baikiro Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Колко хора от форума са запознати и са играли въпросната настолна игра? Ето правилата накратко: Maфия eднa oт нaй-пoпyляpни пcиxoлoгичecĸи игpи нa нaшaтa cъвpeмeннocт. Игpaтa paзвивa тaĸивa ĸaчecтвa, ĸaтo yмeния дa мaнипyлиpaш и yбeждaвaш, paбoтa в eĸип, лoгиĸa, пaмeт и внимaниe. B cъщoтo вpeм пpaвилaтa нa игpaтa ca мнoгo пpocти и ĸoмпaниятa, ĸoятo e peшилa дa игpae в тaзи игpa щe пpeĸapa мнoгo вeceлo. Цeл нa игpaчитe: • Aĸo тe ca пpeдcтaвитeли нa oбиĸнoвeни миpни гpaждaни – дa paзпoзнaят и дa линчyвaт вcичĸи члeнoвe нa пpecтъпнa гpyпиpoвĸa. • Aĸo ca пpeдcтaвитeли нa пpecтъпнa гpyпиpoвĸa - дa yнищoжaт цялoтo миpнo нaceлeниe, бeз дa cи пoĸaжaт иcтинcĸoтo cи лицe. Haчин нa игpa: • Πpeди нaчaлoтo нa игpaтa избиpa ce вoдeщ, ĸoйтo щe pъĸoвoди игpaтa, бeз дa взeмa yчacтиe в игpaтa. • Зa yдoбcтвo мoжe дa пoтpябвa тeфтep и xимиĸaл, зa дa ce зaпишaт poлитe нa игpaчитe. • Игpaчитe избиpaт cпиcъĸ нa пepcoнaжи, yчacтвaщи в игpaтa. • Бpoят нa пepcoнaжитe зaвиcи oт бpoя нa игpaчитe. • B игpaтa зaдължитeлнo тpябвa дa yчacтвa или шepиф или дeтeĸтив, тoвa e зaдължитeлнo ycлoвиe. • Зaдължитeлнo ycлoвиe: Дeйcтвиятa нa пepcoнaжитe пpeз нoщтa пpoтичaт в cлeдвaщ peд: Дoнocчиĸ →Kpacaвицa → Бoдигapд → Лeĸap →Maфиятa cтpeля → Шepиф→Дeтeĸтив → Бoc → Maниaĸ. • Cлeд ĸaтo игpaчитe ca ce нacтaнили yдoбнo, вoдeщия oбявявa, чe нacтъпилa нoщ! Toвa oзнaчaвa, чe вcичĸи игpaчи, ocвeн вoдeщия cлaгaт oчилaтa. • И пo oпиcaния peд вoдeщия oбявявa зa cъбyждaнe нa вceĸи пepcoнaж. Boдeщия тpябвa cтpиĸтнo дa cлeди cпaзвaнeтo нa peдa нa cъбyждaщитe ce пepcoнaжи и тяxнoтo зacпивaнe. • Игpaтa ce cъcтoи oт циĸли дeн и нoщ, ĸoитo ca peдyвaт. • Πpeз дeня игpaчитe вoдят oтĸpитo oбcъждaнe, в ĸoeтo миpнитe житeли oпитвaт ce дa paзбepaт ĸoи ca пpecтъпницитe и дa ги линчyвaт, a пpecтъпницитe ce пpaвят нa миpни житeли и ceят cмyт cpeд миpни житeли. • Πpeз нoщтa пpecтъпницитe-мaфия cтpeлят в cвoитe жepтви, a дpyгитe cпeциaлни пepcoнaжи изпoлзвaт cвoитe cпocoбнocтитe. Kpaй нa игpaтa: • Koгaтo миpнитe житeли ycпeят дa изĸapaт oт игpaтa вcичĸи пpeдcтaвитeл нa мaфиятa, вoдeщия oбявявa зa пoбeдaтa нa миpнитe гpaждaни. • Aĸo oбaчe бpoят нa пpecтъпницитe ce paвнявa нa бpoя нa миpни гpaждaни, пoбeждaвa мaфиятa, зaщoтo нямa cмиcъл дa ce пpoдължaвa игpaтa, пoнeжe миpнитe гpaждaни в тaзи cитyaция нямaт шанс за победа. Играта може и да се играе във форумен вариант. За целта ще ми трябват минимум от 6-8 човека. Ще пусна специфичните правила за форумната игра след като има достатъчно желаещи. Записвайте се! Участници: 1. The Best 2. U_think_U_Know_Me 3. Loop 4. Bobotsi 5. Himler 6. ShiningWizard 7. Cecoborg1 8. Lemmon-714 Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
The Best Posted November 14, 2019 Share Posted November 14, 2019 Чувал съм, че има такава игра, но си нямам никаква представа как ще я реализираш във форумен вариант, защото ми звучи доста трудоемко. Но ти участва във всичките ми инициативи до момента и ще се радвам да ти ударя едно рамо. Плюс това обичам да взимам участие във форумни инициативи, а @Loop още не е решил кога ще проведе следващия сезон на "Сериозен ли си или ще се излагаш", където ще съм достопочтено жури. Само ще помоля да съм от лошите в играта. Пиши ме маниак или мутра, че ми писна да съм "good guy" в тоя живот "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
baikiro Posted November 14, 2019 Author Share Posted November 14, 2019 8 minutes ago, The Best said: Чувал съм, че има такава игра, но си нямам никаква представа как ще я реализираш във форумен вариант, защото ми звучи доста трудоемко. Но ти участва във всичките ми инициативи до момента и ще се радвам да ти ударя едно рамо. Плюс това обичам да взимам участие във форумни инициативи, а @Loop още не е решил кога ще проведе следващия сезон на "Сериозен ли си или ще се излагаш", където ще съм достопочтено жури. Само ще помоля да съм от лошите в играта. Пиши ме маниак или мутра, че ми писна да съм "good guy" в тоя живот Не е толкова трудоемко. Играта като тръгне, сама си върви, водещия само я направлява. Иначе това какъв ще си в играта ще се определи от случаен жребий за да е всичко както трябва. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
