Jump to content

Живеем ли в компютърна симулация? AI, ChatGPT, Програмиране.

UNDERTAKER*

Recommended Posts

Himler
25 minutes ago, UNDERTAKER* said:

NVIDIA'S HUGE AI Breakthroughs (Supercut)

Тоя шефчето на NVIDIA направо ни я разказа :ph34r:... Много ще се промени светът в най-близко бъдеще пичове.

Става ми много тъжно, когато прочета позитивните коментари…

Акциите на NVIDIA след показаните AI:
image.thumb.png.2289eef6fa4e167c1648985621bf9af8.png

• Upvote 2
4 hours ago, Radox said:

Много хубав пример за това. На който му е наистина интересно за етиката и опасността от ИИ извън медийните и шарените истории около Терминатор и ChatGPT, препоръчвам да прочете. Споменатата симулация на американците и резултатът от нея показват точно до какви проблеми може да доведе чисто 100% математическата логиката когато поставяш задачи и цели и когато изпълняващият задачите няма житейската и човешката логика до каква степен да изпълнява задачата и до колко яростно да търси преодоляване на каквито и да било настъпили пречки за изпълнението й. 

• Thanks 1
batistaheel

@Loop, той знае повече от теб. :D

От opera са пуснали chatsonic ai. От два часа си чатим, много е яко. 

Историята на еничарите е дълга и сложна, но може да се каже, че те са били роби, който са били отведени от семействата си в млада възраст и обучавани да стават военни. В това отношение, е трудно да се установи точен произход на всяко един еничар. Въпреки това, има някои записи, които показват, че имало еничари с български произход. Например, Сюлейман Паша, който е бил главнокомандващ на Огрозденската крепост през 17 век, е бил еничар с български произход.

UNDERTAKER*
Posted (edited)

Айде след маймуната тураме и ние чиповете... Представяте ли си как управлявате смарт телевизора си само с мисъл :ph34r:

Neuralink Begins Human Trials!

23 hours ago, Himler said:

Става ми много тъжно, когато прочета позитивните коментари…

Понякога се зачитам в youtube коментарите и аз. Са, не си спомням дали беше под видеото на NVIDIA (по-скоро не), но под едно от видеата имаше много креативни идеи за ИИ. Примерно, че може да ни помогне да си говорим с животните :)

Edited by UNDERTAKER*
11 hours ago, batistaheel said:

@Loop, той знае повече от теб. :D

От opera са пуснали chatsonic ai. От два часа си чатим, много е яко. 

Историята на еничарите е дълга и сложна, но може да се каже, че те са били роби, който са били отведени от семействата си в млада възраст и обучавани да стават военни. В това отношение, е трудно да се установи точен произход на всяко един еничар. Въпреки това, има някои записи, които показват, че имало еничари с български произход. Например, Сюлейман Паша, който е бил главнокомандващ на Огрозденската крепост през 17 век, е бил еничар с български произход.

Нямам грам претенции да знам всеки еничар и всякакви подробности за Османската империя, обаче някой от вас чувал ли е за Огрозденската крепост? Аз не съм, ама и Гугъл не е май. А единственият Сюлейман паша на български дето се появява в Гугъл е този от Руско-турската война от 1878, дето очевидно не е бил жив през 17-ти век. В турската Wikipedia се споменава и един Сюлейман паша от 14-ти век, завоевател на Румелия, син на Орхан Гази и потурчената гъркиня Нилюфер и очевидно също нямащ общо с българска жилка и 17-ти век...

Така че може би си станал жертва на това, на което и Слави Клашъра.

• Thanks 1
Ponetron

Не знам дали сте коментирали силата на новия фотошоп, който също ще е обвързан с AI. Клашърчето е показал малко:

Само глупак може да мисли, че няма да се злоупотребява с новите технологии, както с всякакви иновации до сега, но това не значи,че трябва да се спре прогреса и разработките.

On 6/3/2023 at 8:24 AM, Ponetron said:

Не знам дали сте коментирали силата на новия фотошоп, който също ще е обвързан с AI. Клашърчето е показал малко:

Току що пробвах в firefly- online AI платформата на Адобе, малко едитинг. Впечатлен съм.

• Haha 1
  • LMFAO 1

Моля пускай тези линкове в темата за новини, тук обсъждаме какво ново има в технологиите.

UNDERTAKER*

Очаква се скоро YouTube да предлагат dubbing на видеата си, или иначе казано, да ги слушате на вашия си език. Макар че повечето тук нямаме проблем с английския, пак си звучи като нещо интересно и полезно. Наляга ме носталгия по видео касетите от 90-те с култовите дублажи, когато един човек превеждаше целия филм :D, ще видим дали ще представлява нещо подобно.

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...