Jump to content

AEW Dynamite - 16 октомври 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

Място: Philadelphia, MA

Зала: The Liacouras Center

Обявени мачове: Chris Jericho vs. Darby Allin / Kenny Omega & Hangman Page vs. Jox Moxley & PAC / Lucha Brothers vs. Jurassic Express / SoCal Uncensored vs. Best Friends / Riho vs. Britt Baker

 

bFxTT5J.jpg

 

Link to comment

Добро промо на Дарби Алън, но клипът е монтиран ужасно. Монтажните грешки даже няма да го коментирам, щото са супер аматьорски, но поне можеха да направят повечко кадри, да има какво да лепят отгоре му.

 

Да не говорим, че някой можеше да поразкаже за Дарби Алън какъв е, що е и за кво се бори.

 

Link to comment

И аз малко гледах от предишното шоЛо, сегментите и мачовете с Jericho. Това, което ми направи силно впечатление е свободата, с която разполагат при правене на промота и псувните, които се ръсят и то без никаква цензура. Изкефи ме как Джерико напсува Коуди и цялото му семейство. Ей такива неща правят една вражда по-истинска, по-интересна, все неща, които WWE тотално забравиха. Повечето кечисти реално не ме кефят, все едно гледам NXT, но ако след време успеят да привлекат и други големи имена, които не изглеждат като болни от анорексия, то тогава ще ме привлекат като сериозен зрител. Но за сега ще следя само Y2J. 

Link to comment
On 10/13/2019 at 10:52 PM, gboy said:

Добро промо на Дарби Алън, но клипът е монтиран ужасно. Монтажните грешки даже няма да го коментирам, щото са супер аматьорски, но поне можеха да направят повечко кадри, да има какво да лепят отгоре му.

 

Да не говорим, че някой можеше да поразкаже за Дарби Алън какъв е, що е и за кво се бори.

 

Цяло лято го хайпваха преди мачът му с Cody, разгледай Road to сериите в ютуб. За две седмици няма как да се обърне внимание на всеки.

 

Най-стакнатото им шоу до момента, кофти е, че за поредна седмица се засичат с бейзбола.

Link to comment
On 10/15/2019 at 1:40 AM, john_cena_fu said:

Цяло лято го хайпваха преди мачът му с Cody, разгледай Road to сериите в ютуб. За две седмици няма как да се обърне внимание на всеки.

 

Еми средностатистическия фен няма време да гледа разни YouTube клипчета. От това, което е показал по телевизията, бие на анорексично емо, което кара скейт. И Jericho се набива с ужасния Painmaker gimmick, който само NJPW феновете знаят. Пък после бейзболът да е виновен.

Link to comment

Едно от най-добрите неща на това шоу, за пореден път е публиката. Супер надъхани маняци за трета поредна седмица. И най-големия плехар да им пуснеш, пак ще скандират.

Link to comment

Jericho някак си успя да изглежда по-нелепо от другия пич с тоя грим. И с това шкембе беше все едно някъв чичка на коцерт на KISS. :D

 

Шоуто е по-добра версия на NXT засега именно заради публиката и по-голямата зала, които оказват влияние. Иначе яки мачлета, но щеха да са и по-яки, ако имахме някаква идея кои са тия маняци, но това го дъвчем всяка седмица. AEW засега явно разчитат публиката да опознава кечистите САМО И ЕДИНСТВЕНО с това, което правят на ринга. Не става така.....

 

Все пак очаквам да се задържат над 1 000 000 и тая седмица.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
The Olimpic Hero

Това с липсата на 10-минутно промо на ринга от Jon Moxley, в което да си излее душата, да каже защо е напуснал WWE, защо е надъхан да е в AEW, продължава да бъде просто СКАНДАЛНО. И това е точната дума. Това би бил един от най-рейтинговите им сегменти. Jon Moxley им е най-голямата звезда, заедно с Chris Jericho. Да, много по-голяма и известна от Kenny Omega, Young Bucks и т.н. Абсурдно, абсурдно е букван до този момент. Все едно е поредният кечист в ростера. Дайте му шибания LIVE микрофон, еби му майката. Третирайте го, като най-голямата ви звезда, около която да се върти шоуто. Дайте му букинг, сходен с този на Stone Cold от края на 90-те в WWE. AEW обаче явно са страшни инати с приказките си как ще правят свои собствени звезди, как не им трябвали много хора от WWE, как щели да букват само за собствените си фенове, как рейтингите за тях всъщност не били много важни (лицемерно интервю на Brandy Rhodes от преди седмица). Айде стига, а тази компания има толкова, толкова потенциал. Да, ще ги плюя всяка шибана седмица, когато няма, няма, няма и няма промота. Няма и разказни истории. Единтвеното добро нещо в тази насока тази седмица беше клипът за Cody.

