Jump to content

Възможно ли е AEW да се превърне в конкуренция на WWE?


UNDERTAKER*

AEW vs WWE?  

75 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

UNDERTAKER*

Мокрите сънища на кеч феновете от известно време насам. Трябва ли Vince да го е шубе?

Link to comment

Сега не, ако AEW се запазят и WWE продължават с простотиите след няколко години - да. 

Link to comment

По-скоро HHH трябва да го е шубе, защото неговото NXT е уязвено. Това е играта на Vinny. Дебне да обявят в кой ден им е шоуто и пуска двучасово NXT по FS1, зетя да се оправя.

Link to comment

В никакъв случай за близките 3-5 години. Всеки напън в момента да се сравнява AEW с WWE ще ги обрече на подигравки и в крайна сметка фалит. Трябва да се фокусират над изграждането на собствена идентичност и качество, а не сляпо гонене и имитиране на WWE.

Link to comment

Ще можем да говорим за това, когато минат десетина епизода на седмичното им шоу. По традиция ще започнат силно, ясно е. Ясно е и че рейтингът ще спада главоломно първите няколко седмици. Така е с всяко едно ново шоу - първите епизоди са най-гледани, после вече остават "реалните зрители". TNT излъчват сериозни спортни събития и благодарение на тях не рядко са най-гледаната кабелна в САЩ. AEW със сигурност ще бъде нещо, на което ще се обръща много внимание, и това дава предпоставка да смятам, че ще има добър хайп и сериозен зрителски интерес.

 

Не вярвам да прави колкото RAW, но цифрите няма и да са като на impact wrestling, когато ги забутаха по разните умрели кабеларки. Струва ми се, че поне в началото ще говорим за зрители, които ще са около милиона и то над милиона. Двата хитови сериала на телевизията към момента - Claws и Animal Kingdom правят над 1 млн., а на моменти гонят и 1.5 млн. Ако AEW успее да прави  подобни цифри, което изглежда повече от вероятно, тогава определено можем да говорим за конкуренция що се отнася до телевизионен ефир. Последните месеци (по традиция слаби за WWE поради финалите в НБА и NHL, ако не се лъжа) Smack-а гледам, че прави около 2 млн., а RAW се върти около 2-2.5. При това положение AEW може да мине за сериозна конкуренция в света на тв кеча (това сега си го измислих като термин, ама ме разбирате). 

 

Тука обаче трябва да поясним и нещо друго. WWE е марка, която е много отвъд две тв шоута по кабелната. WWE има собствена онлайн платформа, сделки в десетки страни, безкрайно много последователи в социалните мрежи и на практика е синоним на КЕЧ (извън Мексико и Япония). В това отношение на AEW ще им трябват 10 години постоянство и наливане на сериозни суми, за да могат да станат конкурент на WWE. Проблемът с милиардерските играчки, а още повече с играчките на децата на милиардерите е, че много бързо омръзват и биват разкарвани.

 

Чавето на Кан в момента е решило, че EWR му е писнало и иска истинска федерация, но какво ще стане утре, когато се запали по FIFA20 или реши , че иска да пътува по Европа на яхта с мускулести травестити. За в момента този проект се държи на ентусиазма на хора като Коуди и Йънг Бъкс и на една много съмнителна инвестиция, която не се знае колко време ще трае. Ако Кан са наистина отдадени на проекта и са готови да го развиват дългосрочно - може и да станат наистина конкуренция на WWE, защото с годините много от сериозните имена на Винс ще отидат при тях, я обидени, я ламтящи за пари. Ако е прищявка - и пет месеца няма да изкарат след оттеглянето им. 

 

 

 

 

Link to comment
5 minutes ago, gboy said:

Чавето на Кан в момента е решило, че EWR му е писнало и иска истинска федерация, но какво ще стане утре, когато се запали по FIFA20

 

Това е вече факт, защото Тониту е шеф на футболния Фулъм и този сезон отпаднаха от Премиършип, след 100 милки наляти за селекция. :(

Link to comment

Тъй де, дадох го като пример, че подобни инвестиции доста често са чесане на краста, която в крайна сметка захвърлят по някое време. ;) 

 

Link to comment

Зависи какъв е плана на самите AEW. С какви темпове са планирали да се развиват. За конкуренция може да се говори чак след 2-3 години. Но е сигурно, че AEW имат голям потенциал заради парите. За да искат да настигнат WWE трябва поне 3-4 години да са под чертата финансово. А сравненията на AEW с Фулам са меко казано неуместни. Двете неща работят на корено противоположни принципи и бизнес методики.

