Jump to content

AEW Dynamite - 6 ноември 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

Финалният въргал не беше достатъчен да ме утеши след поредната загуба на Кnicks (макар че победата на Левски Лукойл определено помогна), но пак беше доста добър. Продължи доста дълго, но успя според мен да вдигне интереса към повечето мачове. Добра работа.

 

Промото на Cody също беше добро, но мразя такива истории, защото са мега нереалистични. Колко пъти сме гледали примерно John Cena да бъде "уволняван" и после пак се появява още следващата седмица. Или примерно "последен мач" между Orton и Cena и после се бият пак следващата седмица. Ае, стига....

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
On 11/5/2019 at 6:14 PM, LONE WOLF said:

Слабо  тоя път  NXT ще ги ебе,  както предсказах  враждата им с Роу и Смак ще е и техен + на SS

 

В социалните мрежи AEW тотално доминираха по време на двете шоута. Няма много общо с TV, но трендовете в Twitter са добър индикатор.

 

Винетката с Jericho, леля му, Virgil и пародиите с Cody директно влизат в кандидат за промо пакет на годината. Липсват ми времената, когато хийловете бяха представяни като топ кавали. В този случай се усеща а л т е р н а т и в н о т о шоу, достатъчно сме се нагледали на basic шитни. Стипулацията всъщност прави мачът им още по-интересен. Ясно е, че няма шанс Jericho да дропне титлата толкова рано, така поне има предпоставки за няколко различни завършека.

 

ПП: Hayter за второ поредно шоу ми прави супер впечатление. Не съм я гледал досега, но с тоя багажник и харизма има доста потенциал, леко ми напомня на Paige от ранните й години.

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Ебати перфектното кеч шоу и страхотен go-home завършек за Full Gear, така се прави. В началото критикувах AEW за липсата на промота и сегменти, но мисля, че вече напипаха почти идеалната формула, при която нещата са доста балансирани. Всеки един епизод на Dynamite през последните три седмици се гледа адски леко, забавлява, надъхва и почти няма момент, в който да доскучее.

 

Pac откри с хубав мач срещу Trent, с последователен букинг нещата се получават и Pac определено започва да изглежда легитимно.

 

Cody е най-добрият babyface в целия кеч бизнес в момента, безспорно. Кажете ми откога не сте виждали толкова добро, емоционално, надъхващо и 100-% аплодирано от кеч публика промо? Може би от онова, при което Daniel Bryan обяви оттеглянето си от кеча. Това липсва на WWE в момента, babyface, който да е обичан и аплодиран от абсолютно цялата фенска база на компанията. Само сравнете Cody със Seth Rollins например, първият изглежда, като БОГ спрямо доста жалкия babyface Rollins. Разбира се, че и AEW публиката помага много, защото е адски инвестирана в продукта на компанията, но Cody, още един път ще кажа, през последните няколко години се доказа, постигна много извън WWE, заслужава само поздравления и се превърна един от любимите ми кечисти.

 

Private Party победиха Dark Order в приятен мач. Немаскираният кечист от Dark Order показва добри неща на ринга, а на Evil Uno е добре, че му сложиха да носи тениска в мачовете, че изглеждаше мега нелепо с това ужасно шкембе.

 

Харесва ми Brandy Rhodes в ролята на циганка-копанарка, която прави черни магии в полза на Awesome Kong.

 

Chris Jericho е най-добрият heel в целия кеч бизнес в момента. Промо видеото за него беше просто нечовешко. Адски забавно и тотален, тотален култаж. Всичките кадри с Jericho във ваната и с шампанското, думите от Sammy Guevara, че Jericho в пика на живота си и е най-младият AEW шампион в историята, безмълвният Jake Hager, просто защото знаем, че не е особено добър с микрофона, приятелката на лелята на Jericho от църквата. Гениален промо пакет.

 

Emi Sakura за мен лично е много слаб образ, който така и не мога да разбера. Фреди Меркюри, но защо по дяволите? Единственото, което виждам е една дебела и нехаризматична японка. Shanna обаче ме радва, има ебати якото и сладко дупе, а Jamie Hayter също ми прави добро впечатление, има нещо перверзно в нея.