               

Link to comment
1 hour ago, koleda321 said:

Шоуто е по-добре версия на NXT засега именно заради публиката и по-голямата зала, които оказват влияние.

 

Тази публика е вредна на моменти, защото маркват на всичко и не може да се изгради никаква драма. Не може да скандират "Thank you Jericho" на най-големият злодей на това шоу. Другата отрова е, че се подмокрят на абсолютните подчовеци като 40 килограмовата плюнка - Marko Stunt, което дава грешното усещане, че тези хора са популярни и желани, като за средностатистическият фен са криндж и правят компанията да изглежда като треторазрядно инди.

 

Тук станахме като развалена плоча, но отново липсват промота пред жива публика, липсват сегменти, липсват конфронтации, извън клишираното "аз съм най-добрия кечист". Мачовете са стандартната хуйня, която заля кеча последните години. Спамене на near falls, без никакъв selling или опит да се разкаже кохерентна история. Липса на какъвто и да е star power, за сметка на хора, които не трябва да присъстват в компания на такова ниво. Мен ми стига толкоз. 

Link to comment
5 minutes ago, neshev said:

 

Тази публика е вредна на моменти, защото маркват на всичко и не може да се изгради никаква драма. Не може да скандират "Thank you Jericho" на най-големият злодей на това шоу. Другата отрова е, че се подмокрят на абсолютните подчовеци като 40 килограмовата плюнка - Marko Stunt, което дава грешното усещане, че тези хора са популярни и желани, като за средностатисческият фен са криндж и правят компанията да изглежда като треторазрядни инди.

 

 

Нека да изясня какво имах предвид. Всичко, което си написал е така, но то се отнася и за публиката на NXT. Но това е от гледна точка на качество.

 

Аз имах предвид по-скоро от гледна точка на количество. По-многобройната публика на AEW прави шоуто да изглежда по-добре. Въпрос на презентация.

 

Иначе е пределно ясно, че и двете са шоута от смаркове за смаркове. :D 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
5 hours ago, Iron Sheik said:

Компанията е направена за Крис Джерико !

Компанията е направена за Jericho и Cody и т'ва са единствените копелета за които се работи по изграждане на образите и въвличане на публиката в техния background. Видяхме промо пакета за Cody, за когото половината AEW се изреди да го величае и да обяснява колко вглъбен е в идеята за титлата, докато гледаме клипове как той тренира като Роки. Ебем ти и арогантното и самозабравило се копеле! Спомни си какъв джобЕр беше в WWE и се сети за момент как ревеше като кучка тогава, пък се замисли какво им е на талантите в шоуто, които тотално пренебрегваш в момента, докато всичко е all about Cody.

 

Ортиз и Сантана бият в СКУОШ!!! РАЗГЕЛЕ! Крайно време беше да се осъзнаят, че има нужда и от това, за да накарат даден образ да изпъкне над останалите. Няма да е лошо и от време на време да им дават да говорят, но не. Отново ги изкараха като пълни идиоти, след като трябваше след края на мача, Джерико от съблекалнята да говори вместо тях. Единствените които получават този лукс са Коуди и Джерико, което кара всички останали да изглеждат като техни подлоги.

 

Дори хора като Моксли изглеждат като второстепенни герои. Трето шоу е, едва сега му дадоха да прави нещо на микрофон, но беше твърде кратко и несъдържателно. Бие си де-дет-е-то на партньора и показва средни пръсти, точно като Остин, дори attire-а му е същия, абсолютно wanna be.:D И все пак им е втория най-ценен кадър след Jericho, но както са тръгнали, абсолютно е възможно да ме накарат да спре да ми пука дори за него.

 

Анорексичната японка просто кара женската дивизия да изглежда жалка. Не може да имаш за шампион generic random jobber без никакъв oбраз и история, който гази всичко живо всяка седмица и да очакваш друго.

 

Darby Allin е слаботелесен хероинов наркоман, който като пълно леке ми излиза със скейтборд. Боите по тялото са готини, но когато си 70 кила и носиш чорапогащи, няма как някой да те вземе насериозно, сори бро. Painmaker пък е ужасен образ, нямам идея защо отново прибегнаха до него, след като до момента Джерико си беше перфектен и като пълна изтрещялка на кока. Тези японски изгъзици не ги разбирам и не ги одобрявам. Защо трябва шибана легенда от ранга на Джерико да ми се прави на клоун, след като има кариера на hall of famer и може да си позволи да си спести подобни try hard простотии? Моля ви, спрете да се излагате. Не стига, че целия му стейбъл изглеждат като абсолютни джобъри и са мега cringe.

