Jump to content

AEW Full Gear - 9 ноември 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

Quote

All Elite Wrestling (AEW)

"Full Gear"

November 9, 2019

Baltimore, MD

Royal Farms Arena

 

AEW World Championship Match
If Cody loses he will never challenge for the AEW World Title again
EWDGv2e.jpg
Cody vs. Chris Jericho (c)

Lights Out Match
gCO5PbJ.jpg
Jon Moxley vs. Kenny Omega

sLo39O4.jpg
Hangman Page vs. PAC

1ukQJpg.jpg
Proud & Powerful (Santana & Ortiz) vs. The Young Bucks (Nick Jackson & Matt Jackson)

AEW World Tag Team Title Match
W4k5WEo.jpg
The Lucha Bros (Pentagon Jr. & Fenix) vs. SCU (Scorpio Sky & Frankie Kazarian) (c) vs. Private Party (Marq Quen & Isiah Cassidy)

JS38A9H.jpg
Shawn Spears (w/ Tully Blanchard) vs. Joey Janela

AEW Women's World Title Match
ouNPQFd.jpg
Riho (c) vs. Emi Sakura

Pre-show Match
Bm42XeN.jpg
Britt Baker vs. Bea Priestley

 

Link to comment

Не разбирам защо обявяват този ME, а не го развият естествено на екран. Може би искат бърз sellout, защото продажбите за телевизионните им шоута се закучиха и интересът започва да намалява.

Този филм с победите и загубите започва да показва негативите си. Cody почва да суче и обяснява как мачът можело да не се осъществи, ако паднел от Sammy Guevarra, какви невероятни победи направил срещу Goldust и Tye Dillinger. :lol: Не виждам как ще се задържи дълго време. Една ранкинг система щеше да е много по-удачна, отколкото да броят победите и загубите като аотисти. 

Link to comment
  • 1 month later...

Главната история е много добре изградена. Личи си, че за всичко се е мислило задълбочено и всичко е изпипано. Отдавна не е имало такава вражда, с високи залози, където имат най-големият babyface на компанията срещу най-големия heel. Тук очаквам Cody да загуби, вероятно чрез обрат от MJF и това да е програмата му в следващите 3-4 месеца. Съмнявам се стипулацията за 60-те минути да влезе в употреба. Няма причина за толкова дълъг мач, особено с оглед участниците. Вероятно ще видим доста намеси, доста overbooking, но би трябвало да замаскират нещата добре и да го докарат до драма. С това нещата, от към интерес, приключват за мен.

 

Колкото и добре да е граден главния мач, той буквално изяде от другите. То не бяха клипове, пакети, промота, въргали и прочие. До такава степен, че не ми пука и грам за undercard-а. Затова никога активни кечисти, в ръководни позиции, няма да работят добре. Защото Cody си гледа своята програма, боли го как изглеждат другите неща. И си личи. Отборната дивизия бъка от спотфестаджии, които засега нямат почти никакъв градеж около образите. Женската дивизия е пълен потоп, с някакви анти-харизматични японки и около тях тотален зеленаж. Midcard-ът също е крайно безинтересен.

 

Малко думи и за Omega vs. Ambrose. Казвал съм и преди, Moxley тръгна ударно, но пет седмици телевизия го принизиха до WWE нивото. Скоро очаквам да заемат тотално филма с победите и загубите. Не е приложимо в кеча това, особено с този плитък roster. Щом всеки втори мач го обърнаха на unsanctioned, за да не трябва някой да губи официално, нещата не са оптимистични. Да не говорим, че изглежда абсурдно да промотираш такъв мач. Да гасиш светлините и да ги палиш след 10 секунди. Дано не ги набият след Cody vs. Jericho, защото ще си вкарат автогол. Колкото и да е боторска тая публика, и тя ще е аут след 10 спотфеста, фалшиви пенсионирания и прочие.

 

Ще видим как ще скалъпят нещата, интересното тепърва предстои, защото са само месец във филма и тепърва ще почне ходенето по мъките. Трябва да отчета, че се мъчат да адресират критиките, но има работи, които няма изглед да бъдат променени и ще пият студена водица още доста пъти.

