Jump to content

Дан Колов на арената


teddy_hart

Recommended Posts

Quote

kolo.jpg

"Аз съм готов на борба, където силата и умението казват кой е по-добрия... Не съм аз бореца, който може да прави комбинации и уговорки за изхода на една борба." /Дан Колов/
Дан Колов показва силата и мощта на българина пред света. Където искал ходил, каквото пожелал постигнал и си останал българин.
Дан Колов е явление в нашето минало и пример за подражание, защото е голям борец. Дан Колов става известен в България от октомври 1933 г., когато в. "Спорт" съобщава, че в Париж се проявява "един нов български колос". Следващите дни, месеци и години името му залива нашите вестници - той става кумир за българите.
Сега, сто и двайсет години от неговото рождение и 72 години от неочакваната му смърт, тази книга се опитва да предостави на него, на почитатели, на съперниците на тепиха, на журналисти и съвременници да разкажат за него. Той самият, недостатъчно интелектуален и от скромност, разказва твърде малко за себе си. Мислите и диалозите - са извлечени от книгите и вестниците, засега само от българските и превод от френските.

 

Линк:

[size="4"]Ric Flair - "If you want to be the man, you got to beat the man!"[/size]

Link to comment
The Olimpic Hero
Quote

"Аз съм готов на борба, където силата и умението казват кой е по-добрия... Не съм аз бореца, който може да прави комбинации и уговорки за изхода на една борба."

 

Малко странен цитат. Да разбирам ли, че в книгата се разказва отново как е непобедим, как мачовете му са истински и не по сценарий и т.н. и т.н.?


@nWoHulkster ако е запознат с въпросната книга да каже.

               

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...