Jump to content

Колоездене (Шосе)

BAITO6O

Recommended Posts

Бай Тошо сега гледам програмата и май Петък и Неделя ще са най интересните етапи следващата седмица , като неделя на Коломбиер се надявам да стане мазало, също се надявам да има и дъжд , защото тогава наистина си проличават хората с топки , особено в спусканията. 

И какво мислиш за часовника , Роглич ли се очаква да доминира там от фаворитите. Бернал не си спомням миналата година как беше на часовника. 

Попринцип на часовника се очаква Роглич да е над всички, на някои може да им сложи минута, но часовника ще е 20 етап, когато всички ще са изморени доста и големи разлики Роглич може да сложи само на слаби часовикари като Ланда и Барде. Бернал на часовник е добре.

Аз лично очаквам Бернал максимум да загуби от Роглич на часовника 40 секунди, Погачар от Роглич максимум 30 секунди.
Много важно какво ще е състоянието на Роглич в 3 седмица. Имам някакво предчувствие, че ще има кризистни ситуации при него.

2018 Роглич когато беше за битката за подиума на ТДФ, в последния етап пак часовник Фрум и Роглчи се бореха за 3тото място, Фрум сложи на Роглич малко над 1 минута, да вярно че в предишния етап Роглич се вложи малко в повече, но да загуби от Фрум, Том и Томас над 1 минута беше неочаквано.

Минлата година на Джирото пак последен етап беше часовник и пак Роглич се бореше за 3то място с Ланда който е слаб часовникар и му сложи около 20 секунди за 17км, което не е много ама не и малко. Затова силата на Роглич в часовника в 20 етап не мисля, че ще е някаква съкрушителна за съперниците му. Затова на хора като Погачар и Бернал им трябва поне 50 секунди преднина пред Роглич.
Малко имам съмнения и за съотборниците на Ролигч в 3 седмица на какво ниво ще са. Единствено Том ще е добре.Сеп Къс и Джордж Бенет почва да издишат леко по лека, може и аз да съм очаквал повече ,на Ван Ерт и Хесинк имат друга важна роля в началната фаза на височините. Може и нарочно да ги пестят ще видим. Тази форма дето е Роглич от началото на август да я подържа над 1 месец е почти невъзможно. Може да е подранил с малко за пийковата си форма за 1 седмица. Имаше сравнение от коя до коя дата са били отборите на подготвителните си лагери и Йъмбо-Висма са били с няколко дни по-рано от другите, а това може да окаже влияние в края.

Бернал ще направи някаква атака неочаквана и ще им сложи поне 30-40 секунди на всички в някой планински етап. До момента от Инеос почти нищо не сме видяли. Сиваков го пазар за 3 седмица да е добре след падането му, Квиато е колеблив, Карапаз лека по лека ще се оправи. Но Инеос ще изкачат и ще грабнат момента си.

Мина почияният ден в който се правеха тестове за Ковид-19 и за щастие няма колоездачи с положително тестове, НО има хора от отбора с положителен тест. Засегнатите отбори са Инеос, Мичълтън-Скот, АГ2Р и Кофидис. Правилника гласи че при 2 положителни теста в рамките на седмица отбора бива махан. Сега тестваха ги на 07.09, а следващото тестване ще е на 14.09. Това е седмият ден и би трябвало ако следващия понеделник някой от засегнатите отбори сега да има още един положителен тест, то би трябвало да го махнат. Затова @Dudley, който много "харесва" Инеос да се моли за още 1 положителен тест и да си заминават.
Интересно е че директора на състезанието Кристиан Прюдом е с позитивен тест и той ще си почива за 1 седмица.
Иначе днешният етап е бил интересен. Имало е падания имало е вятър и не са си почивали в движение хората за GC.

Edited by BAITO6O

Бай Тошо голям етап. Словенците ебаха мамата на всички и им дръпнаха по 30 секунди. Хванах последните 20 минути само... за първи път виждам Инеос само с 1 колоездач в пакта - стана ми готино. Бернал едвам въртеше накрая, мисля си , че Неделя на Колумбиер ще се хвърли , щото изостава вече 1 минута. 

