Jump to content

Вашите пет звезди


YoTheReal

Recommended Posts

Въпросът "защо тоя мач получи пет звезди" или "защо тоя мач не е пет звезди" го има от както съм във форума. В по-широк аспект го има от десетилетия: от момента, в който някой е решил, че мнението на Дейв Мелцер е важно. Разбира се, Мелцер успя сам да направи системата си напълно безсмислена и без тежест, но това не променя факта, че оригиналната идея един мач да бъде оценен по петобалната система е добра. Проблемът е само, че няма никакви ясни критерии - или ако има, то Мелцер си ги е оставил за себе си. Но предвид липсата на реален таван и оценки от типа на 6.75 или 7.25, то можем да кажем, че системата е завинаги приключена, поне при Мелцер.

Не ни пречи обаче ние, интелигенцията на BWC, да си кажем кои мачове според нас са петзвездни - тоест, перфектни. Оценките са си ваши, критериите са си ваши. Не е нужно наведнъж да напишете всичките мачове, които смятате за перфектни (аз ще напиша само един сега, защото ми се спи), но би било добре да напишете защо, по какви критерии според вас са съвършени - най-малкото, ако искате да накарате някой друг да ги гледа.

Аз веднага се сещам за:

SHIELD vs. Wyatt Family - Elimination Chamber 2014 - По някое време през 2013 г. се оказа, че WWE имат две фракции по трима души, които градят като доста силни. Те обаче нямаха нищо общо помежду си и гимиците им бяха като от други планети. Компанията се справи много добре с това да ги държи далеч една от друга, но направи една проба, мисля че през ноември 2013 г., когато публиката просто полудя, когато закриха RAW с един масов бой. След това пак ги разделиха за 3-4 месеца, но в крайна сметка се срещнаха на Elimination Chamber.

Това е най-добрият мач и на двата стейбъла в WWE. Уаят печелят, а и освен това имат още два страхотни мача по-късно - на RAW и Main Event. Но тук магията е налице. Публиката е надъхана още преди да започне мача, двата отбора се смазват от бой. Няколко месеца по-късно всички се оплакваха колко е зле Рейнс и колко е скучен Амброуз на ринга, но тук, понеже времето на ринга им беше разпределено, всички добавиха за разнообразието на мача. Над всички със сигурност е Сет Ролинс, който абсолютно доставя. Общо 20 минути пълна война между последния добре билднат проект на WWE - Shield, и Уаят, които по онова време все още бяха доминантни и далеч от джобърите, които са днес.

Единственият минус на този мач е, че WWE не го направиха два месеца по-късно на WrestleMania. Вместо това Shield победиха в двуминутен мач Кейн и NAO, а Уаят джоби на Сина. [*****]

Link to comment

Йоанка, не искам да ти сера по новата тема, която като идея не е лоша, но защо трябва да коментираме този човек и жалката му система? Очевиден интригант, лъжец, мошеник, шарлатанин и т.н. Нека си кажем любимите мачове, но защо да им слагаме квадрати, полумесеци и прочие и да подражаваме на отрепката? 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Човекът е малоумен, системата - не. Системата за мен стана малоумна когато се оказа, че таван няма, но оригинално не е. Но иначе в тази тема Мелцер няма да се коментира - само кои мачове потребителите на BWC смятат за перфектни по своите собствени критерии.

Link to comment

Michaels vs Jericho - No Mercy 2008. Има ли смисъл да казвам каквото и да е? Това е един от мачовете за които се чудя как нямат 5 звезди. От едната страна е един от най-обичаните кечисти, човек който въпреки че всички знаеха че греши, все пак хората застанаха зад него. От другата страна е едно от най-гнусните копелета в тоя период, който премина всички граници. Добре направена вражда и невероятен мач. Какво повече да иска човек. Друг мач който смятам че е 5 звезди е Styles vs Cena от RR2017. Даже бих казал че и мачът им от Summerslam 2016 също може да е 5 звезди, но да не ставаме нагли. Има и други мачове, но сега не се сещам за тях. 

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment
HeaDMaKeR™

Палец нагоре за Уаятс срещу Шилд.Може би един от любимите ми мачове евър заедно с ТЛС 2 от КМ 17, който съм гледал над 5 пъти и мисля, че тук е темата да отбележа колко ме е яд, че не направиха Шилд - Уаят на КМ 30.Картата щеше да е просто великолепна.

