Jump to content

UFC Fight Night "Lewis vs. dos Santos" (+ Багата срещу Ben Rothwell) - 9 март 2019


neshev

Recommended Posts

Багата се завръща и се радвам, че отново е в Main Card-а, макар и на Fight Night шоу. Дебютът му срещу JDS показа, че е изключително корав, но няма нужните умения да е конкурентен с елита. Багата твърди, че се е бил контузен, но в битката се би, както във всички останали. Търси единичен удар, с който да нокаутира съперника си и не разчита на самбото. Съмнявам се, че сега ще се преоткрие като боец и очаквам една мудна битка, където двамата ще се надиграват три рунда. Все пак си мисля, че Rothwell ще вземе победа със съдийско решение. Крив опонент е, а и ще превъзхожда Багата от към размери и техника. Има въпросителна около него, защото не се е бил от години, заради провален допинг тест, който дори не постави под въпрос, с което да се опита да си издейства по-леко наказание, тъй че ще ми е много интересно в каква форма ще се завърне.

ME е прилична битка. Не виждам как JDS ще позволи да загуби тук. Да, HW битките са крайно непредвидими, но тук очаквам да спазва дистанцията, отново да използва отличния jab, с който контролираше Багата пет рунда, и да вземе победата в късните рундове/съдийско решение. Не смятам Lewis за боец, който ще може да пресира JDS и да го постави в позиция, където да нанесе нужната комбинация, че да спре битката. 

 

Link to comment

Очакванията се затвърдиха и видяхме една скучна битка. Може да се твърди, че Багата получи подарък тук, защото през 90% от времето вървеше на заден ход, а Rothwell спечели единственият категоричен рунд в битката. За първия и втория, нещата бяха на кантар. Лично аз давам първия рунд за Ben Rothwell, а втория за Багата. Много важна победа за него, защото си увеличи кариерата в UFC с още 2-3 битки минимум. Знаем, че в HW дивизията нещата са много плитки и такива бойци ги държат, докато съвсем на сдадат багажа. Не останах и грам впечатлен от Багата. Прекалено бавен ми се вижда, прави една и съща комбинация цяла битка и трудно се измъкваше от клетката. Ако го пуснат срещу боец, който знае как да се движи и да пресира, Багата ще има много проблеми. За негово щастие, Rothwell се движеше като зомби и не успяваше да му отнеме пространството. Сега очаквам да пуснат Багата срещу Curtis Blaydes.

JDS се би доста добре. Личи си, че е закърпил пробойните и в момента е един от най-добрите HW-и в света. Изглежда е успял да възстанови брадата си. Едно време мина през ужасна серия срещу Cain, Stipe и Overeem, където понесе доста щети. Сега изглежда е върнал часовника обратно и отново е конкурентен. Lewis никога не ме е впечатлявал. Спечели доста битки, които губеше, но срещу адекватен противник няма особени шансове. За разлика от Volkov, JDS не позволи да влиза в мърляви размени и беше търпелив, което му донесе победата. Сега очаквам да го видя срещу Ngannou и двамата да определят следващия #1 contender. Няма да се изненадам, ако направят трилогията между Stipe и JDS за някоя от Interim титлите.

Tim Means vs. Niko Price беше страхотна битка. Един от най-лудите рундове, които съм гледал от много време. Пълна с обрати и критични моменти. Накрая, Niko Price успя да нанесе тежък удар, като само моменти преди това му бяха омекнали колената. Жалко за Means, защото май се и контузи, когато го свалиха, а се държеше добре в битката. Niko Price е един от най-забавните бойци за гледане в моменти. Битките му не излизат от втория рунд. 

Link to comment

Само мача на Багата гледах. И двамата с Ротуел ми се сториха ужасно бавни и не точно на нивото на UFC, но от друга страна де да знам и аз какво е нивото на Fight Night боевете. Багата действително си изкара целия мач на заден ход. Ротуел пък ми се струваше много нестабилен и на няколко пъти изглеждаше, че Иванов може с малко напън да го свали или дори нокаутира.

Както и да е - да е жив и здрав Багата, в ретроспекция направо не е за вярване до къде я докара.

Впрочем, @neshev, защо не го пишеш Bagata или Blagoy Ivanov? :D

Link to comment
3 hours ago, YoTheReal said:

Впрочем, @neshev, защо не го пишеш Bagata или Blagoy Ivanov? :D

 

От всичките неща, за които периодично мрънкаш, това винаги ми е било най-забавното. 

Бих искал да ти отговаря, че го правя конкретно за да те дразня, но реално опира до навик. Както все още си блъскам здраво на латиница, така и пиша имена на кечисти и личности по същия начин. На този етап не мисля, че си заслужава усилието да променям начина си на писане. 

 

Мисля си, че има едно огромно предимство, защото Lesnar си е Lesnar, а не да се чудя дали да го изписвам Леснар, Леснър, Леснер, Лезнър, Лезнар или Лезнер. 

Link to comment

Гледах мача на Tim Boetsch защото винаги ми е бил симпатичен тоя боец. За съжаление отдавна вече е свършил за тоя спорт, но в добрите си години беше легитимно в топ 10, дори бих се изхвърлил и да кажа в топ 5 на средната. Така или иначе ясно е, че "човекът за гледане" тук беше руснакът, но и той не ме впечатли особено.

