Jump to content

Мафия - психологическа игра

baikiro

Recommended Posts

Posted
14 minutes ago, U_think_U_Know_Me said:

. Искам да отбележа за бобоцито- теб новинирам, а не дъ бест, защот с първата си реплика реши да ме номинираш. Това не ти ли е съмнително ?

Ми нали трябва да имам някакъв довод ве, ти ми се виждаше най- подходящ за номиниране, ако пък само си мълча ще кажете че се спотайвам. Сериозно ли си мислите, че ако съм мафиот ще гласувам и нападна първи, това е много очевидно издаване. Правя го, защото именно институционистта се обади да не номинираме никой, което според мен е начин за измъкване.

Posted

Брой на гласовете: 

U_think_U_Know_Me - 2 гласа

The Best - 2 гласа

Bobotsi - 1 глас

@U_think_U_Know_Me не едитвай мнение заради правописни грешки, всеки разбира какво имаш предвид. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

ShiningWizard
Posted

Колкото и TheBest да е един от вечните babyface-ове в BWC (като Рей Мистерио), не бих се учудил ако крие един гаден хийл търн.

U_think_U_Know_Me
Posted

Отменам бобоци тогава. КАКВО ЩЕ КАЖЕШ СЕГА, ПОСЛЕДОВАТЕЛНО ЛИТИ СЕ ВИЖДА? 

П.С: бай киро гг момче, пиши ме за втория кръг. Като се върна от виетнам ще те отменя като гейммастър дори.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

Posted

Брой на гласовете: 

U_think_U_Know_Me - 2 гласа

The Best - 2 гласа

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Аз вече гласувах, но явно защото не съм удебелил не се е зачел гласът ми. @U_think_U_Know_Me - гласувам за теб. Защо? Защото това е игра, а ти много се вживяваш на първо време. "Няма да съм аз първия изгонен" - защо? Какво ти пука ти ли ще бъдеш или не? И само защото един човек(пред да заявиш казаното) е гласувал против теб започваш да се опасяваш? Не ми се струва логично. Другите причини:

1. Пръв започна разговора. И призова да не се номинира никого - "Аз лично никой не смятам да номинирам, докато не се поразвие играта." . Въпреки това обаче... се притесняваш да не би мафиотите да спечелят бързо? Ами точно това ще стане ако следваме твоята логика - мафиотите ще ни елиминират един по един през вечерния цикъл, а ние ще загубим човек така или иначе. Следователно по метода на дедукцията трябва да изхвърлим един човек, защото вечерта мафиотите със сигурност ще се наговорят срещу някой. Ако наистина си мирен гражданин не трябва да ти пука толкова дали ще излезеш.

2. Луп гласува за мен, което подхранва теорията ми. Нещо повече - Ю тинк иска да промени гласа си в последния момент... хм. Никак не е подозрително. Или пък...

И не на последно място - готов съм да поема отговорност. Ако Ю тинк и Луп не се окажат мутри, аз ще гласувам против себе си. Не съм мафиот, но ако подведа съгражданите си най-нормалното нещо е да си тръгна и имам доблестта да го направя. А Ю тинк ако наистина не е мутра, но Луп е, според моята тактика има шанс да триумфира задочно(независимо дали е изгонен, ако мирните граждани спечелят и той печели). Именно заради това ми е непонятно защо е толкова притеснен и ядосан, че и дава минуси. Пич, това е игра. Нито те мразя, нито нищо. Просто от написаното от твоя милост съдя, че си много подозрителен. Това е.

"You think I'm crazy, but I've lost my senses...

The world will finally learn the truth!

You... you wouldn't understand cause you don't know who I am

I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong

I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹‍♀️

Posted

Брой на гласовете: 

U_think_U_Know_Me - 3 гласа

The Best - 2 гласа

@The Best нямаш право да гласуваш против себе си. Нека играем играта по правилата. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Хайде,хайде бести, без сополиви постове.Така няма да  заблудиш никого,сорка!

U_think_U_Know_Me
Posted

Дъ бесте какъв е този дълъг пост? И какво му е странното да си сменя гласа да не е за бобоцито като към момента на гласуването само той ме беше предложил? Супер фен е тоя. Ако мафиотите ме убият вечерта- те тоя е. Дето и ката пръдна му е съмнително и се обяснява по сто реда.

Posted

А какво му е нормалното, след като в началото призоваваш индиректно да няма номинации, после номинираш първия посочил те, а след това променяш мнението си отново и гласуваш за единствения, който има шанс да отпадне вместо теб? Мирише ми на отчаяние в този ход, сякаш искаш да се задържиш на всяка цена в играта.

