iMMORTAL! Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Това е поредица от теми в която ще давам пример за нещо, което ако се беше случило по различен начин как щеше да повлияе на кеча. Идеята на темата е да е дискусионна. В някои случаи ще са малки и не чак толкова важни неща, но в други случаи ще са ситуации които реално биха били интересни за дискусия. Няма да има определен график кога ще пускам теми, ще е на случаен принцип, когато ми хрумне нещо което смятам че би ми било интересно да чуя мнението на форума ще го пускам. Да започваме. През 2007ма година, когато Беноа убива семейството си и и се самоубива, оригинално той е бил буукнат в мач за ECW титлата. На някои места съм чел дори че е бил буукнат да я спечели. Моят въпрос е... Какво щеше да стане, ако Беноа беше взел участие в мача Vengeance и му бяха дали титлата, а след това се разбере какво е направил? Какви щяха да са последствията според вас? Дали това щеше да е краят на компанията? Дали това щеше да постави кеча като цяло в много лоша ситуация? Link to comment
baikiro Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Как така краят на компанията? Това буквално ми идва от нищото... А кеча и без това си е в лоша светлина. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
The Best Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Според мен - не. Дори Крис Беноа да бе станал шампион и едва след това да се разбере, че е убил семейството си, това нямаше да доведе WWE до фалит/закриване. Ако някой футболист на Манчестър Юнайтед, примерно, вземе да ликвидира човек, дори и да не е от семейството му, то отборът просто ще се разграничи от него и ще го зачеркне от историята си. Няма да престане да съществува самия отбор. Колко би се отразило зле на компанията не мога да прогнозирам, но щеше да се отрази негативно, да. Може би щяха да извадят ECW титлата от употреба и да забранят споменаването на името Крис Беноа. На мен ми е интересно какво би станало с WWE ако Стефани беше избрала Тест, вместо Трите Хикса за жених? А ако Мистър Кенеди/Андерсън беше признат за син на Винс Макмеън? "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
iMMORTAL! Posted July 30, 2019 Author Share Posted July 30, 2019 5 minutes ago, The Best said: Според мен - не. Дори Крис Беноа да бе станал шампион и едва след това да се разбере, че е убил семейството си, това нямаше да доведе WWE до фалит/закриване. Ако някой футболист на Манчестър Юнайтед, примерно, вземе да ликвидира човек, дори и да не е от семейството му, то отборът просто ще се разграничи от него и ще го зачеркне от историята си. Няма да престане да съществува самия отбор. Колко би се отразило зле на компанията не мога да прогнозирам, но щеше да се отрази негативно, да. Може би щяха да извадят ECW титлата от употреба и да забранят споменаването на името Крис Беноа. На мен ми е интересно какво би станало с WWE ако Стефани беше избрала Тест, вместо Трите Хикса за жених? А ако Мистър Кенеди/Андерсън беше признат за син на Винс Макмеън? Да, но разликата е там че футбола е спорт, хората гледат на него сериозно и са готови да застанат зад него и няма да застанат срещу Юнайтед, най-малкото защото отбора има много фенове и уважението на много други отбори. Плюс това, няма как да обвинят отбора за това че дадения футболист взима стероиди или има мозъчна травма, главно защото голяма част от хората не знаят че има футболисти които взимат стероиди, и мозъчните травми не са чак толкова често срещани. Да, възможно е двама футболисти да си ударят главите, или някой да удари главата на някой с рамо/ритник, но не е същото като това което правеше Беноа 4 дни седмично. Ако Беноа беше станал шампион и се беше самоубил след това, и се беше разкрила истината не мисля че щеше да е толкова лесно като да се разграничат от него и просто да кажат "Крис Кой?". Тях ги разпнаха на кръст така или иначе, но мисля че това че третата най-важна титла в компанията е в ръцете на убиец (и самоубиец) щеше да удари компанията още повече от това в момента. Съгласен съм че е трудно да се прогнозира (почти невъзможно), но все пак това е идеята на темата - "ако". Тогава ECW титлата беше на нивото на WHC и WWE (или поне така ни я представяха към онзи момент), ако тя се беше оказала в ръцете на такъв човек, мисля че това би накарало много компании да спрат рекламите си по време на шоутата на WWE. Може би дори телевизиите които ги излъчваха към онзи момент, щяха да се опитат да се разграничат от самата компания към този момент. Мисля че хората които не са феновете на кеча, щяха да са още по-настоятелни в това да преследват компанията и да я саботират. И мамка му, това за Тест и Стефани беше една от идеите ми за бъдеща тема . Това за Кенеди не ми беше хрумвало, но определено може да го използвам в бъдеще. Благодаря. Link to comment
