Jump to content

UFC Fight Night "Thompson vs. Pettis" - 23 март 2019


neshev

Recommended Posts

Приличен card.

Явно имат огромна вяра на Pettis, щом първата му битка в WW е срещу боец от калибъра на Wonderboy, но все пак съотборникът му, Tyrone Woodley, успя да направи запише draw и победа срещу него, и явно от щаба на Pettis имат увереността, че са го разгадали. Pettis има проблеми срещу хора, които го пресират и имат добра борба/ground game, но тук се очаква да е борба в стойка. Wonderboy с право е фаворит, заради размерите и техниката си, но според мен Pettis може да му създаде проблем и очаквам една оспорвана битка.

Willis е стабилен тест за Blaydes. Един по-малък Ngannou, който ще покаже дали Blaydes си е взел поуките и е затегнал защитата си. И двамата са добри борци, но Blaydes е с една идея по-добър и атлетичен и очаквам да си вземе решението.

Link to comment

WW дивизията стана пълна каша, което не е лошо. Wonderboy вече не може да поема удар, което е разбираемо, защото натрупа доста битки. Не помага това, че се бие със свален гард. Нокаутът дойде много странен. Thompson въобще не очакваше удара и май искаше да потърси клинч, но вече беше късно. Иначе се биеше добре до този момент. Контролираше дистанцията, постоянно разбиваше ритъма с ритници и направи няколко добри комбинации, но това е MMA. Един удар и всичко свършва. Тази битка е добър аргумент защо има нужда от 165 паундова дивизия. Един Pettis се съмнявам да има дългосрочен успех в 170, защото е дребен за тази дивизия, но в 165 ще му е перфектна. Wonderboy не знам какво ще прави занапред. В WW, нещата за него изглеждат невъзможни, от към перспективи за title shot. MW може да е ново начало за него, но щом един LW го нокаутира, в MW ще има още повече проблеми в това отношение.

Link to comment

Хубава победа за Петис срещу добър опонент. Честно казано не знам и аз какъв успех може да има в тази дивизия. Много ще му е трудно, защото видимо отстъпва като размери. 

 

Иначе последните му 8 мача са LWLWLWLW,което показва голямо непостоянство. 

Link to comment

Блейдс - Уилис: Блейдс какво толкова се беше развихрил след мача? :blink: Иначе показа доста добри умения в борбата, но това не е ново. Уилис бая унизително бе тръшкан за човек от топ десет. Иначе тоя победа само затвърди мнението за Къртис, че е човек от топ 5 на тежката и там си му е мястото, но за съжаление не го виждам за нещо по-сериозно. Твърде тромав е, не е достатъчно атлетичен за да бъде реален претендент за титлата. Иначе си избра хубави опоненти за следващ мач, определено една среща с Дос Сантош би била много интересна и съвсем легитимно ще може да определи следващия претендент за титлата  (ако приемем, че сегашният е Нгану).

 

Уандърбой си печелеше мача без проблеми срещу Петис, докато не дойде тая тупалка. Моите уважения към каратеките и прочее, ама е несериозно да се играе без гард в ММА. Да не говорим, че засечката на Петис беше в много неприятен момент, когато тялото на Томпсън се дърпаше назад и реално краката му бяха далеч пред мястото, където се намираше главата. От там дойде и ужасният удар в под, който според мен нанесе много по-голям демидж отколкото трите тупаници на Петис взети заедно. Още повече, че Уандърбой си е висок човек и главата му се изтряска назад със зверска засилка. Като цяло му я пиша "свършила" кариерата"- след три загуби, не го виждам накъде ще продължи. Мачове в мидкарда от тук нататък и това е. 

 

-----------

 

Като цяло WW дивизията стана много интересна  - имаме Бен Аскрен, Хорхе Масвидал, Колби Ковингтън и вече Антъни Петис, които изглеждат като съвсем реални претенденти за Камару Усман. Освен това със сигурност хора като Тайрън Уудли, Роби Уолър и Рафа дос Аньос си остават интересни за гледане и могат да правят големи мачове.  

 

 

 

 

Link to comment
5 minutes ago, gboy said:

Блейдс - Уилис: Блейдс какво толкова се беше развихрил след мача? 

 

Заради това предполагам:

 

 

Отделно, Willis го наричаше страхливец и прочие преди битката. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...