Jump to content

Random gems 6: Разминаването на Скалата и Ледения


Radox

Recommended Posts

maxresdefault.jpg

 

След дълга пауза, реших да направя още едно попълнение в серията ми от "random мини статии". Този път ще пиша за нещо доста интересно, а именно - умишленото разминаване на The Rock и Stone Cold по време на Инвазията между WWE и WCW. Но първо, малко предистория. В началото на 2001 година The Rock и Steve Austin са най-големите фейсове в WWE. Двамата любимци на публиката са напълно непобедими и съвсем логично окупират двете места в мейнивента на Wrestlemania 17. Там, Остин прави heel turn, след като се съюзява със своя доскорошен архивраг Винс Макмеън. На следващата вечер, Triple H се присъединява към Austin и Vince и тримата заформят могъщ съюз, помитайки The Rock от бой. Vince уволнява Скалата под предлога, че ако остане в компанията, на абсолютно всяко шоу ще бъде пребиван от тях тримата. Всъщност, Rocky си взима отпуска, за да снима филма The Mummy Returns. Бесните му фенове се надяват той възможно най-скоро да се върне и да си отмъсти на копелдака Винс и хората му. Нещата обаче се развиват в съвсем друга посока. Само месец по-късно Triple H се контузва и напуска федерацията за почти година. Това оставя Austin и Vince McMahon сами. Те обаче имат нови главоболия - наскоро купената от Shane McMahon WCW започва да нахлува на шоутата на WWE и да иска да ги "превземе". Това води до своеобразен face turn на Винс и Остин, като те се опитват да запазят федерацията от атаките. Стига се дотам, че за турнира Invasion бива уреден мач между най-големите имена в двете компании, който да определи коя е по-мощната от тях. В края на въпросния мегамач, Austin шокира всички, като пребива Kurt Angle и се присъединява към WCW. Vince остава без водеща звезда в компанията си и изпада в паника. Това го кара да направи немислимото - да се извини на The Rock и да го покани официално да се завърне в WWE и да ги поведе във войната срещу Shane. The Rock се завръща на следващата седмица в грандиозен сегмент с Vince и Shane на ринга, като всеки от тях се опитва да го накара да се присъедини към неговата организация. The Rock накрая пребива и двамата, като в крайна сметка все пак избира да остане лоялен към WWE за радост на милионите фенове!

 

И така, The Rock е обратно в WWE, но ... неговият смъртен враг Steve Austin, откраднал му световната титла преди 4 месеца, в същото време е водачът на Алианса между WCW и ECW! Това може да означава само едно - време е за дългоочаквана мъст от Шампиона на народа! Феновете предвкусват продължаването на сагата между двамата, но ... по неизвестни причини нещата протичат в съвсем друга посока! В продължение на четирите месеца от завръщането на Rocky до окончателната победа над Алианса, макар че са начело на двете враждуващи компании, The Rock и Steve Austin не се засичат нито веднъж, нямат нито една среща на ринга, нито едно разминаване зад кулисите, нито един общ сегмент! Това е едно наистина странно решение, но нека видим как се стига до него. В първия свой сегмент след завръщането си The Rock обяснява, че се върнал, за да търси мъст срещу плешивото копеле, което го е наебало за титлата преди няколко месеца - Steve Austin! Ледения обаче не се появява. Вместо него излиза шампионът на WCW Booker T. Двамата със Скалата започват вражда през идните седмици, като цялото внимание на Шампиона на народа е фокусирано върху негъра и той сякаш забравя за Steve Austin. Междувременно, шампионът на WWE Stone Cold също няма никакво време за Rocky. Той е изцяло посветен на конфликта си с новия мега-фейс на компанията Kurt Angle. Така се стига до Summerslam, където The Rock побеждава Booker T и става новият шампион на WCW, а Austin се измъква чрез DQ с титлата си срещу Angle и остава шампион на WWE. И така, вече двамата смъртни врагове The Rock и Austin са и шампиони на двете враждуващи федерации, като всеки държи световната титла на противниковия лагер. Сега вече е моментът двамата най-сетне да се изправят един срещу друг и да си уредят сметките! Сори, не... Оказва се, че Booker T иска да си върне титлата на WCW, а пък Kurt Angle далеч не е свършил с Ледения. По този начин, враждите от предния месец продължават, а The Rock и Austin отново се разминават. На следващия турнир Unforgiven, The Rock успешно защитава WCW титлата в мач с хандикап срещу Booker T и Shane, а Austin най-сетне губи пояса на WWE от патриотичния олимпийски герой Kurt Angle. След турнира, конфликтът между Austin и Angle обаче продължава. Austin настоява за своя реванш за златото и го получава след 2 седмици на RAW. С намеса на William Regal, Austin си връща златото. Но след това отново не идва ред на дългоочакваната му конфронтация с Rocky. Сега пред двамата има нови предизвикателства. Всеки от тях биха предизвикан за съответната титла от член на собствения им лагер! The Rock - от Chris Jericho, а Austin от RVD. Минава и турнирът No Mercy, след което Vince и Shane решават най-после цялата сага да приключи на Survivor Series в елиминационен мач между най-големите звезди от двете компании, като победителите остават в бизнеса, а другата компания фалира. През следващите седмици феновете стават свидетели на жестоки конфликти между лицата на враждуващите фракции и много побои.