Впрочем, нали знаеш, че водещият е задължен да каже каква е била ролята на отпадналия участник? Ако това съм аз и той обяви, че не съм мутра, следователно моята стратегия е била правилната и съм изкарал мутрите на светло - и гражданите ще ви пометат. Ето ти пример как мога да победя задочно в играта. Тъй като не съм мутра, аз печеля независимо дали изгонят теб или мен в първия кръг. Нека всеки сам поразсъждава ако аз съм мутра ще играя ли толкова яростно и "ва банк" още в първия кръг на играта, рискувайки да ме отстранят моментално. Ако решат да отстранят теб и си мутра, важи същото. Шах и мат. 

Единственият начин да се дискредитирам е да се окаже, че нито ти, нито Луп сте мутри, но това може да се разбере със сигурност само ако ви изгоним, а и шансът да не сте мутри ми се струва минимален, особено след като се защитавате така умело. Да си призная, очаквах Луп да те номинира, за да се разграничи от теб и да покаже, че не е от "кликата", но това не се случи. Тогава ще оставя останалите да гласуват срещу мен и няма да номинирам никого. Ще понеса отговорност за действията си в играта.

ПП: Хубаво е, че поне няколко участници сме активни. В крайна сметка това е целта на играта - забавление, кроене на планове... такива неща. Дано и останалите се разпишат и не се скатават.

Posted

Жини мафиоти няма. Глас за The Best.

Posted

Брой на гласовете:

U_think_U_Know_Me - 3 гласа
The Best - 3 гласа

Никой не успя да достигне до минимума от 5 гласа затова 1-ви ден приключва без изгонен участник!

Ето и разбивка на гласовете:

За U_think_U_Know_Me гласуваха The Best, Bobotsi и Cecoborg1

За The Best гласуваха Loop, ShiningWizard и Lemmon-714

U_think_U_Know_Me и Himler се въздържаха от правото си на глас

КРАЙ НА ДЕН 1

НАЧАЛО НА НОЩ 1

Никой няма право да пише в тази тема или да си комуникира с другите участници освен ако ролята му не го позволява. За ваше улеснение темата ще бъде заключвана по време на нощната фаза.

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Първата жертва на престъпната организация е... Lemmon-714!
Lemmon-714 беше... МИРЕН ГРАЖДАНИН!

@Lemmon-714 беше елиминирана от играта, което означава, че тя няма право да пише повече или да коментира играта с когото и да било. След нейния край тя ще може да каже своето мнение за развитието на играта.

КРАЙ НА НОЩ 1

НАЧАЛО НА ДЕН 2

Имате 24 часа за да изгоните един човек, който подозирате за мафиот. В момента в играта има 7 участници, което означава, че минимум 4 гласа са достатъчни за изгонване. Ако след изтичането на 24-те часа броят на гласовете е равен или по-малък от 4, ще приема, че се въздържате от правото си да изгоните някой и ще преминем към нощната фаза без да има изгонен участник.

@The Best, @U_think_U_Know_Me, @Loop, @Bobotsi, @Himler, @ShiningWizard, @Cecoborg1

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

U_think_U_Know_Me
Posted

Хахахаха, пичове, спечелихме играта! Дъ бесте, единствения въпрос е кой ти е партньора. Номинирам официално Цецоборг1  и силно ме вълнува какво имаш да кажеш за тази ми номинация. Цецото и бобоци са единствените, които подкрепиха Дъ бест. Някак обаче, бобоцито ме убеди, че е функционално неграмотен, а не че е мафиот. Остава цецо- типа с 1 коментар.

Posted

Само ще вметна, че Цецо и Лууп не са влизали от над 24 часа, според мен от това следва, че не са мафиоти.

Posted

Мога да ти гарантирам, че грешиш! И много умело се опитваш да изопачиш нещата в опит да спечелиш. Защо съм сигурен, че грешиш? Много просто - и двамата сме се заблудили леко в теориите си през първи кръг. @Cecoborg1 и @Loop със сигурност не са мутри. Неактивни са, да, но не са мутри! Виж кога за последно са влизали в играта - пропуснали са целия нощен период, следователно няма как да се наговаряли срещу когото и да било. Те са мирни граждани като мен и ги призовавам да се обединим. Ако го направим - няма как да не спечелим - ще бъдем трима срещу две мутри. Ти ако си мирен гражданин би трябвало да се обединиш с нас. В този кръг аз не смятам да те номинирам.

Ако бях мутра вече да си заминал. Аз лично не съм се съмнявал в Лимона и не бих я изгонил. Не е пропагандирала срещу мен, макар да гласува против моя милост. Предлагам да се обединим срещу някой от "слухтящите" в темата.

Posted

Номинирам The Best отново. Елиминирането на Лимона би било добра стратегия за The Best ако той е мафиот, т.к. във вчерашните си коментари той прокара тезата, че аз и U_Think я "пробутваме за цвят", а и неколкократно вече държи да се разграничи от нейното отстрелване с изказвания като "аз лично не съм се съмнявал с Лимона и не бих я изгонил". Напротив, именно нейното изгонване е правилният мафиотски ход за The Best. Ако беше изгонен някой от атакуващите го (аз, U_Think, Himler, Shining Wizard) това щеше да е твърде очевидно издаване и да насочи към него.

