Jump to content

NJPW Dominion - 9 юни 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster
zxZVDOK.jpg

 

Quote

NJPW "DOMINION 6.9 IN OSAKA CASTLE HALL"
June 9, 2019
Osaka Castle Hall


1. Jon Moxley vs. Shota Umino
2. Satoshi Kojima vs. Shingo Takagi
3. Jushin Thunder Liger & YOSHI-HASHI vs. Minoru Suzuki & Zack Sabre Jr.
4. Hiroshi Tanahashi, Juice Robinson & Ryusuke Taguchi vs. Jay White, Chase Owens & Taiji Ishimori
5. NEVER Openweight Title: Taichi (c) vs. Tomohiro Ishii
6. IWGP Tag Team Title: Tama Tonga & Tanga Loa (c) vs. EVIL & SANADA
7. IWGP Jr. Heavyweight Title: Dragon Lee (c) vs. Will Ospreay
8. IWGP Intercontinental Title: Kota Ibushi (c) vs. Tetsuya Naito
9. IWGP Heavyweight Title: Kazuchika Okada (c) vs. Chris Jericho

 

Link to comment

Добър card се заформи, макар и донякъде да бледнее в сравнение с предишни години. 

 

Със сигурност някои са разочаровани от избора за опонент на Moxley, макар и Umino да е спряган за едно от бъдещите лица на компанията. Аз лично не очаквах името на Moxley въобще да присъства в card-а, но явно ще го градят по-скоро като regular кечист, а не толкова като гост-звезда от рода на Jericho. Очаквам мачът да бъде единствено демонстрация на офанзивата на Mox или иначе казано, тотален squash, който да build-не образа му.

 

NJPW направиха правилния избор да прехвърлят Shingo в тежката дивизия (ако вече всичко е официално). Въпреки че исках да видя един негов reign с junior титлата, в който гази всичко наред, реално е доста трудно да се book-ват такива царувания и Asuka в NXT е отличен пример. Рано или късно просто не остават легитимни претенденти и в крайна сметка никой не печели от цялата ситуация. В случая ще има шанс да направи силен stiff мач с Kojima, който зад себе си има и солиден star power, така че всичко е OK.

 

Ishii е типът кечист, който може да се сработи с всякакъв опонент. Не се надявам на нещо уникално от него и Taichi, но мач, в който най-сетне да спечели някакъв пояс и впоследствие да възобнови част от престижа на NEVER титлата (който леко се позагуби в последната година), е оптималният вариант. Ishii срещу Shingo е match-up, който определено бих искал да видя, даже мисля, че могат да направят поне няколкомесечен feud, в който да си разменят титлата един-два пъти.

 

Не го отбелязах в предишната тема, но си заслужава - прогресът на Will Ospreay е уникален. Факт е, че допреди известно време повечето му мачове бяха прекалено хореографирани или бъкани с cringy моменти, а и strike-овете му изглеждаха леко зле. В момента е успял да намери точния баланс, точната match-структура и израстването му просто е видимо. Харесвам Dragon Lee, макар и част от сегментите в мачовете му да ми идват твърде over the top. Ще гледам с интерес сблъсъка им, който действително може да бъде и най-добрият мач за шоуто, стига единствено да изберат правилната постройка. 

 

Ibushi и Naito са едни от кечистите в roster-а, които имат най-добре изградена химия помежду си. Няма съмнение, че и тук ще хвърлят всичко и ще предоставят истинско зрелище. По-скоро въпросът е кой ще си тръгне със златото, тъй като е почти сигурно да се каже, че някой измежду тях ще спечели Climax-а. Не знам доколко добре ще дойдат три поредни загуби на Naito от Ibushi, ако след това планират да триумфира в Climax-а. Имаше спекулации, че ще го правят double champ, но на мен това ми изглежда почти абсурдно. Развръзката тук определено ще е интригуваща.

