Jump to content

WWE: Скалата срещу Кърт Енгъл - цялото съперничество


Brock_Lesnar

Recommended Posts

Враждата между The Rock и Kurt Angle стартира още в началото на кариерата на олимпийския шампион в WWE. Angle е непобеден през първите си месеци във федерацията след дебюта си през есента на 1999-а. Първата среща между Kurt и The Rock е от SmackDown! от 6-и януари 2000. Двамата правят оспорван мач до момента, в който се намесва Steve Blackman, който е партньор на Angle по това време. Rocky му отнема kendo stick-а и удря с него Angle, заради което губи мача с дисквалификация и Kurt остава непобеден. Няколко седмици по-късно Angle губи първия си мач след като е задушен от Tazz в мача между тях на Royal Rumble. Но олипийският герой все още не е бил туширан. Първата му загуба с туш е нанесена именно от The Rock на RAW от 31-и януари. Няколко дни по-късно Tazz, Kurt Angle и The Rock се бият в троен мач на SmackDown! от 3-и февруари. След намеса на Big Show, който напада The Rock, Kurt успява да се възползва от това и да тушира Tazz, за да спечели мача.

 

Следващата среща между Kurt и The Rock се състои само няколко дни преди WrestleMania 2000, когато двамата са съперници на SmackDown от 30-и март. Въпреки намесите на Triple H и Big Show, Rocky съумява да вземе победата след Rock Bottom над Angle.

 

SmackDown_06-15-2000_1.thumb.jpg.9456a2131bb7823cc1f114ba8d0807f1.jpg

Kurt Angle on the microphone, SmackDown!, June 15, 2000

Angle и The Rock се срещат отново след няколко месеца на SmackDown от 15-и юни, когато Kurt се оказва, че е тайният съперник на The Great One, който е определен от Stephanie McMahon и Triple H. В хода на мача около ринга се появяват именно членовете на The Faction, като HHH прекъсва опит за туш на The Brahma Bull и след това на ринга настава меле с участието на DX, Kane и Benoit, като численото предимство е на страната на DX, които пребиват Kane и The Rock.

 

1228094753_AnkleLockonRockRaw-26-June-2000.jpg.8598fbb86f12a33ef3fa8aac2afbfc9d.jpg

The Rock vs Kurt Angle vs Triple H, Raw, June 26, 2000

В края на юни Kurt Angle печели турнира King of The Ring, докато над Triple H надвисват сиви облаци, тъй като той губи WWE Title от The Rock в 6-man Tag Team Match от King of The Ring, без дори да бъде туширан. Rocky успява да тушира Vince McMahon и печели пояса, което никак не се харесва на неговия зет Triple H. Triple H и Angle смятат, че заслужават да бъдат претенденти за WWE Championship и трябва да получат мач за пояса. Председателят Mick Foley е на друго мнение и прави троен мач между Kurt, HHH и The Rock на RAW. Ако някой измежду HHH и Angle спечели, той става претендент за златото, но ако Скалата ги бие, нито един от тях няма да получи така желания мач за титлата. В крайна сметка в срещата се намесва Chris Jericho, а The Rock взима победата, оставяйки The Cerebral Assassin и The Olympic Hero с пръст в уста.

 

На RAW от 24-и юли The Rock се бие рамо до рамо с Kane срещу отбора на Kurt Angle и Chris Benoit. След намеса на Big Show и Shane McMahon, The Big Red Machine и The People’s Champion са пребити на рампата от четиримата си съперници. Три дни по-късно на SmackDown! The Rock и Kurt Angle се бият в мач за титлата на федерацията. Около ринга са Chris Benoit и Shane McMahon и тъкмо когато Rocky се вижда като победител, след като е хванал Kurt в Sharpshooter, Rabid Wolverine прекъсва хватката, а The Great One откача и напада канадеца с метален стол, а след това и съперника си Angle, заради което е дисквалифициран, но запазва титлата на WWE.