@Dudley Попринцип на Бернал не му вървят къси и стръмни височини. На него си му дай височина над 12км с наколон около 8-9%. 
В неделя ще се види дали Бернал ще го бъде. Ако в неделя пак изостава от Роглич то нещата ще са ясни. Ако пък е до Роглич и нито губи нито печели пак нещата са почти ясни в полза на Роглич. Ако пък печели време на Роглич, което за мен е логично, защото това си е неговата територия то може да го бъде, но трябва на неговата си територия да слага по 20-30 секунди на Роглич всеки път, което е 1-2 пъти може да го направи 3-4 вече трудно.До момента нямахме нито една дълга височина, а там си личи дали някой ще го бъде. Останалите франсета Барде и Мартен и те затънаха, но е нормално за тях. Погачар засега се движи както се и очаква. За мен лично шанса да закъса сериозно Роглич е по-голям отколкоот Погачар пък да видим. 
Иначе Ленард Кемна това момче има бъдеще. При правилно развитие и ако организма му добре се възстановява в големите обиколки може да се бори за големи неща. Нещо като Том Дюмулен ще е.
А за Инеос ми то няма кой да остава. Сиваков беше в откъсналата се група, а Карапаз нямаше смисъл да го мъчат в последните километри където неможе да помогне с нищо. Квиато си свърши работата като на първата част на изкачването ги пръсна.

Чудно ми е дали няма да изникне от някъде словенски доктор благодарение на който се дължи този прогрес. Иначе днес Роглич като го гледах имах чувството, че това е Армстронг 1 към 1 са.

Edited by BAITO6O

КРАЙ. Нещата се наредиха почти. Словенците са над всички. Ясно е почти на 90%, че те ще са 1 и 2. За мен Погачар още има шансове да спечели ТДФ.

За Бернал ок изхвърча и вече не е фактор, НО сигурно има някаква причина поради която така се срина. Има и такива моменти. Може да има и здравословен проблем не се знае нищо. Кинтана и той затропа, но той имаше падания и е нормално.

Ричи ПОРТ дано достигне до подуима. Заслужава го, а засега е много много стабилен, на часовника би трябвало да се представи по-добре от конкурентите си Ланда и Лопез и с малко по-добре от Уран. При Ланда това е, щом днес беше така то и шансовете му за подиум са стават все по-малки. Ако някои ден се чувства много добре може да се пробва за етапна победа, но до там. Уран без много да се показва и да блести е стабилен, подиум може ама дано не.

При Лопез би трябвало да се покаже по-сериозно и да направи щурм към подиум запазена марка му беше това.

Иначе ако мога да си пожелая как да финишират на края то дано е така.

1.Погачар

2.Роглич

3.РИЧИ ПОРТ

4.Лопез

5.Ланда

6.Уран

7.Адам Йетс

8.Мас

9.Том

10. Найро

A Йъмбо-Висма са някаква смесица между Sky и US Postal. Ван Ерт е извънземен.

Edited by BAITO6O

Ето заради това този спорт е много непредвидим и интересен за следене.
Всеки знае, че Роглич е добър на часовник и даже ще слага време на съперниците си, НО има един друг човек пред него с името Тадей Погачар, явно и Роглич като Саймън Йетс на Джирото през 2018 година, 1-2 дни не му стигнаха за да спечели голямата обиколка. Закъсването беше донякъде нормално.

Така е понякога по-късно или по-рано някакви си 2-3 дни са решаващи в такива моменти. 
Казах, че от прекалено е рано Роглич в топ форма. Повече от 4 седмици неможеш да държиш такава форма. А той беше от повече от месец в такава. Това което Роглич беше до оня ден и Фрум в най-силните си години неможе да подържа. Фрум даже губеше умерено време в 1-2 етапа, но формата винаги му беше добре разпределена. Лопез и той здраво закъса като Роглич, да при него часовниците невървят, но и той загуби прекаелно много.

Казах и че няма как Роглич да не примине през ТДФ без НИТО ЕДИН ден (може да го леко урочасах) където да си личи закъсването му и да се поти като прасе. Такова стабилно представянето от край до край, точно на Роглич беше нелогично. 

Явно Фрум 2018 си го е победил и без атаката на Роглич в предишния ден.  Сигурно Роглич може и да е урочасан за добро представяне на труден и стабилен часовник в последният ден, когато някои неща се решават.

Е този лош ден беше днес и загуби победата за краен победител.
Погачар ще носи само 1 ден жълтата фанелка, но този ден ще е последния в Париж.

Благодарение на такива моменти колоезденето е интересен спорт, никога не се знае кой, кога и къде ще закъса. Минава ти Фитнес пийка и си до там.

Браво и на Ричи Порт за подиума, заслужава си го момчето след толкова много години.
Браво и на Енрик Мас за финалния щурм към топ5.

Браво и на Дамиано Карузо за топ10. Много подценявам колоездач е.

Голям Погачар днес представянето му беше историческо, дано всичко е наред и няма проблеми.