 

Shawn Spears има хубав entrance, добра музика и изглежда респектиращо в компанията на Tully Blanchard. На ринга обаче засега не ме е впечатлил с нищо.

 

Страхотен мейн ивент angle, който билдна по много добър начин Full Gear. Kenny Omega си е харизматично копеле, на който трябва да дават да изнася и промота на ринга, защото го може и това. Въргалът определен зарадва, Jon Moxley е ясно, че го играе tweener и вълк единак. Успяха да ме надъхат по перфектен начин за трите основни мача на Full Gear. За световната титла имаме най-добрият babyface в бизнеса срещу най-добрият heel в бизнеса. Young Bucks vs. Santana и Ortiz ще бъде много добър мач, а вярвам, че Kenny Omega и Jon Moxley просто ще срутят залата с кървава битка.

 

Силно се надявам AEW да направят добър рейтинг тази седмица, както и за в бъдеще, защото с този продукт го заслужават.

               

Link to comment

Шоуто беше добро и плюсовете му са ясно изтъкнати в горните постове, но все още има какво да се изглажда. За почти 6 месеца билд на враждата на Mox и Omega, все още не разбрах за какво се бият. Омега не е изнесъл и едно промо пред публиката, а Моксли имаше само едно миналата седмица, което не беше нищо особено, само за да обяви стюпилацията на мача.

 

За едно шоу ние виждаме едни и същи хора по 5 пъти. Ростерът им е много малък и вече всеки се е срещал с всеки поне веднъж, а TV шоуто едва сега стартира. Какво ще правят след 1 година не се знае.

 

Cody винаги застава в средата на прожекторите и не отделя достатъчно внимание на другите кечисти. Хубаво е че изпипва своите сегменти и мачове, но обира целия pop и изглежда сякаш не той работи за успеха на компанията, а компанията работи за неговия.

Link to comment

След като похвали и NWA, вече съм сигурен, че Скалата гледа всичко друго, но не и WWE. Сигурно и японски кеч гледа, но не и WWE. :D

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Още в откриването, гледаме напълно ненужно удължен мач между Пак и някакви пичове, за които на абсолютно никой не му пука. Еми сори, но такива мачове те карат да смениш канала, вместо да ти предизвикват вниманието и да те накарат да останеш и да видиш остатъка от шоуто.

 

Продължавам да смятам, че Cody не е нищо особено на микрофона. Знам, ще ме разпънете на кръст, но в WWE има цифра мидкардъри които са ми сто пъти по-интересни в подобни сегменти.:D Вижте примерно дори жена му Бранди. Еми мацката е значително по-добра от него, макар нейния да беше записан предварително бекстейдж сегмент, но просто изкърти и успя да ме надъха. Това на Коуди не можа. Ходи другаде да се правиш на Тим Сторм.:( Това не променя факта, че Коуди е изключително добре изграден фейс, но за мен причината е в добрата му презентация и това, че постоянно е обграден от легитимни хора, които го карат да изглежда като важна фигура, но не в някакви измислени промо умения, които той няма. Градят го добре и това е най-важното. Ако има нещо друго, то е, че трябва да почне да джоби повече, защото притесненията, че ще е новата златна лопата с огромното си его, остават. А тази компания има няколко човека които имат потенциал и могат да бъдат издигнати до МЕ.

 

Emi Sakura & Jamie Hayter vs. Riho & Shanna - Изключителен криндж е женската им дивизия. Коя по дяволите е Рихо? Да, световна шампионка е, но какво знаем за нея? Абсолютно нищо. Защо тогава трябва да ни пука за нея? На мен не ми пука нито за нея, нито за която и да е от другите участнички в мача. Някакви мустакати японки, някакви трътли които гледат лошо, но никой не ти казва кои са тези хора и за к'во се борят, съответно сменям веднага канала и се опитвам да изтрия от ума си помията която съм гледал.

 

Brandon Cutler vs. Shawn Spears - Абсолютно безлични копелета, за които не ми пука и грам.