706158897_RockBottomRaw_8-7-00_1.jpg.e9aa0033f26e68e074b08f3995f6a838.jpg

Triple H vs Kurt Angle vs Chris Jericho, Raw, August 7, 2000

В началото на август Triple H, Kurt Angle и Chris Jericho се бият в троен мач, за да определят съперника на The Rock за WWE Championship на SummerSlam. В крайна сметка Angle и HHH правят двоен suplex на Jericho и го тушират едновременно. Двамата са определени за победители и мачът на SummerSlam е Triple Threat. След края на мача The Rock се качва на ринга и „награждава“ победителите с по един Rock Bottom. Stephanie също го отнася, след като шамаросва шампиона. На следващия SmackDown Foley прави отборен мач Angle & Triple H срещу The Rock & The Undertaker. По време на мача Angle опитва да удари The People’s Champion, но погрешка удря HHH. The Game се вбесява от това и си тръгва, оставяйки Kurt сам на ринга, където е отнесен от The Deadman с Last Ride и губи мача. На RAW от 14-и август The Rock и Dudley Boyz се бият в отборен мач срещу HHH, Shane и Kurt Angle. След намеса на Edge & Christian срещу Dudley Boyz, The Rock остава сам и е пребит от тройния съюз на The Game, Shane & Kurt.

 

Raw_8-14-00_1.jpg.0547cfd82777805ff57a5b8152d4e72e.jpg

 Triple H, Kurt Angle & Shane McMahon vs. The Rock & Dudley Boyz, Raw, August 14, 2000

Десет дни преди SummerSlam на SmackDown! е уреден мач между Triple H и The Rock. Angle се намесва в срещата като удря с метален стол шампиона на федерацията и помага на HHH да спечели. На следващото издание на RAW Stephanie McMahon защитава Women’s Championship срещу Lita, а The Rock е специален съдия на мача. Angle и HHH са около ринга за мача за женската титла. По време на срещата олимпийският медалист опитва да удари The Rock, но вместо това нацелва Triple H без да иска. След това The People’s Champ поваля Kurt Angle на земята и докато двамата с The Game лежат на пода, Lita тушира Stephanie и печели женската титла. Три дни по-късно на SmackDown The Billion Dollar Princess иска мач реванш за титлата, но вместо това получава отборен мач между нея и един измежду Kurt Angle и Triple H срещу Rock & Lita. Тя смята, че най-справедливо ще е да реши кой да избере след хвърляне на монета и Angle е късметлията. По време на мача Steph е бутната от ръба на ринга и си удря главата в металните стълби. Triple H излиза, за да види как е жена му, а след това напада The Great One, като в мелето се включват и приятелите на Lita - братята Hardy. След като HHH е нокаутиран от тях, Angle го зарязва сам на ринга и изтичва зад кулисите, за да провери състоянието на Stephanie. Двамата се прегръщат и след това Angle я целува по устните, а шоуто свършва.

 

908151646_KurtAnglevsTheRockSummerslam2000.thumb.jpg.ddfea27fbefc796f0c809f0be3890136.jpg

The Rock vs Kurt Angle vs Triple H, Summerslam, August 27, 2000

Мачът за титлата на SummerSlam започва още преди The Rock да е излязъл на ринга, защото Triple H и Angle започват да се млатят още след ентрансите си. HHH опитва да направи Pedigree на испанската коментаторска маса, но преди да успее, масата се чупи, а Angle изглежда, че е получил травма. Той е изнесен на носилка, а Stephanie успява да го убеди да се върне в мача. В края на срещата The Game удря без да иска Stephanie, Kurt след това го нокаутира с неговия чук, а от това се възползва The Rock, който тушира The Cerebral Assassin и си тръгва като шампион от мача.

 

Kurt Angle става претендент за WWE Championship след като печели мач срещу Triple H на RAW в началото на октомври и си урежда среща със Скалата на No Mercy. На следващата седмица шампионът на федерацията е в един отбор с Rikishi, за да се изправят срещу тима на златния медалист и Kane. По време на срещата Kane атакува Angle и го оставя сам на ринга, където в крайна сметка е победен от самоанците след като Rikishi му прави Sitdown splash. Няколко дни след това Rocky защитава титлата на федерацията срещу Val Venis, а Angle наблюдава от рампата в компанията на Stephanie McMahon-Helmsley. Въпреки намесите от страна на Steven Richards, The Great One запазва трудно пояса си с People’s Elbow. Веднага след края на мача The Olympic Hero се качва на ринга и напада The Rock с два Olympic Slam-а, а The Billion Dollar Princess му помага като зашлевява шампиона на народа.