Е

On 9/7/2020 at 1:35 AM, BAITO6O said:

Много важно какво ще е състоянието на Роглич в 3 седмица. Имам някакво предчувствие, че ще има кризистни ситуации при него.

2018 Роглич когато беше за битката за подиума на ТДФ, в последния етап пак часовник Фрум и Роглчи се бореха за 3тото място, Фрум сложи на Роглич малко над 1 минута, да вярно че в предишния етап Роглич се вложи малко в повече, но да загуби от Фрум, Том и Томас над 1 минута беше неочаквано.

Е имаше само една кризистна ситуация ама решаваща.

On 9/13/2020 at 6:55 PM, BAITO6O said:

Иначе ако мога да си пожелая как да финишират на края то дано е така.

1.Погачар

2.Роглич

3.РИЧИ ПОРТ

Що тъй стана

Edited by BAITO6O
53 minutes ago, BAITO6O said:

Погачар ще носи само 1 ден жълтата фанелка, но този ден ще е последния в Париж.

Благодарение на такива моменти колоезденето е интересен спорт, никога не се знае кой, кога и къде ще закъса. Минава ти Фитнес пийка и си до там.

Въпреки че бях за Роглич , се радвам , че Погачар ще е шампиона. Тоя човек е във феноменална форма , а на часовника го потвърди. Яд ме е за Роглич , но никой не му е виновен , че се хвърляше като луд в доста етапи за 10 секунди разлика и накрая си пролича умората , щото квото и да си говорим , тоя спорт е един от най трудните като цяло. 

Сега Джирото ли следва или Вуелтата и кои от по големите имена ще участват ? 

@Dudley. Джирото почва от 3 октомври, а Вуелтата от 20 октомври, като Вуелтата ще е съкратена до 18 етапа. 

Като даже ще се застъпят май за около седмица. В един ден ще има и Джиро и Вуелта хаха.
Иначе следващата седмица е Световното първенство, което ще е на Имола. Ван Ерт за мен го печели на 60% ако всичко е ОК. Ако вали и времето е ужасно ще е миш маш.
Иначе препоръчвам да гледаш Пролетните класики, дето сега ще са есени. 

Особено да Обиколката на Фландрия и Париж-Рубе са уникални състезанията, защото се кара по павета. А те ще са през 18.10 и 25.10. Дано времето е лошо и да вали дъжд, че тогава ще е истинска касапница и прякора на Париж-Рубе " Ада на Севера" ще е на 100%.

Другите интересни класики за Арденските: ЛаФлеч Валон, Амстел Голд и Лиеж-Бастон-Лиеж. Като тума е къси и стръмни височини.

Edited by BAITO6O
HereComesTheBoom

аз съм потресен в добрия смисъл от вчерашния етап. Погачар буквално летеше, нереална разлика. Жалко за Роглич, не че ми беше фаворит, но очаквах той да спечели.

Мойте испаноговорящи фаворити бая се поизложиха. Браво на Мас, засили се постепенно и накрая завърши супер, Лопез беше спрял вчера, мн зле. Иначе в края на другия месец се засичат един етап от джирото, един от вуелтата и париж-рубе мисля, интересно ще е кой какво ще избере да кара.

Браво на Алафилип за начина по който спечели Световното първенство. Всичко беше като по учебник. Ван Ерт както и се очакваше си ги победи на спринта, но ги победи са второто място. Квиато и Хирши и те бяха много добро. Фугалсанг може би се очакваше малко повече от него, но за Джирото е готов. Роглич беше там ама до там все тая, когато трябваше да е силен нещата се объркаха.

От дргуия уикенд почва Джирото. Нибали засега е ОК, щеше да е добре поне да остане във  групата зад Алафилип, но ОК дано Джирото му е главната цел. 

Може би към петъка ще пусна какво може да се случи и да очакваме от това Джиро през октомври месец.

Edited by BAITO6O
  • 2 weeks later...

Това е голяма глупост. А можете това издание на Париж-Рубе да е едно от най-добрите въобще заради това, че е през Есента, а не през Пролетта и се очакваше да вали и да студено, но насраха се.

image.png

Edited by BAITO6O

Ковдичето започва да взима жертвите в обиколката на Италия.
Вече 2 отбора направо се отказаха, Мичълтън Скот където Саймън Йетс е хванал вируса в началото и си караше и планински етап с него. То сигурно затова неможе да кара. И Йъмбо-Висма и те, Там Краусвайк е бил коронясан и отбора чао чао. Има и други случаи на корончо, но засега това са големите жертви.
Може да има и още.  Има даже вероятноста обиколката да бъде прекратена по някое време, нищо не се знае.
Чудесни и интересни времена настъпиха. ОЩЕ ОЩЕ трябва. Съспенса е яко нещо аххаха.

