Jump to content

AEW Fyter Fest - 29 юни 2019


nWoHulkster

Recommended Posts

nWoHulkster

Второто AEW шоу. Част е от CEO gaming convention-а.
 

Quote

All Elite Wrestling (AEW)

"Fyter Fest"

June 29, 2019

Daytona Beach, FL

Daytona Beach Ocean Center


Non-Sanctioned Match

7he18By.jpg
Jon Moxley vs. Joey Janela


7bGi7wb.jpg
Kenny Omega, Matt Jackson & Nick Jackson vs. Pentagon Jr., Fenix  & Laredo Kid
 

QD97lGl.jpg
"The American Nightmare" Cody vs. Darby Allin

ux3tAFu.jpg
Hangman Page vs. Jungle Boy vs. Jimmy Havoc vs. MJF

yZYaZ9u.jpg
Christopher Daniels vs. CIMA

Winners Get a First Round Bye in the AEW World Tag Team Championship Tournament
XDsSPEY.jpg
Best Friends (Chuck Taylor & Trent Beretta) vs. SCU (Scorpio Sky & Frankie Kazarian) vs. Private Party (Marq Quen & Isiah Kassidy)
 
qMKjCqB.jpg
Yuka Sakazaki vs. Riho vs. Nyla Rose

Hardcore Match
xvAp6fz.jpg
Michael Nakazawa vs. Alex Jebailey (CEO Gaming founder)

 

Link to comment

Слабо продължение на DoN. Според мен трябва да правят PPV-та, които надграждат над предното, а в това развиват второстепенни вражди.

Link to comment
nWoHulkster

^ Fyter Fest и Fight For The Fallen след него бих ги определил като "B" шоута. "A" шоуто е All Out след тях. Добра идея ли е да правят "B" шоута? Еми, не е от най-добрите идеи, ама трябва да правят нещо, така че по-добре нещо отколкото пълна неактивност.

Как се стигна до Moxley vs. Janela:

 

Кой е Darby Allin:


Миналата година пак имаше кеч шоу на CEO convention-a в Daytona, но тогава беше NJPW шоу. Както миналогодишното, така и тазгодишното шоу бяха организирани по инициатива на Kenny Omega. Мачът на Nakazawa и Jebailey от миналата година:

 

Link to comment
nWoHulkster

Добавиха нов мач и обявиха, че шоуто ще бъде излъчено по B/R Live онлайн платформата.

Link to comment

Това шоу ще се окаже дори по-важно от DoN.

 

DoN беше зад paywall, докато това ще е безплатно и много хора ще гледат за пръв път. Имам съмнение, че B/R ще устиска без проблеми. Толкова трафик надали са виждали. Самият card не е нищо особено. Дебютър на Ambrose би трябвало да привлече погледите, нищо че го видяхме в действие в NJPW. Извън това, имат нужда от Jericho или някакъв по-голям единичен мач. 

 

EDIT: Сега прочетох, че шоуто ще е безплатно, но трябва да си абонат на B/R Live, тъй че написаното по-горе е полу-валидно. :happy:

 

EDIT2: Изглежда Meltzer се е объркал и горното нещо е невалидно? :wacko:

Link to comment
The Olimpic Hero

Доста ми харесват тези серии за build-up, които са доста мрачни, дълбоки и сериозни, за разлика примерно от "Being The Elite", където залагат повече на комедията.

               

Link to comment

NON SANCTIONED HYPE!
 


Btw, @The Olimpic Hero, като по-знаещ, би ли ми обяснил сега като мачът няма да е САНКЦИОНИРАН, дали ще се брой в официалната им, победи-загуби статистика? :rolleyes:

 

Link to comment

Яко ECW! На който му липсва малко по-груб продукт, това е шолото за него.

 

Тоя MJF, пак ги разби на микрофона.

Link to comment
nWoHulkster

Не ми се пише подробно мач по мач и затова ще спомена само нещата, които ми направиха най-голямо впечатление.

 

Хареса ми как последните три мача бяха доста различни един от друг. По-методичен storytelling мач, нонстоп екшън spotfest и hardcore brawl. Като цяло този път шоуто беше по-балансирано от Double or Nothing откъм разнообразие, което го отчитам за плюс.