Link to comment

Че е възможно е възможно, но не смятам че това трябва да им е главния фокус като компания и главната движеща сила. Както каза Loop, трябва да се изграждат като компания и да гледат тяхната паница да се пълни, а не да взимат от паницата на WWE. Всички помним TNA и какво стана с тях. Всички помним как в един момент от алтернатива, и компания която евентуално можеше да е конкуренция на WWE след няколко години, и всички видяхме как те решиха да прибързат да застанат срещу WWE (които в онзи момент правеха доста силни рейтинги, такива каквито TNA нямаше да стигнат никога по Spike TV), и най-вече, всички помним как те решиха че е добра идея да почнат да копират WWE.

 

Neshev каза нещо което ми направи впечатление и нещо с което съм съгласен. Моментът в който почнеш да се сравняваш, е моментът в който ставаш номер две. Започнеш ли да обръщаш внимание на факта че има друга компания, и започнеш ли да центрираш почти всичко в своята компания около другата компания, тогава вече ставаш номер две. Колкото и да беше як момента от DON където Коуди счупи трона с чука, поне за мен беше доста ненужно и просто беше удар към човек, който реално дори не го интересува какво правят те (или поне не чак толкова, че да реши да си връща или да има специално послание). 

 

Жалкото е че този проект има много неща които ме карат да си мисля че ще се провали. Самия gboy спомена факта че на Тони Кан може да му омръзне и да дръпне шалтера, или пък баща му ще го спре заради загубата на пари. Но според мен реална опасност е факта, че Cody приема нещата прекалено лично. Сякаш иска да си отмъсти на Винс и HHH за отношението към него, или просто сякаш иска да го забележат и да му обърнат внимание. И точно заради това не искам компанията да се пълни с бивши WWE кечисти. Просто защото всички ще гледат на AEW като място където могат да си излеят омразата, и компанията с която ще тръгнат на кръстоносен поход срещу WWE. Това според мен е реална опасност, и наистина мисля че е нещото което реално може да убие компанията преди да е достигнала пълния си потенциал. 

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment
1 hour ago, iMMORTAL! said:

Както каза Loop, трябва да се изграждат като компания и да гледат тяхната паница да се пълни, а не да взимат от паницата на WWE.

 

Само виж кои неща получиха големите реакции на това шоу.

 

Kharma- бивша WWE/TNA кечистка.

Cody vs. Goldust - бивши WWE кечисти.

Cody се гаври с HHH...

WWE легендата Bret Hart представя титлата им.

Бившият кечист Ambrose дебютира.

 

Целият проект съществува на гърба на WWE.

 

За TNA често се говори, че станаха WWE Lite и това е причината за падението им, но причината се крие в нелепото им управление и конкретно Dixie Carter. Пикът им като популярност е именно в ерата, когато залагаха на популярни имена и легенди.

Link to comment
UNDERTAKER*

^Няма лошо. Нормално е интересът на феновете да е към тези познати лица. От AEW със сигурност знаят това и го използват по супер начин за момента. Аз примерно гледах шоуто именно заради Cody vs Goldust, Bret Hart, пича от The Shield и т.н. Интересно ти е какво ще покажат, когато са извън WWE и нямат тези шаблони. И интересът се оправда, определено.

 

Това си е печеливша формула отвсякъде, стига да не се прекали в даден момент. WCW дълго време биеше WWE точно с техните познати лица, но представени в друга светлина и използвани по друг начин. Hogan, Nash, Hall, DiBiase, Luger, Randy Savage, Sid, Nasty Boyz, you name them... общо взето всичко живо от ранните 90, което беше станало популярно в WWF в един момент се озова там и хората ги гледаха точно заради това. Съдя и по себе си - откъде ли не бях слушал и гледал за Hulk Hogan и ко - то WWF касетки, то кеч игри (WrestleFest), то миришещи картинки, то в училище... как после да не те грабнат като видиш, че ги дават. Въпросът е веднъж като си хванеш аудиторията да не си я изпускаш с глупости, както се случи с WCW навремето.

Link to comment
UNDERTAKER*

Дали не ги жегнаха малко WWE? Undertaker рекламиран за RAW, Lesnar съобщава (рекламира) предварително, че ще си кешира куфара на същото шоу, Goldberg рекламиран за Smackdown, да не сме в WM сезона или?!  

Link to comment

Принципно рекламират SuperShowdown за шоу на нивото на WM, тъй че е кажи речи втори WM сезон. 

Link to comment
The Olimpic Hero
26 minutes ago, UNDERTAKER* said:

Дали не ги жегнаха малко WWE? Undertaker рекламиран за RAW, Lesnar съобщава (рекламира) предварително, че ще си кешира куфара на същото шоу, Goldberg рекламиран за Smackdown, да не сме в WM сезона или?!  

 

По-скоро в случая е заради арабското шоу и парите на арабите, не толкова заради AEW. Да, Double or Nothing е много стабилен успех, но сме много далеч от това да се каже дали AEW ще бъдат реална конкуренция на WWE. От WWE наистина биха се жегнали вече ако AEW правят добри телевизионни рейтинги и разпродават залите си за ТВ шоутата и за PPV-тата в дългосрочен план.