Майкълс - Гробаря от КМ 25 за мен е също уникален мач, перфелтно буукнат и силна публика през цялото време.След като горните 2 ми заемат 2 и 3 място в класацията, този преспокойно я печели.Най-силният КМ мач е според мен това и може би най-мощният мач въобще, вярно е че бях на 15 тогава, но тръпката когато Майкълс се изправи от тумбстоуна не съм я чувствал в друг кеч мач до момента.Коментаторите дори бяха перфектни и единственото лошо беше, че Тейкър за малко не си счупи вратЪ, ама пък отброяването до 10 след това беше ефектно.

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment

На прима виста се сещам за Енгъл-Майкълс на Mания 21 Не ми се описва как се стига до мача, затова :

 

 

3kuoda.gif

Link to comment
16 hours ago, iMMORTAL! said:

Michaels vs Jericho - No Mercy 2008. Има ли смисъл да казвам каквото и да е? Това е един от мачовете за които се чудя как нямат 5 звезди. От едната страна е един от най-обичаните кечисти, човек който въпреки че всички знаеха че греши, все пак хората застанаха зад него. От другата страна е едно от най-гнусните копелета в тоя период, който премина всички граници. Добре направена вражда и невероятен мач. Какво повече да иска човек. Друг мач който смятам че е 5 звезди е Styles vs Cena от RR2017. Даже бих казал че и мачът им от Summerslam 2016 също може да е 5 звезди, но да не ставаме нагли. Има и други мачове, но сега не се сещам за тях. 

Подкрепям и за двата мача.Този на Джерико/НБК е просто брилянтел мач със стълби, това беше първия ладър мач който имаше адски малко спотове и те бяха най-малката част от мача.Тия двамата се мразеха и просто се удряха и се нараняваха с тия стълби, а не скачаха като луди.

Другите ми пет звезди са-двата отборни мача Енгъл/Беноа срещу Рей/Острието от 2002ра, Скалата срещу Остин на 17, Енгъл срещу НВК,двата НВК/Тейкър,Сина срещу Пънк,Гробаря срещу Кърт на NWO 06,тройния от ХХ.Също така имах доста от РОН периода ми 06-10та, повечето бяха с Браян, Найджъл Макгинес и Арийс.

9MLnN5Y.gif

Link to comment

За мен един мач не може да се гледа сам по себе си. Не може да се отдели от историята, която е довела до него и участниците в него. Кой се бие и защо се бият е толкова важно и като как се бият. Т.е. перфектният мач е този, който е логична последователност на историята. Ако историята е, че се мразят и искат да се избият, но после в мача си правят ключове и захвати, тва е дебилно. Понякога цялата работа може да има по-спортна насоченост и да предполага мач тип "Турнир Дан Колов-Никола Петров" - Ric Flair vs Ricky Steamboat от 1989. Но ако единият е прегазил другия и му е коствал 9 месеца от кариерата, очаквам кръв, меле, столове, бодлива тел, п***и майни - Austin vs HHH от 2000/01.

 

Това, между другото, не важи само в кеча. Никога няма да забравя Rampage vs Rashad на UFC 114. Най-великият билд за ММА мач доведе до един от най-скучните мачове, които някога съм гледал. Уж кървава вражда, а те лежаха и се гушкаха 15 минути. Определено не беше 5 звезди.

 

Вече съм говорил за трите най-велики мача в историята за мен - Bret/Austin от КМ 13, HBK/Razor oт КМ 10 и HBK/Undertaker от КМ25. Горе споменах още няколко.

Bret vs Owen - и двата им мача пт 1994.

HBK- Undertaker - HIAC 1997.

Armageddon 2000 - аЦката клетка !!!

 

Общо взето - почти всичко с Bret и HBK от 90-те и Ric Flair от 80-те се добшижава до перфектното.

 

Колебая се за Kane-HHH от 2001 (мачът с вериги) и Goldberg-Sid от Halloween Havoc 1999. 

 

 

Вражда на годината за 2018 година: baikiro срещу koleda321 (9-6-5-5-1)   🏆🏆🏆

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...