Jump to content

UFC - ситуацията в LW дивизията

gboy

Recommended Posts

Няма по-логичен мач от това - Джъстин загуби от Пойрие и е редно до вземе реванш, щом има претенции за шампион. Единият загуби тайтълшот, а другия е в winning streak, като последната му победа е срещу човек от топ 5 - кое не му е логичното да имат мач? Редовно хората, които губят тайтълшот в UFC, получават мач срещу сериозен опонент в победна серия. * Да не говорим, че мачът между двамата се водеше мачът на годината в UFC и е повече от ОК да има втори сблъсък.

Рори стигна до тайтълшот и след загубата му се изправи срещу Стивън Томпсън в победна серия.  -> Стивън Томпсън го би и отиде на тайтълшот той.

Деймиън Мая стигна до тайтълшот и след това се би с Колби Ковингтън в победна серия. -> Колби победи и той взе тайтълшот.

Доналд Сероне загуби тайтълшота си срещу RDA и после игра срещу Алекс Оливейра в победна серия (вече в WW).

Йоел Ромеро загуби тайтълшот срещу Уитакър и се би с Люк Рокхолд, който беше спечелил мача си срещу Дейвид Бранч преди това. Ромеро взе победа и отиде на втори тайтълшот.

Волкан Оздемир загуби тайтълшот от ДиСи и отиде на мач с Антъни Смит с победна серия. Смит победи и Хвана той тайтъшота.

Хиляда такива примера има. Редовно, когато някой загуби тайтълшот, му се дава мач срещу опонент в близост до върха и с прогрес. И това е нормално. Не са нормални такива изпълнения като в средната категория с Бизбинг или пък като с Конър, който е на иди ми - дойди ми, а Фъргюсън и Кхабиб мачкат наред, но така и не се изправят един срещу друг.   

----

Пак казвам, че аз също предпочитам да го видя на тоя етап срещу Пол Фелдер, но логиката сочи Пойрие. 

----

П.С. Какво означава ще го спре за пояса :blink: ??? Ако имаш претенции за шампион, не би трябвало да може да те спре никой, това е идеята на шампиона. 

И грам не съм фен на тая политика на UFC. Имаш боец, който са го размазали като псе, в най-важната битка в кариерата му, и после веднага да го пуснеш на лъвовете... Така се ебат кариери. :D Не, че плешивия го ебе, но все пак. 

Това, че са го правили преди не значи че е много логично. Много по-логично е да се срещнат двама с winning streaks в title eliminator, а ако някой идва от загуба да се изправи срещу друг идващ от загуба. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

Това, доколко е правилно, си е лично мнение. Аз говоря, че логиката на мачмейкинга в UFC е това. 

-----------------------

Както и да е, снощи дебют в LW дивизията на UFC направи Mark Madsen, който е една от големите надежди на тоя етап. Мадсен години наред беше сред елита на борбата, като има сребърен медал от олимпиадата в Рио и още един куп медали от световни, европейски и прочее. Снощи за отрицателно време смля някакъв италианец Белуардо (или нещо такова) и очаквам следващия му мач да е с някое по-читаво име.  Проблемът при него е, че е на доста годинки и няма много време пред себе си. Следващите две години ще трябва да се изкачва светкавично, особено като се има предвид, че е в най-добрата дивизия на UFC в момента (макар че напоследък и WW не и отстъпва много). 

• 2 weeks later...

Луис Пеня и Мат Фревола направиха много добър мач снощи :beer: Пеня, сочен за фаворит, загуби с 2-1 съдийски гласа, като не разбирам даже защо не беше unanimous decision. За мен няма съмнение, че първи и трети рунд си отидоха при Фревола, особено като се има предвид какви суплеси мяташе първите пет минути.

Фревола се очертава като доста кораво копеле. Има една загуба само, както и един равен с Ландо Ваната, който винаги е бил много сериозен боец в моите очи.   

• 1 month later...

Tony vs. Khabib е вече факт...

... поне на хартия, защото за 4-5 пъти я уреждат тази битка. :lol: Дано няма издънки и всичко мине по план този път. 

Айде , Тони Откаченяко, бой по резаната чурка !

За него съм, понеже е легитимно ненормален и защото може да работи на дървен манекен и е тренирал винг чун. Очаквам обаче карабината да измете пода с него.

Тоя мач, докато не видя, че се затваря вратата на клетката зад тях, няма да се надъхвам. Всеки път става нещо и се преебва. А че това са най-добрите бойци в тая категория е ясно. Тука ще се роди истинският шампион.

• 5 weeks later...