BAITO6O Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Ако пък Еди Гереро не се беше починал дали Беноа нямаше да изперка чак толкова много и да не се стига чак до там. Все пак двамата са си били големи авери. Също така дали и Рей щеше да е шампион. Ако пък WCW не беше фалирало WWE можеше да не вземат тези имена даже. Много акоТА много връщане назад и файдата е никаква.. Link to comment
iMMORTAL! Posted July 30, 2019 Author Share Posted July 30, 2019 3 minutes ago, BAITO6O said: Ако пък Еди Гереро не се беше починал дали Беноа нямаше да изперка чак толкова много и да не се стига чак до там. Все пак двамата са си били големи авери. Също така дали и Рей щеше да е шампион. Ако пък WCW не беше фалирало WWE можеше да не вземат тези имена даже. Много акоТА много връщане назад и файдата е никаква.. Файдата е самото забавление. Винаги са ми били интересни и забавни подобен тип теми. Форума е изпълнен с много различни хора с различни виждания, и просто ми е интересно какво биха написали в такъв тип тема. Това е. Нищо повече, нищо по-малко. За теб поне разбрах че си скучен. Link to comment
batistaheel Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 На Крис Беноа мозъкът му е бил силно увреден от множеството травми и сътресения през годините прекарани на ринга, поемайки удари със стол по главата или нанасяйки удар с глава скачайки от гороното въже, до степен, че мозъкът му заприличал на мозъка на 85 годишен страдащ от Алцхаймер. Това най-вероятно се е отразило доста на психичното му състояние и довел до този трагичен изход за него и семейството му. След неговата кончина WWE правят основни промени по отношение на безопасността в мачовете и много удари са забранени, включително и удара със стол по главата. Сега въпросът е, как ще ше да изглежда днес продуктът на WWE, ако семейство Беноа бяха живи и здрави и нищо от това не беше се случило? Щяхме ли да гледаме един по-агресивен продукт, с рискови ходове, кръв? Това е въпросът. Link to comment
iMMORTAL! Posted July 30, 2019 Author Share Posted July 30, 2019 19 minutes ago, batistaheel said: На Крис Беноа мозъкът му е бил силно увреден от множеството травми и сътресения през годините прекарани на ринга, поемайки удари със стол по главата или нанасяйки удар с глава скачайки от гороното въже, до степен, че мозъкът му заприличал на мозъка на 85 годишен страдащ от Алцхаймер. Това най-вероятно се е отразило доста на психичното му състояние и довел до този трагичен изход за него и семейството му. След неговата кончина WWE правят основни промени по отношение на безопасността в мачовете и много удари са забранени, включително и удара със стол по главата. Сега въпросът е, как ще ше да изглежда днес продуктът на WWE, ако семейство Беноа бяха живи и здрави и нищо от това не беше се случило? Щяхме ли да гледаме един по-агресивен продукт, с рискови ходове, кръв? Това е въпросът. От това което съм чел на Беноа не му е оставало много време жив. Мозъка му е бил увреден и това се е отразило на поведението му и на психичното му състояние. Също така е употребявал стероиди, а това всички знаем че на моменти може да докара до агресия. Цялата ситуация с Крис доста дълга, широка и дълбока история с много различни фактори и за мен все още е интересно как хората могат да я обобщят просто под "Той изби семейството си, да гори в ада". Все пак трябва да се признае че е ужасяващо. Човек който има моментни изблици на агресия, с увреден мозък и в невероятна физическа форма. Това е от типа неща които през 80-те щеше да се превърне във филм на ужасите. Истина е че въведоха много промени, но все пак мисля че това щеше да се случи в даден момент така или иначе. Просто трагедията забърза нещата. Дори в момента се правят ходове, които могат да минат за рискови, а кръвта не е чак толкова необходима в повечето случаи. Знам че повечето хора ще кажат че е нереалистично да видиш някой да го удрят със стол и да не кърви, но все пак е шоу. Главния проблем не е че няма