Jump to content

AEW Dynamite - 9 октомври 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

Място: Boston, MA

Зала: Agganis Arena

Обявени мачове: Chris Jericho & Sammy Guevara vs. Dustin Rhodes & Hangman Page / Young Bucks vs. Private Party / Darby Allin vs. Jimmy Havoc / Jon Moxley vs. Shawn Spears / Bea Priestley & Emi Sakura vs. Riho & Britt Baker

 

EoXXVh0.jpg

 

 

Link to comment
6 minutes ago, nWoHulkster said:

Добавен е нов мач: Darby Allin vs. Jimmy Havoc за AEW World Title shot.

 

1-2 vs. 1-3. WInS aNd LosEss mAttEr!!! 🤭🤣☺️

Link to comment
The Olimpic Hero

Отново, тея пичове ебават ли се?  Първо, че casual зрителят, който не им е гледал  youtube хайп клиповете, не знае кои са тези двамата, второ - нали уж победите и загубите щяха да имат значение. Разкажете им историите първо на тези кечисти, билднете ги 5-6 месеца, чак тогава ги пускайте в мач за title shot. Всичко друго в момента, различно от Jericho, Cody, Moxley, Kenny Omega, Pac, Jack Hager, Dustin Rhodes и MJF, в картинка за титлата е пълна комедия.

               

Link to comment
Quote

 

Cody responded to a tweet that asked why Allin and Havoc are the wrestlers in the number one contender's match: "Quality of wins plays a factor. Not unlike college football. Jimmy beat 2 other major players in the @CrackerBarrel Clash and... Darby went the distance with me and defeated a legend in Cima. (That match to be featured on 'AEW: DARK' this Tuesday. Hosted by @tonyschiavone24)"

 

PAC e 2-0, но в същото време победата му над Adam Page беше с low blow. Освен това нямаше мач на едно от топ шоутата им DoN, което от kayfabe гледна точка явно също оказва влияние. Дано в четвъртък го обяснят като за малоумни, че гледам феновете на спортс ентъртеймънта явно са свикнали на това разни джабронита и мидкардъри да получават тайтъл шотове от нищото.

Link to comment
8 hours ago, john_cena_fu said:

 

феновете на спортс ентъртеймънта явно са свикнали на това разни джабронита и мидкардъри да получават тайтъл шотове от нищото.

 

Те тва! ^^^

 

Затова и на ТНА не им се получи навремето тоя експеримент с класациите. Щото и самите букъри/сценаристи са свикнали всичко да е нелогично и непоследователно. Ако AEW са наистина сериозни с това, много ще се озорят докато превъзпитат феновете си.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Нека сме честни - метла с бодлива тел има повече логика от финиша на Hell in a Cell! :D 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
3 hours ago, koleda321 said:

Нека сме честни - метла с бодлива тел има повече логика от финиша на Hell in a Cell! :D 

Метлата и мопът са заигравки покрай The Cleaner образа му, който попринцип трябваше да значи тоя, който разчиства след убийства/престъпления (в Bullet Club), но някои малоумни японци си мислеха, че значи работник/чистач и той за комедията и ташака започна да излиза с моп или метла, имитирайки чистене.

 

Така че това беше готина препратка към всички негови фенове. Както миналата седмица докато се биха с Моксли във ВИП зоната, взе един моп, забърса земята с него и го строши в Моксли. Пак същата работа. Хем става здрав бой, хем готини комедийни моменти.

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment
1 hour ago, Macho Man said:

Метлата и мопът са заигравки покрай The Cleaner образа му, който попринцип трябваше да значи тоя, който разчиства след убийства/престъпления (в Bullet Club), но някои малоумни японци си мислеха, че значи работник/чистач и той за комедията и ташака започна да излиза с моп или метла, имитирайки чистене.

 

 

Брат, никой никога няма да погледне Kenny Omega и да си помисли "Мафиот". Баш чистач е! :D 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
soundcloudrapper

404

Huskarl said: Soundcloud рапър с профилна снимка на Varg Vikernes се представя за кеч ютюбър. Човече, ти си истински символ на мултикултурализма. :D 
Link to comment

inner-circle.jpg

От тоя джобърски стейбъл, единствения човек с визия и харизма е Chris факин Jericho! Т'ва е MVP-то и на цялото им шоу. Единствения човек, който може да изнесе качествено промо и да те надъха. Вижте ги останалите. Сами Гевара е като 13 годишен, който е откраднал якето на баща си и се мисли за готин, Джейк Ходор през цялото време изглеждаше като пълен ретард, а тоя пич от Лакс който е в ляво, дори няма да го коментирам. Джерико обаче е шибана легенда, в това няма никакъв спор.