Link to comment

Не трябваше да бъкат карда с мачове... Коуди вс. Джерико, Омега вс. Моксли, Бъгсовете вс. Сантана/Ортиз + 1-2 мача мача от женската дивизия и мидкарда щеше да е перфектно, но уви... PPV-то трябва да има дълги мачове с ясен край, а ТВ шоуто да има повечко спотфестове и намеси. За сега всичко звучи интересно, дано само Джерико да поиска vice-president позицията на Коуди, иначе не виждам на къде ще тръгне враждата им..?

jlny.gif

Link to comment

 

Край, войната е спечелена! WWE кога ще накарат Шак да направи Жабешко цамбурване? Никога! :D

 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Гледах последните два мача и честно казано за мен бяха на двете противоположности.

 

Cody vs Jericho - много добър мач и страхотно разказана история. Нямаше излишна бруталност или излишни спорове, точно old school мач, вражда и накрая angle. MJF им е от интересните образи с потенциал, така че ще следя да видя до къде ще я докарат.

 

Moxley vs Omega - когато Moxley напусна WWE, казах, че ако напуска милионите на WWE само за да може пак да си прави маймунджилъците с бодлива тел и стъкла, то значи е кръгъл идиот. Както винаги, бях абсолютно прав. Това не беше кеч, това беше torture porn. Нямаше история, а просто се опитваха да вдигнат летвата с бруталност и отдавна прескочиха акулата.

 

Букингът беше ясен - управляващите загубиха мачовете си, за да покажат, че не буквата само за себе си. Добър PR ход, да видим до кога ще е така. :D

 

В крайна сметка, препоръчвам Cody-Jericho и не препоръчвам Moxley-Omega. Даже ще съм изненадан ако от TNT не ги плеснат през ръцете.

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment
2 hours ago, koleda321 said:

 

В крайна сметка, препоръчвам Cody-Jericho и не препоръчвам Moxley-Omega. Даже ще съм изненадан ако от TNT не ги плеснат през ръцете.

 

Е като се излъчват по тв/тнт е друго, дори Тонката каза, че там няма да има чак такива бруталии.

Link to comment

Сантана и Ортиз, въпреки малоумните физиономии на втория, стоят като един от най-интересните отбори в tag дивизията на AEW. Young Bukcs са ми на другия полюс, не са ме радвали и когато съм гледал по инди федерациите и бяха големия хайп. Съответно съм доволен от победата на латино изродите. Има потенциал да изглеждат като bad ass машини, въпреки постоянните опити всичко живо в стейбъла на Джерико да изглежда като пълен идиот.:D

 

Cowboy Shit Baby! Единствения фен на Hangman във форумо е адски е щастлив от победата над Пак.:beer: Копелето има легитимно излъчване и визията на суперзвезда, което особено в roster-а на AEW е дефицит и го откроява от останалите. Има потенциал и с образа, дано да продължава да набира инерция. Пак също не е лош образ, но все още не му е мястото в МЕ. Като цяло липсата на градеж на образите извън главната история е голям минус за доста кечисти като него, които можеха да са доста по-over, ако се полагаха някакви усилия при тяхното изграждане.

 

SoCal Uncensored (c) vs. Lucha Brothers vs. Private Party - Като изключим частното парти, които са най-гадните разглезени милениал, хомо негри, то мачът беше ок. Ок, защото като цяло беше по-добре тук да направят финала на турнира за отборните титли, вместо едва две седмици след като той приключи да гледаме шампионите срещу отбори които вече загубиха в него. Просто се губи смисъла. Но да, заедно с Сантана и Ортиз, това бяха другите що-годе градени отбори, които стоят добре и ми грабват вниманието. Така че доволно.

 

Riho (c) vs. Emi Sakura - Kenny Omega като главен буукър на женската дивизя, тук ни пробутва своите протежета, които са напълно безлични и с ужасни образи, но това вече сме го дъвкали хиляда пъти. Това което можем да добавим е, че не му беше времето на самото PPV с някакво 2 минутно клипче със субтитри, да ни разкажат най-накрая кои са тези хора и каква им враждата.:D Така или иначе самата история е ужасна, всичко в женската им дивизия е ужасно и се надявам скоро да идва Awesome Kong с Brandi и да ни спаси от този позор!

 

Chris Jericho (c) vs.Cody - Доста добър old school мач, както вече е отбелязано преди мен и заслужават адмирации и двамата. Нямаше кавалщини от които се опасявах, нямаме мистър златна лопата 2.0 шампион, така че съм доволен. Дори сегмента с обръщането на MJF беше направен доста добре, при все че беше супер предвидим.