кръв, и че има липса на рискови ходове, или че продукта не е агресивен, проблема е че няма личности, а просто ростъри пълни с кечисти. В момента се опитват да работят над това, поне от това което видях във вчерашния РОУ, така че може би в бъдеще нещата ще се получат. Но докато нямат силно изградени личности, не мисля че има смисъл да се рискува здравето на хората заради малко реакция от почти празната зала. И все пак, кеча не свършва с WWE. Други компании правят по-агресивни шоута в които има кръв и рискови ходове, но също така се опитват и да изградят някакви образи около кечистите за да имат тези неща значение. Времето ще покаже какво ще се случи в бъдеще. Link to comment
batistaheel Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Не е просто до образи, липсват увлекателни истории, нещо което да те накара с нетърпение да чакаш следващия епизод. Кой кого е ебал, кой кого е преебал, кой отвлече оня, кой прегази тоя. Отделно няма много кечисти сред сегашните с добри умения на микрифона, да правят яки промота, с които да те надъхат за техния мач. И мен ме дразни, че някои фенове помнят Беноа само като убиец и забравят колко добър кечист беше той. Може би най-добрият за всички времена. Дори прехваленият Даниел Браян е много далеч от нивото му, дори няма неговата физика. Сори, че се отклоних от основния сюжет на темата. Link to comment
baikiro Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 34 minutes ago, batistaheel said: Не е просто до образи, липсват увлекателни истории, нещо което да те накара с нетърпение да чакаш следващия епизод. Кой кого е ебал, кой кого е преебал, кой отвлече оня, кой прегази тоя. Отделно няма много кечисти сред сегашните с добри умения на микрифона, да правят яки промота, с които да те надъхат за техния мач. И мен ме дразни, че някои фенове помнят Беноа само като убиец и забравят колко добър кечист беше той. Може би най-добрият за всички времена. Дори прехваленият Даниел Браян е много далеч от нивото му, дори няма неговата физика. Сори, че се отклоних от основния сюжет на темата. Това се надявам да не го мислиш сериозно. Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
The Best Posted July 30, 2019 Share Posted July 30, 2019 Беноа беше много добър кечист на ринга. От сегашните, Сезаро ми напомня малко на него като техника и физика. Като актьор обаче никога не е блестял особено и лично на мен не ми беше от най-интересните кечисти. Спомням си, че често печелеше Интерконтиненталната титла и Американската титла. Кечът е повече спорт(макар и режисиран) и е от онези непризнати развлекателни спортове като сърфинга, родеото с бикове, конния хокей и тн. Там редовно се случва някой да умре/да се контузи сериозно и по време на състезание, но феновете продължават да следят конкретния спорт и нищо особено не се случва. Сигурен съм, че нищо фатално нямаше да се случи за WWE дори и Беноа да бе станал шампион и едва след това да се бе случила неговата семейна трагедия. WWE не е просто американска федерация по кеч, има статута на световна федерация и почти всеки кечист мечтае да играе в нея. Не мисля, че има обстоятелство, което да я закрие или фалира. А промените така или иначе щяха да се случат, защото през годините много кечисти получиха контузии, които прекратиха на практика кариерите им. В последните години се сещам за Острието и Пейдж. Даниел Брайън също имаше сериозни проблеми. Списъка не е малък. "You think I'm crazy, but I've lost my senses... The world will finally learn the truth! You... you wouldn't understand cause you don't know who I am I'm the wonderman! I'm gonna prove them wrong I'm gonna take a stand! I'm the wonderman" 🦹♀️ Link to comment
prenti Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 Това с мозъка му е от химията, може и ударите да се допринесли, но главната причина е химията. Баааааси ръките, чуек, кат мелници! Link to comment
YoTheReal Posted July 31, 2019 Share Posted July 31, 2019 По темата: едва ли щяха да бъдат по-различни последствията. Със сигурност ECW титлата тогава не значеше колкото другите две - щяха да я овакантят набързо, а мачът да бъде заличен завинаги от историята им. Виж, ако беше шампион на WWE, може би щеше да има повече тежест. За другото: абе химията си е химия, ама Беноа ядеше удар със стол след удар със стол, след което се мяташе от третото въже по глава, извън ринга пак с главата напред. Иначе Беноа беше изродски кечист и ако не беше случая с него, щеше със сигурност да бъде смятан от много хора за най-добрия на ринга някога. Link to comment
