Jump to content

WWE: Враждата между John Cena и Kurt Angle


Brock_Lesnar

Recommended Posts

Brock_Lesnar

1639063004_AnklelockonCenasDebutonSmackDown.thumb.jpg.af257f8c02ac44bb22077b8b688e870d.jpg

 

Kurt Angle и John Cena имат една от най-интензивните вражди за 2005-а, но основите на й са положени три години по-рано при дебютното участие на Cena на SmackDown през 2002-а.

Angle е окрилен след скорошните си впечатляващи победи над Hulk Hogan и Undertaker и е готов да даде урок на някого. The Wrestling Machine отправя предизвикателство към всеки, срещу когото не се е изправял досега. John Cena, който е новобранец по това време, приема предизвикателството. Когато Cena и Angle са един срещу друг, Angle въобще не мисли за съперника си, но Doctor of Thuganomics бързо го кара да влезе в час. Cena показва безмилостна агресия и отвежда Angle до ръба на възможностите му. Дори успява да се измъкне от ankle lock в един момент, но накрая Kurt все пак взема победата. След срещата Cena подава ръка в опит за ръкостискане, но Angle не иска да си губи времето с младежа. Това е моментът, в който се запалва искрата на враждата между тях.

 

Пътищата на двамата не се пресичат често през следващата година. Освен два отборни мача, в които са съперници, войната по остта Angle срещу Cena изглежда поутихнала до SmackDown от 25-и септември 2003-а. Angle тъкмо е загубил 60-минутен Iron Man Match от Brock Lesnar за WWE Championship и иска реванш. Mr. McMahon заявява, че Kurt трябва да започне катеренето по стълбицата към нов мач за WWE Championship от самото й начало. Малко по-късно John Cena се качва на ринга със специално рап изпълнение, осмивайки Kurt Angle. Това вбесява златния медалист и той атакува Cena, като го изхвърля от ринга. След това Angle е зад кулисите в търсене на Brock и тогава Cena се появява от нищото и го блъска в една стена. Cena напуска залата, подгонен от разярения Angle.

 

618237521_Angleasraper.jpg.d1dce66659107a0475079bc62ecd5d1f.jpg

 

Следващата седмица Cena е в отбор с Lesnar и се бият срещу Angle и Undertaker. Lesnar и Undertaker започват да се бият извън ринга, където остават Angle и Cena. Реферът е разсеян, а Cena грабва веригата си, но преди да успее да я използва Angle го атакува с Ankle Lock. Lesnar прекъсва хватката и когато Angle отново напада Cena, Dr. of Thuganomics успява да го удари с веригата и да го тушира. През следващите седмици, Angle и Cena провеждат истинска война на думи. Angle предизвиква Cena на рап батъл, а следващата седмица дори го имитира. Но времето им за приказки изтича, когато двамата се изправят един срещу друг на No Mercy 2003.

 

1907833504_anklelockoncenanomercy2003.thumb.jpg.4b4c7a82191d4cf9aa62f9573f07cb2c.jpg

 

Angle и Cena със сигурност не се страхуват действията им да говорят вместо тях. Двамата правят класически и оспорван мач. Cena успява да направи FU, но Angle не се дава лесно. Cena дори използва златните медали на Kurt като оръжие, но той отново се повдига. Вбесеният Cena го обръща в нов опит за туш, но Angle съумява да го контрира с Ankle Lock, при който John се предава.

 

Враждата им се уталожва отново, докато не идва време за пътя към WrestleMania. Този път битката се върти около WWE Championship. Генералният мениджър на SmackDown Paul Heyman обявява, че на No Way Out 2004 Angle, Cena и Big Show ще определят претендента за WWE Championship на юбилейната WrestleMania XX. Angle заключва Cena в Ankle Lock, но Big Show прекъсва хватката. Angle събира сили по някакъв начин и изхвърля Big Show извън ринга. След като Big Show е отстранен, Kurt атакува крака на Cena отново, като го издърпва в средата на ринга. Dr. of Thuganomics няма друг избор, освен да се предаде и да даде голямата победа на златния медалист.

 

Следващият път, в който Angle и Cena се срещат, титлата на WWE отново е голямата цел. Двамата се бият една година по-късно на No Way Out 2005 и отново мач за WWE Championship на WrestleMania е на дневен ред. Турнир за претендентско място е уреден от генералния мениджър Theodore Long. Cena преминва през Orlando Jordan и Booker T, за да достигне до финала, докато Angle се справя само с Rey Mysterio, за да стигне до последния мач.

 

1646536457_AnklelockonCenaNoWayOut2005.jpg.cc20b97d3fecbb50d90c49f2bca26987.jpg

 

Също като през 2004-а, ankle lock се оказва голямо предизвикателство за Cena. Успява да го контрира и дори да нанесе FU, но Angle се повдига на две и половина. Angle изглежда освирепял и отново заключва Cena в ankle lock. Cena достига до въжетета, но Angle го издърпва в средата на ринга. Случката се повтаря, като Cena този път успява да се измъкне от захвата на Angle, но Wrestling Machine връхлита върху съдията и го нокаутира. След като съдията е в несвяст, Angle взема веригата на Cena, но преди да успее да я използва като оръжие, Cena го запраща в ъгъла и успява да го удари с FU за победата. John Cena показва, че се е поучил от грешките си от предната година и най-после съумява да го надвие и да си спечели мач срещу шампиона на WWE JBL на WrestleMania 21.