 

Гледам сега ще защитава титлата си срещу някакъв пич на метадон, ок. Там е ясно, че ще запази, но ме е страх да не дропне на Коуди на Full Gear. Няма спор, че той също им е една от най-големите звезди, но за момента не го чувствам достатъчно оувър. Може би трябваше да гласят Моксли, ако наистина се е изчистил напълно от контузията, вместо него да го забутват във вражди с метачи, за които трудно може да ми пука.

Link to comment
11 minutes ago, THE ENEMY said:

inner-circle.jpg

а тоя пич от Лакс който е в ляво, дори няма да го коментирам.

 

Хахахах, да, как се плезеше, като путка през цялото време. Ортиз ли е, Сантана ли е, пълно джаброни си е.

Link to comment

Тази седимца AEW се справиха по-добре от миналата. Изкараха най-доброто, което имат.

Видяхме Бъксовете, Коуди, Джерико, Хагър, Омега, Шон Спиърс, ПАК, Моксли, Дъстин Роудс... Все огромни звезди.

Аз съм голям фен както на NXT, така и на AEW. Съревнованието им ми е изключително интересно и с удоволствие гледам всяка седмица на живо, за да мога до някаква степен да изживея войната отблизо. Миналата седмица шоуто на Пол Левек успя да ме залепи за екрана, но тази седмица бе различно.

 

Като че ли NXT отново имаше по-добрите мачове, но този път Dynamite беше наистина звезден. Джерико е с огромна заслуга, разбира се. Поведението и излъчването му са изключителни. Погледнете само как беше облечен... Като шибаната рокзвезда, която всъщност е. Коуди отново избухна и доказа защо е най-големият бейбифейс на компанията. Всеки път настръхвам, когато музиката му гръмва, излиза с костюма си и разкопчава ризата си, за да почне да раздава правосъдие! Очаквам MJF да се обърне срещу него в най-скоро време.

Личният ми score е 1-1. По една точка и за двете шоута, откато войната стартира.

Марк на годината (2017); (2018).

Link to comment

Мнението ми то дози момент е, че AEW е егоизма и ексцентричното(отчасти заблудено) мислене на Крис Джерико/Коди Роудс/Кени Омега под формата на кеч федерация.Но им стискам палци, ако откраднат още няколко звезди на WWE ще им се получи.Важното е, че има някакво раздвижване. :)

9MLnN5Y.gif

Link to comment

Доста случайна групировка са събрали около Jericho. Ясна е идеята, да облажат малко по-непознатите лица около най-голямото им име, но с тия плезещи се аотисти трудно. Иначе Jericho е класа. Издигна ги тия момци, доколкото можа. Само това с "We the People" беше изцепка и, ако съм Hagar, ще повърна вътрешно, че по такъв начин му погребаха catch phrase-а, с който изкара немалко мангизи. :rolleyes:

 

Иначе се мъчат да развиват някакви истории. Краят беше копие на този от предишната седмица. Всички в меле. Поне продължават да вкарват филм, че MJF ще се обърне срещу Cody, макар че там е страшен филм. Пичът си е лош отвсякъде, но е налапал макарите на Cody. Липсата на сегменти и промота е осезаема. Да имаш Ambrose и да не му даваш да говори. :wacko: Пълен минус. Голямо пънене за Tye Dillinger, но и тука го разкриха като ментак бърже.

 

Вкарват смело инди помиите. Омега с телената метла, емо-скейт утайката е главен претендент и кара скейт по рампата, некви случайни женски тагове... Атмосферата им е най-силният коз засега. Публика, която я ебе за шоуто и се кефи на всичко, колкото и зле да е. Сравнено с анемичните публики на WWE, тук наистина докарват нещата. 

Link to comment

Промото на Jericho беше класа. Хем забавно, хем heel-ско, хем се мъчеше да build-ва пичовете от групата му, хем build-ваше предстоящия мач с Cody. Евала. Много добро.

 

Финалният въргал, макар и подобен на този от миналата седмица, също ми хареса. Главно, защото когато публиката е голяма и надъхана просто атмосферата с всички тези run-ins се получава много добре. Без реакциите на публиката това щеше да е просто поредният безличен въргал, но с реакциите беше интересно за гледане. За втора седмица много добра кеч публика.

 

Darby Allin ми харесва и е маниак на ринга, но липсата на промо видеота, които да ни обяснят образите продължава да бъде проблем. Конкретно при него, но и като цяло. Jimmy Havoc ме дразни. Мачът на Darby със CIMA от AEW Dark беше по-добър.

 

Женската дивизия продължава да бъде най-слабото нещо в шоуто. Нямам интерес към никоя от мадамите, които ни показват досега.