 

В седмицата преди турнира Angle и Rock са съперници в отборен мач на RAW. Малко преди мача Kurt излиза на рампата в компанията на Stephanie и сипе обиди по адрес на шампиона. Първо изразява съмненията си, че The Rock е замесен в прегазването на Stone Cold година по-рано на Survivor Series, а след това му заявява, че ще трябва да свиква със загубите, които му предстоят тази вечер и в неделя на No Mercy. И така The People’s Champion и Hardy Boyz се изправят срещу The Olympic Hero и Edge & Christian. Angle и Rocky водят ожесточена битка на ринга, докато партньорите им се бият извън него. The Great One успява да направи Rock Bottom на Angle, но Stephanie се намесва и не му позволява да запише туш в мача, а след това Edge & Christian нападат The Rock. В това време Stephanie събаря Jeff Hardy от третото въже, а Angle му прави Olympic Slam и записва победата в мача.

 

Броени дни преди No Mercy commissioner Mick Foley урежда Four Corners мач между Benoit, Angle, HHH и The Rock. Малко преди мача Rocky дава интервю зад кулисите, в което осмива опонента си Angle, че обича мляко и се заканва, че ще му срита задника. След това му напомня, че това не са олимпийските игри и няма да се изправи срещу румънци и българи, а срещу The Brahma Bull, който не изпитва капка страх и е готов да го смаже в мача за титлата. В главния мач за вечерта Rocky прави People’s Elbow на HHH, но Stephanie прекъсва отброяването, а Kurt Angle се възползва от това и записва туша.

 

No_Mercy_2000.4.jpg.6723d697272ac3cdff0317d5821234ab.jpg

The Rock vs Kurt Angle, No Mercy, October 22, 2000

Мачът за титлата между The Rock и Kurt Angle от No Mercy в последния момент е променен на No DQ. Това дава свобода на кечистите да използват оръжия, както и възможност за намеси. Още в началото на срещата Rocky кара Angle да се предаде под натиска на Sharpshooter, но Stephanie разсейва съдията, който не вижда това и мачът продължава. Kurt удря The People’s Champ с титлата на федерацията, но Rocky се повдига. The Great One прави spinebuster на Angle, но на ринга се качва Stephanie и той й прави Rock Bottom. Малко след това в мача се намесва Triple H, който атакува последвателно Angle и The Rock, на който прави Pedigree, а след това изнася жена си от ринга. Angle се опитва да тушира шампиона на федерацията, но той пак успява да се повдигне. Angle се повдига пък от Rock Bottom. Rikishi се намесва в мача атакува два пъти последователно The Rock, като Angle успява да издебне Rikishi и да му направи Olympic Slam, а след това нанася съкрушителния си удар и върху The Brahma Bull и го тушира, за да спечели титлата на федерацията за първи път в кариерата си.

 

1543341479_KurtAngleNoMercy2000.jpg.e5df257167f46a6f598633b4bc90331e.jpg

Kurt Angle as WWE Champion No Mercy, October 22, 2000

Още на следващата вечер е и първата защита на титлата на Angle в троен мач срещу Triple H и The Rock. След като на няколко пъти двамата са на косъм да вземат титлата от Angle, но прекъсват туша на другия, накрая не е излъчен победител, защото Rikishi се намесва и атакува шампиона Angle, който след това бяга по рампата, но тогава се появява Steve Austin, който го поваля и после щурмува ринга и започва да размазва Rikishi. Kurt тогава се връща на ринга и поваля Austin, което позволява на Rikishi да избяга. Austin обаче успява да контрира атаката на Angle и му забива Stunner.