 

Moxley и Janela се размазаха в брутален въргал, a пък Елитът и лучадорите направиха силен spotfest. Доволно.

 

На мен лично любимият ми мач в шоуто беше Cody vs. Darby Allin, но другите два главни мача бяха също толкова добри, така че е въпрос на вкус кое те кефи повече като стил. Хареса ми как мачът методично разказваше история, с тук-там брутално изглеждащи spot-ове от Allin, и как коментаторите обясняваха/развиваха образа на Allin през цялото време. Просто това си беше по-old school тип мач и затова беше глътка свеж въздух за мен. Няма много такива мачове в наши дни. Напомни ми на WCW мач от началото на 90-те.

 

Ауч! Здраво му пукна тиквата. Чак мен ме заболя. Първо заради chairshot-a и второ заради това, че явно ще се опитват да ни пробутват Shawn Spears като главна звезда...

giphy.gif

 

MJF продължава да кефи на микрофона. На ринга не изпъква толкова, но на микрофона определено е един от любимците ми в наши дни.

 

Болшинството от AEW ентранс музиките са доста незапомнящи се. Има нужда от подобрение в това отношение.

 

Евала, че го нямаше оня дразнещ коментатор Alex Marvez.

 

Извън главните три мача най-добрият мач в шоуто беше Private Party vs. Best Friends vs. SCU в preshow-то. Струваше си гледането. Private Party оставиха добро впечатление. Интересни са на ринга. Останалата част от preshow-то беше слаба. Особено gimmick-ът с библиотекарите е доста тегав.

 

Като цяло, добро шоу. Особено последните три мача.

 

П.П. След шоуто. Това е добро:

 

Link to comment
nWoHulkster
3 hours ago, Hachiko said:

Яко ECW! На който му липсва малко по-груб продукт, това е шолото за него.

 

Да, ама не се надъхвайте, че ще гледаме същото и в седмичното шоу. :)

 

Question: "Tonight we saw tacks, cursing, middle fingers, blood, chairshots... Can we expect some of these things on TNT?"

Tony Khan: "No! No! No, definitely not! This was not TV, this was a streaming show. This was effectively a PPV and you can expect different rules for PPV."

 

Link to comment

Шоуто беше повече от впечатляващо, особено като се има предвид, че беше "втора ръка" събитие за AEW. 

 

Последните три мача бяха много силни. Darby Allin  се изпотроши жестоко, за да издигне Коуди. Той пък от своя старана отнесе зверски удар със стол и селването след това го направи още по-легитимно. 

 

Шесториният мач беше много хубав, но краят му беше отвратителен. Дойде някак си от нищото, а като прибавиш и ботча хептен се скапаха работите. Ако имаше по емоционален край, това щеше да е сред най-добрите мачове на годината, но лошият финал го прецака в моите очи.

 

Последният мач не се получи много, много, но пък имаше зверските WTF моменти. Определено босите крака на Джоуи Джанела ще ги запомня. Изглеждаше зверски болезнено :wacko: . Бийтдауна на Омега в края също беше много добър. Омега - Моксли има всички предпоставки да бъде класика и като мач и като вражда.

 

Като цяло ставам все по-голям фен на AEW и стискам палци да ми върнат емоцията от годините на TNA. Дано да докарат Пънк, много се надявам. 

 

Link to comment

Три от три за AEW! Трето поредно страхотно събитие. Успяват да задържат интереса ми, дано продуктът им бъде също толкова качествен, когато започнат и седмичните шоута.

Фаталната четворка се получи блестящо. Лично за мен това бе най-вълнуващия мач за вечерта, след главния сблъсък. Това са четирите звезди, които не идват от WWE, но са близо като статут във федерацията до големите имена. Сигурен съм, че MJF, Пейдж, Джънгъл Бой и Джими Хавък ще имат ключова роля за бъдещето на федерацията, особено първите двама. Хийл работата на Максуел Джейкъб Фрийдман е повече от впечатляваща, а стилът на Хенгмена е култов - здраво удряне и обезглавяващи лариати.

