Jump to content

Сериозен ли си или ще се излагаш? - 2 сезон


The Best

Recommended Posts

Сериозен ли си или ще се излагаш? – 2 сезон

image.jpeg

Време е вторият сезон на форумната игра ”Сериозен ли си или ще се излагаш?” да стартира. Първият сезон в нея беше много интересен и оспорван до последния момент. В крайна сметка аз съумях да го спечеля, оставяйки своите достойни опоненти(crazype6o1, baikiro, hacky, Genisys и ShiningWizard) зад себе си. Във вторият сезон ще дам всичко от себе си да спечеля играта в трудна надпревара с новите участници в нея – Loop, Himler и HEIDENREICH(ЧРД!). Пожелавам успех на всеки един от тях и още веднъж им благодаря, че решиха да се запишат за участие. Надявам се останалите съфорумци също да се забавляват. Ето ги и обновените правила:

Правила на играта и пояснения

1. ”Сериозност” и ”излагация” в играта – значение

 

А) Сериозност – ако гостът реши да бъде сериозен в даден кръг, той ще трябва да отговори на два сериозни въпроса, зададени от водещия. Те могат да бъдат от всякакво естество и гостът трябва да им отговори изчерпателно така, както смята за необходимо. Призовавам участниците да спазват добрия тон и да не прибягват до въпроси засягащи по какъвто и да е начин достойнството на другите.

 

Б) Излагация – при положение, че гостът избере да се излага, той ще бъде подложен на два провокативни въпроса от страна на водещия, а под такива се разбират най-вече тероитични въпроси от типа на ”Какво би направил ако”; ”В определена ситуация как би реагирал” и тн. Не се забранява и поставяне на предизвикателство в реалния живот, като например: ”Изгледай филм, който не одобряваш и опитай да изтъкнеш положителните му качества”; ”Отиди на мач на най-омразният ти отбор и опиши преживяното”; ”Опитай моята любима напитка/храна и дай мнение” и подобни, но нека се има предвид, че колкото по сложно замислено е предизвикателството спрямо гостът, толкова по голям е шансът той да откаже да го изпълни. Все пак това е една форумна игра и в нея няма парични награди или други привилегии, затова най-добре да не прекалявате с трудността.

 

- Водещият има право на три въпроса/провокации. Две от тях ще са според изборът на госта, а един задължително обратен на изборът му. С това се цели да се избегне евентуално хитреене и монотонност в играта.

 

2. Начин на провеждане – под формата на кръгове. В отделните кръгове всеки един от участниците ще се изправи срещу останалите и като гост, и като водещ. В края на играта ще се получи така, че всеки ще е бил и водещ, и гост на другите участници. Това предполага доста интересни и забавни моменти в играта, защото всеки ще има възможността да си върне на останалите за неудобните провокации и въпроси.

 

3. Играчите ще бъдат разделяни по двойки водещ-гост във всеки кръг. Методът за определяне на двойки няма да бъде усложняван излишно и е определен от редът на записване на играчите.

 

4. В играта съществуват три понятия: Водещи; Гости; Жури

 

А) Водещи: те трябва да измислят въпросите и провокациите, а общият им брой(на въпросите и провокациите) трябва да бъде 3. Първо те трябва да напишат лично съобщение на своя гост, което да гласи: ”Сериозен ли си или ще се излагаш?”(за да не се разводнява темата на играта). Това е задължително условие. Веднъж получил отговор на запитването(отново на лични, а не в темата), водещият подготвя въпросите/провокациите си, съобразно отговорът. Отговорът на главният въпрос в играта задължително трябва да бъде един от следните: ”Да, ще съм сериозен” или ”Не, ще се излагам”. В зависимост от изборът на госта, водещият ще определи своите въпроси и провокации в съотношение 2:1. Тоест ако гостът е избрал да е сериозен, въпросите ще са два, а провокацията една, а ако е решил да се излага – две провокации, един въпрос.

 

Б) Гости: това са хората, които трябва да отговарят на въпросите и провокациите от страна на водещите. Вече поясних, че водещият трябва да изпрати съобщение на госта си, а той от своя страна да му отговори. Ако гостът не отговори на съобщението на своя водещ, тогава ще загуби служебно. Внимание: гостите не са длъжни да изпълняват всички прищевки на своя домакин. Предизвикателства застрашаващи и унижаващи участниците са забранени. Същото важи и за просташки въпроси.

 

В) Жури: това е ново понятие в играта, въведено специално за вторият сезон. В журито ще участват част от участниците от предходният сезон на играта. Тяхната задача е да оценяват двойките водещи-гости с оценки по шестобалната система. Те трябва да бъдат независими и справедливи и да определят кой от конкретната двойка се е справил по добре. Не могат да дават еднакви оценки на водещия и гостът. Те трябва да са различни и поставени според това кой смятат, че се е представил по добре – този измислил интересните въпроси/провокации или човекът отговорил изчерпателно и интелигентно.

 

(Отварям една скоба. В момента все още не съм успял да се свържа на лични съобщения с  crazype6o1 явно има някакъв бъг с пощата във форума. Нека каже в тази тема или пак да опита да ми прати на лични отговор дали е съгласен да участва в журито).