 

Това ми бяха основните впечатления от шоуто тази седмица. Отново добро кеч шоу, но отново ми се иска да науча повече за образите, а не само да ги гледам на ринга.

Link to comment
The Big Red Machine

Изгледах хайлайтс с по-важните моменти в ЮТуб. Хареса ми, засега се справят прилично и са свежа алтернатива на WWE. Крис Джерико пък е БОГ. Ама групата му е зле - два мангала, едно лапе и един ръб. 

Link to comment
The Olimpic Hero

Young Bucks. vs Private Party дадоха един доста добър старт на шоуто, като направиха силен мач. Имам проблем обаче с това, че тук Young Bucks бяха хийлове в мача, а накрая на шоуто бяха бейбифейсове. Да, AEW имат някаква философия, че не трябва да има типичните хийлове и типичните бейбифейсове, но за мен така един обикновен зрител би се объркал. Чисто като качество, силен отборен мач. ****

 

Добро промо от Chris Jericho, с което представи новия стейбъл, който обаче е събран на доста random принцип. Все пак Hagger сравнително ме радва в ролята на бодигард, засега единственото голямо момче в AEW.

 

В Darby Allin има потенциал, прилича ми на ранния Jeff Hardy. Музиката му отива на образа, харесва ми и финишъра му, както и атаката със скейтборда на финала на шоуто, иновативно изглеждат тези спотове със скейтборд.

 

Женският мач бе най-слабото нещо в шоуто. С такива cartoon японки, като Emi Sakura просто няма да стане. Единствените три жени, които имат някаква визия и харизма засега в женската им дивизия са Brandy Rhodes, Britt Baker и Awesome Kong. Всички останало е куцо, кьораво, сакато. Този мач на този епизод от Dynamite мен лично би ме накарал да сменя канала. Ще го кажа пак. Първата шампионка на AEW трябваше да бъде харизматична и красива кечистка.

 

Jon Moxley е надъхано и харизматично копеле. Абсурдно е, че вече две седмици не са му дали LIVE микрофон, където ако щете да нарежда WWE, това щеше да е = рейтинги. Противникът му в предстоящия голям мач Kenny Omega също може да даде много добри неща на микрофона, но уви, явно AEW имат някакви абсурдни, лично за мен, виждания как трябва да се буква едно кеч шоу. При тях явно е само кеч, кеч, кеч, кеч на ринга. Е, не става така.

 

Мейн ивентът беше приятен и най-вече въргалът след него. Тук MJF изглеждаше, като ЗВЕЗДА, в пъти по-голяма от изкуствено бутания и набеден за звезда Hangman Page. Доволен завършек на шоуто, но за да задържат зрителите, което виждаме, че вече не се получава, ще им трябват много повече образи, сегменти и истории. Ще го повтарям до безкрай, но това е реалността. Кечът, като цяло, в момента не е must see продукт. За да бъдат задържани зрителите всяка седмица пред телевизорите трябват дългосрочни истории, в които има тръпка и, които те карат да си пуснеш следващия епизод. AEW казаха, че ще бъдат алтернативата на WWE. Нали са TV-14, защо не го използват, защо нямаме по-остри и контроверсиални неща? За мен това значи алтернатива на WWE, а не това, че шоуто на AEW е изпълнено почти и само с кеч, това не е алтернатива. Алтернативата трябва да е свързана с начина на поднасяне на историите, с нескриптирани промота, с Non-PG продукт. Ако продължават само с кеча на ринга, просто рейтингите им в дългосрочен план ще паднат стабилно под милион.

               

Link to comment

Hangman Page има харизмата на колче за домати. Личи си колко ги разбира нещата Тонката Кан, щом иска тоя пън да му е едно от лицата на компанията.

 

Иначе хубаво правят Бъгсовете и Кени Омега, че пушват опоненти, като губят мачове... нещо което засега не може да се каже Коуди. Някак не мога да го понасям с тая педалска визия и да го гледам как печели наред, докато съм наясно, че е с ръководна роля в компанията. Ако някога спечели световната им титла, това ще е пълен ташак.

 

Това промо да Джерико беше едно от най-добрите му за последните 10 години... кеф ми прави да го гледам освободен от ретардясалите ограничения на PG компанията и да сере наред над който му падне... изсра се мощно и над WWE creative-a и ми напълни душата. Inner Circle обаче е един от най-зле изглеждащите стейбъли създавани някога в тоя бизнес... Петимата нямат нищо общо помежду си и въобще не изглеждат като хора които биха се събрали на едно място. Например The Elite си пасват... все нърдове с олигофренска визия са там и някак си е по-лесно да ги възприемеш като стайбъл, докато Inner Circle изглеждат твърде изкуствено на едно място.