 

Враждата между Cena и Angle достига нови висоти по-късно през 2005-а и началото на 2006-а. И двамата са преместени в RAW след драфта и е въпрос на време пътищата им отново да се пресекат. В края на август Cena побеждава Chris Jericho в You’re Fired мач на RAW за WWE Title, но скоро след неговия край генералният мениджър Eric Bischoff обявява, че новият претендент за WWE Championship е Kurt Angle. The Wrestling Machine атакува безмилостно шампиона на WWE Champion, разпалвайки отново враждата между тях.

 

2003329262_anglevscenaunforgiven2005.thumb.jpg.b82005d06a968f6f06f78b6386e85684.jpg

 

Angle напада Cena при всяка удобна възможност с наближаването на мача им за титлата на Unforgiven. В мача за титлата Angle отново успява да заключи Cena в ankle lock, но Cena го контрира. Съдията е нокаутиран малко по-късно в двубоя, а Angle се възползва от ситуацията като удря Cena в слабините, а след това и със златните си медали. Eric Bischoff също се качва на ринга, когато съдията е в безсъзнание. Angle отново успява да заключи ankle lock на Cena, който обаче го контрира и го изпраща директно в Bischoff. Cena след това нанася удар с WWE Championship на Angle точно когато реферът се съвзема и го вижда, като по този начин срещата приключва с дисквалификация за него, но John запазва титлата на WWE.

 

Няколко седмици по-късно на RAW Angle се бие отново със Cena, но този път титлата не е заложена. Mick Foley е специален гост съдия в мача, но напуска ринга след като Carlito го разсейва. В негово отсъствие Bischoff се нагърбва със задачата да го замести, така че това дава чисто предимство на Angle. Angle е заключил глезена на Cena, а Bischoff повдига ръката на Cena и я оставя да падне на пода, така че да направи впечатление сякаш се предава. Веднага след това Bischoff нарежда да ударят гонга и обявява Angle за победител.

 

Следващият шанс на Angle за WWE Championship е на Taboo Tuesday в троен мач срещу Cena и Shawn Michaels, който е избран от феновете за трети участник в срещата. Въпреки че Angle и Michaels се недолюбват и това е пореден мач през годината между тях, този път те се съюзяват и набързо изкарват от строя The Champ като чупят испанската коментаторска маса с него след двоен преден suplex. Малко по-късно Cena се възстановява и влиза отново в боя. Angle го е приклещил в ankle lock, но HBK прекъсва хватката. The Showstopper успява да уцели Angle със Sweet Chin Music, но Cena от своя страна прави FU на Shawn и печели мача. Angle отново не успява да спечели WWE Championship, въпреки че не той отнася туша накрая.

 

john-cena-kurt-angle-survivor-series-2005.jpg.3b06be00e2e57343d045d1f4f4dc266d.jpg

 

Двамата отново са съперници на Survivor Series и Wrestling Machine изглежда иска да подсигури победата си като даже си води личен съдия за мача - Daivari. Личният съдия на Angle не се срамува да покаже пристрастията си, тъй като превръща живота на Cena по време на двубоя в пълен ад. Cena е толкова ядосан, че дори удря Daivari, който е готов да го дисквалифицира от мача, но Angle го спира, защото така не може да спечели WWE Championship. The Champ след това запраща Angle право в Daivari, който остава да лежи извън ринга. След него още двама съдии последват съдбата му по време на мача. Cena успява да се ориентира най-добре в суматохата и удря Wrestling Machine със своето FU, а реферът от SmackDown Charles Robinson най-накрая излиза, за да отброи туша.

 

Манията на Angle по WWE Championship само се увеличава след поредната загуба. Олимпийският златен медалист е един от участниците в януарския Elimination Chamber мач на турнира New Year’s Revolution, но шест дни преди шоуто Angle се бие срещу Cena във First Blood Match на RAW. Kurt опитва да разкървави Cena на оголената сглобка на въжетата, но не успява и след това му нанася удар с метален стол. Cena съумява обаче да го хване в STFU, но след като мачът е до първа кръв, няма значение, че олимпийският герой се предава. Wrestling Machine е победител, след като цялото лице на Cena е в кръв.

 

44028612_AngleSuplexHBKChamber2006.jpg.0975fe0cfdab9a79f377f57e059ef6ad.jpg

 

Angle е по-жаден от всякога за успех на New Year’s Revolution. Въпреки че е натрупал няколко загуби от John Cena и не успява да спечели WWE Championship, The Olympic Hero е наясно, че New Year’s Revolution може да е последната му възможност. Когато идва редът на Angle да се включи в Chamber мача, той изглежда като звяр, пуснат от клетка. Създава впечатление, че нищо не може да го спре, но тогава Shawn Michaels го удря със Sweet Chin Music от нищото и Angle е елиминиран, а с това се изпарява и последната му възможност да спечели WWE Championship отново.

 

Към днешна дата и двамата вече са отвъд зенита на кариерите си. Kurt Angle обяви, че ще се бие в своя последен мач на WrestleMania 35, докато John Cena се концентрира върху филмовата си кариера в преследване на успехите на The Rock и Batista в Холивуд.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Добра работа, но не мога да не те поправя - и двамата са в апогея на кариерата си (най-ниската точка), а не в зенита (най-високата).

Link to comment

Последния път когато проверих, апогей и зенит значеха едно и също, а именно най-високата точка в развитието на нещо, Йо понаучи го тоз език най-сетне де ;) 

35izpu1.jpg

Link to comment
20 minutes ago, ГРУХТИСТА said:

Последния път когато проверих, апогей и зенит значеха едно и също, а именно най-високата точка в развитието на нещо, Йо понаучи го тоз език най-сетне де ;) 

Да, срам. :( Напълно си прав. @Brock_Lesnar поне е избрал правилния начин да го редактира, за да не му се налага после пак. :D Така и не мога да намеря коя е думата, която търся, освен прекалено очевидното "залез".

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...