 

The Rock и Stone Cold НАЙ-СЕТНЕ се засичат на RAW на 29 октомври. Главният мач е уличен бой между Vince и Shane McMahon. В края му става тотален въргал, като една по една се намесват всички най-големи звезди от двата лагера. Накрая излиза и The Rock и пребива няколко от членовете на Алианса, преди най-сетне Austin да излезе по рампата и в гръб да му набие Stunner! Това е първата "среща" между двамата от 6 месеца насам. На следващите няколко шоуто отново няма никаква интеракция между двамата, преди те най-после да застанат лице в лице в паметен сегмент в края на RAW от 12 ноември - последното издание на RAW преди мегамача на Survivor Series. The Rock излиза на ринга и привиква Austin да се появи. Двамата излизат и се опитват да "заровят томахавката", като изпяват заедно някакви песни, преди The Rock да заяви, че никога няма да забрави това, което Austin му е причини и да го просне с Rock Bottom! С това, дългото 7-месечно чакане на феновете отново да видят The Rock и Austin един срещу друг, най-сетне свършва. На турнира Survivor Series очаквано двамата са последните оцелели от отборите си и отново правят класически над 10-минутен сблъсък помежду си. В крайна сметка, The Rock успява да тръшне Austin и да го тушира, спасявайки WWE и взимайки частичен реванш за преебаването от Wrestlemania 17.

 

В крайна сметка, моето мнение е, че Vince и сценаристите му умишлено се опитваха да държат двамата настрана един от друг толкова време след завръщането на Rocky, за да предизвикат интереса на публиката и да я накарат още по-силно да очаква финалния сблъсък между двамата. Според мен обаче нещата леко се проточиха и позагубиха инерция докато дойде моментът на срещата им. Иначе наистна беше супер сюрреално по шоутата тогава - The Rock се завърна и с Austin буквално бяха в една съблекалня на шоутата, но никога не се срещаха. Единият си водеше своите вражди - другият неговите и месеците минаваха, без двамата абсолютно никога да се засекат дори зад кулисите, или пък да се бият в общ отборен мач. Беше наистина интересно и същевременно странно. Не мисля, че в някоя друга вражда някога е опитван подобен похват - враговете да са толкова погълнати от други вражди, че да нямат време да разрешат собствените си различия толкова месеци. Но не мога да крия, че дори тогава, през 2001 когато бях пълен марк и чаве, ми се струваше наистина странно как винаги се разминаваха.

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...