neshev Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Надали щеше да промени ситуацията, даже може би щеше да е по-добре за WWE. Големият им гаф беше, че направиха трибют шоу за убиец, а така можеха да си го спестят, ако Benoit не се беше самоубил. Винс умее да лавира, в не един или два скандала се въвлече и дори в момента правят шоута при нечовечните Араби, колкото и критики да отнасят за това. Но в крайна сметка, парите продължават да валят. Link to comment
njpw_puroresu Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Какво ли щеше да бъде ако вместо американската халтура ВВЕ, БТВ излъчваха великите японски класики от средата на 90 години??? Вместо доказани олигофрени като Ледения, Скалата и Гробаря, можехме да гледаме велики японски борци като Кобаши, Мисава, Тензан, Муто. :( Колко писма писах до СЕМ навремето. Молех ги да свалят от ефир тази дегенеращина и да я сменят с великото Японско пуро. Уви, отне години преди окончателно да закрият ВВЕ но щетите бяха нанесени и цяло поколение бе закърмено с псувни, голотии и дъртия гъз на Макмеян. А и Балгария нямаше да е на толкова ниско ниво откъм смаркщина. Пиша в много чуждестранни форуми и все лъжа че съм от Гърция или Ромъния за да не ме ебават от колко изостанала държава идвам. Link to comment
Rise of Thunder Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 ^ Със сигурност каручка или казучка, все тая, щеше да доведе до невероятни рейтинги и още от 90те, всички щяхме да сме с прически като на Накамура. Гърченето като ходиш щеше да ти дава бонус точки. Тоя Муто не го знам. Да не говориш за Юго Муто? Link to comment
njpw_puroresu Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Малеее... За Кеджи Муто не е чувал? Тук нивото е покъртително. Какво ми обясняваш за прически като на Шинске? Японците са шуут файтъри, знят кеч аз кеч кан стила и могат да размажат всеки от американските аматьори. Там един флат бек не могат да направят като хората. На малко да вникнеш в пурото преди да ми говориш глупости. Гърчеят щото са борци с широки рамене, не като тия женички във ВВЕ. Link to comment
baikiro Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 6 hours ago, njpw_puroresu said: Какво ли щеше да бъде ако вместо американската халтура ВВЕ, БТВ излъчваха великите японски класики от средата на 90 години??? Вместо доказани олигофрени като Ледения, Скалата и Гробаря, можехме да гледаме велики японски борци като Кобаши, Мисава, Тензан, Муто. Колко писма писах до СЕМ навремето. Молех ги да свалят от ефир тази дегенеращина и да я сменят с великото Японско пуро. Уви, отне години преди окончателно да закрият ВВЕ но щетите бяха нанесени и цяло поколение бе закърмено с псувни, голотии и дъртия гъз на Макмеян. А и Балгария нямаше да е на толкова ниско ниво откъм смаркщина. Пиша в много чуждестранни форуми и все лъжа че съм от Гърция или Ромъния за да не ме ебават от колко изостанала държава идвам. Тоя Кобаше май се надяждаше с хотдоци на Кони Айлънд, или се бъркам? Quote КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ! Quote DELETE! DELETE! DELETEEAAA! Link to comment
Bobotsi Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 54 minutes ago, baikiro said: Тоя Кобаше май се надяждаше с хотдоци на Кони Айлънд, или се бъркам? Твоят човек се казва Кобаяши. Link to comment
prenti Posted August 10, 2019 Share Posted August 10, 2019 Големи файтъри са, само да не ги хване баче броко им набие шамарите Link to comment
njpw_puroresu Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 21 hours ago, Bobotsi said: Твоят човек се казва Кобаяши. Има Кента Кобаяши, който е известен като КЕНТА. Има и Кента Кобаши. Прощавам ви тая грешка. Все пак тепърва прохождате в пурото. Много петзвездни мачове има да изгледате преди да сте на нивото ми. Link to comment
Bobotsi Posted August 11, 2019 Share Posted August 11, 2019 10 minutes ago, njpw_puroresu said: Има Кента Кобаяши, който е известен като КЕНТА. Има и Кента Кобаши. Прощавам ви тая грешка. Все пак тепърва прохождате в пурото. Много петзвездни мачове има да изгледате преди да сте на нивото ми. Говорех ви за Такеру Кобаяши-шампион по надяждане, който няма общо с пурото. Но спокойно, прощавам ви тази грешка. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.