Дарби Алин си потроши гърба, а Коуди като най-големият лудак си го държа в рест холдове през целия мач. Не останах особено впечатлен от двубоя. Беше ми бавен и нелогичен. Джъстин Робъртс обявява, че остават 2 минути, а Коуди се върти и зяпа опонента си, сякаш има цялото време на света. Все пак, поздравления за Коуди, че се постара да издигне талантливото момче. Изненадващата поява и Chair Shot-ът на Шон Спиърс бяха спасението за мен тук. Мозъкът на "The American Nightmare" беше размътен! Ето така се използват стоманените столове, стига лигавщини! Знаех си, че Спиърс ще избухне в AEW. Тук той ще получи заслуженото време и поле за изява, което не получи в WWE. Какъв по-добър старт на run-а му в AEW от това да направи мач с дългогодишния си приятел. Очаква ни една крайно любопитна история.

 

Six Man тагът започна доста със солиден cringe worthy материал, но прекрасната работа която свършиха и невероятните умения, които притежават тези атлети ме накараха да забравя за това колко нелепо започна сблъсъка. Успях да влезна в мача, нямах време да мигна, защото на ринга се случваха само красотии. Неизненадващо, това бе поредната класика с любезното съдействие на Младите Бакшиши.

Главният мач беше черешката на тортата. Ето това е Джон Моксли, дами и господа. Ето това е отвързаното куче, това е човекът, който избяга от затвора. Тук той е себе си, тук той прави с огромно желание това, което обича. Изключително брутален и същевременно красив сблъсък. Бях скептично настроен към Джанела, но лошото момче има огромен респект към професионалния кеч и това няма как да не му печели симпатии. Двамата с Джон жертваха телата си за наше забавление и ние трябва да уважим това. Видяхме куп иновативни spot-ове, които съм сигурен, че геният на Моксли е родил. Омега подобаващо отвърна на удара след сблъсъка. Ръкавицата е хвърлена, чакаме отговора на Мокс!

Марк на годината (2017); (2018).

Link to comment

Шоуто ми се стори ненужно. Според мен трябваше да направят точно две шоута преди дебюта им. Double or Nothing и All Out. Когато още на второто шоу сваляш толкова рязко оборотите, веднага се прокрадват съмнения. Едно е да направиш 1-2 добри шоута на година, друго е да си на път всяка седмица и да поддържаш същия интерес. Концепцията на Fyter Fest, като пародия на Fyre Fest, беше необмислена. Опитваха се да правят пародия, как шоуто е пред провал и прочие, което е парадоксална концепция за прохождаща кеч компания. 

Както при DoN, pre шоуто беше абоминация. The Librarian е нелеп gimmick, който не работи на това ниво. Олиото срещу шефчето също беше ужасно, както се очакваше. И двете неща нямат място в компания с подобни претенции. Има някакъв оптимизъм, че това не помирисва главното шоу, но това, че не осъзнават колко важно е едно pre шоу, от към привличане на нови фенове, е доста обезпокоително. Откриващият мач беше добър. Стипулацията беше нелепа и абсурдна. Private Party имат харизма и могат да се утвърдят като силен отбор за тях. Добра идея, че ги вкараха в троен мач, където да се обиграят допълнително. Също е добър знак, че са подписали договор. Финалът с маскираните магове не успя да пожъне реакции. Никой в залата не знаеше кои са тези пичове и защо трябва да им пука за тях.

Главното шоу ми беше по-скоро скучно. Доста мачове без залог, без история и без вражда. Донякъде разбираемо, защото нямат TV шоу и разчитат на YouTube, но както очаквах, с филмът за победи и загуби, се вкарват в доста предвидим booking.

Лично аз нямам чак такива проблеми с chair shot-а, въпреки че това е нещо, което е отхвърлено във висшите лиги, а AEW уж се филмират, че са прогресивна компания. Все пак, кечистите сами си поемат отговорността и си преценяват риска. В случая, обаче, тук не става въпрос само за кечист, а и за шеф в компанията, което е проблем. Реакцията след шоуто беше абсурдна. Вместо да се говори за Shawn Spears и защо предаде Cody, имаше едни обяснения как spot-ът бил обезопасен, но нещата не се получили и някакви такива anti-kayfabe помии, които поставят AEW в доста неизгодна позиция.