 

5. Как се формира оценката на даден играч? В края на всеки кръг, когато всички водещи са задали своите въпроси и гостите им са отговорили, идва ред журито да даде своите оценки по шестобалната система в темата(от 2 до 6). Те ще бъдат прибавяни без да бъдат делени. Ето пример:

Съдия 1 – 6; Съдия 2- 5; Съдия 3 – 6; Обща оценка за играча – 17 точки в кръга.

Аз като своеобразен модератор в играта се заемам с математиката и ще смятам оценките на журито за всеки играч.

 

6. Какво следва щом всеки се изправи срещу всеки в играта? Съставя се крайно класиране според точките на играчите. Ако разликата между първия и останалите участници в класирането е под три точки, ще бъде направен допълнителен кръг, в който ще се реши всичко. Правилата за него ще бъдат обявени само ако до такъв се стигне. В миналият сезон също имаше допълнителен кръг.

 

7. Какво печели победителят в играта? Самата игра. Той ще има право да избере правилата за следващия сезон на форумната игра(има правото да ги променя, да добавя и премахва правила и тн.), както и да се опита да запази титлата си. Негово право е и да избере първият си опонент в третия сезон, като може да избира измежду всички съфорумци(но как ще убеди избраника си да участва, ще зависи само и единствено от него). Загубилите пък ще сформират журито в третият сезон. В него ще имат право да се завърнат и участниците от първи сезон, които нямаха право да се записват във вторият.

 

Инициативата от моя страна да ви карам да изброявате нещата, които обичате и от които се страхувате/мразите беше подета за да може всеки един от вас да разбере нещо за останалите. Така ще имате жокер в случай, че се затруднявате да формулирате въпроси и предизвикателства.

Пожелавам на всеки успех и най-важното: да се забавлява с тази форумна игра.

Записали се за участие:

The Best

                                                                                                                                                                              HEIDENREICH (Искам пак да му честитя рождения ден, че може да не е видял по горе - ЧРД! Все така забавен и успешен да бъдеш и занапред)

Loop

Himler

hacky

ПП: Играта ще стартира на 10 юни със своя 1 кръг. Правя отлагането, защото ми се струпаха доста здравословни и имотни проблеми и ми трябва малко време да ги реша, а и един от участниците също поиска кратка отсрочка. Ако има някакви допълнителни въпроси от играчи и съдиите в журито, то нека ми пишат на лично или в темата и ще се постарая да им отговоря. Ето и линк към първият сезон на играта:

 

 

Link to comment

И аз ще играя като участник, тъй като прекъснах предното си участие. ;)

 

ще попълня другата тема ей сега.

 

edit: тъй като другата тема е заключена.
 

Пиши ме, дано само съм достатъчно активен, че от време на време се случва ден-два да не успявам да се домогна до форума.

 

5 неща, които обичам да правя/харесвам:

- Да играя компютърни игри

- Да ям хубави, вкусни неща

- Нови технологии

- Да играя с детето :D

- Да ходя на почивка

 

5 неща, от които се страхувам/мразя:

- Хлебарки - гадни твари, отвратителни ми са

- Височини - един от най-големите ми страхове, които съм се пробвал да преодолявам много пъти, но без успех.

- Мразя да си губя времето с безмислени неща, които нито ми носят удовлетворение, нито някакви дивиденти

- Дразня се, когато видя някои познат как си прахосва парите за глупости, без да може елементарно да си организира финансите, а после да мрънка, че не му стигали.

- Мразя хора, които само се оплакват за проблемите си, обвинявайки, всички други, държава, политици и т.н., но без да се замислят върху себе си.

Link to comment

^Нямаш проблеми. Вкарвам те по втория начин😎 Колкото сме повече, толкова по забавно и оспорвано ще е.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Време е играта да стартира със своя 1 кръг. Ето и двойките в него:

 

Водещ - Гост

The Best - HEIDENREICH

Loop - Himler

hacky - почива

 

Водещите(The Best,Loop) могат да зададат главния въпрос в играта на своите гости(съдържа името на играта и се задава на лични) и според отговорът да определят съотношението между сериозните въпроси и провокациите. Приятна игра на всички!

Link to comment

С @Himler стартираме ударно. Гостът ми избра да е сериозен. Въпросите му са следните:

 

1. От казаното от теб през годините във форума знаем, че учиш и живееш в Холандия. Чувстваш ли се културно и социално интегриран в Западна Европа и смяташ ли да останеш да живееш и работиш там завинаги? С две думи въпросът е къде си виждаш бъдещето.

2. Преди време беше говорил за любовни интереси към японка и ако не се лъжа румънка. Виждаш ли нещо в чужденките, което просто не намираш в българските жени - било като характер, било като някаква екзотична външност, което да те влече повече към тях?

 

"Провокативният" ми въпрос не съм сигурен до колко ще е такъв, т.к. не искам да губя времето на никого да гледа например дълги филми, които не му се гледат или да прави и говори неща, които едва ли му се правят, но все пак се надявам да мине за по-скоро въпрос, който да провокира размисъл и да има малка доза контроверсиалност.

3. Понеже си доказал, че се интересуваш от политика, история и подобни неща - избери си една идеология, религия или нация, която категорично НЕ харесваш, помисли малко, извади и опиши едно хубаво нещо в нея. Идеята е да видим дали можеш да намериш нещо добро дори и в най-лошото от твоята гледна точка.

Link to comment

1.Еми напълно интегриран не бих казал,защото не говоря напълно добре езикът и не съм чукал никоя местна.Но от друга страна смятам,че съм доста по-напред от повечето млади и стари булгаристанци,защото имам не лош брой контакти с холандци ,а и не общувам със българи.Дпоред съквартирантът ми холандец,аз съм един пт хората на които най-малко му личи, че е чужденец. 