 

AEW до момента са едно посредствено шоу и като пълни аутисти отричат entertainment елементите на кеча, които са в основата изобщо той да бъде mainstream някога. Не може само мачове и спотове пичове, дори спортовете които имитирате като презентация използват промота и сегменти за да си изграждат враждите, вижте UFC и професионалния бокс и как там просперират масово хора които са добри на микрофона или се правят на циркаджии. И загърбете шибаното его. Няма лошо Коуди и Джерико да са в основата на шоуто като две от най-разпознаваемите лица, но няма нужда всички останали да изглеждат като пълни утайки покрай тях и да не получават дори частично същото старание да бъдат изградени.

Link to comment

Страшно много ми хареса тоя епизод. Изненадвам се, че има толкова недоволни тука :blink:

 

Скуошът на LAX беше повече от добър и със сигурност ги накара да изглеждат добре. Особено тоя пич, дето трябва да го играе powerhouse, наистина даде заявка за страхотен атлет. Нямам проблем, че Джерико говореше за тях след края на мача. За мен това само ги издига още повече. Промотата на Крис са страхотни, а ако бяха дали микрофоните на LAX едва ли щяха да постигнат нещо. Хеле пък след победа над джобърски тим. 

 

Първият мач между SCU и BF се получи по-добре отколкото очаквах. С нападението в началото стана ясно, че Lucha Brothers са стопроцентови хийлове, а и това е добро начало за една вражда между двата отбора. Френдовете се справиха много добре в този мач - не изглеждаха слаби, но в същото време успяха да издигнат SCU. 

 

Със сигурност най-приятно изненадан останах от мача на динозавърчетата и Lucha brothers. Винаги съм казвал, че всеки може да падне, но джобенето е изкуство.  Бях супер скептично настроен към Момчето от джунглата :ph34r: и партньора му, който даже за AEW е фрапантно рахитав, но двамата се справиха много добре. Първо, че успяха да вкарат уникални движения, второ че покрай тях Феникса и Пентагон изглеждаха чудовища на ринга. Това е идеята на джобенето и тук се получи. Джурасик експрес са много приятен отбор и съм убеден, че тепърва ще правят хубави мачове в лоукарда и мидкарда. И изобщо не го подценявайте това - силният мидкард и лоукард са важна част от всяко едно шоу и точно те му придават колорит. 

 

Дийн Амброуз за пореден път се показа като тотален изтрещеняк и това донякъде компенсира, че все още не е получил микрофона за по-дълго. Надявам се да е в добро здраве и да се изпочупят с Кени Омега на предстоящото PPV. Според мен образът му към момента е много силен на Моксли - лудак до мозъка на костите си и то сериозен, а не вдетинената версия от WWE. 

 

Хубаво е, че Хангмен Пейдж го омешват с големите, лошото е, че си личи, че все още е далеч от тях. Поне една каубойска шапка да му турят, ей така - за кеф. Стискам му палци, но към момента издигането му изглежда твърде изкуствено и сякаш още не е готов да е до звезди от тоя ранг.

 

МЕ беше страхотен мач. Дарби Алън може и да е 40 кила с напикани гащи, но пича изглежда култов с целия тоя грим, със скейтборда и прочее. Типичен бунтар-пънкар от едно време. Представи се страхотно на ринга, а това, което правеше със завързани ръце беше мега брутално :beer:. Как не си счупи врата не знам. Но определено много запомнящ се мач, в който Дарби изглеждаше като звезда. Фактът, че накрая загуби след намеса и не дадоха дори на Джерико да го победи чисто, само му засили образа на човек, който може да бъде пребиван отвъд нормалното и пак да е в играта. В тоя ред на мисли единствено не ми хареса, че накрая го победиха със събмишън, а не загуби с туш, но това е бял кахър. 

 

---------------------

 

Определено продължава да се набива на очи, че няма достатъчно сегменти, промота и прочее неща. Въпреки всички хвалебствия по-горе, и аз усещам това като сериозен проблем и ми липсва качествено развитите истории. Особено като се има предвид, че голяма част от кечистите на AEW са непознати лица и е редно два пъти повече да се вложат усилия в популяризирането им. 

 

Промо клипът за Коуди обаче беше на нереално високо ниво. Всичко с интервютата, с многото кадри ( и то много яко заснети), с атмосфера,  която имаше във видеото - въобще брилятно направен сегмент. Надъха ме за мача на двамата, а в интерес на истината до сега нямах особен интерес към него. Още няколко такива видеа ако могат да правят и за другите, ще дръпнат набързо.

