Jack Bauer Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Реално единствено МЕ ме вълнува. Dos Santos е доста добър боксьор, но сме виждали, че срещу добри страйкъри като Miocic и Overeem, не е много трудно да изяде нокаута. А на Nganou ще му е нужен точно един удар. Мисля че си е възвърнал увереността и няма да бъде пасивен както в мача срещу Lewis, а Dos Santos не помня някога да е блестял като борец да може да го контролира както направи Stipe. Ако всичко си остане боксов мач, по-скоро залагам на черния. Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
neshev Posted June 29, 2019 Author Share Posted June 29, 2019 Като за шоу по главното ESPN, card-ът наистина е нищо особено. Леко съм изненадан, че JDS е с толкова висок коефициент. За мен той е по-добрият боец, но на моменти прави грешки тактически, а и вече не е толкова подвижен, като беше едно време. Ако се бие предпазливо и атакува тялото и краката на Ngannou, има добър шанс да вземе решението, но наистина по-вероятният развой е да бъде нокаутиран при някоя от размените. HW дивизията на UFC се развива доста бавно. Едни и същи имена гледаме вече 10 години и почти никакъв наплив на нови бойци, както е в другите дивизии, където постоянно виждаме нови таланти и нивото се вдига с всяка година. Link to comment
gboy Posted June 29, 2019 Share Posted June 29, 2019 Определено е ивент, разчитащ единствено на главния си мач и другото е пълнеж. Разочароващо, защото идната седмица е набъкан карда със сума ти големи мачове и част от тях ще останат реално извън светлините на прожекторите. Спокойно можеха от UFC да сложат на тази галвачер Рокхолд - Бляхович като ко-мейн ивент или дори Киеса Санчез нямаше да е лош вариант. Така или иначе няма кой знае какво значение кога ще ги гледаме - тая или другата седмица. ----------- Дос Сантош ме кефи не за друго, а защото отдавна го бяха отписали всички като ветеран, а той изпотрепа цялата дивизия и се пребори за тайтълшот. Ако някой ми беше казал след мачът му със Стипе, че ще стане така, нямаше да повярвам. Нгану ми е one trick pony и с такива бойци никога не знаеш. Да, мощ отвъд реалното е, и всеки мач му е на един удар от приключване. От друга страна обаче стане ли по-дълъг мача - грохва. Не тръгнат ли нещата по плана му - нищо не може да направи, за да ги промени. А и никога не знаеш дали ще излезе мотивиран, дали ще е му се рискува, дали ще е провел читава подготовка или както с Миочич ще е бил на принципа "кво да тренирам, аз ще го убия". Цигано определено не е фаворит в моите очи, не ме разбирайте погрешно, обаче, ако излезе с акъл, няма да се изненадам да го въргаля и бута 3 рунда и по някое време му отнесе главата на черния. Link to comment
Jack Bauer Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Ами нещата се случиха както и се очакваше, не очаквах обаче да е толкова бързо. Дейна май се дърпа да даде следващия шот на Nganou, но да видим. При всички случаи трябва да изчакаме и да видим как ще се развие Cormier-Miocic Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion! Link to comment
gboy Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 Цигано добре тръгна в мача да изчаква и да се движи и точно когато изглеждаше, че ще е интересно, направи най-тъпото възможно нещо, като тръгна да вкарва балтия на Нгагну. И то поне да беше при размяна, ами то от километър си личеше, че тръгна да удря по тоя начин. Камерунецът може да е всякакъв, но си е боксьор и се дръпна както си трябва, а после се възползва максимално от позицията си. Истината е, че аз не помня някога в клетката да е влизал по-мощен състезател от Нгану. Имало е много големи момчета, които са удряли здраво и с добра техника през годините, но никой не е изглеждал с такава зверска мощ. Спомням си и Мая, и Арловски, и Шейн Къруйн ... Федята ги приспиваше с по един удар, както и Мирко разбира се, но при Франсис имам чувството, че само ги докосва и на хората им омекват краката. И снощния нокаут изглеждаше като от друга планета - нито се беше засилил като хората, нито беше нанесен от хубава позиция - напротив, възможно най-неудобно беше мястото, от което удари