Jump to content

UFC - ситуацията в LW дивизията

gboy

Recommended Posts

Beneil Dariush с много силен нокаут снощи. Това му е пета поредна победа, три от тях идват с Performance of the night, 1 решение, два нокаута, два събмишъна :beer: Жалко, че пичът е харизматичен колкото авокадо, иначе щяха да му дадат нещо голямо за другия път. Сега изглежда като човек, на който ще му дадат да бъхти новодошлите, да си знаят, че UFC не им Хамбар Файтинг Чемпиъншип :blush: . Иначе бих се радвал да го видя срещу Rafael Fiziev или някой от неговия ранк. Поне изглежда като интересен мач. 

On 8/8/2020 at 6:32 PM, gboy said:

Че нали Питбула му наби тиквата миналата година? Честно казано Патрисио е човекът, който бих искал да видя в UFC. Струва ми се, че ще е интересен във FW категорията там, а защо не и в LW.  

Е да именно, това казвам че Чандлър реално няма какво да търси повече в Белатор освен реванш с Питбула за да си върне за тази загуба. Иначе е бил всички имена в дивизията, даже преди Хендерсън се биеше с някакви анонимници. Нека се пробва при големите имена, хем може да направи повече пари, хем евентуално да запише няколко значими победи в резюмето си.

Иначе - да със сигурност и Патрицио би бил интересен ако мине в UFC.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

• 2 weeks later...

Чарлз Оливейра ще се бие в началото на октомври с Бенеил Дариуш. Мачът най-вероятно дори няма да е мейнивент, което е смешно, при положение, че това е UFC FN. :unsure: Оливейра вече има 7 поредни победи и то все над сериозни имена. Не знам защо от UFC продължават да го ебават така това момче. Според мен наистина заслужава вече голям мач. Човекът е топ 6 по официалните им класации, а се държат с него все едно е извън 15-ката.  

7 hours ago, gboy said:

Чарлз Оливейра ще се бие в началото на октомври с Бенеил Дариуш. Мачът най-вероятно дори няма да е мейнивент, което е смешно, при положение, че това е UFC FN. :unsure: Оливейра вече има 7 поредни победи и то все над сериозни имена. Не знам защо от UFC продължават да го ебават така това момче. Според мен наистина заслужава вече голям мач. Човекът е топ 6 по официалните им класации, а се държат с него все едно е извън 15-ката.  

Щото е супер невзрачен. То се знае, че има 4-5 имена в LW които винаги ще са в МЕ докато не се пенсионират постепенно, дотогава всички други в тая дивизия ще го духат. Тъжно, но факт въпреки че има някои наистина много добри бойци, включително Оливиейра.

• 3 weeks later...

Този уикенд се очертава едно от най-невзрачните събития в историята на UFC, но няма как - короната си взима своето. Единственият интересен мач ще е Кама Уърти срещу Отман Азаитар.

Кама Уърти беше докаран на пожар в UFC, за да падне от топ проспекта Дивонте Смит. Вместо това Кама-та го претрепа за по-малко от пет минути :laugh: .Юни месец го пуснаха срещу друга надежда на дивизията - дългуча Луиз Пеня. Уърти пак го би, като го събмитна в третия рунд. Дайна Уайт продължава да се гаври, като този път го изправя срещу Азаитар, който е непобеден в 12 мача, спечели си дебюта в UFC и повечето му срещи ги е привършвал с нокаут или събмишън. Ще умра от смях, ако Кама го натупа и тоя талант :2funny:

Има слухове, че ще подпишат Michael Chandler за битка с Tony Ferguson, след като Dustin Poitier отпадна заради неразбирателство относно надницата му.

Ако Чандлър скочи директно срещу Тони, ще е моментален пуш за него, ако пък вземе и да го бие, ще стане много бързо едно от големите имена в UFC. Да не говорим, че мачът би бил ненормален

Dana White announces that the UFC has signed Michael Chandler and he will be a backup for Khabib Nurmagomedov and Justin Gaethje if one falls out.

Не е зле, яко хайп е. :) Чандлър е свежо попълнение, но истината е, че не вярвам дори да е за топ 5 в UFC. Хора като Тонката, Гейджи, Кхабиб и Пойрие са абсолютни изроди, а и след тях е пълно с фрапиращи атлети. Честно казано, надявам се първия мач на Майкъл Чандлър да е срещу някой като Ал Якинта или друго подобно име, за да можем да видим колко струва всъщност. 

Още нещо интересно.

UFC са подписали двойния шампион на KSW - Mateusz Gamrot (LW & FW). Той ще се изправи срещу дагестанеца Magomed Mustafaev на 17 октомври. 