С две думи не съм напълно интегриран,но смятам.че вървя по правилният път.

 

2.Този въпрос е доста интересен.Като цяло чужденките ме привличат,защото са различни от мен и ми се струват доста екзотични.Друга важна роля за това е,че в гимназията бях заобиколен от селяндурки,които ми развалиха представа за българските момичета.Тази моя представа се потвърди,когато излязох навън и видях  комо възпитани са момичетата тук,дори и да мязат на бсрбита(е като се напият не е точно така де).

С две думи чужденките ме привличат  най-вече с това.че не са злобни кокошки с ориенталски манталитет.

3.Не мразя нито една религия или нация затова ще посоча демокрацията в България.защото родителите ми успяха да се развият достатъчно.че да имат финанси да ме изпратят в чужбина.За друго положително нещо не мога да се сетя.

Link to comment

Противоположно на решението взето от другия гост, моят гост HEIDENREICH избра да се излага в първия кръг на играта. Ще се опитам да го провокирам на максимум без да прекрачвам границата на приличие. Провокациите ми към него са:

 

1. Кои трима потребители от форума не би предложил за модератори/администратори никога и каква е причината за това?

2. Използваш софийското метро в компанията на готина приятелка и прекарвате времето, в което се возите в сладки приказки. Изведнъж от нищото се появява някакъв безпардонен старчок и се блъска в теб. Той не се спира с това, ами и звучно те нагрубява. Какво ще направиш в тази ситуация? Този старец се опитва да те провокира и те злепоставя пред твоята приятелка. Ще реагираш ли по някакъв начин или ще си замълчиш?

 

Сериозният ми въпрос е:

3. За каква работа в никакъв случай не би се явил на интервю, независимо от това каква заплата ти предлагат работодателите?

Link to comment
HEIDENREICH

1.Като се има предвид ,че всичките членова на ЕКИПА ИКИПЪ са утайки, даже да хвана няколко човека със специални нужди няма как да са по-зле от нас. За да издържиш дълго време в джунглата на BWC трябва освен стоманена воля и кораво сърце към сълзите на ценните путрибитили , да имаш и известна доза кавалщина, а още по-добре да си пълен малоумник. И това го твърдя сериозно. затова и някои от супер свестните потребители на форума , голяма част от тях и със сериозен принос не можаха да се впишат и не издържаха на напрежението. По принцип има някакво проклятие и всеки човек предложен от чичо Митко фейлва на този пост .

Иначе кой не бих... пък чак и трима . .. ба ли му мамата.

-. Сина ми YoThe Real - явно като съм бил болен съм създал кекаво соросоидче, дето се кефи на трите неща дето мразя най-много - Левски, Аржентина и CM Punk.

Обичам си го като мое олигофренче, ако Лимончето му пусне ще имам и снахичка различна от Крисия , но не е за ръководни длъжности- чрез него олигархията ще влезе в BWC

 

За другите 2 места ще сложа наркоман и любимец на форума .

 

-. За мой срам забравих името на този путрибитил, но беше нещо като M-Terminate . Старите кучета го знаят с култовите му теми за САЛВИЯ -тревата  на безснъртието и прочее бисери. Нямам против употребяващите трева и не вярвам че от нея ще минеш на игла, но и не познавам редовно употребяващ, който да не е пълен олигофрен.От друга страна повечето са забавни типове, ето наш The Pain ме е карал да цвиля от смях с High School-a , това нормален мозък не може да го измисли. Респект.

 

-. И почетното трето място държи любимеца на народа natoporchen известен още като Топординьо, Топордяка, Топорини, Пори и пр. "Здравейте приятели, как сме -кекекеке. Лекинко, цак цак". След тази култова фраза много монитори са били строшени , идвало ми е и на мен да го удуша през екрана.Отделно по едно време беше шампион по доклади до екипа и яко портеше същите тези приятели, предимно за обиди в шаута. Но макар при него да има малко от това, малко от онова , не мога да му отрека че го разбира футболченцето и прогнозите му са пълен култаж. Ако той стане мод, потребителите ще се вдигнат на революция и кръвта ни ще швирне в канавките . 

 

2. Едва ли ще си замълча, най-малкото псувня и " подават ти се некролозите от джоба бе пенсийо " ще има. Това сигурно ще ме изложи пред пичето, но си знам простата тиква, едва ли ще успея да си затрая. За  момента съм развил силна непоносимост към пенсионерите в градския транспорт , особено в тролея с който пътувам е пълно с бабки носещи шибани ЧУВАЛИ с праз, от които ми люти на очите. 

След някоя й друга година , ролите ще се разменят, самият аз ще стана пенсия и ще спъвам пишлегарите с бастуна си. Техната мама пуберска

 

 

3. Много са подобни работи. Крайно съм неподходящ за всичко в областта на търговията, освен за продавач консултант в магазини за книги, видео игри или артикули за бойни спортове. Но всякакви дистрибуторски неща свързани със звънене на хора и предлагане на боклуци- не , мерси.Всякаква работа свързана с обслужване на клиенти има шанс да завърши с епик фейл.

