш отвън. Да не говорим, че при много голяма бройка хора, могат да бъдат вкарани и други роли. Не знам имената на ролите във варианта на мафия, но със сигурност има еквивалентни на изброените от мен:

Поп- играе на страната на гражданите. Може нощно време да защити един играч от елиминация от мафиотите. Може да защити и себе си, но няма право две поредни вечери да защитава един и същи човек. Тук проблемът е, че това прекалено много усложнява вечерната фаза, защото бай ни Киро освен че трябва да чака мафията да избере някой, чака и въпросния пич да реши.

Врачка- може би най-интересната роля в цялата игра. Врачката играе от отбора на мафията, но изначално не знае кои са мафиотите и те не знаят коя е тя. Всяка вечер има право да пита гейммастъра за 1 играч дали е мафиот. От една страна трябва да убеди гражданите, че е техен човек, от друга дори собствения й мафиотски отбор може да я убие.

Сиър- прекалено силна роля за мен. Играе от отбора на гражданите и има способностите на врачката.

Принц- играе от отбора на гражданите, няма как да бъде убит от тях в дневната фаза. Съответно ако бъде разкрит като принц, то първата работа на мафията ще е да го убие.

Танер- играе собствена игра. Неговата цел е да бъде линчуван от гражданите като мафиот. Главната игра си продължава независимо дали спечели или загуби. Той просто играе друга игра.

Ловец- играе от отбора на гражданите. Ако бъде убит през нощта на сутринта има право да убие един играч преди да напусне играта.

Бодигард- ако бъде убит през нощта от мафиотите не умира същата вечер, а чак следващата.

Имплиментирането на тези всичките роли е свързано с баланс. Реално няма как на 7 човека да им дадеш специални роли, просто защото играта ще стане малоумна. Просто ви ги казвам като подготовка, ако много се разрастне играта, да ги има обяснени.

• 4 months later...
The Olimpic Hero
Posted

Изчетох сезонът чак сега. U_think_U_Know_Me е играл доста зле социално, но вярвате или не, ще трябва да се съглася с него за едно нещо. Това с гледането и следенето на профили е било пълен абсурд и буквално е решило сезона. Bobotsi, който е мирен гражданин, вижда, че Loop и cecoborg не са влизали 24 часа във форума, което му дава още двама мирни граждани и на сезон от 8 човека дефакто играта вече е почти спечелена от мирните граждани. След това дали The Best е гледал или не профили няма абсолютно никакво значение, стига му да използва информацията от Bobotsi и така вече има 4 сигурни мирни граждани, включвайки и себе си. Та за обобщение ще кажа, че тук сезонът е решен от странични фактори и дупки в правилника, а не от надиграване.

Posted

Ето, отново демонстрираш избирателно разбиране. Профили се гледат в почти всеки сезон и никакви наказания не следват от това. Колко пъти съм показвал, че моят профил е гледан от други играчи в загубени от мен сезони? Отделно от това, почти съм сигурен, че ако ти беше на мое място в този сезон щеше да загубиш. Вероятно би си помислил, че Бобоци блъфира, което може да е вярно заключение в конкретния случай. Аз самият блъфирах и Институцията се хвана лесно на въдицата и излезе извън контрол. След това видях, че имаше интеракция между него и другия мафиот, колкото да отбият номера и да разсеят подозренията, но това ми беше достатъчно, за да спечеля сезона. Разбира се, не мога да се сравнявам с твоята перфектна мафиотска игра и винаги ще съм в сянката ти:(

Posted

Предлагам да анулираме този сезон и да не го броим в официалната статистика, какво ще кажете?

The Olimpic Hero
Posted
1 minute ago, The Best said:

Отделно от това, почти съм сигурен, че ако ти беше на мое място в този сезон щеше да загубиш. Вероятно би си помислил, че Бобоци блъфира, което може да е вярно заключение в конкретния случай. Аз самият блъфирах и Институцията се хвана лесно на въдицата и излезе извън контрол. След това видях, че имаше интеракция между него и другия мафиот, колкото да отбият номера и да разсеят подозренията, но това ми беше достатъчно, за да спечеля сезона.

Нямам представа какво би станало ако аз бях играл. Никой не може да каже какво бих си помислил. Въобще понятието "ако" ми е едно от най-омразните. Просто ти давам най-елементарна логика, с която си можел да спечелиш сезона, без да има каквото и да било значение какво пишеш в темата. Просто имаш сигурни цифри от 4 мирни граждани. В първи сезон едва ли Bobotsi би се сетил да блъфира, не го подценявам или нещо подобно, просто си мисля, че в първи сезон е почти невъзможно.

