Jump to content

UFC 235 "Jones vs. Smith" - 2 март 2019

neshev

Recommended Posts

Засега това е карда на годината, дано нищо не се обърка през следващата седмица и всички мачове си останат както са...

МЕ - колкото и да ми го хвалят тоя Смит, колкото и да се опитват около него да построят някаква история че е ултимативния ъндърдог, който противно на всичко тук може да изплува и да вземе победата, нещо не ми се вярва да му върже. Джоунс е изрод, просто не, мисля че точно Смит ще бъде човекът който ще го победи. 

Woodley vs Uman - оспорван мач ще бъде, но мисля че Woodley запазва. Нямам конкретни доводи или анализи защо, просто мисля че е с.една идея по-добрият боец във всеки аспект.

Askren vs Lawler - това вече е непредвидим мач. Нямам си на идея. На хартия Аскрен изглежда логичният избор, по-добра борба, непобеден, труден стил. Обаче сме виждали Lawler да избухва в най-неочакваните моменти и да нокаутира или надиграва противници. Вярно, това са били предимно страйкъри, но това не значи, че не може и тук да нанесе някой изненадваш удар, който да обърне нещата.

Женският мач не ме вълнува.

Garbrand се надявам малко да е слязъл на земята след последните 2 нокаута.  Като цяло не ми е интересен, не искам да го виждам близо до титлата в следващите няколко години или поне докато TJ е шампион.

Stephens vs Magomedsharipov - Защо по дяволите този мач е в прелимките... да бяха вместо това сложили мача на жените... или Коуди. Както и да е само заради този си заслужава да се гледат прелимките. Дагестанецът е изрод, според мен по-бързо трябваше да го бутнат към титлата, но явно са решили бавно да го издигат. Виждам победа с finish за него след 2 рунда макс

Cirkunov има доста клатеща се кариера досега, да видим как ще се представи тази вечер. Мисля че е сравнително харесван боец, така че още 2 победи и мисля че ще е близо до мач за титлата.

Легендата Mickey Gall... това момче от мейн карда слезе до първия мач на прелимките... еми какво да правиш, поне не може да му се отрече че е добър, дано с още няколко победи да се поиздигне в класациите. Откъм харизма хич го няма иначе.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Наистина са сглобили доста приличен card. Прелимките могат спокойно да са Main Card на някой Fight Night.

Smith е твърдият аутсайдър в тази битка и е трудно да повярва човек, че именно той ще спре хегемонията на Jones. Чисто като умения, Jones е с класи над него. Очаквам Smith да се хвърли агресивно, с което да бъде уязвим на takedown, a бъде ли свален, нещата ще приключат много бързо. Дори и в чист striking мач, Jones има прекалено много трикове. Ще бъда изненадан, ако битката мине втория рунд. Около Jones продължават да валят скандалите и съмненията, но отчитам като позитив това, че прие битката със Smith. Други щяха да чакат и мрънкат за по-големи битки, докато Jones явно е решил, че ще разчисти дивизията. Ако така подхождаха всички, надали щяхме да видим ситуации като в LW или BW, където дивизиите са запушени с по 3-4 човека на опашката. 

Woodley дава все по-сериозни заявки и, ако продължи така, ще има сериозен дебат дали той или GSP е най-добрият WW в историята. Това е много сериозен тест за него. Usman има много сериозно cardio, може би най-доброто в дивизията, и ако успее да свали Woodley, ще има чист път към победата. Това определено е въпросителна, защото Woodley също е отличен борец, а на крака ще има предимство. Тук очаквам да видим доста близка битка, където нещата да се решат с 1-2 takedown-а и split decision за единия от двамата.