 

Винетката на Джерико - Еми Джерико е най-харизматичния пич в AEW и т'ва им е златната мина, но като изключим това, самата винетка изглеждаше ужасно. Супер клиширано, супер нелогично. Един вид искаха да е отговор на винетката която пускаха за Коуди в миналите шоута, но и тя беше същия криндж. Показват ни някакви хора които развиват драматичен сюжет и ни говорят колко готин е Крис, но в същото време кадрите са като шибана пародия и всеки път като ми покажат Фукльото да стои изпънат и да мълчи като олигофрен, единствената ми реакция е да се хиля. Сори, но не се правят така подобни сегменти. Иска се емоцията да е автентична, а повечето хора там са ужасни актьори, монтажът също е слаб и няма как да ги покрие. Слабо изпълнение.:(

 

Готино беше финалното меле, там нямам оплаквания. Искаха да изкарат целия стар пауър и да ни надъхат с пълния хаос и тук поне успяха.

 

Нека бъдем обективни. Това издание на Динамит беше посредствено. Имаше ли силни моменти? Да. Но също така, имаше неща които бяха просто ужасни.

Link to comment

822 хиляди зрители за AEW тази седмица (и 813 хиляди за NXT).

 

Date NXT Audience NXT People 18-49 Rating AEW AEW People 18-49 Rating
9/18/18 1,179,000 0.43 N/A N/A
9/25/19 1,006,000 0.32 N/A N/A
10/2/19 891,000 0.32 1,409,000 0.68
10/9/19* 790,000 0.22 1,140,000 0.46
10/16/19 712,000 0.20 1,014,000 0.44
10/23/19 698,000 0.21 963,000 0.45
10/30/19 580,000 0.18 759,000 0.33
10/30/19 813,000 0.30 822,000 0.35

*Note: On 10/9/19 AEW did 1,014,000 viewers on TNT and 122,000 on TruTV due to being simulcast because of the MLB playoffs.

Link to comment
1 hour ago, THE ENEMY said:

Винетката на Джерико - Еми Джерико е най-харизматичния пич в AEW и т'ва им е златната мина, но като изключим това, самата винетка изглеждаше ужасно. Супер клиширано, супер нелогично. Един вид искаха да е отговор на винетката която пускаха за Коуди в миналите шоута, но и тя беше същия криндж. Показват ни някакви хора които развиват драматичен сюжет и ни говорят колко готин е Крис, но в същото време кадрите са като шибана пародия и всеки път като ми покажат Фукльото да стои изпънат и да мълчи като олигофрен, единствената ми реакция е да се хиля. Сори, но не се правят така подобни сегменти. Иска се емоцията да е автентична, а повечето хора там са ужасни актьори, монтажът също е слаб и няма как да ги покрие. Слабо изпълнение.:(

 

Сериозно ли не разбра, че целта на винетката беше да е пародия на тази на Коуди?

 

Шоуто си беше перфектно, с изключение на жените, макар че дори и там се наблюдава подобрение. Поне вече взеха и някоя друга харизматична кечистка. Ако намалят random японките ще са още по-добре.

Link to comment
10 hours ago, nWoHulkster said:

822 хиляди зрители за AEW тази седмица (и 813 хиляди за NXT).

 

А едно време биеха А шоуто им с лекота. :(

Link to comment

Е, поне тая седмица не им падна рейтинга, дори пак бият NXT, които се изсилиха на макс, по-добър продукт не могат да предложат освен ако целия ростер на RAW и SD не се изсипе в NXT.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
The Olimpic Hero

Кофти рейтинг за AEW, поне според мен. За 6 седмици загубиха половината от зрителите на дебюта си, което си е сериозен проблем. Нека поспекулирамe и потърсим причините:

 

- Малкото промота и сегменти в дебютния епизод на шоуто, където беше ясно, че ще имат най-голямата си зрителска аудитория.

