Jump to content

Tyson Fury срещу Otto Wallin - 14 септември 2019


Recommended Posts

Otto Wallin е чудесна атракция за всяка една селска боксова вечеринка. Общо взето, не е някакъв дебелак, движи се читаво на ринга и играе приличен бокс като за момче от местната зала. Със сигурност би било интересно да го видим срещу хора като Лукас Браун, Дейв Алън или пък някой ала Димитренко. Не, че вярвам, че ще ги победи, особено пък първите двама, но биха били мачове, за които ще съм надъхан да гледам. Да го пускат на Фюри обаче е пълна лудост. Толкова са далеко един от друг, че е спорен въпрос дали един и същи спорт практикуват. Същата работа като оня немец, предишния съперник на Циганина, дето вече никой не го и помни.

 

За съжаление в момента изглежда, че всеки що годе читав аматьор може да натрупа серия от победи (че и с нокаути, заеби, да стои добре), стига да има зад гърба си свестен мениджър. А големият мач все някога идва, щото джобъри се търсят по няколко годишно за големите звезди. Тъжното е, че от това файда аз лично не виждам. Тази година е изгубена за мен за тежката категория. Уайлдър с два евтини мача, Фюри с два нелепи ... и разбира се изненадата на годината, но ако нещо не се е счупило окончателно при Джошуа, очаквам да си върне титлата след няколко месеца. 

 

Най-интересното нещо от тоя мач е как ще излезе облечен Фюри и коя песничка ще изпее, след като нокаутира Ото. Като тоя път очаквам да му даде да изкара 5-6 рунда, че с Шварц беше страшно тъжна картинка. 

 

 

 

Link to comment

Лукас Браун е един анимационен герой в момента, на когото и Коко Тайсъна ще се опъне. Не знам що продължаваш да го имаш за някаква средна ръка боксьор.

 

Валин изглежда малко по-добър от Шварц, би трябвало да издържи повечко, че защо не и пълната дистанция. В последно време обаче беше доста неактивен, което може да изиграе някаква роля. Разбира се, пълна простотия бе това, че Фюри и Топ Ранк провалиха един незабавен реванш с Уайлдър, за да правят такива боеве. Заслужават си сега той да ги троли да се отдръпнат, за да прави обединителен двубой. И ако Руиз вземе, че спечели и реванша (едва ли, но все пак), най-вероятно и ще го направи, а Фюрито ще трябва да продължи с непобедените клетници. Може да иде в Китай да вземе нулата на Junlong Zhang, който е един особено интересен случай.:happy:

Link to comment

Фюри хубаво е критикуван, но реалността е, че никой боец с амбиции няма да тръгне да се боксира срещу него, без да е заложена световна титла или да ги позлатят финансово. Пък Фюри надали се е разчувствал за реномето си, след като пак ще прибере 10 милиона за да се поразходи из ринга.

 

Чичо Ото и да е по-добър от предишните евро-балъци, които Фюри изкопава, пак говорим за топ 3 боксьор в света срещу топ 50. Стабилен боксов аотизъм.

 

Link to comment

Нямаше как да се навие на реванш в същата зала, със същите съдии. Не е толкова тъп.

Link to comment
3 hours ago, VSB said:

Лукас Браун е един анимационен герой в момента, на когото и Коко Тайсъна ще се опъне. Не знам що продължаваш да го имаш за някаква средна ръка боксьор.

 

Че той и Отто не е по-различен. Коко Тайсъна в добрите си години щеше бая да го озори тоя скандинавец, гаранция :lol: .

 

Аз си признавам, че покрай срещата с Фюри се позаинтересувах от него и му гледах няколко мача (те не че и могат да се открият много в нета) - то не е адекватно просто, това не е бокс на високо ниво, камо ли да говорим за опонент за Тайсън Фюри. 

 

------------

 

Като стана дума за боксьор с амбиции - то очевидно никой с амбиции не се боксира с друг такъв. Но в случая е доста тъпо Фюри да се прави на щипната мома и че никой не е искал да излезе срещу него, защото тоя мач го обявиха преди няколко месеца и е ясно, че никой сериозен боксьор няма да стане от дивана, за да се бие с него. Нито пък и в щаба на Циганина са искали сериозен опонент, айде да не се правят толкова. 

 

А за реванша с Уайлдър - аз изобщо не вярвам да се случи, макар че уж са се разбрали, това-онова ... докато не го видя черно на бяло дата и постер, за мен си остава поредната закана в нета. 