Askren срещу Lawler ми е най-любопитната битка. Фен съм на Askren. За мен този човек е пълна енигма и има страшно много харизма. Вярно е, че е скучен за гледане, но има чар в това, което прави. Дълги години го държаха извън UFC, но сега ще има шанс да покаже къде точно седи сред най-елитните бойци в света. Тази битка е перфектна, защото бързо ще отговори на много въпроси. Очаквам Lawler да подходи, както подходи в битката срещу Woodley. Много движение и търсене на коляно, с което да контрира TD опит на Askren. Това не е някаква невиждана стратегия, защото повечето опоненти на Askren търсят такава контра и често я намират, но засега Askren яде колена без проблеми. Ако Lawler бъде свален на земята, не виждам как ще се изправи. Askren е на друго ниво от към контрол. Свали ли ги веднъж, няма пускане. Определено му давам предимството в тази битка, особено след като Lawler не се е бил от година и половина.

Garbrandt се връща след две сериозни загуби от TJ Dillashaw, а UFC го изправят срещу класен опонент. Има много въпросителни около Gabrandt, но лично аз очаквам да се завърне мотивиран и да запише впечатляваща победа. Загубите от Dillashaw поставиха под съмнение таланта му, но за мен е много кадърен боец.

Magomedshapirov е голям талант, но на крака е доста необуздан, което може да му изиграе много лоша шега срещу Stephens. Ако разчита главно на grappling, битката е негова. Щом Oliveira и Moicano успяха да свалят Stephens без особено съпротивление, Magomedshapirov не би трябвало да има проблеми. Cirkunov срещу Walker е луда битка. Johnny Walker натрупа няколко впечатляващи нокаута, но не го намирам за особено добър боец. Cirkunov е много по-завършен и, ако се бие умно и свали нещата на земя, няма да има особени проблеми. На крака е 50/50, Walker може да те нокаутира от всякакви позиции. 

Shawn_Michaels

Почва в 5 часа официалния кард, Prelims-a 3 ама няма е зле някой да изкара някой stream :P

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

^Благодаря!
Коди има изключително слаба брадичка! Колкото пъти влезе в размяна на удари, толкова пъти губи! Евала на бразилеца, че пое всички удари без дори да покаже признаци на слабост! Не знам, не съм чак толкова компетентен, но си мисля, че това беше всичко от Карбранд.
Така.. Аскрен срещу Лоулъ(е?), Това копеле как се съвзе от атаката на Ruthless, не знам.. Тука си мисля, че рефера правилно спря мача. Руката му падна като увяхнало цвете.. ако ще играе ролята на "умряла буболечка на пътя" и после да скача, не мисля, че някой би го приел за нормално.. За сефте гледам Аскрен и не останах очарован. Супер небрежно и някак си аматьорско ми изглеждаше до моментва, в който не го събмитна. Мисля си, че много скоро ще запише първата си загуба. Пак казвам изненадан съм от факта, че се съвзе след атаката на Роби!
Изненадан съм как протече мажда между Уудли и Усман.. Още от самото излизане забелязах нещо в Тайрън, все  едно се беше насрал.. и все пак не очаквах, че ще бъде така размазан! Буквално нигериеца му излезе една болезнена лекцията! Всичко беше много добре изпипано от страна на африканеца - от настъпванията до ударите с рамо!
За МЕ няма какво да се каже. За миг изтръпнах  от непозволения удар с коляно на Джоунс . Казах си "Тоя сам си е*а майката..". Транзитна защита, може би един от най-леките мачо на Джонката в цялата му кариера. 

Противоречиво шоу, с няколко странни съдийски решения.

Askren показа, че е доста кораво копеле. От такива тръшвания, не рядко боецът, който ги отнася, бива нокаутиран, а той успя да овладее нещата, въпреки че Robbie Lawler му нанесе няколко доста тежки удара на земя. Herb Dean можеше да спре битката още тук, но правилно отчете, че Askren се бореше за позицията. Финалът на битката е доста противоречив. Първо Herb го пита на няколко пъти дали е добре, но е ясно, че Lawler нямаше как да му отговори в такава ситуация, когато челюстта му е затисната. По едно време, наистина Lawler загуби контрол върху ръката си. Herb я повдигна и Lawler я поразмърда. Имаше основания да спре битката, но се видя, че реферът няма добър ъгъл. Askren беше изненадан, защото не пусна веднага ключа, а е ясно, че Askren не се бие мръсно, че да държи ключове излишно. Самият Lawler веднага протестира и той беше ощетен. Все пак историята ще помни, че Askren взе дебюта си, въпреки че показа доста пропуски, които ще бъдат използвани от елита в дивизията. Все пак искам да го видя срещу хора като Usman, Covington и striker-и като Till и Thompson.