Преди 10 години бях безработен над половин година , но отказах работа в агенция за събиране на дългове, въпреки що-годе приличната заплата. Може би защото под грубата външност съм добра душица и ми е жал да тормозя хорицата, даже тъпите хорица дето взимат кредити които не могат да върнат.

Като по-млад много мразех и ушевите и шапкарите , но сега гледам на тях с добродушно презрение. 

 

 

 

 

Link to comment

Първият кръг завърши, дами и господа! Време е журито( ShiningWizard,Genisys)да оценява! Припомням им, че трябва да оценят и водещият и гостът в конкретните двойки. Не могат да дават еднакви оценки и на двамата(тоест 6 и 6, 3 и 3 и тн.), трябва да преценят кой се е справил по добре: този, който е задал интересните въпроси или този, отговорил изчерпателно. Могат и да направят кратко обобщение защо са избрали да дадат именно тези оценки. Тъй като сте участвали в първия сезон на играта смятам, че сте гърмяни зайци и ще се оправите без проблеми със задачата. След това се формира класирането и се преминава към втори кръг. Оценявайте справедливо!

Link to comment

Маркирай ги с @  хората, за да им изскача известие, че така може да не видят.

Link to comment

Проблемът е, че някои от тях влизат един път на седмица във форума, което няма как да не доведе до забавяне. Играта не гони крайни срокове и няма страшно дори да се наложи да почакаме някого(неписаното правило е, че всеки има три дни на разположение да изпълни задачата си, тоест водещият има три дни да измисли въпросите си, гостът има три дни да им отговори и тн.). Но когато не се посещава форумът редовно интервалите между кръговете ще станат огромни. Поради тази причина измислих решение, но трябва да ми кажете дали сте съгласни.

 

В момента събирам ново, активно жури. Веднага щом се свържа с всички поканени потребители, ще напиша никнеймовете на тези, които са се съгласили да участват под формата на жури в темата.

 

Link to comment

Време е да ви представя новото жури в играта. Искам отново да благодаря на съгласилите се да участват в него и да кажа, че без тях играта щеше да пропадне.

 

Първият член на новото жури е и единствената активно пишеща дама в нашия форум - @Lemmon-714. Всички участници знаят коя е тя, така че няма нужда да бъда многословен. Пожелавам и успех като жури и знам, че ще бъде справедлива.

 

Вторият член на журито е @iMMORTAL! Той е много известен във форума със своите интересни теми, като например тази за Сънната парализа  и споделянето на интересни сънища, но и с акуратните си мнения относно кеча. Успех при оценяването.

 

Третият член е @batistaheel. Той, както и другите помолени да участват в журито, е оставил впечатлението за неутрален и безконфликтен форумен потребител. Също е допринесъл с много към комикс темата на форума, което няма как да пропусна да адмирирам. Успех!

 

И четвъртият член на журито в играта, но не на последно място, разбира се, е една легенда в тази игра. Това е човекът завършил на почетното второ място през миналия сезон - @baikiro. Вярвам, че ще е безпристрастен и колоритен участник в журито на играта. Успех и на него!

 

Вече може да дадете оценки на двойките водещ-гост от първи кръг, след което ще сформирам класирането.

 

Оправих и проблема с тагването. Благодаря на модератора itzo1994.

Link to comment

Явно аз пръв ще се престраша да дам оценки, дано не прецакам нещо :D

 

Loop/Himler - Давам 6 на Loop, а на Himler 4. Loop зададе много добри и интересни въпроси, които никой друг не би се сетил да зададе и бяха въпроси с огромен потенциал. До известна степен чувствам че Himler не използва този потенциал и бих му дал 3, но в моите очи заслужава 4 заради честността. Знам че е анонимен форум, но много хора не биха казали нещата по този начин за да избегнат гнева на масите. Браво за това. 

 

The Best/HENDENREICH - 5 на The Best, 6 на Hendenreich. Добри въпроси от страна на водещия, но госта изби рибата с отговорите. Изчерпателни, откровени и на места дори забавни. .

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment

Loop - Himler - Давам 6 на Loop. Въпросите бяха много добре подбрани, предвид това на кого бяха зададени и дадоха на Himer чудесна възможност за силен старт, но за съжаление отговорите му, с изключение на първия въпрос, бяха по-скоро постни и не достатъчно задълбочени и както каза iMMORTAL, не се възползва от потенциала, затова аз ще бъда лошото жури и ще му дам стимулиращо 3.

 

The Best - HEIDENREICH - Тук ще дублирам оценките на Хилда Казасян  iMMORTAL!. Харесва ми идеята един от въпросите да бъде за практическа ситуация, така се внася голяма доза разнообразие, но понеже HEIDENREICH даде подробни и интересни отговори, (чак ми се прииска да му задам въпроси в някой следващ кръг :D ), шестицата ще е за него, а петицата за The Best.

Link to comment

Преди да дам оценки искам да си кажа критериите за разлика от разни гурута и мурута. 

 

Ако ми се струват забавни/интересни отговорите/въпросите.

Ако са близки до моето мислене и съм съгласен с тях.

 

На @Loop давам 6. Много добре измислени въпроси по лични теми от живота на Химлер. 

 

На @Himler давам 4.5 главно заради отговора на провокативния въпрос. Не стана много ясно какво има предвид. 

 

На @The Best давам 6. Радват ме въпросите с които поставя гостите си в някакви абсурдни ситуации. Смятам, че взаимства от личен опит. 