JDS, но просто всяко докосване на тоя човек е смъртоносно. Освен това ми направи впечатление, че добър граплър като Цигано дори не тръгна да се бори на земята, направо сложи ръцете на главата, което означава, че наистина е бил страшно наранен от тоя удар. -------------------- За съжаление в момента тежката категория е в патова ситуация. DC се отказва след следващия си мач, а Миочич не се е бил повече от година. Изобщо не знам защо получи реванш, честно казано. В същото време всички големи имена са със загуби и никой не изглежда като да заслужава мач за титлата. Време е от UFC да се опитат да изградят голям мач в тая категория, който да създаде вълнение, както е в LW категорията. Нгагну има нужда да се утвърди като звезда. Да, номер едно претендент е в момента, но аз не бих отказал да го видя в още няколко мача преди тайтълшота, които да го вдигнат на другото ниво, това отвъд спорта. И без друго от UFC го промотираха страшно много, а той записа две загуби и изхвърли всичката реклама в канала. Като за начало един реванш с Дерик Люис няма да е зле, който да е мейн ивент на някое събитие или ко-мейн ивент на голямо PPV. Link to comment
neshev Posted June 30, 2019 Author Share Posted June 30, 2019 28 minutes ago, gboy said: Спомням си и Мая, и Арловски, и Шейн Къруйн ... Федята ги приспиваше с по един удар, както и Мирко разбира се, но при Франсис имам чувството, че само ги докосва и на хората им омекват краката. Кой Мая, че се сещам само за този, който се би на това шоу, а не помня да се е славил като някакъв нокаутьор. Ако говорим за цялото MMA, Rumble Johnson в LHW е най-силно удрящият боец, който съм виждал. Ако е само за HW, Igor Vovchanchyn ги правеше криви. Голямо добиче беше и той. DC се съмнявам, че ще се пенсионира, без да направи още една битка с Джонката. Дали ще е 0-2 или 0-3 статистика, все тая, но ако бие, това ще е най-великият възможен край за кариерата му. Иначе хубаво Ngannou да прави още битки, ама в момента той е категоричният претендент #1. Няма как да пуснат Blaydes преди него, след като има две загуби от Ngannou. За да се изгради някаква звезда в тази дивизия трябва да има доминантен шампион, което е трудно постижимо, защото си сменят титлата като носна кърпичка, или да имат някой, който има нереална харизма, което също ми изглежда трудно постижимо, защото повечето са дървета на микрофона. Може би най-добрият вариант е DC срещу Ngannou и, ако Ngannou спечели, после да си вземе реванша със Stipe. Но това са толкова условности и затова в ММА трудно се правят големи звезди. Колкото и да плануваш, ако боецът не може да свърши работата, имаш следващите Sage и Paige. Link to comment
gboy Posted June 30, 2019 Share Posted June 30, 2019 29 minutes ago, neshev said: Кой Мая Tim Sylvia имах предвид, защо съм писал Мая - ибеш ли го . Rumble Johnson беше изрод, няма спор, но дори той не ги сваляше така. Повечето му нокаути идваха след хубави удари, със замах и добра позиция. Половината нокаути на Нгагну са през вдигнат гард и с удари от лоши ъгли. Аз лично не се сещам за друг такъв боец от тоя ранг. Не ми е любимец, ама не мога да му го отрека. DC твърдеше, че ще се пенсионира. Ясно е, че може да си промени решението, но е вече на сериозна възраст и според мен наистина е редно да се оттегли. Няма какво повече да доказва. Jon Jones е с десет години по-млад от него, няма как да го бие. А и реално DC загуби само веднъж - втората му загуба беше след допинг и официално е отменена. Даниел какво е виновен, че Кокала се е надрусал на куче ПАК? Една загуба на края от Джоунс само ще му навреди на репутацията според мен и окончателно ще го затвърди като по-слабия боец. UFC имат ужасяващ проблем с тежката категория и не са имали големи мачове там от времето на Мир/Леснар/Веласкез/JDS. Някъде в периода 2009-та и 2010-та. От тогава е пълна каша и все се отлагат мачове, все има контузии, все има "изненади" и прочее. Имат нужда от това да изградят имена с победи и да направят голям мач. Дори това да означава малко изкуствено да се надуят няколко балона, които да се спукат по пътя. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.