 

Съперничеството между Angle и The Rock продължава и през ноември. Двамата са опоненти в мач за титлата на федерацията на SmackDown!. Двубоят им завършва с дисквалификация, след като Rikishi атакува The Rock точно когато е хванал златния медалист в Sharpshooter. Двамата с Angle пребиват The Brahma Bull, но Stone Cold се намесва и ги прогонва от ринга, а накрая отнася пък Rock Bottom. На следващото шоу главният мач трябва да е The Rock и Stone Cold срещу Kurt Angle и Rikishi. Минути преди него Kurt Angle нахълтва в съблекалнята на The Rock и го нокаутира с титлата си. The Rock в крайна сметка не взима участие в главния мач, след като е пометен от огромен метален контейнер на път за ринга. Austin остава сам срещу Angle и Rikishi, където печели с DQ след намеса на Triple H. По-късно става ясно, че HHH е стоял зад нападението и на The Rock.

 

1637908751_FourCornersMatchAngleRockAustinUndertaker.jpg.fcdb1c02afb25323f6776b5558f1f042.jpg

Kurt Angle vs The Rock vs Stone Cold vs The undertaker, SmackDown!, December 7, 2000

За ППВ-то Armageddon е уреден един от най-известните мачове в WWE – 6-Man  Hell In A Cell мач за WWE Championship между Kurt Angle, The Rock, HHH, Undertaker, Rikishi и Steve Austin. Три дни преди шоуто шампионът Angle защитава пояса си в мач срещу Stone Cold, The Rock и Undertaker. И когато не се вижда как Kurt ще запази титлата си, в мача се намесват Triple H и Rikishi и на ринга настава масов бой между всички кечисти. Във фамозния Hell in a Cell мач от Armageddon шестимата суперзвезди на WWE сътворяват истинска кървава война на ринга, а Kurt Angle записва туша в суматохата именно над The Rock, като по този начин шокиращо запазва титлата си. На RAW от 18-и декември The Rock & The Undertaker печелят отборните титли от Edge & Christian. В мача реванш между тях няколко дни по-късно специален съдия е Kurt Angle. В крайна сметка олимпийският златен медалист удря Rocky с Olympic Slam и след това сам полага Edge върху него и отброява туша, като така канадците си връщат отново отборното злато.

 

383117232_Armageddon_2000.HellinaCell.jpg.f84278de52e9b8f8ccd13faf6f4798fa.jpg

Kurt Angle as WWE Champion, Armageddon, December 10, 2000

На първото шоу за 2001-а година Kurt Angle коства възможността на The Rock да се бие за WWE Championship, като се намесва в неговия мач срещу Kane и го елиминира от турнира за определяне на главен претендент. Няколко дни по-късно на SmackDown The Rock получава възможност да си върне за загубата в мач срещу Angle. Преди срещата им Kurt заявява, че Скалата пръв го е нападнал и сам си е виновен за загубата. По време на мача The Brahma Bull е твърдо решен да го смачка от бой и дори посяга към метален стол, с който да го пребие. Столът му е отнет от съдията на мача, а The Great One обезумява и прави Rock Bottom на рефера, а след това отнася главата на олимпийския медалист след зверски удар със стола. Накрая The People’s Champ празнува с титлата на Angle.

 

В началото на февруари Kurt Angle защитава титлата на WWE в троен мач срещу The Rock и Triple H на SmackDown. Мачът им е изключително оспорван, а победителят от Royal Rumble - Steve Austin наблюдава срещата отблизо. Kurt успява да удари Rock с Olympic Slam, но The Great One се повдига при опита за туш. След това Triple H е готов нанесе Pedigree на Angle, когато е разсеян от Austin и Angle го удря в слабините. След това Stone Cold се качва на ринга и хваща ръката на съдията, който е в безсъзнание след като HHH го е връхлетял малко по-рано, и прави отброяване до три, с което Kurt Angle запазва златото си.

 

На SmackDown от 8-и февруари The Rock побеждава The Big Show, за да спечели нов шанс да се бие за титлата на федерацията срещу Kurt Angle на PPV-то No Way Out. В седмиците преди шоуто валят закани от двамата, че ще спечелят двубоя, като The Great One заявява, че и тази година ще участва в мача за титлата на WrestleMania. Angle казва, че The Great One му завижда още от самото начало, защото най-накрая в негово лице се е появил човек със същата харизма и присъствие във федерацията. The Brahma Bull заявява, че дните му като шампион са преброени. Три дни преди турнира The Rock, The Undertaker и Kane се бият в отборен мач без дисквалификации срещу Kurt Angle, Edge и Christian на SmackDown. В срещата се намесват и Dudley Boyz, които качват маса на ринга. В края на мача Angle издебва The Brahma Bull и му прави Olympic Slam през масата, за да спечели с туш победата.