Usman доминира T-Wood. Изненадан съм колко слаб изглеждаше Woodley. Сякаш не искаше да бъде в octagon-а. Би се плахо, през цялото време вървеше на заден ход и остави Usman да контролира нещата. Изглеждаше като Woodley преди 5-6 години, а не този, който доминираше дивизията. Треньорите му в ъгъла му даваха добри съвети, но Woodley не успя да направи никакви промени.Usman изглежда страховито и има потенциалът да е новият крал в тази дивизия. Битката срещу Covington ще е интересна. Не съм особен фен на Colby. Прекалено фалшив ми идва, но оценявам това, че се опитва да привлече погледите върху себе си. Woodley се съмнявам да помирише title shot отново, с оглед критиките му към UFC и Dana White. Ще го забият с най-трудните битки и дори тогава ще го влачат с години.

Jon Jones с напълно протоколна защита. Не си даваше зор, контролираше нещата от-до и си взе лесен decision. Smith е кораво копеле, но разликата в класите е прекалено голяма, а и не се би така, че да търси победата. Не знам точно какво си е мислил, че ще се случи. И тук имаше няколко странни решения на Herb Dean, като това да вземе две точки на Jones. Не знам защо тръгна да се меша в подобна битка, която беше решена. Не съм надъхан за повечето битки в тази дивизия. Претендентите са слаби и битките са скучни. Дано Jones се качи в HW, където има свежи битки за него. Странно ми е, че UFC настояват за битка между DC и Lesnar. Не мисля, че има кой знае какъв интерес към нея.

Cody е един от най-глупавите бойци в MMA-я. Има талант и уменията да е шампионски боец, но никаква дисциплина в битките. Отново тръгна на едни мърляви размени, да търси нокаута и си плати отново. Не знам как ще може да се възстанови от тези 3 поредни загуби с нокаут. Време е да смени треньорите и тотално да преосмисли кариерата си, защото падението му е огромно.

От прелимките видях битката на Diego и Mickey Gall, която хвърли нова светлина колко слаб е CM Punk. Gall с нулево кардио, измори се за няма и рунд. Diego Sanchez не е същият боец, но срещу такива аматьори, няма никакъв проблем. JOHNNY FUCKING WALKER. Напомня ми на Erik Silva, когато прохождаше в дивизията. Нокаут, след нокаут. Тъпакът даже се контузи, като празнуваше. :lol: Според мен, когато му пуснат елитен боец, приказката на Walker ще приключи, но засега Keep Walkin', бат Johnny. :beer: Zabit си би чисто, въпреки че коментарът беше скандален на моменти. Въобще през цялото време имаше култови изцепки, като това как Woodley е най-великият WW в историята, което звучеше абсурдно накрая на битката.

Не беше от най-вълнуващите шоута, но какво да се прави. Поне изглежда, че Jon Jones и Usman ще продължат да се бият с топ бойците в дивизията, което е добра новина. Другата седмица чакаме Багата какво ще направи. 

Mickey Gall - Май това момче няма да изкара много... взе си няколкото минути слава срещу Пънк и след това срещу Sage, ама това ще му е. Личи си че срещу по-класни опоненти има още много върху какво да работи.

Magomedsharipov - Виждали сме и по-добри представяния от него, но като цяло поредна добра победа. Очаквам (по-скоро се надявам) да го пуснат срещу Volkanovski за номер едно претендент, докато Макс се върне в дивизията.

Garbrand - на никой не пожелавам да изяде толкова тупаници в главата, но както казах и в предишният си коментар, Garbrand ми е антипатичен, много надценен и е прекалено емоционален за да бъде на това ниво. Да, вярно е че взе онази победа срещу Круз преди 2 години, но оттам насетне е главоломно надолу. Както беше казано и по-горе трябва му тотална смяна на треньорите и рутината, но както обича да говори ла лоялност и как Alpha male са му спасили живота, едва ли ще предприеме тази стъпка.