Малко размисли и страсти за ситуацията след края на годината:

Кхабиб и Тони се утвърдиха като най-големите имена в категорията и мачът между двамата със сигурност ще покаже кой е истинският шампион. Супер надъхан съм за тая среща, надявам се този път да се състои, защото досега все се прецакваше. Хубавото е, че Нурмата вече е огромна звезда и това си личи. Мачовете му са събитие и на изток и на запад в целия свят. Сигурен съм, че и на пресконференциите ще е шоу, защото Тони си е легитимно ненормален. 

Дъстин Пойрие загуби безславно от Кхабиб и пропусна да се утвърди като звезда. Човекът си го е казвал хиляди пъти, че не иска да бъде траштолкър и прочее и аз уважавам много това. Няма начин обаче да отрека, че именно тази политика на "уважение към съперника" ти скапва кариерата зверски и очаквам Дъстин да се бие от тук нататък извън светлината на прожекторите. Съмнявам се дори да му позволят да е ME на сериозно събитие защото просто интересът към него е твърде слаб. 

Джъстин Гейджи е точно обратното - пичът изглежда като следващото име на линия за голям мач. Записа две огромни победи през 2019-та - над Барбоза и над Серони и няма да се изненадам, ако следващият мач му е тайтълшот срещу победителят от Кхабиб и Фъргюсън.

Едсън Барбоза  за мен вече е изпята песен след две загуби тая година. В последните си 5 мача е 1-4 и не мисля, че му е останало вече нещо, което да даде в октагона. От тук нататък очаквам мидкард срещи за него и толкова.

Кевин Лий най-накрая записа голяма победа срещу Гилеспи и малко или много се върна в играта за големите мачове. В един момент изглеждаше като тотално отписан. Лий, може и да не е кой знае какъв боец, но е poster boy и мисля, че от UFC ще се опитат да го реанимират малко от малко. Този човек може да продава мачове и в това отношение е ценен. Ако от компанията му дадат някой удобен мач в началото на годината, мисля, че към края на 2020 пак можем да го видим в голям сблъсък.

Пол Фелдер и Дан Хуукър - тези момчета определено си заслужиха да са сред топ имената и да влязат сред елита. За тяхно съжаление само един ще продължи с победния ход, защото имат мач един срещу друг и това значи, че загубилият ще отлети в небитието на мидкарда. Дан Хуукър изглежда като по-перспективният, защото е по-млад, а и е от Нова Зеландия, което е от огромно значение. За мен обаче е тъпо, че UFC продължават с тази си политика. Двамата се представиха много силно, а вместо да ги хайпнат, ги изправят един срещу друг и то в среща, която е интересна само на хардкор феновете. 

Грегор Гилеспи - разбра се защо от UFC досега не му даваха сериозни мачове. Просто пичът си е добър боец, но няма потенциала за нищо повече. Нищо не очаквам от него.

Ал Якинта - две загуби тая година и тотално изпадане извън картинката за титлата. Очаквам мидкард и за него, докато не му пожелаят в един момент всичко най-хубаво. В последните си 4 срещи има 3 загуби и е тотално лишен от всякаква харизма, така че не вярвам да има какъвто и да е реверанс към него от страна на UFC.

Чарлз Оливейра - това момче продължава да стои напълно нечестно извън големите битки и ивенти. Тази година записа 3 победи  - всичките с нокаут и събмишън и вече е с 6 поредни спечелени срещи. Въпреки това от UFC го третират като човек, който става единствено да запълва карда и нищо повече. Нямам представа защо е така. Пичът напоследък се опитва да прави впечатление, защото по трудния начин разбра, че ако никой не го ебе за него, няма да види пари. Дано да успее да вдигне малко шум около себе си и да му дадат голям мач, защото потенциалът му се пропилява тотално в момента. За догодина се надявам вече да го видим в нещо по-сериозно.

Ислам Макхачев  - един от големите проспекти на тая дивизия. Записа две значими победи през 2019-та и се очаква едва ли не да наследи Кхабиб след години. Мисля си, че какъвто и да е случаят с него, от UFC още няма да го хвърлят на големите кучета. Ще изчакат да мине година - две преди да му дадат сериозен опонент. Може и да греша тук, защото компанията често прибързва и си опропастява талантите. 

Карлос Диего Ферейра - чудя се какво още трябва да направи тоя пич, за да му обърнат внимание. 2019-та записа още две победи в октагона и вече е с 5 поредни. Да не говорим, че успя да намачка фасона на Кхабилов, който си е много сериозно име и само потвърди, че бразилецът е голям боец. Лошото при него е, че вече е на години и не го виждам много накъде ще продължава. Сега има мач с Антъни Петис, ако бие, може и да изкяри още някоя голяма среща. Нататък не го виждам обаче, ЕГН-то ще си каже думата. 