U_think_U_Know_Me Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Когато отида на тъп купон редовно се опитвам да прокарам идеята да играем по-сложната версия на тази игра: https://en.wikipedia.org/wiki/Werewolf_(social_deduction_game) Бих пробвал мафията тук. Ако станем много обаче, трябва да въведем още роли. П.С: който ми даде минус и на тая публикация, да го сполети съдбата на ЦСКА. Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!! Link to comment
Loop Posted November 15, 2019 Share Posted November 15, 2019 Добра идея. Записвам се. Link to comment
ShiningWizard Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 Това защо ми напомня на Town Of Salem? Link to comment
baikiro Posted November 16, 2019 Author Share Posted November 16, 2019 1 minute ago, ShiningWizard said: Това защо ми напомня на Town Of Salem? Сега гугълнах това Town of Salem и да подобни игри са. Записваш ли се? Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
ShiningWizard Posted November 16, 2019 Share Posted November 16, 2019 7 hours ago, baikiro said: Сега гугълнах това Town of Salem и да подобни игри са. Записваш ли се? Да. Link to comment
baikiro Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 Вече имаме 8 участници, които изявиха желание да участват. Все още не е късно да се запишат още хора. Колкото повече хора участват, толкова по-интересно. Имам един въпрос към записалите се досега ( @The Best, @U_think_U_Know_Me, @Loop, @Bobotsi, @Himler, @ShiningWizard, @Cecoborg1, @Lemmon-714), кога ще ви е най-удобно да стартираме играта? В играта е важно всеки един участник да е активен. Така че ако някой планува ваканция, командировка и т.н. и няма да се вясне с месеци във форума е добре да ни осведоми. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
U_think_U_Know_Me Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 За Нова година ще ходя във Виетнам. Иначе съм си регулярен безделник в БВЦ по другото време. Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!! Link to comment
Bobotsi Posted November 19, 2019 Share Posted November 19, 2019 Приблизително колко време ще трае играта? Link to comment
baikiro Posted November 19, 2019 Author Share Posted November 19, 2019 10 minutes ago, Bobotsi said: Приблизително колко време ще трае играта? Зависи от нейното развитие, но не вярвам да продължи повече от 5-6 дни максимум. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
gboy Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 @baikiro, ако някой се разболее, болнични приемаш ли И как ще е с първия болничен ден - от тебе ли или мафиотите ще си плащат с сами? Link to comment
baikiro Posted November 20, 2019 Author Share Posted November 20, 2019 49 minutes ago, gboy said: @baikiro, ако някой се разболее, болнични приемаш ли И как ще е с първия болничен ден - от тебе ли или мафиотите ще си плащат с сами? Хаха, ще трябват извинителни бележки от джипито както едно време в гимназията. Да те пиша ли и теб за играта? Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
gboy Posted November 20, 2019 Share Posted November 20, 2019 Не, мерси, несериозен съм за такива работи Link to comment
baikiro Posted November 23, 2019 Author Share Posted November 23, 2019 Началото на играта ще бъде дадено в сряда (27 ноември). Ще помоля @Loop и @Cecoborg1 да потвърдят, че са видели този пост. Все още не е късно и други участници да се запишат. Имате време до вторник. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
