Jump to content

Anthony Joshua срещу Andy Ruiz Jr. - 1 юни 2019

Recommended Posts

Очаквам доста по-здрав мач отколкото повечето хора предполагат. Анди Руиз може и да не е от класата на Джошуа, но си е куче и се пердаши здраво, а освен това идва и след подготовка, защото имаше мач пред няколко седмици. Според мен поне 5 рунда ще изкара. Още повече, че AJ е добър боксьор и не играе на принципа с балтиите, което означава, че подобни мачове му отнемат повече време, защото не играе ва банк като Уайлдър например.  

Joshua, Wilder и Fury се състезават кой ще извади по-жалък опонент. 

Ruiz е OK като заместник, но е една торба с лайна, която ще бъде приспана. На кантара изглеждаше ужасно и е мега жалкарско да си професионален боксьор и да гълташ корема.

Btw, Joshua изглежда с една идея по-мек от обикновено. Дали е спрял мексиканските добавки? :unsure:

Май верно ги беше спрял.

Мамка му, трябваше Кобрата да хвърли тая бомба, щеше да е култово. Ортиз и другите отказали сигурно се пукат от яд, а Уайлдър и Фюри - от смях.

Бай ви Киро предрече още като Джошуа би Кличко, че това момче никога няма да е популярно в САЩ. Днес разбирам, че мачът му е MSG... Няма да коментирам самият мач, просто се потупвам по гърба като Бари Хороуиц, колко добре усещам предпочитанията на casual зрителя в САЩ. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Сега ставам и искам да попитам. Това сериозно ли е? :D

Поздравления и уважение за това момче. Опроверга много хора, които мислеха, че просто ще си изяде боя и прибере чека. Доказателство, че в спорта няма невъзможни неща. Вероятно е да загуби в реванша, но това няма кой да му го отнеме. 

Дано арогантните Джошуа и Хърн се осъзнаят малко. 

Joshua изглеждаше зле на кантара, изглеждаше ужасно в битката. Още първия рунд се беше изплезил и се движеше като хлебарка. Третият рунд му изигра много лоша шега. Тъкмо беше пратил торбата в нокдаун и гледаше да привърши, но Ruiz му го върна и оттогава Joshua беше на авто-пилот. Загуби всякакви рефлекси и Ruiz го би с бързина. Накрая Joshua просто се предаде. Доста странна битка. Вероятно ще видим реванш, защото Ruiz e човек на Al Heymon и няма да бъде използван от Eddie Hearn в дългосрочен план.

Добре е, че се разбива тройката, след кат нямат планове да се бият един срещу друг. Wilder загуби 20 милиона. :lol: Joshua далеч не е свършен. Почти всички големи са губили битки. Очаквам да направи нов цикъл, да му затегнат тактиката и декември да си върне титлата на Wembley. :beer:

Brock_Lesnar

Станахме свидетели на феноменален мач. Направо настръхнах като го гледах. Бях подценил този двубой и даже мислех да го пропусна като видях колко късно започва. Но явно не само аз го бях подценил. Джошуа не приличаше на себе си, явно е очаквал лесна победа за 3-4 рунда и да си прибере милионите от битката в MSG. Третият рунд беше един от най-шокиращите в професионалния бокс - след като AJ успя да свали Ruiz мислеше, че си е свършил работата, но мексиканчето просто се изправи и му нашока канчето и от своя страна го свали два пъти. Тук излгеждаше, че AJ не знае къде се намира, залиташе и беше свалил гарда - такъв развой на събитията никой не е очаквал. Яд ме е, че не го проследих на живо, защото щеше да е много интересно да видя коефициентите на букитата, които също щяха да са изпаднали в паника. След това в седмия рунд Руиз просто го довърши и заслужено победи. Мексиканецът беше излязъл за победа, игра много агресивно и му се получи, шапка му свалям за смелостта и изпълнението. Много лоша шега на Джошуа му изигра подценяването - не беше достатъчно концентриран и подготвен и изенадата е налице. Коментаторите отбелязаха, че това е най-голямата изненада в бокса след победата на Бъстър Дъглас над Тайсън, което е истина. Реваншът сигурно ще е на Уембли, а Руиз ако иска да го победи отново, трябва да излезе със същия агресивен стил, защото ако излезе по-дефанзивно и се пази няма да издържи 12-те рунда, според мен.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

HEIDENREICH

@Brock_Lesnar , не ми копирай постовете си от фейсбука бе кавал.  За смарк BWC аудиторията требва да се постараеш повече. :)

Доста съм учуден от крайния резултат, май и Дионтей и Джошуа ще се окажат ментета. 😀 Пълен хаос стана при тежките , шампиони-еднодневки, нещо като Lost Generation от 80-те в периода между Лари Холмс и Майк Тайсън. И тогава и сега има едно 5-6 човека приблизително на едно ниво, без някой да изпъква значително. Джошуа допускаше сериозни грешки и в предишните си мачове ( Кличко, Уайт, Поветкин) но досега му се разминаваше, тоя път яде хурката. Не особено добър дебют в MSG.