 

На @HEIDENREICH давам 6. Тук максималната оценка му спечели изключително и само хуморът и кавалщината. По принцип мразя дълги постове както мразя и дългите мачове, но тук смешките ми задържаха интереса до край. 

 

 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

@baikiro Това 4.5(0) значи 5, нали? И забравих да ти кажа, че не може на една двойка водещ-гост да бъдат дадени огледални(еднакви) оценки. Трябва да избереш на мен или Райх да дадеш отличен, другия ще трябва да получи 5, трябва във всяка двойка да определиш кой се е представил по добре.

Link to comment
2 minutes ago, The Best said:

@baikiro Това 4.5(0) значи 5, нали? И забравих да ти кажа, че не може на една двойка водещ-гост да бъдат дадени огледални(еднакви) оценки. Трябва да избереш на мен или Райх да дадеш отличен, другия ще трябва да получи 5, трябва във всяка двойка да определиш кой се е представил по добре.

 

Много промени спрямо миналата година. :D Ок, 5 за теб и 6 за Райх. 5 за Химлера, ако искаш кръгли оценки само. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Не е нужно да са все кръгли, нека и другите от журито знаят, че когато изпишат 3.5;4.5;5.5; винаги ще се има предвид по голямата оценка, но по този начин могат да покажат, че играчът не заслужава пълна петица, както е в твоят случай.

Link to comment
batistaheel

Loop - Himler - Давам 5 на Loop, въпросите му бяха интересни, но малко еднообразни. Всичко се свежда до взаимотношенията на Himler с чужденците. На Himler му давам 4 заради отговора на третия въпрос, не мисля, че човек може да обича всичко и всички. 

 

The Best - HEIDENREICH - 5 за The Best. Реално мисля, че е за шестица, защото въпросите му бяха разнообразни и интересни, но не мога да давам огледални оценки, а HEIDENREICH заслужава абсолютно 6, тъй като даде доста изчерпателни и забавни отговори. 

Link to comment

След като журито се произнесе е време да сформирам класирането след 1 кръг.

 

Легенда: В- кръгове като водещ; Г-кръгове като гост; П-кръгове, в които дадения играч е почивал. Тъй като в този сезон участниците сме нечетен брой, малко по трудно се прави схемата. Всеки участник в края на играта трябва да има четири кръга като водещ, четири като гост и два, в които да почива. Ако има някакви несъответствия или съм допуснал грешки с отброяването, винаги може да ме информирате и те ще бъдат поправяни.

 

Временно класиране след 1 кръг:   В Г П

1. HEIDENREICH - 30т.                          0 1 0

2. Loop - 29т.                                           1 0 0

3. The Best - 25т.                                    1 0 0

4. Himler - 21т.                                        0 1 0

5. hacky - 0т.                                            0 0 1

 

Химлер има леко изоставане от челото, но нека не се притеснява - един силен кръг и може да излезе на първо място. Тепърва ще има много размествания(журито общо разполага с максимум 24 точки на кръг, което е предпоставка за оспорвано състезание чак до края на играта, независимо кой взима аванс на върха).

 

Програма за втори кръг в играта:

Водещ - Гост

The Best - Loop

Himler - hacky

HEIDENREICH - почива

 

Водещите във втория кръг(@Himler;@The Best) могат да зададат главния въпрос в играта на своите гости и според отговорът да съставят своите въпроси/провокации.

Link to comment

Съгласен съм със критиките на журито.На втори и трети въпрос отговорите са ми зле като цяло.

 

Хаки избра да е сериозен:

 

1.Сега като имаш официално свое семейство,смяташ  ли  го за по-важно от кариерата и парите.

2.Съдейки по тебе, един мъж по-добре ли живее на 25-35 години, отколкото на 15-25.

 

 

1.Представи си имаш възможност да се запознаеш с Бил Гейтс и това да ти донесе много дивиденти във финансов план , но за целта трябва да изгледаш всички мачове от рубриката на парцала за мач на седмицата от 2015-та и накрая да направиш подкаст с парцала и Фил, където трябва да ги анализираш обстойно.Би ли приел тази задача?

Link to comment

Моят гост @Loop реши да се излага във втория кръг на играта. Моите провокации към него ще засегнат две от нещата, които той обожава да прави - пътуването по света и изучаването на езици и културата на различните народи:

 

Провокации:

1. Ти нееднократно си споменавал във форума, че обичаш да пътуваш из различни страни и да срещаш хора с различен манталитет, вярвания и разбирания от българите. Би ли предприел обаче пътуване до островът определян от мнозина като "мястото на края на света" Питкаирн(Pitcairn Islands се изписва на английски, на български няма точен превод)? Проблемите при евентуално пътуване до това далечно място са много и разнообразни. Трябва да си отделиш близо половин година, в която да пътуваш, защото директен транспорт до там няма. Ще се наложи да вземеш самолет до Австралия, от там да преминеш през Нова Зеландия(въздушен транспорт или по вода), след което да се отправиш на дълго пътуване с лодка/кораб през островчетата Вануату, Тонга и Фиджи и да чакаш подходящ момент някой местен да те откара до Питкаирн. Ситуацията е тежка, защото повечето рибари не се съгласяват да пътуват до острова заради огромните вълни в близост до него. Много рядко се случва някой да се навие да качи туристи за един курс, водещ до Питкаирн. Може да се наложи да чакаш с месеци за отиване и още толкова време някой да склони да дойде да те вземе от острова. Въпреки това смелчаци от Америка, Япония и Европа се предизвикват да стигнат до това място. Поне е сравнително евтино пътуване като изключим самолетните билети. Всичко друго опира до устни договорки с местните жители. Би ли се съгласил на едно такова пътуване и как смяташ, че ще протече то? 