• 8 months later...

Бай Тошо чакам превю за Тура - има ли шанс някой да бие Погачар и пак ли битката ще е между него и Роглич ? Гледам че Бернал явно ще се фокусира върху Джирото и Вуелтата , което май не оставя много място за конкуренция ? Фрум гледам е отишъл в някъв нов отбор , ама там освен Дан Мартин , другите не ги знам...

• Upvote 2

И аз чакам пост от @BAITO6O. През последната година и половина не съм гледал колоездене и съм изостанал доста. Сега обаче съм решил да следя Тура сериозно и ще се радвам ако някой ми актуализира информацията преди старта.

Edited by Huskarl

Може петъка евентуално да направят кратък разбор на видяното до момента от и очакванията. Но Погачар е може би човека с главно Ч. Ще видим.

За Джирото мислих също да пускам. Но там нещата бяха горе долу ясно. Бернал или Йетс. И нямаше особено голям смисъл. Джирото бяха интересни новоизгряващите млади звезди дали ще са стабилни.  Е не бяха.

• Upvote 1
HereComesTheBoom

За мен супер интересно ще е сблъсъка между отбора на Инеос, които са със супер силен отбор, Погачар и Роглич. Много ще е интересна тактическата битка, много. Очаквам от Алафилип интересни неща, има много етапи като за него, а не много хора го споменават това. В доста етапи ще има много драми и опити за взимане на време, където не се очаква. По височините според мен ще остават целия отбор на Инеос заедно със словенците плюс Алафилип и Лопез Другите тип Кинтана, Чавез, Келдерман, Уран ще са след тях. Часовниците може и да решат нещата. Относно спринтовете 100% победи за Юън и ван дер Пул

Така е дойде и времето за Тур 2021. Аз лично не съм особено надъхан, въпреки това на хартия трасето изглежда доста добре с добри възможности за наваксане на време. Няма чак толкова много равнини етапи като тепсия, което е добре за зрителите. Има два индивидуални часовника, един в етап 5 и един в етап 20. А да има часовник в етап 20, преди Шан Елизето, си е тегавичко. 
Роглич сигурно още има спомени от миналата година, когато в часовника на етап 20 загуби всичко.
Е поне тази година часовника си е типчен – равнинен и няма изкачване и спускане и тнк. Първите три етапи са си хълмисти, етап 1 и 2 даже са на финал на кратко изкачване. Сори спринтьори няма да иамте възможнсот да облечете жълтата фанелка. Ако следваме логиката би трябвало Алафилип или Ван Аерт да я облече в началото. Но може и да има изненада.
Сега няма особено голям смисъл да гледам всеки планински етап по един и какво може да се очаква, но има доста етапи завършващи на спускане след тежко изкачване. Което може би донякъде е по-опасно, защото ако се бориш за GC и имаш лош ден ще изостанеш на изкачването и искаш не искаш ще рискуваш МНОГО ПОВЕЧЕ в спускане – за наваксане на малко време. Съответно може и да има падания, което не е много приятно, но това е положението. Всеки да мисли какво ще прави и дали рискът си заслужава.
Доста добри етапи за гледане са етап 11 и 18. При етап 11 – Монт Венту, защото ще бъде изкачвам два пъти. ЕЕ първият път се изкачва от по-леса страна, но после си е от класическата тежка страна. НООО вместо етапа да завърши на върха следва спускане и финал. При етап 18 пък бива изкачвано Турмале – спускане и полегато изкачване, което е добре за темповаци. Но Турмале си е Турмале. А при 18 етап ще си има вече стабилна натрупана умора и може някои да изгърми. Така сега преглед на отборите.

Нека започнем от  Обединените Арабските Емирства и миналогодишният победил Погачар.
ОАЕ са с доооста добър състваш. Погачар ще има добри помощници за разлика от мин.година.
Да разчита на Мъкнълти, Рафал Майка, Формоло и в някои етапи на Хирши и Коста си е добре. Ако Погачар облече фанелката – не би трябвало отбора да има проблем с налагане на темпо и контролиране на състезанието. За формата на Погачар няма особено голям смисъл да се говори, пича си е стабилен през целият сезон. Винаги е на ниво, ако е в пиковата си форма то със сигурност ще е в топ3. В часовниците не би трябвало да губи време Погито, още продължавам да твърдя, че при равнини часовници Ролгич е по-добър с много малко от Погачар, но ще видим. В първият часовник ще е инересно каква ще е разликата между двмата. Стратегията за целият на ОАЕ не съм сигурен каква ще е. Доста е възможно първата седмица да са консервативни и главната им цел е да не губят време и вече след почивния ден да атакуват върха.

