Jump to content

UFC 240 "Holloway vs. Edgar" - 27 юли 2019


neshev

Recommended Posts

Силно се завърна Max. Напълно неутрализира борбата на Edgar, контролираше дистанцията добре и нанесе по-силните удари. Frankie все още е изключително корав и издържлив, но позагуби част от атлетизма, а без да установи реална заплаха от поваляния, нямаше как да се противопостави. Не, че в стойка е гол и бос, но там разликата в размерите си оказваше влиянието. Edgar нанасяше добри удари, но те по никакъв начин не повлияха на Max, докато самият той вкара няколко доста злобни ъпъркъта и джабът влизаше често, особено след опити на Edgar да го свали. Ако Max беше пресирал, можеше да го стопира, но явно му беше по-важно да си върне ритъма. Срещу Volkanovski ще трябва да е още по-добър. Edgar надали ще види повече битка за титлата. Класен боец, но просто Aldo и Holloway са в друга категория. Все пак очаквам да направи още няколко битки и ще е тегав опонент за повечето младоци в дивизията.

Cyborg се би добре и тя. Контролираше нещата в стойка и в клинча също беше на ниво. С две думи, тотално неутрализира Spencer и взе доста убедително решение. Не знам Joe Rogan какво филмираше цяла битка, как Cyborg била изтощена, как битката и се изплъзвала и прочие. Не знам какво е гледал, но звучеше нелепо. Cyborg да стяга парцалите и да си ходи. UFC са я отебали тази дивизия и няма особени перспективи за нея.

Другата част от шоуто беше скука. Слаб card и самото шоу беше смотано. Язък, че им прекъсна серията от добри PPV-та. :D
 

Link to comment

Не го хвали толкова тоя Макс. Мяза на жираф в тая дивизия и сваля лудо тегло за да се бие с миджети. Качи се в горната дивизия и му напукаха канчето...

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Стисках палци за Франки, който ми е сред любимите ММА бойци, ако не и любимият, но няма какво да се лъжем, шансовете му бяха минимални. Макс е топ боец дори сред елита и спокойно може да претендира за топ 5 pfp. Млад е, надъхан е ... в момента изглежда непоклатим в тая категория и мача с Волкановски ще е голямо зрелище. Естествено Волкановски е поредният боец, който UFC така и не реши да промотира и в момента за редовия зрител не говори нищо като име. Има късмет, че не е американец, та все пак в има страна зад него.

 

Що се отнася до Франки - Дайна каза, че няма вече планове за него и с половин уста намекна, че си му е време да окачва ръкавиците. Честно казано, съм напълно съгласен. Едгар вече е на сериозна възраст и което е по-важното - бие се на високо ниво от твърде много време. От мач до мач има разлика и един спортист има определен "прозорец" във времето, в който може да държи такова ниво. В случая с The Answer този прозорец е абсурдно голям - пичът беше шампион преди повече от 9 години, а днес пак е сред елита. Само за сравнение, на карда, на който Едгар стана шампион, се би Мат Хюз ебати.  Това му е девети мач за титла.  :unsure: Франки размазва в две дивизии (като и за двете е малък) повече от десетилетие и се бие с всички топ имена. Загубите му са от абсолютни легенди и pfp#1 претенденти и то с малко, никога доминантно. Само като видиш какви имена е побеждавал и ти става ясно, че е сред най-добрите за всички времена - Джим Милър, Тайсън Грифин, Шон Шърк, три пъти БиДжей Пен, Грей Мейнард, Юрая Фейбър, два пъти Къб Суонсън, Чад Мендес - все имена в елита на дивизиите, шампиони, претенденти и прочее.  Няма какво повече да доказва, а няма и за кога. Бих се радвал да го видя срещу Сехудо в BW и да се пенсионира след това, като си направи място на стената за HoF грамотата (или там каквото им дават). 

 

Сайборг - Нунес 2 ще е най-интересният към момента мач при жените и ще е тъпо да го изпуснем заради лични неуредици.

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...