Разбира се, трябва да кажем и че има един куп хора, като Конър, Каубоя, Антъни Петис, Ник Диаз и прочее, които прескачат от категория в категория и всеки мач им е различен, така че и те са някъде тук, но просто са ми несериозни.  Според мен при тях вече го има момента, че са известни и им мина мерака да гонят титли и ранглисти - дреме им само да приберат големия чек, да направят Money fight и толкова. 

Когато говорим за dream мачове - много се надявам да видя Чарлз Оливейра да бъде хайпван и да му дадат сериозни противници. Един мач срещу Кевин Лий като МЕ на някой Fight Night ми се струва много добра възможност. Ислам Макхачев се надявам да го видя срещу малко по-популярни имена, може би известни ветерани, които да го поиздигнат в очите на обикновения зрител. Едсън Барбоза срещу Гилеспи също ми звучи като мач, който бих гледал с удоволствие. 

Като цяло тази категория продължава да е пълна с талант и с потенциал, който продължавам пък да твърдя, че не се използва правилно. Звездите са твърде малко за сметка на добрите бойци. 

On 12/29/2019 at 3:05 PM, gboy said:

Едсън Барбоза  за мен вече е изпята песен след две загуби тая година. В последните си 5 мача е 1-4 и не мисля, че му е останало вече нещо, което да даде в октагона. От тук нататък очаквам мидкард срещи за него и толкова.

Той обяви наскоро, че ще се пробва във Featherweight дивизията. 

• 2 weeks later...

Супер сблъсък. Оливейра е много подценяван според мен и е време да му пуснат нещо по - така. Кевин Лий пък има доста добри качества и ако се концентрира по - малко върху инстаграма, спокойно може да атакува титлата след време, когато Хабиб го няма. 

On 1/15/2020 at 11:40 AM, neshev said:

Charles Oliveira ще се бие с Kevin Lee през април. :ohmy:

On 12/29/2019 at 3:05 PM, gboy said:

Когато говорим за dream мачове - много се надявам да видя Чарлз Оливейра да бъде хайпван и да му дадат сериозни противници. Един мач срещу Кевин Лий като МЕ на някой Fight Night ми се струва много добра възможност.

:beer:

• 1 month later...

Понеже ни домързя да отворим тема за Fight Night-а тая седмица, пиша тука. 

Два сериозни мача се случиха в Нова Зеландия.

Brad Riddell спечели много, много тежък сплит десижън срещу Магомед Мустафаев и това му е пета поредна победа. За мен това е поредното доказателство, че в UFC е събран елитът на елита и дори в такива мачове можеш да гледаш много силно подготвени бойци един срещу друг. Срещата не беше зрелищна, но си личеше, че двамата са големи майстори :beer: Двубоят беше много близък и нямаше грешно решение, за който и да беше отишъл. Brad Riddell е младо момче и според мен от UFC ще го бутат, защото е перспективен, а и е от Нова Зеландия, което е важно. Следващият мач очаквам да е с някое малко по-популярно име, за да му вдигнат акциите.

Разбира се мейнивентът беше огромна атракция за хардкор феновете, но пак казвам - много слабо промотиран. Хукър и Фелдер заслужаваха повече внимание. И двамата излязоха на война и точно такава се получи. За мен Хукър си открадна мача с последния тейкдаун. Близки рундове, много удари, съдийството беше тегаво.

Фелдер се отказва или поне така загатна и според мен това би било правилно решение. Не е звезда, няма да го пуснат до големи мачове гратис, а на тия години тепърва да ребилдва след загуба е много тежко. Да си се насочи в коментаторското прозвище и да си гледа здравето. 

Хукър е на другата крайност - за него изглежда, че големите мачове предстоят. Пожела си Гейджи, но май няма да стане, защото се говори за двубой между Конър и Джъстин. Въпреки това, аз искрено вярвам, че следващият му мач на това момче трябва да е за тайтълшот, пък срещу който ще да е. UFC трябва да спрат да изпращат тези сигнали към бойците си, че ще ги преебат, ако се наложи, за да хванат money fight-а. Супер демотивиращи са подобни неща, особено когато чувстваш, че с кръв и пот си се добрал до мястото, на което стоиш. 

Хукър може да се размине с Гейджи, но един мач с Порие може да бъде интересен. 

Много ми се иска Тони да победи Хабиб и малко да се поразтърси тази дивизия. 

• 2 weeks later...

Тонката е легитимно странен човек. Личи си на Хабиб колко му е некомфортно покрай него. 

• 3 months later...