 

Link to comment

Колкото и да е зле, от Лукас Браун е по-добре, гаранция. Няма как да изглежда на високо ниво, след като се е бил предимно с разни отрепки. Не може да се види реално какво представлява. Така както елита бягат едни от други, така и тия по-долу избягват себеподобните си и се бият с по-долни от тях. Вместо Шварц и Валин да се сбият помежду си, те трупат серии срещу разни клошари и си чакат златния миг да приберат чека срещу някое топ име. Ей го и Шварц, след Фюри нокаутирал в първи рунд някакъв чех, дето е извън топ 300, с 13 мача, 6 от които загуби. И сега на 28-и има насрочен мач с някакъв извън топ 100, с когото вече са се били веднъж и е побеждавал. Еби му майката значи, получил си някаква популярност след боя с Фюри, взел си някакви кинти, бий се с някакви малко от малко на твоето ниво, кому са нужни тия мачове с хора буквално взети от улицата? Отчайващо е положението в тая дивизия. А може да бъде много по-добре и да правят повече пари, толкова ли не се усещат?

Link to comment

Eddie Hearn твърди, че са продали едва 1 500 билета. Няма да ме изненада. Хората не са чак такива будали, че да се набиват на подобни безсмислени битки.

Link to comment

Опа, за малко Ото да хвърли бомбата. Стабилен се оказа пичът, жалко, че няма удар. Фюри бая насра като му гледах физиономията, забрави циркаджийските изпълнения. Все пак показа сърце и издръжливост, за което трябва да бъде поздравен. Ще сложа някой лев за Уайлдър в реванша обаче, освен, както е тръгнало, Ортиз да не вземе да го тресне пък него.

Link to comment

Имаше драма, определено. Бай Ото излезе надъхан и нямаше намерението да стане поредната хранилка. Аркадата беше огромна и тотално промени развоя на битката. Fury като чели доста подцени противника си, не беше в най-добрата форма, а аркадата съвсем обърка плановете, но все пак разликата в класите си каза думата.

Доста добро представяне от Wallin. Отвори аркадата с удар и направи всичко възможно да експлоатира това, дори и с непозволени средства, за които трябваше да бъде наказан от рефера. Би трябвало да получи още битки на сериозно ниво. Паднаха акциите на Fury. Първо, че все пак се боксира срещу човек, който е далече от топ 10 и имаше сериозни проблеми. Второ, че му нанесоха доста щети и тази аркада може да отложи битката с Wilder и въобще да му е ахилесова пета занапред. Fury отново показа колко е издържлив, но към тази битка нямаше особен интерес. Но все пак, за мен все още е фаворит в евентуален реванш с Wilder. Fury, когато е мотивиран и трениран, е най-кривият боксьор при тежките. Представянето на Wallin по никакъв начин не оправдава изборът му на опонент, но е факт, че такива боксьори, които получават големия си шанс, могат да са много по-опасни от ветерани, които отиват да приберат последния си голям чек.

Link to comment

Мда, точно това имах предвид като държах, че такива като Валин са по-добър вариант от Чарлс Мартин и подобни. Просто тези непобедени проспекти не ги знаем реално колко са добри, пък ще са и по-мотивирани.

 

Иначе, кофти с тая аркада, боят с Уайлдър за февруари като нищо ще пропадне сега. Поредната каръщина. Добре му дойде на Бионсе, който и без това взе да дава задна. Ако Руиз бие и на реванша, ще си направят обединителния мач. Ако не, сигурно ще се пусне с Ковнацки.

Link to comment

Тоя Фюри вярно ли за малко щеше да даде фира срещу това момче, дето го домъкнаха от шведските села, бе :lol:. Толкова несериозно отношение имаше към тия двата мача с анонимниците, че насмалко да стане сакатлък.

 

По принцип всеки може да получи аркада, но тази тук си беше в следствие на чист удар, така че изобщо не е извинение това, да се е пазил. Определено повлия много на мача и дори изглеждаше, че може и да го прекратят по едно време, но циганина си е кораво копеле и го доказа отново. Много от боксьорите щеше да ги хване шубето да се боксират с отпорена вежда и то с право, такава аркада може да се окаже много опасна. 

 

Иначе до шестия рунд не знам как точно го точкуваха съдиите, като то бокс нямаше - Фюри беше паника заради аркадата, Отто толкова си и може и общо взето аз чист удар не видях. Шведа обаче беше по-агресивен и за мен първите 6 рунда трябва да отидат при него в по-голямата си част. От шестия до единадесетия беше ясно, Фюри тръгна да го приключва и го мля навсякъде. Точно в тия пет рунда се видя каква е разликата в класите, това момче нито можеше да се защитава, нито пък да контраатакува човек като Тайсън Фюри. Няма нито техниката, нито атлетизма за такова ниво в бокса ... виж, здрава чутура има, това не мога да му го отрека. Дванайстият рунд беше смешно как се опитваше да направи нещо, ама просто нямаше как - сила не му достигна.

 

От една страна, определено стана много по-интересен мач отколкото очаквах, от друга - стана заради лиготията на Тайсън, не заради друго. Не отричам, че Валин се представи над очакванията и шапка му свалям, че не дойде насран като Шварц. Надявам се да го видим в интересни мачове от тук нататък, а не да си го приберат викингите и това да му остане единствената изява. 

 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...