 

- Почти нищожното използване на Jon Moxley, при положение, че той е най-голямата звезда в компанията, заедно с Chris Jericho. Нека тук да уточня нещо, които някои хора изобщо не разбират. Chris Jericho и Jon Moxley безспорно са най-големите звезди в AEW, а след тях някъде е Cody. Kenny Omega и Young Bucks, колкото и да са популярни сред смарковете (много запалените кеч фенове), не са толкова известни в световен мащаб и особено за casual зрителите. Точно за това бях на мнение, че даже и самите те се нуждаят от промо пакети и от разказване на историите им. Какво знае casual зрителят за Young Bucks? Единственото, което ни е повтаряно константно е, че са най-добрият tag team в света. Защо това е така? Кои са всъщност Young Bucks? От къде идват? В кои компании са били преди? Как са се развили кариерите им? На нито един от тези въпроси не сме получили отговор до този момент. Абсолютно същото важи и за Kenny Omega, а за Omega смея да твърдя, че има голям потенциал и с микрофона, не само на ринга. Нито едно, нито едно шибано промо от Kenny Omega на ринга до този момент, абсурдно е.

 

- Нека да добавя още нещо за Moxley, за успешните рейтинги на WWE от края на 90-те и за постройката на шоутата на AEW. Да, Stone Cold Steve Austin бе огромна, гигантска, ненадмината кеч звезда през 90-те, но как бе използван той? Stone Cold бе използван максимално във всяко едно шоу на WWE. Имам предвид, че във всеки RAW през целите 2 часа се градеше и разказваше някаква история, свързана със Stone Cold и враждата му с Mr. McMahon. Говоря за примерно 8-10 сегмента на шоу, които започваха със Stone Cold в първия RAW сегмент, завършваха със Stone Cold мейн ивент сегмента, като обикновено получавахме и cliffhanger (отворен, въпросителен край на RAW епизода), който задаваше нещо, което ще се случи в следващия. Не казвам, че Jon Moxley е Stone Cold, но AEW чисто и просто трябваше да си използват най-големите си звезди в момента Moxley и Jericho и те почти да не слизат от тв екраните ни през целите 2 часа. Moxley е използван скандално малко през тези 6 седмици, често е за не повече от 2 минути на епизод. Нямаме също така и истории, които да започват в началото на Dynamite, да се развиват през цялото шоу, да закриват шоуто и да оставят вратичка за следващото.

 

- Гордостта/ината на Tony Khan, Young Bukcs, Kenny Omega, Cody, като ще цитирам няколко техни твърдения и ще ги коментирам.


"Ние нямаме нужда от повече кечисти, ние имаме перфектен ростер". Много, много грешно твърдение. За мен лично дебютът на AEW Dynamite по TNT бе доста сериозно разочарование по отношение на дебют на голяма и сериозна кеч звезда. Jake Hager няма как да се впише в това определение. Той може да бъде добър mid/upper mid carder и това му е максът. Зрителите очакваха някаква голяма изненада, която да ги задържи пред екраните и през следващата седмица. Очакванията им не бяха оправдани.

 

"За нас рейтингите нямат значение". Ужасно, лицемерно и лъжливо твърдение. Разбира се, че телевизионните рейтинги имат значение. Те в дългосрочен план значат пари, значат нови ТВ сделки, значат интерес, значат гледаемост, значат повече зрители, значат съответно повече продадени зали, значат повече продадени тениски и всичко останало, свързано с компанията.

 

"Ние имаме собствена визия за кеча и ще правим продукт за нашите фенове". Тук най-вероятно имат предвид, че за тях е идеално на всяко шоу да имаме най-вече дълги мачове по 13-15 минути средно, в които стилът е доста бърз, изпълнен с постоянни спотове, при които почти не се селва. Аз виждам проблем в това, че мачовете на AEW си приличат адски много и почти всички са с подобен стил. Може би единстваната разлика правят Cody, Jericho и донякъде Moxley, но останалото е най-вече спотфест кеч.

 

Да, AEW направиха много добри шоута през последните две-три седмици и промениха донякъде продукта си, но рейтингите говорят, че явно нещата искат още подобрение и още, и още, и още по-различна насока от първоначалната им.

               

Link to comment

Не виждам, кое е толкова учудващо, че падат рейтингите, и на WWE и AEW. Както казах в подкаста, 500 к до края на годината. Колкото и да са добри, каквото и да правят, всичко се намира в нета след това. Няма смисъл да седиш и да гледаш на живо.

Link to comment

Ако търсим цитати, Cody се беше изказал, че за него шоутата са A/A+, демек едва ли не перфектни. Не, че очаквам да ги насере, но по-скоро очаквах да набие филма как тепърва ще гледаме най-доброто.

