Jump to content

Bellator 222 "MacDonald vs. Gracie" - 14 юни 2019

neshev

Recommended Posts

Белата тоя път са извадили бая забавен card. Rory Mac изглеждаше доста зле в битката с Fitch, ще видим дали ще успее да се съвземе или Mousasi му взе душата. :lol: Старческата дивизия отново удря. Caldwell срещу Horiguchi е битката за MMA smark-овете. Ще ги видим този път като са в клетка, защото като се биха в RIZIN, рингът помогна доста на Horiguchi. Dillon Danis, Pico, Heather HArdy, Valerie Loureda... Наблъскали са почти всички проекти, тъй че ще има култажи, гарантирано. 

Интересна карта наистина. 

Надявам се да видя един по - мотивиран и агресивен Рори. Иначе ако действително го няма онзи пламък в него, няма смисъл да си рискува здравето повече. 

Добри битки като цяло, може би само оня дето се вживява като втори Макгрегър ми липсва тук. :D

На Pico имам чувството, че умишлено се опитват да му саботират кариерата. Не може още от началото да се хвърляш на ветерани. И сега пак скача на непобеден опонент. Талантлив е, няма спор, но по такъв начин проваляш таланти. Още в началото им сриваш самочувствието.

Това ми напомни как Gastelum беше взел на заем пояса на Cejudo и се правеше на шампион. :lol:

80hehe590z331.jpg

On 6/12/2019 at 3:05 PM, neshev said:

На Pico имам чувството, че умишлено се опитват да му саботират кариерата. Не може още от началото да се хвърляш на ветерани. И сега пак скача на непобеден опонент. Талантлив е, няма спор, но по такъв начин проваляш таланти. Още в началото им сриваш самочувствието.

Нещата не отиват на добре определено. 

А този дивак Хоригучи как така не е в UFC? Според мен ще се впише чудесно. 

7 hours ago, Gooner_4 said:

А този дивак Хоригучи как така не е в UFC? Според мен ще се впише чудесно. 

Че той беше... Ама Mighty Mouse му се случи и UFC го отписаха като боец, в когото да инвестират. После натрупа победна серия и марш към Япония, където се затвърди като един от топ бойците в леките категории. Но това е положението. Като продадоха компанията, всичко се прави за максимално много пари, а ако имаха търпението сега можеха да имат една топ дивизия с Cejudo, MM, Benavidez, Horiguchi.

Horiguchi и преди ММ си беше с победна серия. Бая ги беше изпонатръшкал преди онзи мач с Димитриъс Джонсън, но просто така и не беше популярен. Цялата Flyweight дивизия беше пълна с добри бойци, които нямаха грам популярност и не направиха един голям мач преди Сехудо да се появи, няма какво да се лъжем. 

Иначе мачът между Хуригучи и Колдуей беше доста скучен, няма как да се спечелят фенове с тая безсмислена борба. Колдуел вярваше, че ще вземе мача с едната позиция, но просто на това ниво не можеш да разчиташ на едно нещо и да изоставиш всички други аспекти на играта.  Японеца определено вдигна левъл с двете титли. Майти Маус да не се дърпа, а да му дава реванша, това ще е мачът извън UFC, който е интересен. 

Аарън Пико изглежда като свършил преди да е започнал. Направи добър мач до момента, в който не беше нокаутиран, но какво от това. Загуба в средата на карада на прелимките и то с такъв нокаут нищо хубаво не вещае за кариерата ти. Трудно продаваш такъв боец вече. По-скоро опонентът му -  Ádám Borics (както и да се произнася) - да вземат да го вдигнат малко, че момчето записва 4-та победа в Белатор и то все с някакви летящи колена и прочее. Такъв боец и то толкова млад, спокойно можеш да го изкараш голям талант и проспект. Пък и не е от Щатите, а от Унгария и това си казва думата, защото има цяла страна зад себе си. 

Дилион Данис изглеждаше добре в тоя мач. Ще е интересно дали ще успеят да го хайпнат както направиха с MVP. Белатор се нуждаят от звезди и няма нищо лошо в това да понадуват малко балоните на такива момчета. 

Мачида и Сонън изненадващо за мен направиха много силен мач и не изглеждаха като пенсионери, излезли да получат чека и да си ходят. Сонън на тия години и с тия мачове понася удивително добре удари. Мачида вече е по-бавничък, но не изглежда като грохнал ветеран. Определено ще ми е интересно да  го видя в пенсионерската дивизия на Белатор какво ще направи. 

Рори може и да спечели, но не впечатли особено. Да, определено беше по-класният, а и по-опитният боец, но вече не изглежда оная машина от едно време. Няма да се изненадам Лима да си вземе реванша. Ако Макдоналд продължава така, може би наистина няма да е зле да помисли за оттегляне. Да си съсипваш здравето немотивиран и минал силните си години, няма много смисъл. 

Chael е голям шоумен, беше и добър боец, когато можеха да се зобят необезпокоявани. Един от малкото MMA бойци, които знаеха как да рекламират битките си, което му донесе изключително много дивиденти и направи доста пари за себе си и компаниите, за които се биеше. Ако пенсионирането му като активен боец е окончателно, предполагам ще има доста интерес да работи като консултант за кеч и MMA компании.

Aaron Pico е перспективен боец, но кариерата му беше доста лошо проиграна от екипа му и Bellator. Би му помогнало доста ако има ментор зад гърба си като Ben Askren, който да го насочи в правилната посока. Желанието му да се доказва в стойка му носи прекалено много негативи и го излага на ненужни рискове.

Juan Archuletta имаше най-доброто представяне тази вечер. Страхотен нокаут, напомни много на тези на Dan Henderson. Битка с Patricio Freire би била доста интригуваща. 

19 hours ago, neshev said:

Aaron Pico е перспективен боец, но кариерата му беше доста лошо проиграна от екипа му и Bellator. Би му помогнало доста ако има ментор зад гърба си като Ben Askren, който да го насочи в правилната посока. Желанието му да се доказва в стойка му носи прекалено много негативи и го излага на ненужни рискове.

По принцип е така, но проблемът е, че в последния мач почти не игра в стойка, а основно борба. И се справяше доста добре, до момента в който не беше нокаутиран именно при опит за поваляне. Отиде като цяло от едната крайност - изобщо да не използва граплинг, до другата крайност и да спами постоянно takedown-ни. Има потенциал огромен и в стойка и в борбата, но трябва да се научи как да ги синхронизира в стил gsp. Трябва да намери перфектния баланс между играта в стойка и борбата, мисля че по-скоро Firas Zahabi би бил перфектният треньор за него. Другата въпросителна обаче е дали момчето може да поема удари, защото вече това за съжаление е нещо, което няма как да научи.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...