Jump to content

Кеч статии от в-к "24 часа" (2001)


nWoHulkster

Recommended Posts

Фактът, че по едно време "24 часа" (един от двата най-големи български вестника) започна да пуска редовни статии за кеч говори красноречиво за популярността на WWF в България през 2001. От юли 2001 натам пуснаха и специално кеч приложение към главния вестник - "Кеч до дупка". Като цяло, имаше стабилни кеч неща в "24 часа". Някои неща от вестника:
 

1-ви брой на "Кеч до дупка"
dRqxUVZ.jpg

 

Великолепната седморка. 😎

T61ZM8m.jpg

 

Имаха поредица за историята на КечМания

fE30S75.jpg

 

Пускаха откъси от автобиографията на Скалата

Q58tHAF.jpg

 

Полезен наръчник за кеча по телевизията (специален поздрав за @UNDERTAKER*)

PXnmnMa.jpg

 

Винс Макмеън - господарят на ринговете

M0vtFJH.jpg

 

Еди Гереро - горещият от Латинска Америка

TbaIbJ5.jpg

 

Preview на  "Кралят на ринга"

Gd1hMrQ.jpg

 

Preview на "Превземане"

oDLTTBM.jpg

 

Preview на "Летни суплеси"

z33u8od.jpg

 

Репортаж от "Летни суплеси"

yak55ce.jpg

 

И Кърт Енгъл предаде Федерацията

Dc23S5o.jpg

 

Край на кеча по BTV :(

Z3ewVzm.jpg

 

Бонус от края на 1999 или началото на 2000 - статия за популярността на кеча в САЩ

924S896.jpg

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment

Ахахах, това са тотални класики. Статята за ВЕЛИКОЛЕПНАТА СЕДМОРКА си я бях изрязал и залепил на стената, помня я! Само дето тогава не знаех кой е Брет Харт :D :D :D 

 • Upvote 3

35izpu1.jpg

Link to comment

"Скалата вече няма да тръшка като солети противниците си в българския ефир". :laugh: :laugh:

 • Upvote 1
 • Haha 1

Марк на годината (2017); (2018).

Link to comment

И аз бая статии си пазя, ако не ме домързи, може да кача и други.

 

IMG_20191010_231312.jpg

IMG_20191010_231332.jpg

IMG_20191010_231346.jpg

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
 • 2 years later...
UNDERTAKER*

Пак ме удари една носталгия. Спомних си как по Premiere Sport даваха Heat обикновено преди да почне някой класически турнир. Тогава гледах това шоу за първи път, по Sky Sports никога не бях, голямо вълнение беше, а и на самото шоу си ставаха някакви неща, участваха МЕ-ъри чат-пат.

 

Трябва да отбележа, че винаги сме имали само Sky Sports 1 и винаги съм гледал WWF само там. (до 2000-та година ест). Сега, не знам дали са ги давали и преди, или просто тогава разбрах, но едва в началото на 2000-та открих, че дават цялото Smackdown в събота срещу неделя в 0:00 (понякога и по-рано 23, 22ч). И то отначало само Smackdown, RAW едва след време започнаха да го дават в петък и то не винаги. Твърде вероятно RAW да са го давали по другите Sky-ове... По Sky Sports 1 обаче винаги си имаха седмичните обзорни шоута, тях ги гледах без прекъсване от 96-та и общо взето те бяха WWF за мен. Колко само съм се чудел кога аджеба ще се бият Shawn Michaels и Vader, примерно, като ги рекламират на всяко предаване, кога ще е този SummerSlam, този King of the Ring и т.н. :D Като изключим липсата на PPV-тата, поне си даваха репортажи от RAW + Superstars и си бях в крак с нещата. Спомням си, че в един момент започнаха да дават допълнително седмично шоу WWF Classics, на което пускаха стари (ама наистина стари) мачове от 80-те, 70-те, може и по-стари да имаше не знам. Там видях за първи път Andre The Giant. По-горе казах липса на PPV, но имам реален спомен как гледах WrestleMania 12 в някакво много удобно време вечерта и това ми е един от първите спомени от кеча въобще. Явно е бил някакъв запис на следващия ден или нещо такова. Sky Sports имаха този много рядък навик да дават запис на нкякой турнир, сега като пиша и се сещам, че гледах и един Summerslam пак в удобно време сутринта преди училище. (ако някой повдигне вежди, тогава единия срок ходехме на училще от обяд, на 2 смени, не знам дали още съществува тази практика някъде :))

 