Далеч от върха, но все пак е редно да подчертаем, че Кхама Уърти (KHAMA WORTHY) продължава да ебава проспектите на UFC :D . Бяха го извикали миналата година за боксова круша срещу Девонте Смит, той го нокаутира в първия рунд. Сега събмитна Луйс Пеня, който бил фаворит в срещата доколкото разбирам. 

Ще е интересно дали UFC ще му дадат по-сериозна роля сега. Вярно, че е малко дърт за млада надежда, ама кво толкова..Все си мисля, че ще е интересно да го видим в някой по-сериозен мач, може пък да се окаже скрита лимонка. Аз лично много ще се радвам да го срещнат с Джим Милър, Руузвелт Робъртс или Matt Frevola. А защо не и Ландо Ваната. Абе, супер много имена има, дето ще се радвам да го видя срещу тях. 

На UFC 251 ще има зверска битка в тая категория в прелимките - Леонардо Сантош среще Роман Богатов.

Роман Богатов е шампион на M-1  в категорията и това му е дебют за UFC. Руснакът е 10-0, като (ако не се лъжа) има две защити на титлата миналата година. Като цяло пичът ги събмитва здравата - всякакви триъгълници и чоукове има в статистиката. Леонардо Сатнош пък е с 5 поредни победи в UFC, като най-престижната му е срещу Кевин Лий. Има и нокаути в кариерата, но иначе си е граплър  и има сребърни и бронзови медали от едни от най-големите състезания на планетата. 

Ще е интересен сблъсък. Обикновено новобранците в UFC ги набиват в първите им мачове, ей тъй - да си знаят. Пък и честно казано - да ги преценят на кое ниво са и колко струват.В това отношение бих заложил на бразилеца,но пък знае ли го човек братушката.   

Бащата на Хабиб е починал. Май ще се наложи на Гейджи да му търсят друг опонент. 

Jack Bauer

Жалко, аз очаквах да се оправи, човека е бил цял живот спортист, дори миналата година се виждаше как си тренира заедно с бойците, но годините надделяват.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Доста грозен и нелеп мач между Богатов и Леонардо Сантош. Чичо Лео все пак взе победата, но човекът едва не издъхна по едно време, личи си, че вече няма кардио. От друга страна Богатов показа и умения, и че има сърце и брадичка. Беше си пред нокаут във втория рунд, но се събра и оцеля. Има бъдеще пред това момче, малък е още, тепърва ще расте.

Не знам защо UFC го поставиха в тази ситуация и му преебаха победната серия и unbeaten статуса. Беше ясно, че ще глътне вода срещу корав тип като Сантош. А Сантош хем е супер силен, хем е тотално непознат на публиката. Не мога да им разбера политиката на UFC задължително да губят новите имена и после да тръгват от отвратителна позиция. Почти всеки боец си губи първата битка в организацията, защото е пускан срещу очевидно по-силен опонент. 

Можеше Богатов да получи някоя по-адекватна битка, пък след някоя и друга победа тогава вече да го пускат на големите. Още повече, че е от Русия и е шампион на M-1, струва си да го хайпнат малко. Как да е.

Иначе Леоардо Сантош не знам ще доживея ли да го видя в по-сериозен мач. Поне веднъж, за благодарност за всичките тия години. 

Рафаел Физиев се представи впечатляващо снощи. Това да спреш устрема на Диакиезе си е сериозна работа. Киргистанецът си е добитче и ще озори бая народ от топ 15, сигурен съм. Още е млад, има да израства, но може да е фактор един ден в дивизията. :beer:

Шампионът на Cage Warriors Джаи Хербърт ще направи дебют в UFC срещу Франсиско Триналдо. Триналдо  е супер класен боец и усещам, че още един дебютант ще разбере каква е разликата в класите. Ще е интересно все пак да го видим де :) 

• 3 weeks later...

Снощи Майкъл Чандлър победи Бендо с КО в първия рунд. Това беше последния мач от договора му с Белатор. Лично аз се надявам да направи един рън в UFC, мисля че е все още в прайма си, представянето му снощи беше впечатляващо и мисля че би направил няколко добри мача. Чисто стилистично, мач между него и Гейджи би бил зрелище. Като цяло може да направи добър мач с всеки от топ 10, даже смятам че би победил повечето, само с най-големите катили - Хабиб, Тони и Порие би имал сериозни проблеми. Може и да се провали главоломно разбира се, но просто в Белатор няма за какво да стои, освен да взима лесни чекове, единственото за което има причина да стои е реванш с малкия Питбул, което не мисля че ще стане скоро.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Че нали Питбула му наби тиквата миналата година? Честно казано Патрисио е човекът, който бих искал да видя в UFC. Струва ми се, че ще е интересен във FW категорията там, а защо не и в LW.  

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...