 

1353734891_WWFNoWayOut2001RocksharpshooteronAngle.thumb.jpg.d722dca04d3daf3a2dbb6b68ab038d0c.jpg

Kurt Angle vs The Rock, No Way Out, February 25, 2001

Срещата между The Rock и Kurt Angle от No Way Out 2001 е един от първите мачове, които разкриват потенциала на Kurt Angle като истински бъдещ main-eventer. В началото на мача The Rock прави Sharpshooter на Angle, но той успява да се хване за въжетата и да да прекрати хватката. Big Show се намесва в двубоя и прави последователно Chokeslam на Angle, The Rock и на съдията. The Rock след това удря Kurt с пояса, но не успява да го тушира. Angle заключва Ankle Lock на The Brahma Bull, но той достига до въжетата, за да се спаси. Малко след това The Olympic Champion се повдига от People’s Elbow за изненада на всички в залата. По-късно Kurt Angle удря The Great One в слабините и го запраща в оголената сглобка на въжетата. Следва Olympic Slam, а The Great One показва страхотно сърце и се повдига след тази канонада от атаки. The Rock започва да обръща мача и също запраща Kurt в ъгъла като му нанася Rock Bottom след това, но олимпиецът се повдига отново. The Rock му прави нов Rock Bottom, с който успява да го тушира и да спечели титлата на WWE за шести път в кариерата си в този феноменален мач.

 

254936896_RawMarch122001TheRockvsKurtAngle.jpg.afa04839805144466d6158beec89d7f3.jpg

The Rock vs Kurt Angle, Raw, March 12, 2001

На R AW от 12-и март Kurt Angle получава своя мач реванш за титлата срещу The Rock. Това се случва само няколко седмици преди WrestleMania. В началото на мача двамата се бият извън ринга, а Kurt успява да удари The Rock с метален стол. След това олимпиецът взима преимущество и започва да налага методично шампиона с belly to belly suplex-и. Angle съумява да направи Angle Slam на шампиона, но The Great One с мъка успява да се повдигне. Малко по-късно шампиона на WWE прави Rock Bottom на Angle, но не успява да направи опита за туш навреме и Kurt се повдига. След това The Rock нанася People’s Elbow на Angle, но златният медалист отново се повдига за изненада на всички. Kurt се съвзема и заключва The Brahma Bull в Ankle Lock. Той отказва да го пусне и след като Rocky се добира до въжетата и затова е дисквалифициран, а после Angle напада и мениджъра на шампиона и жена на Steve Austin – Debra. Stone Cold излиза и го пребива и прави Stunner на бъдещия си съперник на WrestleMania The Rock.

 

С това е сложен край за известно време на враждата между Kurt Angle и The Rock, като през по-голяма част от годината те са съюзници във враждата между WWF и The Alliance. Следващата им голяма битка е чак на Survivor Series 2001 през ноември в отборен елиминационен мач, където The Rock елиминира Kurt Angle, който се бие от страната на The Alliance, а в последвие The People’s Champion печели отборния мач за Team WWF именно след намеса на Angle, който удря Austin с титлата. На следващата вечер на RAW The Rock защитава World Championship именно срещу Kurt Angle, след като по-рано вечерта Rocky му заявява, че е задник заради това, че един месец се е бил от страната на The Alliance. The Rock запазва пояса си в двубоя след като обръща Angle с roll-up и успява да го тушира.