А за кеча по Premiere Sport. Тъпото беше, че и там каналите бяха на 1, 2 и 3. Отначало всичко на WWF вървеше по 1-цата и беше супер. В един момент обаче забелязах как класическите турнирите започват да изчезват и заподозрях, че ги дават по другите канали. Кабеларката никога не пускаха едновременно и трите, а имахме само единия, един слот, така да се каже, но можеха да сменят кой канал да е на него. Колко звънене падаше... пуснете моля ви се Premiere Sport 3, ще пуснете ли Premiere Sport 3 вместо 1, моля ви:D??? В един момент даваха всичко от WWF на 3-ката, но пък по другите даваха друг кеч от други федерации. Мазало стана, не можех да им хвана спатиите къде какво. Толкова ли беше трудно да пуснат и трите канала баси...:blush: А иначе сега се сетих колко много голф даваха :D. Даваха и други спортове, но съм позабравил. Въобще, много як спортен канал беше, като цяло тогава спортните канали радваха много, дали защото съм гледал повече телевизия не знам, но имаше много яки неща, сещам се и за DSF, и там имаше кеч. American Gladiators имаше едно шоу/игра, това пък колко радваше... беше ми любимо. Е, в крайна сметка през 2001 всичко свърши и дръпнаха всички кранчета, край със Sky, край с Premiere. Това си беше End of an Era отвсякъде :).

Edited by UNDERTAKER*
Link to comment
nWoHulkster

Като каза DSF ме подсети нещо. Може да съм го казвал и преди, не помня. Един от най-приятните ми спомени от тогава е как на Нова година DSF даваха WCW PPV-та. Още бях по-малък и си карах Новата година вкъщи с наш'те и семейни приятели. Купонът свършваше културно към примерно 2-3 часа и гостите си тръгваха, но за мен посрещането на Новата година продължаваше с гледане на WCW PPV-та. Поне две години бях гледал така, ако не и три. Имам спомени, че така гледах Starrcade 1998, Halloween Havoc 1998 и World War 3.

Ти имаш доста по-подробни спомени за Sky Sports от мен. Аз само помня, че там гледах WWF за първи път и обикновено го гледах сутрин. И също гледах някакви обзорни шоута там, но не помня точно кои (едното най-вероятно беше Livewire). Като цяло, обаче, нашата кабеларка не държа Sky Sports дълго време и затова съм гледал WWF повече по други канали. По едно време при нас се появи някакъв канал Fox Sports, където даваха целите RAW епизоди. Това беше някъде 1998-1999, защото си спомням, че там гледах някои от култовите Austin vs. McMahon моменти. После имаше и някакъв Super Sport, където също даваха WWF. Немската RTL 2 също.

 Иначе по принцип тогава, като че ли WCW ми беше по-лесно за намиране по телевизията от WWF. Бях го гледал по TNT (онзи, който беше Cartoon Network през деня, после ставаше TNT и WCW почваше веднага след Попай моряка :D), немските DSF и Premiere Sport 1, италианската Italia 1, по някакво руско TNT и някаква френска телевизия, на която не й помня името.

 

Edited by nWoHulkster
Link to comment
UNDERTAKER*
1 hour ago, nWoHulkster said:

Като каза DSF ме подсети нещо. Може да съм го казвал и преди, не помня. Един от най-приятните ми спомени от тогава е как на Нова година DSF даваха WCW PPV-та. Още бях по-малък и си карах Новата година вкъщи с наш'те и семейни приятели. Купонът свършваше културно към примерно 2-3 часа и гостите си тръгваха, но за мен посрещането на Новата година продължаваше с гледане на WCW PPV-та. Поне две години бях гледал така, ако не и три. Имам спомени, че така гледах Starrcade 1998, Halloween Havoc 1998 и War War 3 (1998).

 

Абсолютно същото и при мен! Това беше една от причините да чакам Нова година с такова вълнение. Точно, както го описа ставаше - големите си купонясват, аз след 12 се изнасях в кухнята (и там имаше телевизор) и пусках кеча по DSF. Чат-пат се връщах при тях за мезенца, чат пат ме навестяваха и мен...:D абе мега яки времена. А и много обичах като се събираха така големите, днес вече не си ходят семейставата на гости по този начин. Иначе да, и моите спомени са за 2-3 поредни години, в които даваха WCW по DSF в новогодишната нощ, 97, 98 и 99 може би. Няма как да не отбележа и друго яко нещо, обикновено вечерта даваха и някой любим филм, най-често Батман/ Батман се завръща. Трябва да направим отделна тема за спомените ни от времето на кабеларките.:D

 

Мда, обзорните по Sky Sports бяха четири дни в седмицата, в различните периоди от понеделник до четвъртък, или от вторник до петък, но винаги един ден от седмицата нямаше. И да, даваха ги сутрин и вечер като с 99%-ова точност мога да кажа и часа - сутрин почваше в 9 или 10, а вечер 7 или 8. Livewire беше вторник, Metal в сряда, Superstars в четвъртък + класиките понеделник или петък. Такива им бяха имената в края на 90-те. Почти съм убеден, че преди това им бяха други, пак си ги имаше, пак такива дни, просто се казваха по друг начин самите обзорни предавания. Сега не ми се търси, но за Livewire и Metal съм сигурен, че впоследствие ги наименуваха така, Superstars май винаги си беше Superstars.