 

Багата записа втората българска победа в UFC и това много ме радва, макар че нямаше да е незаслужено и да отсъдят мача в полза на Ротуел. Интересно е, че съдиите не са съгласни за нито един рунд - всеки рунд е 2:1 , което достатъчно говори за битката и колко беше оспорвана. Биг Бен си е сериозно име в категорията, макар да не се беше бил отдавна и тази победа със сигурност е най-важната в кариерата на Благой Иванов. А всъщност, в исторически план погледнато, това е и най-голямата победа за България в този спорт. 

 

За съжаление Багата не изглежда като да има нужните качества и физика за нещо по-сериозно в тази категория, макар че за мене това да си в топ 20 на UFC си е огромно постижение и не е никак редно да се подценява.

 

JDS изглежда като един от най-легитимните бойци в тежка категория (и тук, с риск да прозвуча патрЕотарски, но е факт, че не можа да приключи Багата, което също си е постижение за нашия) и реално ми се струва по близо до титлата от всеки друг.   

 

Бих казал, че най-логичното изглежда мач срещу Франсис Нгану, обаче май Нгану се гласят направо да го тупнат за тайтълшот, ако Леснар не се съгласи да се бие с Кормие. В такъв случай един реванш със Стипе би бил чудесен за определяне на следващия претендент. 

 

Link to comment

Багата, добре е, че победи, но да бъдем честни - ако не промени нещо съществено в подготовката си и стратегията си за мачовете, няма да направи нищо в тази дивизия. Едва ли някой е очаквал да се бори за титла, но все пак поне да е на ниво и да може да вземе победа над някое от по-големите имена ще бъде добре, но нещо трябва да се промени. Аз лично продължавам да недоумявам защо разчита само на бокс. Боксът му е ок, но далеч не е нещо впечатляващо, че да е достатъчен за сериозни постижения. При положение, че поне на хартия има солиден опит в граплинга - самбо и джудо, бих очаквал много повече борба в клинч, защо не и опит за бой на земя. В крайна сметка поне трябва да демонстрира, че е заплаха и с нещо друго освен с ръцете си, за да има по-сериозен успех, ясно е че не може да рита, затова бих очаквал да видя повече работа в клинч и борба като цяло.

 

За самия мач с Ротуел - спорна победа, докато го гледах смятах, че биха могли да му дадат 2-ри и 3-ти рунд, като 1-ви беше за Ротуел, но абсолютно виждам дори може би по-силен аргумент за отсъждане в полза на Ротуел, защото реално размените бяха доста изравнени откъм значими удари и поражение и при това положение може би трябва да очакваме, че по-високата активност ще е решаваща и обикновено вървенето назад и честата позиция с гръб до клетката не се гледа много положително от съдиите. Но в крайна сметка не е скандална победа в никакъв случай. Въпросът е, че за първия мач от лагера на Багата казаха, че е имал контузия и това е била причината да не е на 100%, но честно казано в този мач изглеждаше по абсолютно същия начин както в мача с JDS, просто класата на съперника конкретно тук му позволи да има по-добър успех. Към вече споменатото ми мнение, че трябва да залага на повече граплинг, по отношение на страйкинга за мен е изненадващо защо не се опитва да влиза повече, а върви и търси предимно контра удари и технична игра. Не виждам кой знае колко добра боксова техника от Багата или кобинативност. Виждам много здрава брадичка и сравнително мощни единични удари, това би предполагало да търси по-често бой в близка дистанция, на практика има дефицит е рийча срещу всички топ HW, и най-вероятно срещу голяма част от LHW дори, затова поведението му като цяло не е много логично.

 

JDS се намира в превъзходна форма, дано не го хванат с допинг скоро. Spinning техниката му е много добра и показва атлетичност, но същевременно почти винаги си личи кога търси spinning kicks, не прикрива особено добре тази техника. Не съм сигурен дали това би минало срещу DC да речем, защото все пак той е шампиона и вече е логично да предполагаме дали JDS би имал успех срещу него. Както е казано по-горе мач между него и Nganou би бил направо брутално добър. За мен със сигурност, ако скоро няма развитие и решение дали Lesnar ще се бие с DC би било логично да направи защита срещу един от двамата, защото те изглеждат в най-добра форма, като определено специално за DC JDS изглежда като много по-голяма заплаха.

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Не знам какво очаквате от Багата като човекът още като подписа имаше интервю по Ринг и каза, че очаква да направи "няколко хубави мача" и "да се представи достойно" в UFC. В случая срещу този точковата система го спаси. Срещу кой да е от топ 10 ще припадне, после ще припадне още 1-2 пъти и ще се махне. Пак е достойно представяне- има записана победа срещу далеч по-класен опонент. В следващите 10 години дори и не мога да си помисля някой от България да е дори близо до подобна кариера. Ако не беше толкова прост да се бие с мутрите по дискотеките на тема платил ли си е белото или не, може би щеше и до топ 10 да стигне.

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...