Мустафаев си е класа, ако успее да бие него, значи и той не е случаен. Тука поне опонентът е свястно подбран, а не да го пуснат да го убие някой ветеран. 

Тази седмица ще се бие Брад Лидъл, който е от сериозните проспекти в дивизията. Момчето е на 28, засега е 2-0 в октагона и е сериозен фаворит срещу опонента си - Алекс Да Силва Коельо (май така се чете).  При 3-0 в организацията, мисля, че следващия мач ще му е с по-сериозно име. Ясно е, че е много, много далеч от върха, че даже и от топ 15, но след годинка-две може и да е нагоре по ранглистите.

• 3 weeks later...

Conor и Dustin Poirier изглежда са се договорили за мач в края на годината. Остава UFC да го потвърдят.

Коментарът на El Cacuy. :D

Mateusz Gamrot, шампионът на KSW, ще направи дебютът си в UFC следващата седмица. Човекът е 17-0, доста добър граплър е и е на 29 години. Ще се бие с друг дебютант - Guram Kutateladze, който е в серия от 8 поредни победи. Доста кораво мачле е, радват новите попълнения в карда на  UFC. 

Щеше да е интересно ако бяха успели да направят мача Махачев - Чандлър. НО разбирам защо Чандлър не е приел битката - Махачев е доста  е назад в класациите. Чандлър дори да не се бие веднага за титла, е в такава позиция че 1 победа срещу опонент от топ 5 ми била достатъчна. Победа над Махачев който е номер 12 няма да му го донесе, а като нищо може да загуби понеже дагестанеца е доста добър.Но много ми се искаше все пак да видя Чандлър да се бие на събитието

Винаги съм бил на мнение, че ако имаш аспирации да си шампион, трябва да си готов да се биеш с всеки в дивизията.

Обаче е факт, че някой като Michael Chandler, на когото това е може би последният шанс да види истински пари, надали мисли как ще доминира дивизията в следващите 10 години. 

4 hours ago, neshev said:

Винаги съм бил на мнение, че ако имаш аспирации да си шампион, трябва да си готов да се биеш с всеки в дивизията.

Отдавна мина това време. Вече не са такива балъци бойците откакто хора като Конър, Бизбинг, GSP и прочее започнаха да предреждат и да лапат от лъвския пай. Последните години видяхме какво се случи (и се случва) на бойци като Ромеро, Франки Едгар, Джакаре, Дан Хуукър, Чарлз Оливейра, Тони Фъргюсън и прочее хрисими и "винаги готови". Конър МакГрегър много пъти съм говорил против него, обаче за едно е прав - ако сам не си гледаш интереса, никой няма да го направи и на никой не му пука за теб. А когато си близо до титлата и мейнивентите, е много тъпо да рискуваш всичко просто ей така, разбирам ги в това отношение. 

Точно, че като вземеш титлата, после пак ще трябва да се биеш с хора, от които си бягал.

Затова и разграничих хората, които наистина вярват, че ще са шампиони, и тези, които търсят голяма битка и после ги пиши полу-пенсионирани. Или тези, за които целта е просто да стигнат до мач за титлата.

Някой като Michael Chandler да има претенции срещу кого се бие, ми е леко казано смешно на мен. За какви ранкинги може да говори, като той самият няма нито една победа в UFC? :lol:

2 hours ago, neshev said:

Точно, че като вземеш титлата, после пак ще трябва да се биеш с хора, от които си бягал.

Затова и разграничих хората, които наистина вярват, че ще са шампиони, и тези, които търсят голяма битка и после ги пиши полу-пенсионирани. Или тези, за които целта е просто да стигнат до мач за титлата.

Някой като Michael Chandler да има претенции срещу кого се бие, ми е леко казано смешно на мен. За какви ранкинги може да говори, като той самият няма нито една победа в UFC? :lol:

Е съвсем различно е като вече си шампион. Имаш PPV точки и като цяло обираш доста по-големи чекове за всеки мач. В момента Чандлър се е намерил в една златна ситуация прескачайки много хора и просто не би рискувал да поеме мач, който би му коствал ситуацията. Сигурен съм че би взел мач срещу Тони или Дъстин ако му бяха предложили, защото една победа над някой тях щеше още повече да му вдигне акциите и да му подсигури мача за титлата. Обаче Махачев, хем е доста добър с опасен за него стил, хем не го издига никъде. Просто няма какво да спечели към пътя за парите.