 

Не го смятам за голяма изненада, че паднаха толкова от първия епизод, защото все пак имаше огромна реклама, кечът се завръща по TNT, тъй че доста шарани клъвнаха. Една част вероятно са осъзнали, че вече са надраснали кеча, друга сигурно са си били камшика, защото сегашният кеч няма нищо общо с онзи. Първото впечатление е важно, никой нямаше да ги чака да се вземат в ръце.

 

Сега е важното да задържат аудиторията и лека-полека да вдигнат нивото. Митът, че ще са някаква конкуренция на WWE, е разбит. Засега са TNA, с повече пари и по-добра реклама. Ако не допуснат същите грешки като тях, или Тонката не му писне на хуя, не виждам проблеми да си кретат дълги години. 

Link to comment

Хмм тия жалкари от NXT бая са качили, да се чудим на болните американовски мозъци... Иначе Динамита си беше екстра за поредна седмица, едно от малкото свежи неща, които да накарат някого да гледа кеч! :D 

jlny.gif

Link to comment

Това беше от мен. Приключих с AEW. 

 

Цялото шоу се чувства така сякаш е шоуто на Коуди и просто съществува за да може той и Елитът да са на върха и постоянно в средата на всички събития. Поне за мен това не е добро шоу. Когато казваха че ще е алтернатива на WWE, си представях шоу което е фокусирано над това да направи абсолютно всички елементи от шоуто по-добри от тези на WWE. Мачове, промота, истории, но единственото което виждам е ППВ с един изграден мач и един куп мачове за които не ми пука изобщо. 

 

WWE постоянно получават лайна че не изграждат нещата както трябва, и сега мисля че просто трябва да се дадат и на AEW. Не виждам каква успешна формула са напипали. От един месец насам изграждат Джерико/Коуди като най-важната вражда в последните години. Легендата, световният шампион срещу младата надежда и главен претендент, и всичко друго в шоуто е леш. Омега и Моксли просто решават да имат мач. Целия градеж е че единия излезе с метла и бухалка, и вече няколко шоута не могат да се сбият, Пак решава да се намеси, и изведнъж абсолютния минус, дупката за харизма Пейдж се повява за да го предизвика да се бият? КАК? ЗАЩО? По какъв начин аз трябва да съм заинтересован в тези мачове?

 

Импакт получават много хейт заради много неща. Да, от време на време са нелогични, но от друга страна поне се опитват да изградят образи. Правят го толкова успешно, че успяха да ме накарат да ми пука за 90% от мачовете им от BFG. Тук ми пука само за два, единия защото Джерико е там, и другия защото искам да видя шокиращата развръзка на историята Мокс-Омега и дали най-после ще успеят да ползват шибаните оръжия дето размахват от месец. 

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment

Човек, ти си марк и прекалено много го мислиш. Ще прозвуча доста грубо, но по-тъпо кеч мнение тая година не бях чел.

Link to comment
1 hour ago, Hachiko said:

Човек, ти си марк и прекалено много го мислиш. Ще прозвуча доста грубо, но по-тъпо кеч мнение тая година не бях чел.

 

Това се отнася за 90% от постовете в бвц. Не знам защо си се фокусирал върху имортала. Аз се научих да се забавлявам с моите марк съфоронници. Безобидни са. :)

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Хем казваш, че си приключил с AEW, хем казваш, че ти пука за два мача и сигурно ще ги гледаш. Последно?

 

Всяко едно PPV, независимо дали кеч, бокс, MMA и т.н. е концентрирано главно върху един-два мача. Затова и се наричат мейн ивенти, ако всички мачове бяха еднакво изграждани, този термин изобщо нямаше да го има. И след като Коуди, Джерико, Омега и Моксли са най-over хората в ростъра за момента, нормално е точно те да имат най-голямо изграждане. Няма как за 5 шоута досега по два часа да успеят да изградят всички. Следователно, по-добре да изградят мейн ивентърите както трябва, пък на другите, които са добри, все ще дойде времето.