               

Link to comment
  • 9 months later...

Как върви според вас войната между NXT и AEW на този етап? Какво очаквате в близко бъдеще за двата бранда? 

Link to comment

Конкуренция в какъв смисъл? Защото доста смятат, че продуктът на AEW е конкурентен с този на WWE. Със сигурност е по-добър от този на NXT. Triple H беше разкрит сериозно. Не може да имаш цялата машина на WWE зад гърба ти и да правиш толкова скучно шоу. Да не говорим да не можеш да биеш компания без никаква история head to head. Според мен и Vince разбра това отдавна и затова вика Prichard, Bischoff и Heyman, а не Triple H. 


Иначе ако говорим за конкуренция като бизнес. Кой може да каже? Vince McMahon е на 74. Колкото и да е здрав, колкото и добри гени да има, това е човек, който все oще спи по 4 часа на ден и работи неуморно. Рано или късно, възрастта му ще си каже думата. И, ако Vince го няма, ще настъпи пълен хаос в WWE. Това е човекът, който държи компанията в изправност.

Но извън това, не виждам как AEW биха могли да бъдат конкуренция, защото те самите не искат да са такава. Целият им продукт гледа да се мазни на ядрото им от фенове. Самите фенове ръководят парада и могат да свалят персонажи от екран, както стана с Nightmare Collective. Самият booking е прекалено праволинеен, book-ван по учебник, а в самото шоу няма никакъв шок, че да привлече масовата аудитория. Враждите са традиционните кеч такива и не се засягат тематики, които са на дневен ред в момента, което ги ограничава като аудитория. AEW е кеч шоу и привлича само кеч феновете, и то само най-закоравелите такива. Затова очаквам дълго да са закотвени под милион, с продукт за който кеч феновете умират, но продукт, който няма да ги доведе до значителен прогрес. Все пак сме още в първата година, тепърва ще има драми покрай тях, тепърва ще има недоволни, тепърва ще има сблъсъци backstage. 

Link to comment
THE GRIM REAPER

Хахахахха, тия филмарщини няма да спрат. Това с WWE vs WCW никога няма да се повтори колкото и да се иска на смаркчетата. Никой на никой не е конкуренция. Появила се вече една федерацийка и вече: АЙДЕЕЕЕ хора да се разделяме на два лагера като преди 20 години и отгоре, защото пак искаме война в стил wwe vs wcw. Тия въображаеми малоумия вече почнаха да стават дразнещи и то много. 

Link to comment

По правилния въпрос е : Възможно ли е WWE да се превърне в конкуренция на AEW ?

Link to comment

Мисля, че вече стана ясно какво всъщност е AEW, а именно - не конкуренция, а алтернатива. Има хора като мен, които харесваме кеча, но не ни харесва продукта на WWE поради ред причини. Именно за такива хора е AEW и очевидно това е нелоша ниша. 

 

Рейтингите са добри, не са нещо WOW, но са добри. Близо милион не е никак зле, освен това се правят PPV-та, изгражда се лоялна база от фенове и т.н. Очевидно нямат мегаломански планове, което беше най-сериозното опасение. Тони Кан се държи като професионалист засега и не е юрнал да се прави на звезда и да се изхвърля с глупости. Другият въпрос беше дали Елита ще тръгнат да си чешат егото и да обират титли и да мачкат наред - очевидно и това не се случи. Засега AEW се движат много добре. За мен следващата стъпка е да намерят няколко звезди, с които да привлекат повече фенове, а не само хардкор ядрото, но и това ще стане. Рано или късно от WWE ще изтърват някой (не Мат Харди). 

 

Link to comment
The-Resident-Ev!L

Няма как да стане с тези звезди, които имат AEW в момента просто няма как да стане.

WWE ги крепи това че преди 20 години имаха големи звезди които и до ден днешен се гледат.

AEW ако преди 20 години беше как сега може би щяха да бъдат доста популярни.

Не може с Един Джерико и Един Джон Мохли да бъдеш конкуренция на федерация която я има от много години.

Link to comment

Дроуве няма все още в AEW освен Джерико и Коуди, но преди да станат звезди, Rock и Austin също бяха зелени. Като тези легенди няма кой да изградят от сегашния roster, но пред аудиторията им има потенциални кандидати за звезди. Много симпатично движат нещата с Darby Allin, Guevarra и MJF. След време със сигурност ще потръгнат нещата за тях в Main Event-a

 

Проблемът е, че WWE имат адски огромен ростер от млади звезди, които просто не знаят какво да правят на този етап. Ако разберат някой ден, ще стане лошо. Видяхме, че умеят да раздвижват нещата с NXT, както стана покрай Survivor Series, но не знаят как да удължат този процес, защото последователността им куца. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...