 

2. Това е имагинерна ситуация: виждаш много красиво момиче - чужденка(не знам какъв е твоят вкус, но според него азиатка, мулатка, негърка или латина), което не говори езиците, които ти знаеш. Влюбваш се от пръв поглед в нея и решаваш да опиташ да я заговориш някак. Какъв подход ще предприемеш? Мимики/знаци, езика на тялото? Има ли начин да я поканиш на среща и тя да се съгласи, въпреки че дума не разбира от това, което ѝ казваш? Човек като теб, който знае много езици също се е обогатил и духовно и би могъл да реагира подобаващо на случващото се. Хората смятат, че за любовта няма никакви граници, така че би трябвало да има изход от всякаква ситуация, включително и такава. Ще оставиш ли любовта да ти се изплъзне или ще намериш начин да спечелиш чужденката и ако да, какъв ще бъде той?

 

Сериозният ми въпрос към теб е:

3. Има ли страна, чието творчество не ти допада и не би му обърнал внимание при никакви обстоятелства и ако да, защо(под творчество искам да кажа филмово изкуство, музика, танци, гейминг, литература)?

 

Предварително се извинявам, че задавам малко дълги въпроси, но рядко ми се удава възможността да ми гостува толкова начетен форумен потребител, който по всеобщо мнение е сред най-интелигентите във форума.

Link to comment

1. Семейството ми винаги е било по-важно от кариерата и парите, още преди съм отказвал позиции в други фирми на по-висока заплата, защото съм смятал, че няма да е добре за мен и партньорката ми, която примерно работи в града ни, а те ми предлагат в София, а тя не желае тази релокация, а това беше в момент, когато бяхме вече в сериозна връзка, но все още нямахме брак.
Но сега когато да кажем вече взимам по-добра заплата от преди 2-3 години, но в същото време семейството ми е "по-развито" си давам още по-голяма сметка, че парите не са щастие, не казвам, че съм милионер, живеем си добре, може и повече, но в моменти когато нещо не е вървяло в семеен план, имало е кавги, сериозни караници и т.н. съм си давал сметка, че колкото и пари да има човек, ако няма едно хубаво отношение със семейството си, то той няма да е щастлив.
Това за мен е най-важното, хората около теб, да има една хармония, едно разбирателство, другото е на заден план, защото понякога в тежки лични моменти, съм осъзнавал, че съм бил понякога много по-щастлив, когато съм взимал 3 пъти по-малка заплата.
Внимавайте с какви хора се обграждате, защото те ви носят щастието.

 

2. Труден въпрос, защото какво значи по-добре? По-трудно се живее на според мен на по-голямата възраст, сега съм точно на 30 години. Какво имам? Освен семейството разбира се, материално имам кола и жилище, но най-важното имам 10000 отговорности. Може понякога да се наложи да спя по 3 часа на вечер в продължение на седмица, защото не е било добре детето и трябва да се редуваме с жена ми да го гледаме, отделно сега сам се грижа за подръжка на жилището, на колата и всичко, което имаме, не се оплаквам, харесва ми, нормално развитие е това, харесва ми да си играе с детето по цял ден, въпреки, че накрая съм адски изтощен.
Бих си жертвал всичкия сън, за да знам, че е добре. Харесва ми, че си живея вече във собствено жилище, че съм напълно независим, просто е по-трудно. :)
Преди когато бях на 15-25 не си давах толкова сметка какво ми предстои, да може би след 20 и няколко години, когато завършвах университета постепенно ми идваше акъла в главата, но всичко беше лесно, нямах много, но и за щастието ми не трябваше много, съзнанието ми не беше заето постоянно с грижи, имах много свободно време, беше по-лесно. :)

 

_______

 


1. Ще започна от далеч, като кажа, че Фил никога не ми е бил неприятен, давал е доста информация, която съм чел, при него просто ми беше странно, че не влизаше в дискусии, не знам как е сега, защото не следя много кеч разделите, а влизам само рядко там, но преди пускаше много теми, някой от тях интересни даже на мен, но сякаш си води блог, в които си пише. Има много знания и даже може би ми било интересно да се запозная с него на живо, стига да водим дискусия :D.
Parcaleste пък от своя страна, никога съм нямал против неговата рубрика, единствено помня, че не ме кефеше как я представя като избора на екипа, но мачовете може и да са интересни, нямам идея, никога не ги гледах. :D При него не ме дразнеше държанието му като потребител, може би малко стила му на писане, не беше по мой вкус, но всеки си има свой собствен начин на изказ, сигурно и много не харесват как аз пиша. Дразнещото при него беше тираничното му държание като модератор, искаше да е лошия шериф, които раздава банчета и уарнове. Сякаш не можеше да търпи хора, които не харесва във форума, докато той е тук, донякъде го доказа когато напусна форума щом махна преди бана на Нешев, както и моя бан.
На въпроса, отговора ми е да, бих изгледал мачовете, както и бих дискутирал подробно с тях. Даже би ми доставило удоволствие, обичам да говоря за кеч на живо(с говор имам, да не пиша), а това рядко ми се отдава вече, защото в обкръжението си нямам познати, които все още гледат. Така, че ако искат да започваме и да гледаме, а ти ми приготви наградата? :D