Link to comment

Kenny Omega го използват предимно да издига други хора, което е странно, защото изглежда като потенциално най-голямата им звезда, а в NJPW имаше доста шумотевица около него. Същото може да се каже и за YB, макар че те са отбор и за тях е много по-логично да бъдат използвани в тази роля, особено като се гради нова дивизия, в която почти всички отбори са неизвестни. Иначе е нормално, компанията се казва All Elite, градена е върху тези хора, но има нужда от филтър. Човек, който да им каже: "Не, това е тъпо", а засега май не се намира такъв, съдейки по това какви неща получават зелена светлина.

 

Иначе вече е позабравено изкуство да се градят low/midcard враждите. През attitude ерата, когато Austin беше на екран през 15 мин, пак успяваха да дават образи и истории на всеки. Но и вече нещата се измениха. На PPV, всички им се дава свобода да правят каквото си искат. Средното времетраене е над 10 минути, с множество near falls, а логиката е, че няма нужда от build, стига мачовете да са добри.

Link to comment

Аз лично вярвам, че ще успеят да издигнат и low/midcard кечистите като образи и съответно като вражди, защото повечето от ростъра са доказали в по-малки компании като PROGRESS и MLW, че умеят да правят добри промота и вражди. Просто няма как за 5 шоута да издигнат всички, особено само с кеч мачове. Но за да се стигне до този тип кеч продукт, трябва някаква основа. Затова наблягат предимно на кеч мачове, за да запознаят зрителя с уменията им и да го зарибят за евентуални вражди след време. Поне на това се надявам де, може и да не съм прав и след 3 години да продължават да спамят безсмислени мачове. Но мисля, че до няколко месеца ще напипат напълно формулата, особено ако вземат кечисти от Impact и NWA. Пък и като цяло вземат идеи от там за подобен сценарий и формула на продукт, защото според мен Impact в момента са напипали правилната такава.

Link to comment
23 hours ago, Hachiko said:

Човек, ти си марк и прекалено много го мислиш. Ще прозвуча доста грубо, но по-тъпо кеч мнение тая година не бях чел.

 

Благодаря за високата оценка, но сериозно ли смяташ че е най-тъпото? Не се обиждам и не смятам че е грубо, питам те напълно сериозно. Наистина ли смяташ че е най-тъпото? 

 

И разбира се че съм марк. Не съм го крил, не се срамувам от това. Аз съм просто кеч фен и изразих мнение за шоу което изгледах. Смятам че при положение че съм гледал всички епизоди и ППВ-та до момента, и при положение че следях развитието на компанията още от момента когато не съществува (както всички тук), имам правото да изразя някакво мнение за него. Друг въпрос който е имам е, как стигна до заключението че го мисля прекалено много (или изобщо)? Надявам се че ще получа отговор, поне на лично съобщение ако не тук.

 

@Chocho95 Спомена NWA, което е перфектния пример за това как за 1 час шоу по шибания ютуб можеш да направиш няколко човека интересни едновременно. В първия епизод не знаех кой е Тим Сторм, в края на трети вече ми беше гадно за него. Това че за 5 епизода по 2 часа не можеш да изградиш всички е истина, но определено можеха да вкарат повече старание за да изградят мачовете които са на турнира повече, вместо да пускат прекалено дълги мачове които ще бъдат забравени още след края на шоуто. 

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment
30 minutes ago, iMMORTAL! said:

 

Благодаря за високата оценка, но сериозно ли смяташ че е най-тъпото? Не се обиждам и не смятам че е грубо, питам те напълно сериозно. Наистина ли смяташ че е най-тъпото? 

 

И разбира се че съм марк. Не съм го крил, не се срамувам от това. Аз съм просто кеч фен и изразих мнение за шоу което изгледах. Смятам че при положение че съм гледал всички епизоди и ППВ-та до момента, и при положение че следях развитието на компанията още от момента когато не съществува (както всички тук), имам правото да изразя някакво мнение за него. Друг въпрос който е имам е, как стигна до заключението че го мисля прекалено много (или изобщо)? Надявам се че ще получа отговор, поне на лично съобщение ако не тук.

 

 

Всеки с вкуса си, клишарано, да, но факт. Просто влязох на "нож", поради факта, че за мен шоуто бе едно от малките добри в света на кеча тази година, а ти ги нахрани.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...