 

Kenny Omega vs. Moxley - Аз съм ок с такъв тип мачове. В смисъл, не го правят по седмични шоута и не ги правят постоянно. Това им беше PPV, опитаха се да разчупят и да направят нещо нестандартно, което в същото време се връзва с образа и с миналото на Moxley от CZW. Имаше си прекалени неща, които са риск за здравето и на двамата безспорно, но щом са съгласни да се изтезават на своя отговорност, техен проблем. Сега е редно и дълго време да се въздържат от подобни мазохизми, за да може да не обезличават напълно и по-нормалните спотове, но като цяло ефектът тук ми хареса. Първо, Моксли отново изглежда като болен неконтролируем мозък, който е способен да понесе зверска болка, само за да причини дори по-голяма на противника си. И второ, беше готино, че той закри PPV-то и изглеждаше като звезда. Надявам се вече да го отлепят от безличния Омега и да го насочат към програма, в която ще може да изпъкне повече. Това е следващия човек когото искам да гледам като шампион, стига да не се прекалява с CZW маркщината и занапред.

 

Добро PPV. 

Link to comment

Kenny Omega vs. Moxley беше най-бруталният хардкор мач в САЩ, който съм гледал :wacko: Само в Япония правят по-зверски изродщини, но пък там в хардкор мачовете няма никакъв кеч (поне в тия, които аз съм гледал). Това ми е и един от любимите мачове изобщо. Даже на мен ми дойде твърде брутален в един момент. 

 

Мокс обича хардкор кеча, спотовете, бруталните и иновативни изпълнения и е готов да се убие, само и само да бъде легенда в това, което прави. Еми, честито - не знам колко време ще оцелее така, но определено дълго ще се помни с подобни извратени мачове.  

 

Кени Омега ми става все повече любим кечист и продължавам да твърдя, че няма по-добър на ринга от него в момента. Абсолютно всяко нещо, което прави, изглежда като нещо особено и нещо специално. Всяко движение носи неговия отпечатък, дори най-тривиалните. Радвам се, че не отиде в WWE, защото щеше да е загуба за спорта като цяло.

 

Видя се, че и в хардкора не отстъпва и за път пореден направи шоу, каквото никой друг в момента не може да направи и не би си позволил да направи. 

 

Един от претендентите за мач на годината е това. Ако за нещо си струва да си купиш кеч PPV в наши дни, то е точно заради такива брутални изпълнения.

 

 

Много ми хареса и обяснението защо този мач няма да се брои - защото никой не може да си позволи да бъде отговорен за тоя погром :D От това мача изглеждаше само още по-откачен. Освен това съм супер надъхан за шоуто в сряда и какво ще кажат двамата. Дано да продължат враждата и да им дадат повече време и сегменти.

-----------------------------

 

Chris Jericho (c) vs.Cody - Коуди и Джерико са страшно добри в това да разказват история в мачовете си. Макар да не блестят с нищо като движения, откъм драма и интересни моменти го изкарват перфектно. Много добър мач, много приятна вражда и накрая предателството на JFK дойде като перфектния завършек. Това, което ми се ще да се случи, е да се определи малко по-ясно стейбълът около Коуди, защото аз в момента не мога да разбера кой е в неговия отбор - ту някакви легенди, ту някакви рандом кечисти ... Да направят един нормален стейбъл с брат си и още някакви кечисти там и да стане хубав фюд между фракциите. 

 

Link to comment

https://youtu.be/2MagkXhxjCE


Джерико е велик просто, супер ги хайпва AEW и половината roster. Историята покрай MJF осмисля сегмента от последното шоу с Коуди перфектно. Преди MJF обясняваше как няма да се бие никога с Коуди за световната титла, сега вече няма проблем да бъде шампион! :D Inner Circle изглеждат доста по-сериознi от The Elite(Bucks, Kenny, Cody, Page), но скоро май ще имат челен сблъсък с Moxley! 😎 Дано това PPV да върне част от зрителите на Dynamite, защото за момента просто AEW си заслужават да бъдат поне новото TNA с един по-добър имидж. ;) 

jlny.gif

Link to comment

Подобно на THE ENEMY и на мен също ми се гледа Jon Moxley след време като световен шампион на AEW :cool: ! На този турнир Mox отново доказа, че е един от най-големите психопати в съвременният кеч в касапницата с Kenny Omega. Самият факт, че именно той закри Full Gear явно означава, че от федерацията имат много сериозни планове за него за в бъдеще. Една вражда между Moxley и Chris Jericho за титлата със сигурност ще се получи доста по-добре, отколкото беше програмата между тях в WWE преди няколко години :) .

