Jump to content

Историята на Bullet Club: част 2 Феноменалният Aj Styles


Bobotsi

Recommended Posts

Въпреки слабия интерес към първата статия реших да продължа и след време завърша поредицата, защото вече съм я започнал, а пък и в бъдеще във форума може да дойде някой на когото да му бъде интересна подобна тема. :)

Bullet Club започват 2014 като най-известната група в Япония и продължават да набират популярност на запад.
На Wrestle Kingdome 8 YB запазват своите IWGP Junior отборни титли и дуото на Gallows и Anderson печелят Heavyweight отборните титли. Но вечерта не е добра за Devitt. Той бива победен от своя дългогодишен съперник Kota Ibushi и губи Junior шампионата.

В нощта след WK бившия приятел на Devitt и настоящ негов врак Ryusuke Taguchi се завръща от 7 месечната си контузия и не се бави да поиска възмездие срещу лидера на BC. Той получава своя мач на PPVто Invasion Attack точно една година след разпадането на Apollo 55. По време на мача The Young Bucks стоят край ринга и по всякакъв начин мамят, за да може техният авер да спечели. Devitt обаче твърди, че контролира ситуацията и няма нужда от тяхната помощ. YB не го слушат и издърпват Taguchi извън ринга където му нанасят сериозен побой. Devitt се скарва с тях и те се обръщат срещу него. Благодарение на тях Taguchi печели мача. Davitt търнва фейс и стиска ръката на своя бивш партньор. След по-малко от час, след отборен мач, световният шампион Kazuchika Okada бива разсеян от Bad Luck Fale и атакуван от Aj Styles! Styles се обявява за новия лидер на BC и за бъдещ световен шампион. Този турнир е последното появяване на Devitt в NJPW. След като бива изритан от собственото си творение, той подписва с WWE под името Finn Bálor.

Aj Styles получава своя шанс срещу Okada на 3 май на турнира Wrestling Dontaku. По време на мача реферът бива разсеян и това дава възможност на Yujiro Takahashi да атакува Okada, като по този начин изоставя CHAOS и става първия японец член на BC.
Благодарение на тази помощ Aj побеждава Okada и се превръща в първия член на BC който да спечели златото.

Bullet Cub продължават развитието си и техния мърч задължително присъства на всяко шоу. Следващият голям момент в историята им е спечелването на втората световна титла на Styles на WK 9 срещу Tetsuya Naito. Това са най-силните времена на BC досега.

На Power Struggle 2014 бива представен нов член на групировката, а именно Kenny Omega. Досега той бива известен на публиката като high fly фейс кечис, част от The Golden Lovers заедно с Kota Ibushi. Но човекът представен на публиката изглежда съвсем различно.
Превърнат в абсолютен bad ass, Omega известен тогава с прозвището си The Cleaner е готов да изчисти Junior девизията. На WK 9 той побеждава Ryusuke Taguchi и спечелва Junior шампионата. В момента в който Omega се завръща като хийл в Junior дивизията неговият най-добър приятел Kota Ibushi преминава в heavyweight ростъра. Ibushi печели New Japan Cup 2015, чрез което получава мач за златото на Aj. На Invasion Attack 2015 двамата спретват истинска класика, чиито финал изглежда в полза на японеца. Ibushi се качва на третото въже, готов да направи своя финишър Phoenix splash и да приключи приказката на Styles, но вижда раздвоения Omega застанал до въжетата. Omega трябва да избере да помогне на своя лидер или да остави най-добрия му приятел да унижи шампиона. Той избира да не се намесва, но цялата суматоха дава време на Aj да се въстанови и да запази след красив catching styles clash. Нощта завършва с happy end за BC, но един човек все още се съмнява дали е постъпил правилно....

 

06-devitt-vs-taguchi-big-tall-japan_large.jpg.935e3e4dbfd3163d40c64beb80ad2f48.jpg

 

Devitt след мача си с Taguchi.

5350.jpg.e0d43889c77c03f57b5d316a8d458439.jpg

 

Пълният състав на BC през 2015г.

tumblr_nmbywd6hAD1s3vknfo1_500.gif.d23a33ec683c16c2c75cb6600ff3b360.gif

Невероятният завършек на Aj vs Ibushi.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...