Jump to content

UFC Fight Night "Maia vs. Askren" - 26 октомври 2019


neshev

Recommended Posts

Мейн ивент мечта за феновете на граплинга. Аз не съм особено надъхан, но както казах, има хора, които ще оценят. Аскрен няма право на грешка. Говори се, че при добри обстоятелства, може и да видим реванш с Масвидал. Загуби ли обаче сега, ситуацията става сложна за него. 

Link to comment

Аскрен го съсипаха в UFC. Да, интересна личност е и е забавен, но в момента не е необходимото ниво. Ако беше дошъл няколко години по - рано, можеше и да е малко по - различно. Спокойно може да се реализира като анализатор/коментатор. 

Link to comment

Първите два рунда се държеше добре, даже ги спечели, на пръв поглед. Не, че има някакво значение в ретроспекция, защото тази битка беше по неговите сили и трябваше да я спечели. Застаряващ боец, който е неубедителен в стойка и неособено труден за поваляне. За съжаление на Askren, разликата в BJJ уменията си оказа влиянието и един от най-успешните grappler-и в MMA го предаде.

 

Тогава загуба за Askren и засега се очертава като твърд бъст. Предполагам може да се докаже като top 10 боец, но на този етап не може да е конкурентен с елита на дивизията. Съмнявам се, че ще се пенсионира, напротив очаквам да се бие, докато UFC не го освободят. Логичната следваща битка е реваншът с Lawler, да докаже, че единствената му победа не е случайност.

 

Link to comment

Интересният въпрос е изобщо някога Аскрен бил ли е на нивото на най-добрите. ;) Имаше години в Белатор, когато изглеждаше като звяр, но и тогава си личаха от километър пропуските в играта му. Така и не отиде в UFC, където бяха елита на тая категория, а замина на изток, за да въргаля анонимници от местните зали по борба и ММА. Да не кажем, че и там не му беше винаги разходка в парка, имаше мачове, дето го поозориха. 

 

Та ясно е, че няма как да разберем дали в пика си Бен ставаше за нещо повече от топ 10 или топ 5. В момента обаче и за десетката не е, щом Деймиън Мая го оправи за 10 - 15 минути. При цялото ми уважение към бразилеца, но пичът е на 41 вече и отдавна не е в сметките на никой в 170. Щом с него Аскрен не може да издържи в клетката, как може дори да говорим да се изправи срещу някой изверг като Камару Усман, дето ще го разнася като пръскачка из лозе докато съдията не ги спре в момент на състрадание.

 

За мен най-доброто нещо, което може да направи UFC, е да пуснат Аскрен на двама - трима анонимници, които да бие и после да гонят някой интересен мач за последно. Разбира се, това няма да стане и Дайна от тук нататък ще го пуска на разни младоци, които да му пукат канчето от бой.  

 

Link to comment

Трудно е да се каже, защото загуби две години, чакайки да му предложат договор, а две години в този спорт са бая време. Но дори е пика му, най-голямата му победа е срещу Douglas Lima, който се разви и в момента е елитен боец, но тогава още нямаше толкова силна борба.

 

В момента, WW дивизията на UFC е зверска. За мен, няма нищо стамно да паднеш от Masvidal, който успя да го изненада в началото на рунда, нито пък от Maia, който е великан на земя. Но е факт, че Askren не изглеждаше убедително в нито една битка досега. Вече доколко е реалистично, че ще се подобри, не знам. Виждали сме и по-големи изненади, щом Bisping успя да спечели световната титла, а и Askren, с неговите умения на микрофона, може да се набие отново в борбата за титлата, при 1-2 победи.

Link to comment
  • 4 weeks later...

Бен обяви, че се пенсионира от MMA, защото ще се наложи да смени тазобедрената става.

 

 

Донякъде може би обяснява слабите му представяния в UFC. Бах, само на 36 и трябва да се подложи на подобна интервенция, но цял живот борба, това прави с теб. Все пак постигна немалко и името му ще се помни. :beer:

Link to comment

Жалко, че култов тип като него се пенсионира. Можеше култови вражди да направи, но здравето си е здраве. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...