 

TNT къртеха с WCW. Още не разбирам каква беше хватката през деня да е Cartoon Network и следобед/привечер бамм TNT :D. Много ме радваше и мен, най-вече защото беше далеч по-дълго от обзорните предавания на WWF. Друго си е 3 часа шоу. Определено му се кефех повече чисто като презентация, пък си беше и цяло шоу, за разлика от откъсите, с които бях свикнал.

Edited by UNDERTAKER*
 • Upvote 3
Link to comment
nWoHulkster
16 minutes ago, UNDERTAKER* said:

TNT къртеха с WCW. Още не разбирам каква беше хватката през деня да е Cartoon Network и следобед/привечер бамм TNT :D. Много ме радваше и мен, най-вече защото беше далеч по-дълго от обзорните предавания на WWF. Друго си е 3 часа шоу. Определено му се кефех повече чисто като презентация, пък си беше и цяло шоу, за разлика от откъсите, с които бях свикнал.

 

Nitro беше от 6 до 9 вечерта. Паметта може да ме лъже тук, но мисля, че по принцип беше в петък, а после го промениха на събота. По едно време през 1998-99 в последните 30 минути от този таймслот даваха и стари WCW мачове от 1995-96. Примерно спомням си, че така бях гледал мачове с жълто-червения Hogan. 

 

Edited by nWoHulkster
 • Upvote 2
Link to comment
UNDERTAKER*

Това се чудех и аз, петък ли беше или събота, затова и не го написах :). Първо си викам петък беше, после неее събота беше... най-вероятно е както казваш ти, щом и за двата дни са ми останали в главата. 

 

Иначе цъкнах сега в нета, паметта ми е бръснач:D - Action Zone и Mania бяха преди това обзорни предавания. Не си спомням дали Todd Pettengill след това не водеше за малко и Livewire или направо Michael Cole застъпи. Не мога да намеря други screenshot-ове от предаването, знам, че отначало в студиото имаше огромен картонен макет на Undertaker с образа от 96-та, след това дали нямаше и на Steve Austin..

 

802ac7e046db6061-600x338.jpg 

sddefault.jpg

 

sunny-hosting-wwf-mania.jpg

Edited by UNDERTAKER*
 • Upvote 1
 • Wank 1
Link to comment
7 minutes ago, UNDERTAKER* said:

Това се чудех и аз, петък ли беше или събота, затова и не го написах

 

За подобни случаи има един лаф...

 

Spoiler

във вторник :)

 

Spoiler

екс пак е велик 

 

 

 • Upvote 1
 • Haha 1
Link to comment

Пичове, ебати травмиращите Нови години сте имали. :D

 • LMFAO 2
Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment
On 10/7/2019 at 9:10 PM, nWoHulkster said:

Край на кеча по BTV :(

Z3ewVzm.jpg

 

Сега тука се замислих, че пише "договорът няма да бъде подновен". Тъй като този договор вероятно е бил за 2 години, а последното шоу според тази статия е било на 27 септември 2002, това означава ли, че първото шоу по БТВ е било на 27 септември 2000-та? Интересно ми е, защото тук преди време някой беше казал, че май първото шоу излъчено по БТВ е било RAW-а след Summerslam 2000, и понеже те ги даваха с около месец назад, нещата съвпадат. Та има ли някой спомен кога излъчиха първото шоу по БТВ? Спомням си че вече октомври-ноември 2000 ги гледахме от 6 следобед като вманиачени, но въпросът е кога точно са почнали.

35izpu1.jpg

Link to comment
nWoHulkster

^ Не знам (септември ми звучи логично), ама сега като гугълнах видях, че има сайт, където някакъв маниак качва тв програми от преди години 😮:

 

https://tv.bazadanni.com/predavane/pyrvichna-sila.html

 

Няма за началото на кеча по BTV, но пък има предпоследното шоу. И всъщност това го бях забравил - че към края кечът даже не беше в 23:30 след Слави, а в 00:00.

 

fDod0L1.jpg

Edited by nWoHulkster
 • Upvote 2
Link to comment
natopor4en

Първото даване на Кеча по БТВ беше след Сумерслям 2000. Скалата и Кейн се биха за титлата в главният мач. До колкото помня Гробаря се намеси в мача и Скалата победи. От тогава съм му маркче :D

Та, това беше епизод на РАЛ от 28.08.2000г.

Edited by natopor4en

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Link to comment
16 minutes ago, nWoHulkster said:

Няма за началото на кеча по BTV, но пък има предпоследното шоу. И всъщност това го бях забравил - че към края кечът даже не беше в 23:30 след Слави, а в 00:00.

 

Абе през 2002 си спомням че по едно време даже почваше от 1 - 1 и половина даже.

 

БТВ малко след въпросното първо шоу по БТВ на един RAW се състоя единствената в кариерата на The Rock чиста негова загуба на седмично шоу:

 

 

35izpu1.jpg

Link to comment

Аз все още търся откъде мога да гледам предаванията с бг дублаж от 2000-2002. Няма ли ги някъде всичките предавания?

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...