 

Link to comment

1. Ти нееднократно си споменавал във форума, че обичаш да пътуваш из различни страни и да срещаш хора с различен манталитет, вярвания и разбирания от българите. Би ли предприел обаче пътуване до островът определян от мнозина като "мястото на края на света" Питкаирн(Pitcairn Islands се изписва на английски, на български няма точен превод)? Проблемите при евентуално пътуване до това далечно място са много и разнообразни. Трябва да си отделиш близо половин година, в която да пътуваш, защото директен транспорт до там няма. Ще се наложи да вземеш самолет до Австралия, от там да преминеш през Нова Зеландия(въздушен транспорт или по вода), след което да се отправиш на дълго пътуване с лодка/кораб през островчетата Вануату, Тонга и Фиджи и да чакаш подходящ момент някой местен да те откара до Питкаирн. Ситуацията е тежка, защото повечето рибари не се съгласяват да пътуват до острова заради огромните вълни в близост до него. Много рядко се случва някой да се навие да качи туристи за един курс, водещ до Питкаирн. Може да се наложи да чакаш с месеци за отиване и още толкова време някой да склони да дойде да те вземе от острова. Въпреки това смелчаци от Америка, Япония и Европа се предизвикват да стигнат до това място. Поне е сравнително евтино пътуване като изключим самолетните билети. Всичко друго опира до устни договорки с местните жители. Би ли се съгласил на едно такова пътуване и как смяташ, че ще протече то? 

Не, не бих предприел. :D Защото на практика няма как да избягам от работа за толкова време (евала на 30-годишните, които могат да си го позволят), а и защото честно казано не виждам смисъл от влагане на такъв ресурс - енергия и време най-вече, за да се посетят тези острови, след като с лекота можеш да посетиш да речем в близост о-в Кадаву, Нади, Корор, Бора Бора и т.н. за около 24-30 часа път с 2 прекачвания в Истанбул, Дубай или Доха и Сидни или Хонг Конг. Пътуването в крайна сметка трябва да ти носи удоволствие, а не да е някаква борба и драпане. Отделно не съм някакъв сляп авантюрист и всякакви такива трендващи в интернет предизвикателства не ме влекат особено. Отделно съм на мнение, че природата трябва да се уважава и че е малоумно да ходя да взимам пространство в лодките, които предполагам иначе се използват да захранват островите с храна, лекарства и да транспортират лекари и т.н. По същата логика дълбоко препоръчвам на всеки ако има възможност да отиде в някоя от големите пустини (Сахара, Гоби, Руб ал-Хали и т.н.), но да го направи организирано и до достъпно място с локален гид. Иначе има откачалки, които се правят на Беър Грилс и отиват сами и така и не ги намират. Та, винаги с едно наум и с уважение към природата като опира до екстремна горещина, суша, екстремна вода и т.н.

 

Освен това за мен има по-подходящи места, които да оприличиш на "края на света" в сравнение с тези острови, например Портите към Ада в Туркменистан. Ей го къде е Туркменистан, къде-къде по-лесно да се тагнеш, че си на края на света там за Инстаграм. А и никому не пречиш ако просто отидеш на "лагерен огън" до адския кратер. :)

 

2. Това е имагинерна ситуация: виждаш много красиво момиче - чужденка(не знам какъв е твоят вкус, но според него азиатка, мулатка, негърка или латина), което не говори езиците, които ти знаеш. Влюбваш се от пръв поглед в нея и решаваш да опиташ да я заговориш някак. Какъв подход ще предприемеш? Мимики/знаци, езика на тялото? Има ли начин да я поканиш на среща и тя да се съгласи, въпреки че дума не разбира от това, което ѝ казваш? Човек като теб, който знае много езици също се е обогатил и духовно и би могъл да реагира подобаващо на случващото се. Хората смятат, че за любовта няма никакви граници, така че би трябвало да има изход от всякаква ситуация, включително и такава. Ще оставиш ли любовта да ти се изплъзне или ще намериш начин да спечелиш чужденката и ако да, какъв ще бъде той?

Принципният ми отговор ще е по-скоро скучен, затова ще опитам да се изкажа и малко по-хипотетично. Хубаво е да отбележа, че никога не съм  бил някакъв флиртаджия и бройкач и въобще любовният ми живот винаги е бил по-скоро с малко жени, но за дълги и сериозни връзки. Без да изпадам в конкретика, "бройката" при мен е далеч от титани на любовните завоевания като Митьо Пищова. И в нея въобще няма такива, които да съм "забърсал" като "играч" в някой бар или на улицата... Част обаче от споменатата сравнително скромна бройка са били чужденки, включително и настоящата жена до мен, така че поне в тази междукултурната област имам опит и донякъде мога да се изкажа.

 

И така, по-скоро не бих притеснявал момичето колкото и да е красива, защото съзнавам, че ако съм на нейно място никак няма да ми е приятно някакъв ням мечок да се опитва да ме сваля, но все пак за да не е ужасно сух отговорът, по-скоро бих се опитал първо да се сдуша с някой от компанията около нея, който впоследствие волно или недотам осъзнато да ми помогне. Всякакви опити директно на нея да се нахвърля ми изглеждат хищнически в глупашкия смисъл на думата.

