Jump to content

Tyson Fury срещу Tom Schwarz - 15 юни 2019

Recommended Posts

Абе много странен мач е това. Том Шварц до оня ден не го бях чувал. Гледах му някакви мачове от интерес, но в тях не видях нищо интересно. :lol:

Като за начало, той няма дори едно познато име в статистиката. Не говоря за популярно, но за познато. Най-значимите му битки са срещу Кристиан Левандовски и Сенад Гаши. И двамата реално са си боксьори за локална употреба. Срещу Гаши са били някакви циркове, а срещу Левандовски изобщо не блестеше. Понасяше удари, не изглеждаше да бъде добър в каквото и да е, макар и да не беше и лош в каквото и да е. С една дума - посредствен.

Във всичките мачове, които му гледах, изглежда като отдаден пич от местния клуб - добра техника, като за аматьорския бокс, приличен удар и читаво движение по ринга, но до там. Общо взето и успехите му в аматьорския бокс го потвърждават - има там някакви втори и трети места при младежите и това е. Не е лошо, ако ще участваш в местната галавечер ... То, впрочем, цялата му кариера е такава - по местните ивенти, без кой знае какъв интерес освен предполагам на локално ниво. 

Този боксьор да се изправи срещу Фюри ми се струва абсурдно. Опонентите на Уайлдър и Джошуа си бяха поне истински боксьори, участвали в сериозни мачове и познати имена за феновете на бокса. Шварц не го знае никой, освен маниаците в Германия (евентуално). Има логика в тоя мач, ако наистина се гласи да направи мамксимално много срещи преди да се оттегли, както се говори, и му се ще да прибира основните пари от всеки двубой. Като цяло обаче аз не виждам никакъв смисъл от това да гледам топ бойци да бият локални боксьори за по 2-3 рунда. 

Надявам се Schwarz да направи чудото и да победи. Тази тройка (Fury, Joshua, Wilder) нанесе доста щети по тежкия бокс, във времена когато нещата можеха да се отпушат и дивизията да си върне блясъка. 

Кратък, но забавен мач. Фюри определено е шоумен и ще си спечели доста фенове в САЩ. 

Разликата в класите беше толкова очевидна, че беше смешно просто. Дано Шварц да е разгледал хубаво Лас Вегас, защото освен турист, друга роля не игра тая вечер.

Иначе Фюри мно`о `убаво пее. Дано хората да са ОК, че са платили толкова пари за концерт. :blush: 

Съмнявам се и най-неуките в публиката да са очаквали някаква боксова класика. Според мен им направи добро шоу. Пя им, прави се на Apollo Creed, на ринга беше в матрицата на моменти. Като Anderson Silva едно време. Знаеш, че битката ще приключи за под рунд, но пак ти е интересно какво ще направи. Е, Anderson все пак се биеше с елитни бойци, докато на Fury бяха намерили боксьор, който само на хартия изглежда като изпитание. Все пак записа доминантна победа, каквато цел имаше цялото занятие. 

Все още съм доста скептичен за битка между Wilder и Fury. ESPN подписаха с Fury, с идеята да увеличи абонатите на ESPN+. Затова, ако има такава битка, ще искат да я сложат на двойния paywall, както правят с UFC в момента, но това не знам как ще устройва ShowTime.

Това, че с прави на американец, излезе с американски гащЕ и накрая викаше на публиката колко обича Америска .... само на мен ли ми се стори върла тъпотия? Предполагам, че така се печелят фенове, ама знам ли, малко ми е тъпо.

Иначе огромната разлика между "матрицата" на Андерсън Силва и тая от снощи на Фюри е в опонентите. Силва го правеше срещу хора, които в момента са HoF на UFC и беше wow :wacko: да го гледаш как не могат да го уцелят. Фюри направи няколко ескиважа на замаяния Шварц, който почти се разплака по време на втория рунд, когато видя, че друг спорт играе просто. 

Не мога да го приема това. Разбирам доминантна победа, но да беше като тая на Уайлдър поне - срещу познат опонент и със страховит нокаут. На Фюри ТКО -то беше тъжна картинка. Шварц стисна ръцете и само чакаше да съдията да го спаси, даже не се и опитваше да се направи нещо, защото видя, че не може.

--------

За Уайлдър - Фюри изобщо не го вярвам, че ще го видим скоро време ... ако изобщо някога го видим. Фюри говори за отказване вече, Уайлдър не иска повече такива мачове - как ще стане.  

Е, ти сериозно ли се връзваш на приказките на Фюри за отказване? Мангалата постоянно дрънка всякакви нелепици. А Уайлдър каквото и да е, искаше реванша, не той е причината за неслучването му.

И да стане този мач, ще е през 2020-а, по-интересно ми е кой ще е съперникът на Фюри през есента? Наивно смятам, че не могат да си позволят пак някой от ранга на Шварц и този път ще е сериозно име. От топ вариантите единствено Поветкин е на линия.

1 hour ago, gboy said:

Иначе огромната разлика между "матрицата" на Андерсън Силва и тая от снощи на Фюри е в опонентите. Силва го правеше срещу хора, които в момента са HoF на UFC и беше wow :wacko: да го гледаш как не могат да го уцелят. Фюри направи няколко ескиважа на замаяния Шварц, който почти се разплака по време на втория рунд, когато видя, че друг спорт играе просто. 

Имай предвид, че говорим за боксьор, който тежи 120 килограма. Подвижността му е уникална. 

On 6/16/2019 at 4:06 PM, VSB said:

Наивно смятам, че не могат да си позволят пак някой от ранга на Шварц и този път ще е сериозно име. От топ вариантите единствено Поветкин е на линия.

Поветкин ще се бие на 12 юли в Саудитска Арабия. Предвид времето за подготовка, ще да е срещу някой джобър. Жалко, че в края на кариерата си, вместо да направи 1-2 големи мача, па макар и да ги загуби, се занимава с такива глупости.

Иначе не бях предвидил, че наказанието на Джарел Милър изтича през септември. Така че, той определено е фаворит за следващ съперник на Фюри. Би било забавен мач.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...