Кобрата сигурно се пука от яд, предполагам че ще набие Андреа като разбере. 

Brock_Lesnar
56 minutes ago, HEIDENREICH said:

@Brock_Lesnar , не ми копирай постовете си от фейсбука бе кавал.  За смарк BWC аудиторията требва да се постараеш повече. :)

Чичи, написах го специално за форума първо и след това реших да го пусна във фейса, щото имаше супер малоумни коментари. ;) 

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Ако Скорбута не беше толко прост можеше той да разкрие Ментантъни, ама за единия пуст ПР какво сътвори. Евала на дюнерджията, достойно представяне. Дано Фюри не посегне скоро пак на ангелския прашец, за да закрива всички подобни ментета.

Този бой се нарежда някъде около Конър-Диаз 1 и Роузи-Холм. Мед ми капе от сърцето. 

Джошуа не беше себе си. Фен съм му, но тук Руиз напълно заслужено взе мача. Съдията също уцели перфектния момент да спре нещата, преди да стане опасно. Четох, че Антъни е със сътресение. Не знам колко е вярно, но определено не стоеше адекватно след иначе уникалния 3-ти рунд.

Кубрат не виждам какво го намесвате в темата - за него единственият правилен ход в момента от този мач е да се учи как се приема загуба. Иначе не виждам как ще се добута до мач за титлите в следващите 12 месеца. Тепърва Фюри и Уайлдър заслужено ще натиснат за присъствие там, а и реваншът на Джошуа е гарантирано разпродаване на Уембли.

Отменям си обещанието да почна пак да тренирам и да правя плочки на корема... заеби.

Вчера бая им се разклати самочувствието на британските боксьори в MSG, но определено загубата на Джошуа беше върха. 

Гледал съм мачове на AR и както и по-горе бях написал, вярвах, че ще даде отпор на Джошуа. Ако някой обаче каже, че е очаквал да спечели, значи, че лъже. Вярвах, че всичко ще свърши до към 5-6 рунд и толкова. Даже малко се разочаровах в трети рунд, когато Анди Руиз падна в трети рунд и изглеждаше, че тоя мач ще свърши някъде там. За мен грешката на Джошуа беше, че тръгна ва банк да смачка Руиз още тогава, а не се отнесе с нужното уважение към него и към силата на ударите му. Ако беше продължил да води мача по същия начин, да изчаква, да се възползва от ръста си, от подвижността си, сигурен съм, че рано или късно AR Jr щеше да падне пак на пода и  тогава щеше да стане много по-трудно.Вместо това AJ тръгна на размени, получи два много силни удари в главата и от там мачът му тръгна на зле. Не се движеше добре, не му бяха ефективни ескиважите, изглеждаше като замаян боксьор през повечето време, особено когато Анди Руиз му скъсяваше дистанцията и влизаше с тупалки напред.

Така или иначе и тогава не очаквах, че Джошуа ще падне. До последно всъщност не очаквах, изненадах се, когато съдията спря мача. После гледах повторение и в крайна сметка се вижда, че реферът си е прав. От тук нататък ставаше опасно за Джошуа.

За мен това си е fluke отвсякъде и не вярвам, че в реванша ще се случи същото. Мисля, че случаят ще е като при Ковалев тоя година, където намачка Алварез като по учебник. Анди, ако е човек с акъл, няма да тръгне да играе по тъча и да търси мачове с други опоненти, защото само ще загуби. С който и да играе от топ 10 в момента, ще е в най-добрия случай 50-50. По-добре да направи един голям мач с Джошуа, от който да спечели маса пари, отколкото да търси по-слаб опонент, който накрая да му вземе поясите и приказката да свърши бързо и безпарично. Един реванш с Антъни в момента ще му донесе не само слава, но и огромен чек, много по-голям от този, който е взел тази вечер. После спокойно може да прави леки мачове из Мексико или из южните щати, където той да си определя правилата и да прибира лъвския пай. Ако си изиграе добре картите може да се оттегли с много пари, слава и без мозъчни увреждания. 