Posted
1 minute ago, Loop said:

Ако беше изгонен някой от атакуващите го (аз, U_Think, Himler, Shining Wizard) това щеше да е твърде очевидно издаване и да насочи към него.

Чакай, чакай малко. Нима твърдиш, че който и да бе изгонен от изброените, които представляват 90% от участниците в играта, все аз ще изляза виновен в края на краищата:D И в първи кръг се включи малко дилетантски с безпрекословна подкрепа към Ю тинк и сега отново решението ти ми се вижда първосигнално. Може би мафиотите целят точно това - да ви настроят срещу мен.

Представете си следния сценарий: Гласувате против мен - оказва се, че не съм мутра, мутрите премахват още един от вас през следващия нощен цикъл= оставате трима срещу двама. На всичко отгоре няма как да си имате вяра помежду си, заради импулсивните решение взети през изминалите кръгове.

Моят съвет е да се обединим около една номинация и за да ти докажа, че не съм мутра ще те оставя ти да избереш човека. А аз ще те подкрепя, след като чуя доводите ти.

Posted

Брой на гласове: 

Cecoborg1 - 1 глас

The Best - 1 глас 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

ShiningWizard
Posted

Ииии Лимона умря. Като цяло мисля, че отбора Bobotsi-TheBest още е в разгара си и този път са взели мафиотската роля. А може би имат и трети човек? Все пак броят на играчи не е толкова малък. 

Posted
1 hour ago, Bobotsi said:

Само ще вметна, че Цецо и Лууп не са влизали от над 24 часа, според мен от това следва, че не са мафиоти.

Това са външни фактори нямащи нищо общо с играта. За да не може да се експлоатира това, въвеждам две нови правила: 

1. ЗАБРАНЕНО е да се гледат профилите на другите участници и да се следи кога влизат или не.

2. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е всеки да влезе поне 1 път във форума през нощната фаза на играта. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Ако ми позволите да се изкажа по въпроса с новото правило извън образ. Лично аз се сетих, че като така и така нямам намерение да пиша мнения из форума през вчерашния ден, ако не се логна изобщо 100% някой ще ни провери профилите дали сме влизали. Не се излъгах...

Дали Cecoborg го е направил стратегически - не мога да кажа. Мога да кажа обаче, че не виждам никакъв проблем в тактиката хем мирен гражданин да не влиза в тъмната нощ и да накара другите играчи да мислят, че не е мафиот, хем мафиот да направи същото, пак с цел заблуда на останалите. В случая просто ще изпусне шанса си да гласува кой да бъде “убит”. Обръщам внимание, че baikiro в правилата е написал “По време на нощната фаза, която ще трае 24 часа, членовете на престъпната групировка могат да си комуникират на ЛС.” Могат, но не са длъжни. 

Така че приемам новото правило, но надявам се ще се съгласите, че и двете роли в играта имат резон да ползват тази стратегия и в нея няма нищо кой знае колко драматично.

Posted

^ Това, че не са длъжни наистина е така и интересна тактика, която даже аз бих използвал ако съм мафиот и бих се доверил на другите за една нощ, ако мога да се измъкна докрая на играта като "невинен" гражданин. Друг е въпросът, че така може да се стигне до едно постоянно слухтене и гледане на профили, кой кога е онлайн и т.н. Целта на играта е да убедиш/разкриеш другия чрез писане, а не чрез следене кога е бил онлайн. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

Posted

Един мафиот може ли сам да реши съдбата на определен гражданин? Не е ли целта да се наговорят? Иначе не ми пречи какви варианти се използват, за да се намерят мафиотите. Аз също следях профилите на играчите и исках да разбера дали някой ще пропусне да влезе през нощния период. Във всеки случай аз не смятам да номинирам никого, след като няма да се обединим срещу конкретен участник. И без това гласовете ни могат да стигнат единствено при положение, че сме единни.

U_think_U_Know_Me
Posted
1 minute ago, The Best said:

Един мафиот може ли сам да реши съдбата на определен гражданин? Не е ли целта да се наговорят? Иначе не ми пречи какви варианти се използват, за да се намерят мафиотите. Аз също следях профилите на играчите и исках да разбера дали някой ще пропусне да влезе през нощния период. Във всеки случай аз не смятам да номинирам никого, след като няма да се обединим срещу конкретен участник. И без това гласовете ни могат да стигнат единствено при положение, че сме единни.

Помиар си в реалния живот очевидно, браво. Това беше и извън играта, и извън образа на ю тинк. Остава ми цецо бг гласа, после идвам и за тиб, Филмарейшио.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...