Jump to content

Историята на Bullet Club: част 1 основаване и управление на Prince Devitt


Bobotsi

Recommended Posts

Реших и аз да направя една кеч статия, но вместо за добре познатото ни WWE реших тя да бъде за NJPW и по-специално за най-известната тамошна фракция Bullet Club.
Приятно четене. :)

Всичко започва с основателя и първия лидер на BC Prince Devitt aka Finn Bálor. Devitt прави своя дебют в NJPW през 2006 и бързо набира популярност. Той доминира IWGP Junior дивизията (нещо като Cruiserweight дивизия) както солово, така и в отбор наречен Apollo 55 с Ryusuke Taguchi. Devitt е много успешен, като печели IWGP Junior шампионата 3 пъти и става 6 кратен IWGP Junior отборен шампион. Постепенно Devitt става по-агресивен и започва да не се разбира добре със своя партньор Ryusuke Taguchi.

На 7 април 2013 на PPVто Invasion Attack той атакува Taguchi след като те губят от Time Splitters (KUSHIDA и Alex Shelly). В този момент към него се присъединява Bad Luck Fale който става негов бодигарт, подобно на Diesel и Shawn Michaels. Devitt търнва хийл и започва да използва жестове имитиращи пистолет.

Към тях скоро се присъединява и Karl Anderson, но първо ще кажа няколко думи за него. Той прави своя дебют в NJPW през 2008 и добива популярност след като бива изритан от групировката CHAOS. Той става първия Гайджин (не японец) който достига до финала на престижния турнир G1 Climax 22 през 2012, но губи от Kazuchika Okada. След това Anderson започва "приятелска" - Face vs Face вражда с лицето на компанията Hiroshi Tanahashi.

На 3 май 2013 на PPVто Wrestling Dontaku Tanahashi побеждава Anderson. След мача Tana подава ръка към Anderson, изразявайки респект, но бива атакуван от Devitt и Fale. Anderson има право на избор да помогне на човека, от когото загуби преди броени минути или да се присъедини към шайката на Devitt. Anderson избира да е лошо момче и се присъединява към Fale и Devitt. Край ринга седи токущо завърналият се от контузия приятел на Anderson - Tama Tonga. Гледайки как приятелят му и дуото на Devitt и Fale пребиват лицето на NJPW, Tonga решава да се присъедини към тях. Така се ражда Bullet Club!

Bullet Club става опустушителна сила която прегазва всеки изпречил се на пътя им - от невинните репортери в Backstage до най-големите звезди в компанията. Групата започва да използва т.нар. Клик за свой символ и се основава на мускетарското мото "Един за всички и всички за един".

Благодарение на фракцията Devitt стига до финала на турнира Best of The Super Jr. XX. Неговият бивш приятел Ryusuke Taguchi също се представя повече от убедително, но се контузва и бива заменен от Taka Michinoku, който губи на полуфинала от Alex Shelly.
На финала Devitt побеждава Shelly отново благодарение на своите авери.

Скоро към фракцията се присъединяват и The Young Bucks като отбор в Junior отборната девизия. Те печелят отборните титли от Taka Michinoku и Taichi на първия си мач за тях. Последният член който се присъединява към BC за 2013г. е Doc Gallows (Luke) който сформира отбор с Anderson и печели World Tag League 2013.

 


Ето няколко снимки:

 

20090913300.jpg

Bullet-Club-The-Beginnings.jpg

f40b6-1530052662-800.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...