Йъмбо – Висма. Ох сега тука въпроса е друг. Роглич е THE MAN. Първата и втората седмица със сигурност ще е на ниво. Към краят на третата дали пак ще има лек спад не се знае. От всички големи обиколки дето е карал Роглич ВИНАГИ към краят на третата седмица е  МАЛКО по-зле спрямо отминалите. Да миналта година и загубената жълта фанелка в последняит момент не е чак толкова показателно, но след това в Испания си пролича и Карапаз си му взимаше време. Ще видим, но третата седмица ще е рашаваща за него. Отборът иначе си му страхотен. Роглич има за всякакъв тип терени хора. Малко притеснително при тях е формата на Краусвайк и Вингегорд, в Дофине не бяха на нужното ниво и по средата на изкачване бяха фира. Но за 1 месец нещата ще са се промени и би трябвало да си извозват Роглич до крайните километри на  финално изкачване. Ако в ТДФ имаше отборен часовник щеше да е страхотно за ЙЪМБО-ВИСМА, но няма. Иначе щяха да сложат хубаво време на УАЕ и Погачар, но НЕМА БАТКО. Другото интересно при Йъмбо-Висма е Ван Аерт – ще се бори ли за зелената фанелка, ще бъде ли отново уникален и на изкачвания и да остава от последните 20-15, ще има ли свобода в един етап, при обличане на жълтата фанелка в етап 1 или 2, ще я предадът ли на друг – за да пестят сили за третата седмица. Най-големият проблем на Йъмбото ще е ако тръгнат с голята кошница и да искат да съберът няколко яйца. Главната им цел трябва да е жълта фанелка с Роглич и това е.

Инеосчетата. Ах техната мамица. Не са ми любимцо, но са машинки. Лидерството при тях първоначално няма да е ясно за кого е. Карапаз, Томас или Тео Харт един от тях ще е. Ще си карат нормално (в началните важни етапи) и който до където стигне. За мен лично Карапаз трябва да е техният човек. Г.Томас не го харесвам, Тео Харт ми неутрален.  Друго нещо ме човърка при Инеос - кво правим с Ричи Порт, пича си е добър и на 36 години. Но като грегат ще го използват. Другите помагачи са си Квиато, Ван барле иииии КАСТРОВИЕХО. Мамка му в Джирото Кастровиехо беше уникален бе. Е сега ще е по-зле, но хора като него винаги са полезни за отбора, при трудности ще те изкъмне. Дано Ричито Карапаз е човека за GC. Представянето на хората от Инеос през сезона не е особено впечатляващо ( изкл Кастровиехо в Джирото и Ричи Порт), но това си е нормално за тях. Тоя филм е гледан е вече. Ще е решаво вътре в отбора предствянето на лидерите им в часовника в етап 5. Там ако Г.Томас сложи на Карапаз и Тео Харт примерно 20 секунди ще си е шибаничко.

Астана. Тука няма много да задълбавам. Човек за GC бих казал - нЕмат. Но хора за етапни победи в планиски, хълмисти етапи имат в изубилие. ААА  ее Луценко може да го пробват за GC, ноо няма да завърши добре. Фуглсанг и той уж GC, но там песента е изпята вече. За Астана примерно 2-3 етапни победи би било чудесно, а една е поне кота минимум. 

Куфидис. Гийом Мартен ще е човека за GC. Миналта година беше доооста добре. Дали може да надгради – мммм трудно. Топ5 е може би максимума за него. Но това ще си е успех за него. Имат и други познати колоездачи, но не е нещо кой знае какво. Антони Перез в колко ли откъсвания ще се включи 4-5 може би хаха.

Трек Сегафредо. Винченцо Нибали да се готови за Олимпиадата в ТДФ – ееееммм ок става. На Джирото Нибали имаше здравословни проблеми, травни и се престави очаквано слабо. Сега на ТДФ няма да си дава зор. Тук там някое откъсване и етапна победа и това е, стига толко. Дано вземе поне етапна победа Виченцо, винаги ми е бил от любимците. Пък и с тези етапи завършващи на спускане са си по негов тип. Включване в откъсване и на финала на спускането ги разбива. Звучи добре, дано го направи. Мадс Петерсен също ще е интересно предствянето му. Засега прави добър сезон, най-голямото му предимство няма да може дас е прояви. Тоя пич в студ, дъжд и шибани условия е БОГ. То и затова стана световен шампион 2019г. За Молема ми е все тая. Бернард и Елисонд в доста откъсвания би трябвало да се включват. 