baikiro Posted November 26, 2019 Author Share Posted November 26, 2019 Общи правила за форумната мафия Всички участници ще получат своите роли на ЛС от мен. Те нямат право да коментират играта извън темата. Също нямат право да комуникират помежду си относно играта. Това включва ЛС, чатбокс, скайп, срещи на живо и т.н. Естествено няма как да контролираме това, но се надявам участниците да играят максимално честно и по правилата. Всички четящи темата, но не участващи в играта нямат право да пишат темата или да коментират текущата игра. След края на играта ще можете да изкажете вашето мнение или да се запишете за следващата игра. Когато един участник бива елиминиран, той няма никакво право да пише в темата или да коментира с когото и да е било играта. След нейния край той ще може да коментира свободно развоя на играта. Самата игра ще се състои от две фази, които се редуват. Дневна и нощна. Дневната фаза ще трае 24 часа. През нея всички участници ще могат да пишат единствено и само в темата за играта (тази тема). Те нямат право да си комуникират по друг начин. По време на нощната фаза, която ще трае 24 часа, членовете на престъпната групировка могат да си комуникират на ЛС. Всички останали участници нямат право да си комуникират по никакъв начин. По време на нощната фаза всякакво писане в темата на играта (тази тема) е забранено. По време на дневната фаза мирните граждани трябва да гласуват и да изгонят един човек, който смятат за съмнителен и член на мафията. Гласуването става по следния начин: Гласувам за: baikiro. Ако размислите и решите да промените гласа си може да го направите по следния начин: Променям гласа си от baikiro на natopor4en. Човекът събрал най-много гласове бива изгонен. По време на нощната фаза членовете на мафията трябва да ми пратят на ЛС кого от мирните граждани искат да убият. Играта приключва когато: 1. Всички членове на мафията бъдат елиминирани, което носи победата на мирните граждани. 2. Мафиотите се изравнят по брой с мирните граждани, което носи победата на мафията. Относно активността. Ако един играч е неактивен в продължение на две поредни фази (или 48 часа), той ще бъде дисквалифициран. Моля всички участници да се запознаят с правилата. Ако не сте разбрали нещо, питайте. @The Best, @U_think_U_Know_Me, @Loop, @Bobotsi, @Himler, @ShiningWizard, @Cecoborg1, @Lemmon-714 Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
U_think_U_Know_Me Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Според мен на мафиотите трябва да им напишеш на лично кои са другите. През деня по принцип играят в отбор. Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!! Link to comment
baikiro Posted November 27, 2019 Author Share Posted November 27, 2019 4 minutes ago, U_think_U_Know_Me said: Според мен на мафиотите трябва да им напишеш на лично кои са другите. През деня по принцип играят в отбор. Мафиотите ще имат общ чат заедно с мен на ЛС, където ще си комуникират и кроят плановете през ноща. Ясно е че играят в отбор, не знам къде съм казал, че не са в един отбор. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
The Best Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 Аз сега не можах да разбера играта започна ли или само правилата бяха обявени? Ако е започнала по план в сряда(тоест днес), то аз още не съм получил съобщение с ролята си. Иначе правилата са ясно написани и нямам въпроси относно тях. "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
baikiro Posted November 27, 2019 Author Share Posted November 27, 2019 7 minutes ago, The Best said: Аз сега не можах да разбера играта започна ли или само правилата бяха обявени? Ако е започнала по план в сряда(тоест днес), то аз още не съм получил съобщение с ролята си. Иначе правилата са ясно написани и нямам въпроси относно тях. Правилата бяха обявени. Казах сряда, но не се замислих за часовата разлика, така че играта най-вероятно ще стартира в четвъртък бг време. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
baikiro Posted November 28, 2019 Author Share Posted November 28, 2019 НАЧАЛО НА ИГРАТА! ДЕН 1 Имате 24 часа за да изгоните един човек, който подозирате за мафиот. В момента в играта има 8 участници, което означава, че минимум 5 гласа са достатъчни за изгонване. Ако след изтичането на 24-те часа броят на гласовете е равен или по-малък от 5, ще приема, че се въздържате от правото си да изгоните някой и ще преминем към нощната фаза без да има изгонен участник. Let the games begin! @The Best, @U_think_U_Know_Me, @Loop, @Bobotsi, @Himler, @ShiningWizard, @Cecoborg1, @Lemmon-714 Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.