 

Като цяло ме кефи AEW и ще чакам и следващата седмица. 

2 hours ago, YoTheReal said:

Някой може ли да качи шоуто в WeTransfer?

 

 

https://we.tl/t-Y75j7DAW0c

 

 

 

Link to comment

"Im GoInG To FiEnD HuNtInG", "SuPeRhErOeS eXiSt".

 

Това бяха само няколко реда от последният RAW. :lol: Промотата са добри само когато има какво да се каже в тях, в случая доста от враждите(най-вече МОХ и Omega) се развиват основно на ринга, в което не виждам нищо лошо. WWE не трябва да са критерий за това как да се развива дадено кеч шоу. От години се гледа една и съща формула при тях, рандом кечист отваря шоуто, бива прекъсван, следва или brawl, или обявяването на мейн ивент.

 

AEW използват класическия NJPW сторителинг апроуч, където трета седмица подред put-ват over кечисти непознати на масовата аудитория. Щом шоуто е два пъти по-гледано от NXT, успява да задържи един милион и пълни зали всяка седмица явно за момента работи. Няма как да се очаква да направят звезди още в първият месец на компанията.

 

Link to comment

Познах, че се задържат над милион зрители. Презюмирам, че познати лица, повтарям ПОЗНАТИ лица като Jericho и Moxley са изиграли някаква роля. Но пак са със 100 000 зрители по-малко. Следващата седмица вече падат под милион, ако не се вземат в ръце и както се каза горе - не си заебат егото.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
2 hours ago, koleda321 said:

Познах, че се задържат над милион зрители. Презюмирам, че познати лица, повтарям ПОЗНАТИ лица като Jericho и Moxley са изиграли някаква роля. Но пак са със 100 000 зрители по-малко. Следващата седмица вече падат под милион, ако не се вземат в ръце и както се каза горе - не си заебат егото.

Презюмирам, че едва ли си завършил математическа гимназия.

Link to comment
4 minutes ago, YoTheReal said:

Презюмирам, че едва ли си завършил математическа гимназия.

 

"AEW Dynamite on TNT averaged 1,014,000 viewers, down from last week’s 1,140,000 viewers."

 

 1 140 000

-1 014 000

    126 000

 

Извинявай, че закръглих до 100 000. :D 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
12 hours ago, nWoHulkster said:

1.014 милиона зрители тази седмица.

 

u9bhYtm.jpg

 

3 minutes ago, koleda321 said:

 

"AEW Dynamite on TNT averaged 1,014,000 viewers, down from last week’s 1,140,000 viewers."

 

 1 140 000

-1 014 000

    126 000

 

Извинявай, че закръглих до 100 000. :D 


Давай втори опит.

Link to comment

Има и други източници освен Фил......

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
25 minutes ago, koleda321 said:

Има и други източници освен Фил......


Dynamite drew 1,014,000 viewers, down a little more than 100K from their combined first run totals on Oct. 9 (AEW aired on TNT and Tru TV last Wednesday due to the possibility of playoff baseball pre-empting the TNT feed). Rating with the 18-49 year old demo was also down slightly to a .44 share. (Cageside seats)

 

Числото, което ти даваш от миналата седмица, е от две излъчвания. Числото, което Фил дава, е само от TNT излъчванията.

Link to comment

Малко он-топик. Изгледах шоуто.

Мога лесно да изброя поне шест души от шоуто, които след него изглеждаха в пъти по-добре, отколкото преди него. AEW имат два часа и ги използват меко казано ефективно. В WWE седмичните шоута са пълен ташак по отношение на развиване на образи, освен на 1- 2 души. Нямам идея към какво са насочени повечето оплаквания.

Всичката гняс, която се изсипа по WWE дойде от факта, че те са СПОРЦ ЕНТАРТАЙНМАНТ, а не кеч компания, така че какво точно ви удивлява, че има толкова много кеч и толкова малко промота? Публиката се смазва все едно е WrestleMania, разпродават си шоутата за по 20 минути, правят рейтингите, които iMPACT! навремето правеше на петата си година.

Всичко се гледа лесно, поне аз бързо научавам кой-кой е, всичките са впечатляващи на ринга. Неколкократно по-добро за гледане, отколкото който и да било рандъм епизод на RAW или SmackDown!, за NXT вече не знам.

Препоръчвам за гледане. Също така Джейк Хейгър ми изглежда супер, напомня ми на арийското наркоманче от Breaking Bad.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...