Байк Ексчейн.  Поради каква причина е селектиран Саймън Йетс НЗ. Да го гласят за GC – НЕ. Въпреки чееееее попринцип на него силата си му е топлото сухо време. Дъжд си му е тересене. Етапна победа би трябвало да спечели, стига да нацели момента за действие. Естебан Чавез хмм интересно, сезона му е дооста добър. Взе участие в доста надпревари и се представи добре. Какво ще го правят е трудно да се каже, трябва дасе види състоянието му. Но дано е в страхотна форма, с него е интересно.

Бахрейн Мерида. Доста глупости се изляха по тях, как са съмнителен отбор, как колоездачите им се представят прекалено добре и тнк. Падун го няма в отбора, защо не съм ровил. Пича спечели две етапни победи с класа над всички в Дофине. Може за Олимпиадата да се пази нз. Но е странно, че го няма в отбора. Пък имаше поне едно място за него. Другите в отбора са добре познати. Сони Колбрели е в добра форма и винаги е там където трябва. В добра форма е, може да се пробва за зелената фенелка има шансове. Пейо Билбао си е  откъсване и етапни победи там е ясно. За Ваут Пулс бали му мамата, прави слабичък сезон. Не очаквам нещо добро от него. Джак Хейг е обратнот, представя се прилично добре. Дано го тестват за GC, за мен това момче има потенциал и трябва да бъде тестван. Мохорич и той е в отбора. На спусканията ще кара тия зад него да са на лимита хахах. А това е добре.

Мовистар. Тука пак ще има кръв, рев и сОполе. То са взели та М.Лопез, Валврде, Мас, Солер и др грегари. НАЙ-ГОЛЯМАТА ИМ грешка ще е Лопез да бъде стопиран заради Валверде. Ако не бива заложено твърдо на Лопез, тооооооо биши ги бегали Мовистар. От всички Лопез е най-доказан, Валверде си е дърт, Мас и Солер са си рискови. Но тука бих казал, че Мовистар пак ще направят някаква простотия и даже няма и да имат етапна победа. А имат добри колоездачи, но тия идиоти незнаят какво искат и с кого го искат. И при тях тоя филм е гледан вече няколко години.

Бора Хансгрое. Мии бали го. Аре ще почна от Саган. През Пролетта имаше проблеми Ковид глупости и нормално не беше на ниво. Ще е по-добре, но всякаш и Саган вече му е все тая. Е да има май изтичащ договор и трябва да се стегне гъза и да покаже, защото 5М му се плаща. За Саган една етапна победа + зелена фанелка си е ОК. Другите в отбора Келдерман, Бухман и Конрад за GC. Би трябвало Келдерман да е човека им за Генерално и би трябвало поне първата и втората седмица да е на ниво. Има часовници, а това е добре за него. При добро стечение на обстоятелствата има някаква възможност даже за топ3, но аз очаквам да е минимум топ8. Другия е Бухман, на Джирото крашна, а се представяше добре. Не съм се интересувал от състоянието му, но е добре дошъл в отбора ще бъде използван добре. Патрик Конрад ще е интересно дали ще го ползват за Келдерман или ще има повече свободна роля. Добър е няма спор, но е добър за топ15 и до там. Тоя сезон Бора не правят някакъв впечатляващ сезон и ако следваме логика би трябвало да избухнат сега.

Лото Судал. ЕЕЕ тука нещата са най-ясни. Калеб Юън спринт, а Филип Жилжер и Томас Де Хенд са свободни си правят каквото искат. Дано Филип Жилбер се прояви с добро.

Декьоник Куийстеп. Пичове приибаните. Сам Бенет с контузия. И ко прайм ся. ЕЕЕМ викаме Кавендиш. Сега сериозно, това си е тежък удар за „ Вълчата глутница“, най-добрият спринтьор в колоната да го нямат на разположение – боли боли. НОООО една победа на Кавендиш би се приела може би даже мноого по-добре от вскяъде от колкото 3 победи на Сам Бенет. Дано спечели Кавендиш. Не е в някаква плачевна форма, но не старият Кавендиш – като за 36 годишен става. При Алафилип сигурно целта ще е жълта фанелка в началото и това е.  Да я носи там 3-4 дни, да се отчете и стига толко. После да си носи фанелката за световен шампион и те така. Иначе 1-2 етапни победи може и да спечели ако е зверска форма. За GC няма как. Дори да е на нивото на Роглич и Погарач все тая, Декьник нямат отбор за изкачванията.