 

Ако сме да кажем в нощен клуб и тя е с компания ще пробвам да подразбера каква музика харесва или по възможност направо конкретна песен и бих играл в тази посока. Два са универсалните езика - математиката и музиката. И тъй като е неразумно да й подам листче с интегрално уравнение с намек, че я каня заедно да го решим по-късно в хотелската ми стая, по-скоро бих заложил на (признавам си) клишираната работа с поръчване на любимата й песен и стига атмосферата (заведението) да е подходящо за това, дори бих се пробвал да танцувам с нея, защото това е един от малкото начини да си физически близък с някого за едно 5 минути без да отидем на сексуален тормоз и без да е странно ако не говорите или ако промецвате съвсем малко. Също така, дори и да сме в хипотезата, в която хептем нямаме общоговорим език, пак бих се пробвал да измънкам нещо на нейния и да я разсмея с нелепостта, произхождаща от това.

 

Има един психологически момент, че когато покажеш, че си напълно незнаещ или начинаещ на даден език, но демонстрираш желание да се научиш и да уважиш събеседника с използване на неговия език, дори и най-малкото, което успееш да кажеш се приема положително и носи дивиденти. Ако си нахакан, че много знаеш, от теб наистина започва да се очаква да го знаеш и да водиш сериозен разговор на езика, и съответно правилно казаните неща не се отбелязват като нещо кой знае какво, а неправилно казаните се отбелязват като сериозен фал. Meжду другото, същото е и с потенциални тъст/тъща когато са чужденци и когато са българи. С чужденците всеки опит да говориш на техния език е голям бонус, а всяка твоя издънка се принизява и замита с мисълта "е, то момчето откъде да знае как е правилно тука", ако са българи всяка твоя дума знаете, че се анализира от-до. И това е напълно нормално де.

 

Обратно към момичето в хипотетичната ситуация - ако има поне малък шанс да стане нещо и съответно желание от нейна страна, мисля, че с танца или нелепия разговор на развален ___ език, нещата могат да потръгнат, макар и с буксуване. Най-малкото ако получавам усмивки и сигнали, че не бяга от близост с мен, това ще е добър знак за по-нататъчни напъни от моя страна да я уговоря да отидем някъде заедно. Очевидно ще трябва сериозно да помисля къде да я водя, защото вечеря в тих ресторант, където да се гледаме тъпо и мълчаливо няколко часа не е добра идея, а ако щете един голям лунапарк (ама от тези световно големите) е къде-къде по-подходящ, т.к. е все тая дали/колко ще си говорим там сред целия шум и атракции. Ако няма никакво желание у нея директно ще получа или мълчание, или вдигнати вежди, или шут между краката/шамар и дето се вика поне веднага ще стане ясно, че нещата няма да се получат.

 

Ако я видя просто така на улицата и е напълно сама и без компания, която да ми помогне, и наистина, ама наистина държа толкова много да я заговоря, ще пробвам да я питам за нещо, което хем да е туристическо (за да не звучи странно, че я заговарям), хем да покаже, че поне се вълнувам от местната история, култура, обичаи или каквото там ще е това, за което я питам. Ако е читав човек най-вероятно ще се опита да ми отговори колкото и тежка езикова бариера да имаме, а от там вече ще мога пак да си направя някакъв извод по отношението й дали имам шанс да продължа разговора и в друга посока или е най-добре да приключа с излюзиите.

 
3. Има ли страна, чието творчество не ти допада и не би му обърнал внимание при никакви обстоятелства и ако да, защо(под творчество искам да кажа филмово изкуство, музика, танци, гейминг, литература)?
Няма страна, на чиято литература да не дам шанс. Когато активно ползвах Goodreads даже се бях юрнал да прочета книга от буквално всяка страна в света. Не се получи естествено напълно, но мисълта ми е, че няма САЩ, няма Буркина Фасо - отвсякъде съм съгласен да чета и да им дам шанс.
 
За филмите вече е малко по-друго - не ми допадат и не давам много шанс на Боливуд, като даже си принзавам, че гледам с насмешка на индийското кино. Може би проблемът е в мен и трябва да го променя, но просто не се виждам как ще отделя от свободното си време да гледам пак как някой мустакатко се пули часове наред пред статуйка на Ганеша докато челядта му танцува някакъв малоумен танц и си подпява, което обичайно в техните филми идва просто от нищото като някакъв луд антракт.
 
За гейминга нищо не мога да кажа, защото не играя игри, освен в много, ама наистина много редки случаи Football Manager за по няколко дни в годината, след което ми омръзва и така до следващото издание на играта.
 
За музика пак съм склонен да дам шанс на всякакви. В плейлистите ми през годините съм имал словенски рок, старокорейски рок (стар, защото говоря за музика от 80-те и 90-те, не за съвременната им такава), рок на японски, песни с ориенталски мотиви (най-известната, от която веднага да ви стане ясно какво имам предвид е Desert Rose на Sting), унгарски, руски, италиански, сръбски и т.н. По едно време даже харесвах няколко албански поп песни, чути от един музикален фестивал, на който ме открехнаха за албанската музика. Абе всякакви буквално.
 
За танци приемам всичко, като с литературата. Във всеки танц има нещо красиво, дори и в традиционните танци на най-изолираната страна. Друг е въпросът, че съм пълно дърво и мъчно мога да се включа. От тук и следва, че вероятно няма да ми се получи танцуването с девойката от въпрос № 2...
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...