                                   701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

 

                                           

Link to comment
The Olimpic Hero

Не ми се пише много подробно, но нека да отбележа нещата, които ми направиха някакво впечатление.

 

От kickoff шоуто - Комбинацията от Awesome Kong и Brandy Rhodes. Харесва ми gimmick-ът им и всичко, което правят. Съжалявам, но пак ще го кажа, не съм фен на шибаните, несексапилни японки, които имаха мач за световната титла на основното шоу. Dave Meltzer се скъсва да хвали Riho, но аз не виждам нищо специално в нея. 40 кила е, да му еба майката. Нито е Asuka, нито е Gail Kim да кажем. За другата пък Emi Sakura даже не искам да коментирам повече. Махайте ги тези нелицеприятни японки и сложете Kong, Brandy, Britt Baker, Jamie Hater и Shanna в по-челни позиции. И моля ви, уволнете шибания и гаден шимейл Nyla Rose. Знам, че няма да го направите, но все пак да си кажа.

 

Santana и Ortiz vs. Young Bucks - Добър беше този откриващ мач и имаше повече история в него, в сравнение с другите мачове на Young Bucks. В началото Ortiz с тези мега дебилни физономии ми изглеждаше странно, но реално пичът така показва доста повече персоналност и определено с времето започна да ме радва. Inner Circle също вече за мен са добър стейбъл. И Santana и Ortiz, и Sammy Guevara са интересни характери. Jake Hager единствено има нужда от още изграждане. За Chris Jericho ми знаете мнението, най-добрият образ, характер, лидер и импровизатор в света в целия кеч бизнес. Готин момент след мачa с The Rock 'n' Roll Express.

 

За Hangman Page и за Pac не ме особено много, както знаете.

 

Мачът за отборните титли бе тотален спотфест.

 

Chris Jericho и Cody Rhodes разказаха много добра история с мача си. Cody e най-добрият възможен babyface, а Jericho най-добрият heel. Инцидентът с Cody, при който се удари лошо, всъщност допринесе за драмата в мача, а финалът с MJF бе букнат много добре, макар и да беше очакван от всички.

 

Jon Moxley vs. Kenny Omega беше страхотен, страхотен завършек на вечерта. Двамата кечисти просто се размазаха. Jon Moxley е адски харизматично и брутално копеле, Kenny Omega също е доста харизматично копеле. Останах много доволен от кървавата битка, която си спретнаха. Dave Meltzer тук реве, че Moxley и Omega прекалили, не трябвало да си рискуват здравето и т.н, но за мен това са пълни глупости. Тоест идеята ми е, че всеки избира сам какво да прави с живота си. Щом Moxley и Omega искаха да направят този брутален хардкор мач, то това си е абсолютно тяхно право и кеч феновете би трябвало да уважават двамата кечисти за това, че им предоставиха това шоу.

               

Link to comment

Доста се преекспонира този мач, но повечето неща изглеждаха контролирани и не чак толкова опасни. Единствено този Phoenix splash по лице, беше някаква мега нечовещина.

 

Мен проблемът ми е друг. Че този мач беше правен напук, да докаже колко лимитиран е бил в WWE, но build-ът въобще не изискваше подобен мач и някак си висеше във въздуха. Представям си как е отишъл при Brock и го е филмирал как ще поема bump-ове върху капани за мишки. :happy: Ясно е, че "boys will be boys" и биха направили всичко за ПЕТТЕ звезди, но и трябва да има някой, който им тегли чертата. В WWE, за добро или лошо, Винс си тежи на мястото. Докато в AEW, дали омаяният паричен-марк, Тони Кан може да тропне по масата? Защото с този изпилен ростър, една-две контузии на ключови звезди и всичко отива майната си. 

 

Link to comment

Най-после и аз имах време да изгледам по-голямата част от ППВ-то, но ще коментирам само някои неща:

 

- Повечето неща преди двата главни мача, бяха от добри до доста добри като кеч. Заслужава си да се спомене, че мачът на Бъкс този път беше по-добре структуриран и безумните спотове - понамалени, което допринесе за качеството му. При жените Рихо продължава да ме радва като мачове, но това го казва човек, който не следи седмичните им шоута, с изключение на някои видеа. Та, там вероятно е тегавина с история между две японки без образи, които не могат да вържат 2 думи на английски. Като цяло за мен е недопустимо част от работата ти да е да правиш промота, появи, да рекламираш шоута и т.н. и да не научиш езика на поне прилично ниво. Това просто закопава дивизията. 