Posted

Тогава не беше изрично споменато и за това реших че не е против правилата. Естествено тогава играех за първи път и не бях напълно наясно какво представлява играта, тогава на всички ни беше за първи път. Още тогава разбрах, че не е правилно и не бих го направил отново.

Не смятам че е нужно да се анулира сезона или нещо подобно, ако ще се обявява за нулев, трябваше е да още тогава. Станалото, станало. Сега всички знаем, че такива неща са абсолютно забранени и никой не би опитал да прави подобно нещо. 

Posted

Значи най-елементарната логика е да си помисля, че почти всички освен Институцията са граждани, защото някой ми го е казал? Е, чак толкова елементарен не съм, но ти благодаря за топлите думи:D Когато се спасих от изгонване през първата дневна фаза пак е било на късмет? Плюс това, да не влезеш 24 часа във форума не те прави 100% гражданин, самият аз опитах подобна тактика във 2 сезон, когато бях мафиот и ти ме "разкри".

Posted
3 minutes ago, Bobotsi said:

Тогава не беше изрично споменато и за това реших че не против правилата. Естествено тогава играех за първи път и не бях напълно наясно какво представлява играта, тогава на всички ни беше за първи път. Още тогава разбрах, че не е правилно и не бих го направил отново.

Не смятам че е нужно да се анулира сезона или нещо подобно, ако ще се обявява за нулев, трябваше е да още тогава. Станалото, станало. Сега всички знаем, че такива неща са абсолютно забранени и никой не би опитал да прави подобно нещо. 

1 minute ago, The Best said:

Плюс това, да не влезеш 24 часа във форума не те прави 100% гражданин, самият аз опитах подобна тактика във 2 сезон, когато бях мафиот и ти ме разкри.

Демек си нарушил правилата? :rolleyes:

Posted

Не поставявайте под въпрос думите на БОЖЕСТВОТО в тази игра! Думите на човекът с най-извънземната СТРАТЕГИЯ, идваща от друго измерение на човешкото съзнание, която ние, обиковените простосмъртни, не бихме могли да възприемем и разберем приживе. Според нас, да ти се подаряват роли и да имаш администраторски авторитет, са причините за лесните му победи, но боК Олимпик продължава да ни опровергава с убийствената си логика и факти, леещи се като мед от върха на пръстите му! Затова единственото, което можем да направим, е просто да замълчим и да гледаме отстрани със страхопочитание!

The Olimpic Hero
Posted
11 minutes ago, Suffer-H said:

Не поставявайте под въпрос думите на БОЖЕСТВОТО в тази игра! Думите на човекът с най-извънземната СТРАТЕГИЯ, идваща от друго измерение на човешкото съзнание, която ние, обиковените простосмъртни, не бихме могли да възприемем и разберем приживе. Според нас да ти се подаряват роли и да имаш администраторски авторитет, са причините за лесните му победи, но боК Олимпик продължава да ни опровергава с убийствената си логика и факти, леещи се като мед от върха на пръстите му! Затова единственото, което можем да направим, е просто да замълчим и да гледаме отстрани със страхопочитание!

Спри се, сериозно. Буквално почна да ме дебнеш във всяка тема, за да тролиш, изтърка се вече. Ще започна да ти трия постовете и толкова. Аз водя нормална дискусия по стратегия. Следващ подобен пост ще ти изтрия и не ме ебе.

Пускам пост, в който искам да коментирам играта с участниците от първи сезон и разбира се идва тролът Suffer-H, за да е на всяка манджа мерудия. И понеже спомена, че съм админ, то ще действам като админ и ще ти трия постовете.

Posted

^Как? Бих могъл да ги наруша, само ако съм единственият мафиот и няма кой да вземе решение за отстраняване на мирен гражданин? Когато имам партньори мога да си позволя да не вляза един или два дни на нощната фаза. Ето ново несъответствие - взаимоизключващи се правила:

1. Влизай всяка дневна и нощна фаза нищо, че на нощната няма какво да правиш, ако нямаш роля, само и само да не филмираш някой нарушаващ правилата, когато погледне профила ти и си помисли, че разбираш ли - не си влизал, защото нямаш роля:D Всеки ден научавам по нещо ново за тази велика игра, добре, че ми отваряте очите.

Posted
On 12/8/2019 at 2:08 PM, baikiro said:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е всеки да влезе поне 1 път във форума през нощната фаза на играта.

Айде и втория сезон замина. :(

Аве, защо коментираме тема от преди 6 месеца. :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...