 

През януари 2002-а The Rock и Kurt Angle са съперници в полуфинален мач от турнир, който ще определи опонента на Undisputed Champion Chris Jericho на No Way Out. Шампионът Y2J наблюдава мача край ринга. В един момент настава меле и тримата започват да се бият, като The Brahma Bull запраща главата на Angle в слабините на Jericho. След това връща Kurt на ринга и му прави Sharpshooter, но Jericho издърпва съдията в последния момент преди Angle да се предаде. Секунди след това The Undertaker се появява изневиделица и прави Chokeslam на The Great One. Kurt Angle се възползва от ситуацията и успява да тушира The People’s Champion.

 

Събитията ни прехвърлят в разгара на лятото същата година, когато Kurt Angle и The Rock са съперници в последния им мач един срещу друг от SmackDown на 18-и юли. Мачът им е уреден след култов сегмент между двамата предишната седмица, когато Rocky се прави, че не разпознава Angle заради голото теме, а Kurt му отвръща, че е очаквал да спре с детинското си поведение. Накрая и двамата са пребити от шампиона Undertaker. Мачът им се състои само три дни преди шоуто Vengeance, където шампиона The Undertaker трябва да защитава Undisputed Championship в троен мач срещу Kurt Angle и The Rock. Непосредствено преди мача Angle се заканва, че ще спечели титлата на шоуто в неделя, а след като вече е накарал Hulk Hogan и The Undertaker да се предадат, сега ще стори същото и с The Rock. The Undertaker излиза край ринга, за да наблюдава отблизо срещата. В началото Angle взема превес и прави серия Suplex-и на The Great One. След това успява да го удари и с Angle Slam, но Rock се повдига и дори му прави Sharpshooter, но Angle се измъква. После двамата се бият извън ринга, като The Brahma Bull отнася Undertaker с clothesline. Малко по-късно Rocky се готви да нанесе People’s Elbow, когато е прекъснат от The Undertaker, който се е качил на ринга и започва да го налага. Kurt Angle напада American Badass с метален стол в гръб, а след това заключва Ankle Lock на The Brahma Bull, а The Rock се предава под натиска на хватката.

 

Vengeance_2002_15.jpg.77f1398dbc6855c479cb6fb1e8e229ab.jpg

The Rock vs Kurt Angle vs The Undertaker, Vengeance, July 21, 2002

На Vengeance 2002 Kurt Angle и The Rock за последен път са съперници на ринга, като залогът е огромен - Undisputed Championship в троен мач срещу шампиона The Undertaker. Тримата правят един от най-феноменалните мачове в новата история на WWE, като несъмнено това е най-добрият мач за 2002-а година. Срещата им е изключително динамична, изпълена с много драма и обрати, както и „крадене“ на финишъри между кечистите. Още в началните минути The Rock прави Chokeslam на Undertaker и Ankle Lock на Angle, който той контрира пък с Rock Bottom. При опита за туш Undertaker спира отброяването. Малко след това Undertaker удря Angle с Angle Slam, но The Brahma Bull прекъсва туша. Rock прави People's Elbow на Undertaker, но олимпийският медалист го издърпва от ринга и след това опитва да тушира шампиона Undertaker, но безуспешно. След това Undertaker прави Last Ride на The People’s Champion, но Angle се намесва и заключва Ankle Lock на Undertaker, от който той се измъква. Този неспирен екшън продължава и Rocky удря The Deadman с Rock Bottom, но той отново се повдига. След това Angle прави Angle Slam на шампиона Undertaker, но The Rock успява да издебне олимпийския медалист и да му направи Rock Bottom, за да спечели WWE Undisputed Championship и за рекроден седми път да стане шампион на федерацията в този незабравим спектакъл, който ще остане в историята завинаги!

 

1663592196_Vengeance_2002KurtAnglewithaRockBottomonTheRock.jpg.0a26040b70279c8cbb5389aadd1f8f61.jpg

Kurt Angle hits The Rock with Rock Bottom, Vengeance, July 21, 2002

С това приключва враждата между Kurt Angle и The Rock. Историята между тях дава много на този бизнес и утвърждава Kurt Angle като една от звездите на кеча. Двамата с The Rock показват, че могат да работят успешно един срещу друг и определено имат химия помежду си. Враждата им е една от най-запомнящите се в кариерите им и помага и на двамата да запишат имената си със златни букви в историята на WWE.

 

Автор: Brock_Lesnar

 

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...