ЕФ Едюкейшън. Нищо добро не очаквам. Уран в Швейцария се представи ДООООСТА ДОБРЕ. През сезона не се показваше много. Бали го то като не си видял много от него какво да очакваш. Яко се пазеше, яко се криеше, може да си е зобкал повече и да гръмне. Имат и други дооста добри колоездачи – Игита, Корт Нилсен, Валгрен, Гереро. Ще са там където трябва, но за нещо повече е трудно. Винаги ще са малко под върха и целта.

ФДЖ – офф тука ми неприяно. АХ ТИБО ПИНО. Ко стана ве момче. Защо така рухна психически. Иначе ФДЖ си имат хората. За спринг Демар, без Бенет ще му е по-лесно. За изкачване и GC си е Давид Гуду. До къде може да стигне никва идея. Уж има потенциал, пък давидим. Би трябвало да е в топ8. За топ5 също може. За нещо повече мноого трудно. Тия часовници не са му по вкуса много.

Израелците. Фрум ще се разходи. Удс и Дан Мартин хммм. Уж гласят Удс за генералното, ма това нещо не си го предстаям. За една седмица ще се представи добре, а за три трууууудноооо. Иначе за него от всички колоездачи съм на 100% сигурен за зобенето. Ако при другите процента е 99%, то при него е 100%. Няма да споменавам защо, но това е положението. Удс ми нещо като Роглич ама доооста по-слаба версия. ЕЕЕ кел файда, че е завърши 2018г. на подиума на Световното.

ДСМ. Тоя отбор ми е мнооооог интересен. Имам някакво чувство, че в този отбор се работи на доооста добро ниво и ползват хората си добре. При тях Кес Бол спринта, Тедж Бено тук там ще го тестват, аааааа МАРК ДОНОВАН ще е интересно какво ще го правят. Уж има потенциал за GC, но май още не му е дошло времето. Трябва още да папка.

Алпесин-Феникс. То тука интересното е Матю ван дър Поел какво ще направи. Ще избухне ли с няколко етапни победи. Ще разпилява ли групата. Ще грохне ли през третата седмица, че аз лично имам такива опасения.

Аркеа-Самсик. Тука е интересно колко зле ще е Кинтана. Много зле, зле или умрено зле. Ще видим, но Кинтана се оказа путчица. Кога беше в силата си беше нежен, а какво остава за сега. Другите в отбора са си ментаци и балончета. Баргил си от едната на другата крайност, а боклика Насер Боунани дано се излющи на асфалта.
Другите отбори не са толкова интересни за мен и там няма нещо кой знае какво.

И като за финал едно една кратка прогноза от мен. Естествено без падания и всички да са ОК.
1.    Погарач.
2.    Роглич
3.    Карапаз
4.    Лопез
5.    Келдерман
6.    Гуду
7.    Уран
8.    Мас
9.    Бухман
10.    Джак Хейг
Зелена фанелка : Саган
Фанелка катерачи: Пейо Билбао

@HereComesTheBoom. Йъмбо Висма са почти толкова силни колко Инеос. Ван Аерт, Краусвайк, Къс, Вингегор, даже и Хесинк са си все мноооого добри катерачи, когато с ОК. Докато Инеос имат  Карапаз, Г.Томас, Тео Харт, Ричи Порт и по-слабият Квиатковски и чат пат Ван Барле, Кастровиехо след Джирото ще е по-слаб, но ще си свърши работата в 4-5 етапи на макс и това му е. Като за мен Г.Томас е почти изпята песен, Ричи същото (мин.година беше малко стечение на обстоятелствата), Тео Харт дето спечели Джирото с леко съмнителна конкуренция и тнк.

Алафилип въобще не го броите за Генерално. Няма отбор и няма смисъл да се напъва на макс. Идва Олимпиядата, а винаги има по-голям шанс в еднодневните състезания. Друго си е да си действаш Световен и Олимпийски шампион нали. На Лопез проблемите ще са му в отбора хахаха. А Кинтана е свъшрен, може би верно е излъгал за годините си и е с 5-6 години по-старт от тия по документи. Просто да си в по-слаба форма в златнтие си години 28-31 ми не е ОК. Ако беше една година зле ок, но тоя от 3 години в голяма обиколка вдървява яко.