Директен title shot няма да види. Даже се съмнявам, че ще се случи само с една битка. Ако Conor срещу Dustin се осъществи, победителят ще е в много добри позиции. И вече имаме човек като GSP, който отдавна се точи за битка с Khabib. Тъй че Chandler да се реди на опашката. :lol:

Един Cerrone е изкарал повече пари от почти всички в дивизията. Само Conor и Khabib са над него в това отношение. Ако играеш играта добре, UFC те позлатява.

Проблемът е главно, че UFC наистина хвърля трохи на бойците си и всичко е крайно нечестно, но дори с трохите, доста пичове станаха милионери от това. Но доста ги гложди, че феодалите им са милиардери. Като някой писне за кинти, по-скоро това е проблемът, не че не могат да свържат двата края. 

Честно казано, не съм много сигурен ... според мен мачовете в UFC са убийствено тежки, а парите са унизително малко за 90% от хората. Фактът, че сериозни имена разправяха как са си търсили втора работа говори достатъчно. 

Ако си в някоя малка верига, парите може и да не са много, но повечето мачове са на аматьорско ниво и не са особено тежки. Случват се сакатлъци, но като цяло няма кой знае какви тежки травми . В UFC са готови да се убият и пет мача спокойно могат да ти скапят здравето за цял живот. Дори само подготовката е спартанска и ти размазва организма. 

Разбира се, за това не са виновни UFC, просто това е съдбата на  спортистите в индивидуалните спортове. Във футбола, ако си 20 най-добър на твоя пост, вероятно ще си милионер, в бокса или ММА-я ще си последен клошар.  

Има хора, които работят на първа линия и рискуват животите си всеки ден, а възнаграждението не е нищо особено. В такива професии, трябва да те влече, иначе реално няма парично възнаграждение, което да си заслужава. Колкото и милиони да изкараш, ако мозъкът ти е на пихтия след това, няма да можеш да им се нарадваш.

Мачовете в UFC наистина са тежки, но при аматьорските лиги и по-малките компании, има друг момент. Там организацията просто е слаба и честно не могат да дадат нужната медицинска помощ. Поне в UFC работят професионалисти и могат да ти окажат нужната първа помощ. Мисля, че е показателно, че след толкова години все още нямаме смъртен случай в UFC, нито пък са имали боец, който е влязъл в кома след битка. 

Ясно е, че винаги може бойците да са компенсирани по-добре. Особено тези, които тепърва влизат в UFC. Но в същото време, някои го изкарват сякаш тези хора са роби на UFC. В крайна сметка, ако нямаше келепир, надали толкова гора щяха да се занимават с това и нямаше постоянно да идват нови и нови бойци. Ако беше толкова трудно да се издържаш от MMA, повечето щяха да си бият шута и да се занимават с друго. В другите бойни спортове нима е по-добре? Ако си джудист, самбист, борец или се занимаваш с карате, мау тай, та дори кикбокс, перспективите ти са още по-малки. 

UFC бойците са като почти всеки служител на този свят - искат с възможно най-малко работа да направят най-много пари. Всичко това беше подсилено от така наречената "Money fight" ера, която Конър създаде и която все още продължава. Факт е че почти всеки като стане шампион (Woodley) или стане малко по нашумял (Masvidal), започват веднага да говорят за по-големи чекове, и са си в правото, но не мисля че теци преовори трябва да се водят публично както вече става постоянно...

Иначе е факт, че компанията според мен плаща сравнително добре, особено за хора които са с една идея по-опитни и познати. Според мен Серони, за 4 мача е изкаръл толкова пари, колкото един UFC шампион изкарва за един мач. Така че има разлика - 4 camp-a, 4 битки в които е поле damage, особено последните му...

Та ако трябва да се върна на това откъдето тръгна разговора, нормално е Чандлър да не си рискува шанса да направи милион + за един мач, при положение че може да му е за пръв и последен път в кариерата, срещу някой който може да го бие. За нас като фенове е тъпо разбира се, но чисто логически той е напълно прав. 

Не мога да разбера защо от UFC толкова много мразят Диего Ферейра :unsure: Човекът е в серия от 6 поредни победи, в последния си мач събмитна Антъни Петис и въпреки това от UFC подължават да го третират като някаква подметка. Следвящият му мач е срещу Дрю Добър (който си признавам, че не ми говори нищо - средна ръка боец) и е забит някъде на майната си в карда на Сантош - Тешейра. 

Ферейра вече е на 35 и не му остава много време. Бие се в UFC шеста година вече и мачка сериозно. Последната му загуба е срещу Пойрие отпреди пет години. Дайната спокойно може да му даде да захлеби малко като за последно. Заслужил си е поне един голям мач, от който да хване ръка - някой друг долар и малко слава (която да осребри на стари години). 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...