------

Трябва да кажем, че и другите велики английски надежди нещо удариха на камък тая вечер. 

Katie Taylor само съдиите разбраха как го спечели тоя мач. Абсолютен равен в най-добрия случай. Еди Хърн бая е треперил на това съдийско решение, сигурен съм. 

Josh Kelly пък издъхна тотално срещу Рей Робинсън. Равенството беше честно, обаче се предполагаше, че Кели ще покаже страшна класа, а май ще се окаже средна ръка боксьор. 

Само Callum Smith доказа, че си струва името. 

За последните 30 години това е третия гигантски шок в бокса след Бъстър Дъглас и Тайсън и Кори Сандърс (мир на праха му) и малкия Кличко. Откъде извади Руиз тоя хъс само той си знае. Предполагам, че са го държали 3 дена гладен и са му казали, че докато не пребие високото черно момче, дюнери няма да види.

Не съм фен на Джошуа , но държанието му след мача донякъде ме изненада, той се държа като истински шампион като отдаде заслуженото на новия крал на тежката категория, вместо да се оплаква като нашия чалга боец.

Говори се, че Джошуа е бил тежко нокаутиран в спаринг и затова се държал като неадекватен. Баща му даже държал сметка на Хърн защо е позволил да се състои срещата. Изкараха го едва ли не, че е излезнал с тежко сътресение да се бие, което ми звучи безумно.

Иначе Анди Руиз искал реваншът да е в Мексико, което би било готино. AJ и екипът му естествено ще настояват за UK.

Не знам какво е било точно, но още на кантара не изглеждаше добре.

Битки в Мексико не трябва да правят. В UFC си спомням как половината бяха неадекватни. Joshua, с неговото съмнително кардио, ще издъхне на мига. 

Нищо изненадващо. Чакаме IBF да му отнемат титлата, което да освободи пътя на Кобрата. :beer:

On 6/4/2019 at 12:42 AM, Gooner_4 said:

Говори се, че Джошуа е бил тежко нокаутиран в спаринг и затова се държал като неадекватен. Баща му даже държал сметка на Хърн защо е позволил да се състои срещата. Изкараха го едва ли не, че е излезнал с тежко сътресение да се бие, което ми звучи безумно. 

По принцип има някои бойни експерти, които твърдят, че брадичката образно казано "отслабва", ако си получил нокаут и има някакъв период, в който си по-чувствителен към удари, докато евентуално (ако изобщо) се възстановиш. Типичен пример е Anderson Silva срещу Forrest Griffin, където вторият беше нокаутиран от jab, и в последствие се оказа, че в подготовката е получил доста тежко сътресение. Не мисля, че има твърди научни доказателства, но има подобни наблюдения и като цяло звучи логично. Или с други думи, ако наистина е бил нокаутиран в спаринг Joshua, това не значи непременно, че би бил неадекватен или със забавени реакции на самата среща (макар че може би и това е възможно), но по-скоро, че брадичката му е доста по-чувствителна към удари.

Силна/слаба брадичка е метафора за умението ти да поемеш удар, но самата ти брада не определя нищо. Човешкият мозък не е фиксиран в черепната кухина. При всеки удар, той се удря като желе в нея, което води до щети по мозъка. При акумулиране на удари или единичен такъв, мозъкът ти се изключва за да се самосъхрани. Затова и доста бойци, с напредването на кариерите им, губят умението си да поемат удар и всеки по-здрав такъв, отключва тази реакция и води до нокаути.

Сътресенията са строго индивидуални, но, ако Joshua наистина е бил нокаутиран по време на спаринг, възможно е да имал симптоми и в самата битка, както и това да е афектирало умението му да поема такива. 

1 hour ago, neshev said:

Силна/слаба брадичка е метафора за умението ти да поемеш удар, но самата ти брада не определя нищо

Това е ясно, аз също го използвам в метафоричен смисъл, просто е по-лесно да се използва като жаргон. А е станало като нарицателно за способността ти да поемаш удари, просто защото обикновено ударите в брадичката имат способността най-бързо да се трансформират в нокаут. Единствено ударите зад ухото и в тила са по-ефективни за причиняване на нокаут, но те са забранени в бойните спортове като цяло.

Никой не му е виновен на Joshua за това, че подцени дюнерджията. Надявам се след такъв позор да се стегне и да се завърне по-добър, защото ако допреди половин година смятах, че ще отвее Wilder и Fury, то сега вече въобще не мисля така. Ще има да почакаме още поне две години за сблъсъка на чернилките.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...