 

Още е рано за генерални заключения... нека минат няколко месеца да видим дългосрочия им букинг що за стока е... Също така - твърде много кеч, трябва да го понамалят малко. Стига ни че на PPV-тата им ни заливат с 30 минутни мачове с по един милиард finisher-a и near falls в тях... втръснала ми е формулата им. В момента WWE им ритат задниците откъм продукт и аз лично нямам търпение за Smackdown, нещо което не мога да кажа за следващия Dynamite.

Link to comment

Аз съм човек, който винаги е гледал на кеча предимно като спорт и винаги съм предпочитал добрият мач пред добрата вражда. Също така харесвам всякакъв вид хай-флайъри, спотмънкита и всякакви такива. Дори аз обаче не харесвам седмични шоута, претъпкани с кеч мачове.

 

Първо, тези мачове са най-обикновени кеч мачове, които днеска гледаш, утре забравяш и толкова. В тях нито кечистите се влагат, нито ти, като зрител, имаш кой знае каква емоция да гледаш. Разлика правеше LU, но там беше съвсем друга динамиката и изглеждаше повече като сериал, така че не го броя. Още повече, че там точно истории и сегменти не липсваха. Второто е, че тези мачове рядко са нещо значимо като качество и просто гледаш безсмислени хватки и слаби спотове, а финиша не значи нищо в повечето случаи. 

 

В тоя ред на мисли и аз предпочитам седмичните шоута да са предимно сегменти, промота, интервюта и прочее, а мачовете да са просто част от историята - скуошове, с намеси, оувърбуукнати, ако щете.  

 

------------

 

В миналия епизод си пролича огромният проблем със sterpower-а, в този си пролича, че това шоу се прави от хора от инди кеча.  Нещата, които гледаме са за инди шоу - някое и друго промо, записано в кенефите отзад, някакви сегменти без никаква история около тях, видео за best friends, което бяха правили на съседната ливада за две минути ... Със сигурност ще трябва да си променят мисленето в това отношение и да започнат да си промотират кечистите, за да станат интересни.

 

В това отношение се справиха уникално добре с тоя пич Сами Гевара. Никой не го знаеше преди две седмици, сега вече всички го знаят кой е. Имаше сегменти и мач с Коуди, имаше сегмент с Джерико и  мач и на това шоу и най-вече, че персонажът му си отива екстра, а именно на лигав, зализан тийн, тип "лайнар" :D. Разкошен хийл е, нямам търпение някой да му смачка фасона, ако може да е чичака Роудс :D . Ей това им трябва на AEW.

 

Промото на Джерико свърши огромна работа и зададе първият стабилен хийл стейбъл, от който всички замесени ще спечелят тепърва и много. Но просто няма да стане с едно промо на седмица, искам да гледам сегменти, видеа и бекстейдж бруталии с вътрешниО кръг ;)

 

_____________

 

Пейдж не е никак зле като кечист и като образ според мен. Един такъв съвременен каубой си е ОК. Друг е въпросът, че, ако искат да го градят като звезда, ще трябва да му дават малко повече офанзива - някой и друг скуош, някоя и друга победа ... да мога да го взема за "силен". Няма да е зле и малко да си скрие корема, че е на един сандвич от шкембето, ама айде :D . 

 

------------------

 

Въпреки всичките тези проблеми, аз харесвам продукта на AEW до този момент. Тепърва ще поемат в някаква посока, тепърва ще с изчистват формулата, която ще прилагат. Най-нормалното нещо е в началото да има залитания и да се "напипват" нещата които работят и тези, които не се получават. 

 

Със сигурност ме кефи и самата идея, че има друга федерация. 

 

Link to comment

Промото на Джерико не беше добро, беше феноменално. Накуп сипа на Криейтива, сипа по Дъсти Роудс, отдаде почит на Еди Гереро и си напъха великолепната фраза. Мед и масло. 
По отношение на многото бой - според мен копират NJPW, където е същото. Някви малоумни промота, доколкото могат да се нарекат такива, и яко бой през цялото време. Стига кечът да е добър, го предпочитам пред излишното дърдорене. 
Акценти:

- Дъстин Роудс изглеждаше супер добре на ринга за 50-годишен

- Дарби Ейлин има доста потенциал, технически е добър, остава да му изградят и запомнящ се образ. Кофтито е, че е много кекав и не мога да си го представя като билийвъбъл шампион, но...

- The Young Bucks паднаха от някакви тотални анонимници, което е странно решение. По-логичното беше тях да ги пушнат?! Надявам се поне Lucha Bros да спечелят турнира, ама нещо ме съмнява.

- Единственият по-як садист от Моксли в момента е Минору

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...