 

Влизам леко със смесени емоции за main event-а. Проблемът е, че предвид липсата на стипулация, ако проточат мача повече от максимум 20 минути (което е доста вероятно), най-вероятно и качеството ще се разводни. Друг е въпросът, че стиловете на двамата в момента доста контрастират, но въпреки всичко съм hype-нат. Самият факт, че ще мога да гледам Okada и Jericho на един ринг, е достатъчен сам по себе си, за да предизвика някакъв интерес. Относно финала, просто не виждам развой, различен от защита на Okada. Не бих я нарекъл протоколна такава, но всякаква логика у мен изключва Jericho да стане IWGP Champ.

 

Link to comment
nWoHulkster

KENTA (Hideo Itami) се появи на днешното шоу:

 

9bnVigg.jpg

 

Jox Moxley, Shingo Takagi и KENTA обявиха, че ще участват в тазгодишния G1 Climax турнир. Damn!!!

 

П.П. Преди някой да е питал или да е стигнал до грешното заключение относно тениската: Takeover беше името на KENTA и Shibata, когато бяха отбор.

Link to comment
nWoHulkster

😎

giphy.gif

 

Dragon Lee е побъркан тип.

giphy.gif

 

Цяло чудо е, че Ibushi все още е жив. 😲

giphy.gif

Link to comment

Добър ME между Jericho и Okada. Този път, Jericho разчиташе най-вече на присъствие и харизма, а не тръгна да доказва, че все още може да поддържа темпото на топ хората в Япония. Финалът беше абсурден, на фона на това, което се опитаха да постигнат на ринга, но донякъде ги разбирам. Искаха да предпазят Jericho за мача му с Tanahashi. След Алфата и Пейнмейкъра, май е време да дебютира ДАМА ПИКА! :lol: Иначе, да, ако си кърмен с мита за седемзвездните класики, това ще ти се струва пълен шит, но на мен ми хареса цялото упражнение. Познати имена като Ambrose и Jericho вдигат интереса ми към японците, макар и да не съм си набил филма, че тука ги гледам в някакви УЛТИМАТИВНИ техни версии. 

 

Тези, които зацапаха пелените на Goldberg и Taker, определено да не гледат мача между Ibushi и Naito. 🤭

Link to comment

Това бе много добро издание на Dominion, въпреки че, tbh, ми се стори по-слабо от миналогодишното. Но въпреки това имаше страхотни моменти и си прекарах чудесно, гледайки някои наистина добри мачове.

 

Харесва ми как градят Moxley. Личи си, че му е кеф. Backstage промото му кърти. А това че ще е в G1 бе донякъде неочаквано, радвам се че го вкарват.

 

Никой не очакваше Shibata да се появи. Някои предполагаха, че ще представи Dragon Lee, но всъщност той представи новото попълнение на NJPW... KENTA-A-A-A~!!! Mark-out момент!

 

Мачът между Dragon Lee и Ospreay бе топ! Този мач ми хареса най-много от целият евент. Имаше яки спотове и публиката бе на ниво. Двамата се размазаха. Имаше смесица от скорост и атлетизъм, а двамата си пасват и се надявам, че в бъдеще ще имат още един мач.

 

Ibushi и Naito също бяха ТОП. И двамата дадоха всичко от себе си, публиката и в този мач бе на ниво, но според мен се проточи малко по-дълго, отколкото трябваше. Не че бе прекалено дълъг, но мисля че можеха да го съкратят и щеше да е леко по-добре. Определено има разлика от предишните им два мача. Темпото бе по-бавно и с времето ескалира и точно тогава започнаха яките моменти. Спотът с германският суплекс на ръба на ринга бе брутален! Човек може да се чуди как Ibushi все още не е в болница.

On 6/9/2019 at 1:25 PM, nWoHulkster said:

giphy.gif

Main Event-а не ми хареса. Стори ми се слаб. Jericho е голям образ, но на ринга вече не може да изнася тези класики както едно време. Рано или късно, в кариерата на всеки кечист идва момент, в който осъзнава, че вече просто не може да прави нещата както преди. Jericho все още може да е в големи мачове, които да се получават, но това са главно мачове с някаква стипулация. За стандартите на Okada мачът бе слаб, но като цяло не очаквах и повече. 

 

Overall: 8.5/10 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...