Edited by BAITO6O
  • Thanks 3

Голяма касапница беше първият етап. Две брутални падания, първото от които беше супер бутафорно. Тежко ѝ на жената с постера. Йъмбо Висма и Арабските Емирства си разбиха колоните още тогава. Имаме оттеглил се състезател от DSM. При второто падане най-много пострада израелският отбор. Да видим дали Фрум ще стартира утре. Ще е жалко ако не заърши обиколката.

П.С. Приятно силно представяне направи Майкъл Матюс. Останалите в класирането горе-долу покриха повечето прогнози, с някои малки изключения.

Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора, велосипед, на открито и текстово съобщение

Edited by Huskarl

Ми това си е нещо нормално. Първата седмица ще е така. После ще се оправят нещата. Хубаво е поне, че Поги, Ролич и Карапаз нямаха проблеми. Роглич взе и секунди бонификация. Пак е с минимална преднина пред другите. Признавам си кеф ми беше като Израелското отборче падна. И Фрум и Удс  и Фан Мартин загубиха мнооого време. Въобще това отвратителено отборче си получи заслуженото. 

Иначе Инеос загубиха Тао Харт и Ричи Порт и са вече на над минута зад главните лица. Останаха КАРАПАЗ или Томас. Падане на Г.Томас също е интересен  и приятен вариант за мен хаха. Жалко за Лопез и загубените 2 минути, но това е положението. Би трябвало да атакува и да навакса. Акулата беше добре, а това ми харесва. 

Тва зрителите са най големите олигофрени на Тура... и на другите са се случвали някви неща , ама на Тура се случва доста често , как може да държиш някъв знак където сигурно е 1 метър и да си на шосето... просто нямам думи. И тва коства на някои хора Тура , за който са се готвили с месеци. Не знам имат ли право да ги съдят след това... надявам се че да. 

Ама второто падане беше още по тежко и доста отбори окъсяха 

Единствено ме е жал за Солер , щото и на Джирото отпадна заради падане и то беше с добро време и сега още в първия етап... за това го уважавам толкова тоя спорт, щото състезателите получават нереални счупвания и успявят някак си да продължат. --  finished the stage just in front of the broomwagon and his team confirmed later that he fractured both elbows - the end of the radius on both arms and the ulna of his left arm and is out of the race. 

А Ричи Порт не знам дали има по голям карък , имам чувството че всяка година отпада заради падане. 

Edited by Dudley
  • Upvote 3

Страхотен Иде Шелинг! Напълни ми душата с тоя спринт, а реакцията му накрая беше безценна. :D 

Безспорно обаче звездата във втория етап беше ван дер Пул, който записа историческа победа. Иначе отборното каране днес беше зле. Куикстеп се издъниха на финала и не успяха да изведат Алафилип, Обединените арабски емирства с нищо не облекчиха положението на Погачар и той трябваше да се оправя сам. Самите Алпецин също бяха трагични, въпреки победата на ван дер Пул. По ирония на съдбата Инеос се държаха доста добре в последните километри, но пък Герант Томас изчезна. Ще го видим него дали ще дръпне в петия етап на часовника. Жалко, че няма да има отборен часовник тази година.

Edited by Huskarl
  • Upvote 1

Баси тура , аз толкова падания за 3 етапа не съм виждал до сега. Роглич загуби някъде 40-50 секунди от Погачар... и с такова падене определено ще има няква болка. 

То само Роглич да беше падал Ок. Джак Хейг и той падна и даже отпада. Еее Г.Томас си падна и не ми пукаше. Е Карапаз е човека за Инеос. И други паднаха и отпаднаха. Мазало си беше. Но това си е типично за първата седмица. Това е винаги част от играта. 

Герант Томас си е извадил рамото при падането. Успели са да го наместят, така че в момента всичко е ок. Обаче сега Инеос трябва да си преосмислят стратегията и да започнат да работят за Карапаз. Всичко друго ще е загуба на време и усилия. Томас в момента е на 18 място, обаче след тези първи етапи просто не го виждам като победител.

Роглич беше големият губещ в този етап, който като цяло беше много лош за Йъмбо Висма. Изобщо имаше ли някой от тях, който не падна днес? Може би единствено ван Ерт. Тони Мартин е карък и късметлия едновременно - при всяка възможност пада, но поне засега контузиите му се разминават. Хесинк обаче се оттегли, което е кофти.

Падането на Саган и Юън преди финала си беше доста страшно. Цяло чудо е, че Саган се размина без сериозни поражения. Юън обаче отпада и Лото Судал губят един от кандидатите си за етапен победител.