 

- Стигам и до Джерико-Коуди, който за мен беше мачът на вечерта. Имахме добра вражда, разказана история и самият мач я подплати. Много ми хареса как след падането на Роудс по лице на рампата, Le Champion атакува двете уязвими зони - аркадара и ребрата постоянно и това доведе до развръзка. Самият финиш също беше много добър, защото хем хийлът би чисто и изглеждаше доминантно, хем фейсът не изглеждаше зле. Даже от моментът след хвърлянето на кърпата имат готова история с MJF  и Коуди, което също е плюс.

 

- МЕ също ми хареса. Реално, преди да напиша няколко думи за самия мач, ще кажа, че част от феновете не знаят какво искат. От много време WWE са обвинявани как мачовете им са лишени от повече агресия и кръв, дори когато враждите го изискват. Тук имахме точно обратното, а именно сериозна вражда, която кулминира в брутален гимик мач. И пак се мрънка, като сега бил твърде брутален :blink:. Та, относно самия мач, двамата се смазаха от бой и се получи точно това, което трябваше - брутална война, която циментира Моксли като топ играч в компанията. Допада ми идеята, такъв тип мачове да не са много чести, за да не се намали ефектът от тях, но да са средството подобни вражди да приключват.

 

 

Link to comment
22 minutes ago, tker 17-0 said:

Допада ми идеята, такъв тип мачове да не са много чести, за да не се намали ефектът от тях, но да са средството подобни вражди да приключват.

 

 

Не знам дали знаете, но всеки PPV мач нa Моксли ще бъде такъв. 

Link to comment

За първи път си пускам нещо на AEW и съм повече от впечатлен  от това как изглежда всичко на екран. Не мога да се заинтересувам трайно докато не прилапат повече звезди, но още в началото изглеждат като това, което си мечтаех TNA да станат. Изгледах само Cody Jericho и мога да кажа само положителни неща. Даже се изкефих на промото преди мача, old school усещане. Не съм го вярвал, но AEW може и да са някаква адекватна конкуренция на WWE.

Link to comment
The Big Red Machine

Хареса ми. Имаше качествен кеч, а главните мачове доставиха много. Джерико и Коуди ми харесаха най-много. Хубав мач с история, добър билд и добър кеч. Джерико доставя дори и така с шкембенце. 

За хардкор феновете също имаше бруталии. Получи се брутална битка между Моксли и Омега. Явно такъв ще е гимика на Моксли и ще участва в доста хардкор мачове. Няма лошо, стига да не е прекалено.

 

Link to comment
Quote

Dave Meltzer Star Ratings – AEW Full Gear 2019

Britt Baker vs Bea Priestley in a singles match.

Rating: 1.75 stars

Adam Page vs PAC in a singles match.

Rating: 4.25 stars

Shawn Spears vs Joey Janela in a singles match.

Rating: 3.25 stars

The Young Bucks vs Santana and Ortiz in a tag team match.

Rating: 4.25 stars

SoCal Uncensored vs Lucha Brothers vs Private Party for the AEW World Tag Team Championships.

Rating: 4.00 stars

Riho vs Emi Sakura for the AEW Women’s Championship.

Rating: 4.00 stars

Cody Rhodes vs Chris Jericho for the AEW World Championship.

Rating: 4.5 stars

Jon Moxley vs Kenny Omega in an unsanctioned match.

Rating: 4.5 stars

 

Cody vs Jericho беше доста качествен мач, малко в old school стил, повече wrestling, отколкото модерните спотфестове. Коди получи много тежка аркада в началото, но не му попречи да се представи на високо ниво. Jericho пък показа добро кардио и също спомогна доста да се разкаже по подобаващ начин история на ринга навръх 49-ия си рожден ден. ****1/4

 

Moxley vs Omega се получи много здрав въргал. Вкараха различни иновативни моменти, макар и някои да бяха прекалени - като например боденето с шилото и това с мишите капани ми се видя безсмислено. Получи се хубав мач, в който използваха и доста wrestling moves, за разлика от други подобни срещи, където се залага само на ударите с предмети. ****1/2

 

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...