 

Cody Rhodes е Triple H на AEW. Ако това е нарочно, евала му правя. Ако ли не, пичът е крайно заблуден. Имаше двама големи губещи. Единият е Darby Allin, който уж получи големия си момент, като издържа 20 минути, само за да може Cody и Shawn Spears да му го откраднат 30 секунди по-късно и никой да не го бръсне за слива. Другият е MJF. Да, MJF, който се утвърди като главния им heel, идва да се притича на помощ на Cody. :lol: Предполагам, ако човек следи интернет шоутата им знае, че всичко е фалш, но ако не следиш, това си беше абсолютно алогично, а и коментаторите не споменаха за тази история. 

ME беше разочароващ. Moxley вече започва да губи блясъка си като атракция. Вече го видяхме в Япония, ще бъде в G1, преди това взе участия в още дузина indy-та. Първият му опонент трябваше да бъде Omega. Срещу Janela нямаше почти никаква история. Така и не ни се обясни защо мачът е unsanctioned. Това е gimmick, който се слага само на лични вражди, които имат месеци build up, а тук този мач беше направен, защото и двамата обичат да участват в такива мачове. И точно това се получи. Видяхме двама човека, които минаваха от spot към spot, но нямаше никаква емоция, нямаше никаква драма. Просто едни големи spot-ове, а между тях нямаше нищо, което да разкаже каквато и да е история. Приятно за гледане, но забравимо.


The Elite срещу Lucha Bros и Laredo Kid се превърна в пародия. Вече станаха норма spot-фестовете, но не ми е там проблемът. Проблемът е, че всичко идва толкова нагласено и кординирано, че в моменти кечистите трябва да се изчакват и седят по 10 секунди в "поза", докато някой се преметне. Много зле. А пък вече ония филми, където Elite-рните им мятат някакви невидими оргнени топки и ония пичове даже sell-ват... Просто тотал щета. Има си фенове това, няма спор, но няма нещо по-отблъскващо да гледаш двама 40 килограмови wannabe кечисти, маскирани като персонажи от видео игра. 

На този етап чакам телевизионното шоу, но към момента доста от опасенията ми се оправдават. Определено Tony Khan и Cody Rhodes ми изглеждат като доста по-компетентни от YB/Omega и се надявам да хванат по-здраво юздите. 

Link to comment
The Olimpic Hero
18 minutes ago, neshev said:

Другият е MJF. Да, MJF, който се утвърди като главния им heel, идва да се притича на помощ на Cody. :lol: Предполагам, ако човек следи интернет шоутата им знае, че всичко е фалш, но ако не следиш, това си беше абсолютно алогично, а и коментаторите не споменаха за тази история. 

 

За MJF, понеже следя build-up клиповете, а и гледах разни интервюта на MJF, които винаги са в образ, за мен историята даже е добра и има потенциал. MJF е мазен heel, който яко се мазни на шефа Cody Rhodes и всеки път му обяснява, че му е най-добрият приятел.  Мисля си, че би трябвало да градят някаква дългосрочна история от това, като в един момент  MJF ще се обърне срещу Cody.

 

От друга страна не виждам и лошо понякога и heel-ове да са приятели с babyface-ове, това дава някакво разнообразие, а не вечното клише, че по презумпция всички babyface-ове са приятели и в един отбор, а всички heel-ове са в противниковия.

               

Link to comment

Дъртия:

 

Best Friends vs. Private Party vs. SCU: 3.75

Allie vs. Bates: 0.5

Jebailey vs. Nakazawa: 0.75

CIMA vs. Daniels: 2.75

Riho vs. Rose vs. Sakazaki: 3.5

Havoc vs. Jungle Boy vs. MJF vs. Page: 3.5

Allin vs. Cody: 3.75

Laredo Kid & Lucha Bros vs. The Elite: 4.5

Janela vs. Moxley: 4.25

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...