Askren vs Lawler - В първите моменти на мача още си казах - е тва му беше на Аскрен.. обаче успя да се съвземе и да обърне мача. Според мен тотално си беше правилно спирането, по начина по който изглеждаше, на Роби ръката му падна по такъв начин, че нямаше как Herb Dean да не сметне че е аут. В крайна сметка основната му работа е да мисли за здравето на бойците. Такива грешки стават, и не мисля че трябва да го виним. А и честно казано, не виждам как щеше да се измъкне, от ситуацията, а Аскрен не достатъчно техничен в последствие да беше заключил choke-a докрай. Няма да откажа да направят реванш веднага и да видим повече време между тези двамата.

Usman vs Woodley - искрено съм изненадан, бях казал в предишният си коментар, че смятам Woodley за по-завършеният боец, но явно съм грешал. Usman доминира тотално. Много заслужена победа на африканеца, следва мач с Colby. Няма да откажа да видя мач срещу Askren, двамата вече си имат вербална вражда а и нивото на борба ще е съвсем друго, не вярвам да може да държи Аskren така, както Woddley.

Jones vs Smith - имаше си своята контроверсиалност, но като цяло мача беше интересен и мина по очакван за всички начин. Най-учудващото е че Jones не можа да нанесе finish след като в последните си два мача нокаутира DC & Gustaffson. Естествено го има и факта че това бяха вече познати за него притвници, за които е бил по-подготвен. Браво на Smith че оцеля, това може би малко му вдига акциите и не е изключено да получи нова шанс в близките години. 

White каза на пресконференцията след шоуто, че иска Thiago Santos за следващ опонент на Jones, което е може би най-логичният ход. Явно Jones няма да отиде в горната дивизия и е прав донякъде, ако го направи най-логичният ход е да се бие с DC, но това би означавало да даде на DC advantage. Аз лично нямам интерес да гледам този мач трети път, било то и в друга категория. Джоунс го би твърде доминантно и в двата предишни мача.

Честно казано мача който най-много бих искал е срещу Luke Rockhold, който по негови думи вече е в LW. Стилистически биха ни предложили доста добър мач .Естествено няма как това да се случи веднага, предполагам Luke ще се бие със Smith, като за пръв мач в дивизията, имаха разни заядки помежду си по интервюта. Надявам се да вземе победа, а междувременно Jones а поразчисти дивизията - Santos, може би и Anderson. Има го и фактът че Luke често се контузва, така че едва ли ще видим този мач скоро ако изобщо някога.

Като цяло беше доста добър кард.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Cody срещу Munoz си беше страхотно зрелище. Общо взето и двамата показаха, че не издържат много на напрежението и се хвърлиха като кръчмарски биячи напред с балтии и тупалки. Това е забавно за гледане, но не води до нищо добро. Винаги съм се възхищавал на бойци като Федята или GSP, които за запазвали хладнокръвие и в най-трудните моменти и са мислели трезво. Коуди в момента, в който го светнат прожекторите и забравя и за стратегия и за всичко. Определено можеше да постигне много повече в кариерата си, ако не беше толкова cocky, сега ще си остане просто един добрите в категорията и толкова. 

Бен Аскрен продължава да си бъде енигма и след този мач. Видя се, че е много корав, но се видя и че пропуските му са огромни. Тръгна да търси отчаяно тейкдаун от първата секунда и беше хвърлен като парцалена кукла, на земята беше бит жестоко и честно казано е цяло чудо, че мачът не приключи още там. Видя се обаче и че е зверски корав, щом след тоя побой се изправи и продължи да води стабилна битка. Краят беше гаден, но не е виновен съдията. Уолър, ако наистина е бил добре, трябваше да даде знак на съдията с палец или нещо такова. Хърб Дийн е длъжен да спре мача в такава ситуация. Боецът срещу него не дава признаци, че е добре, а подобна хватка може да е много опасна, ако бъде задържана за повече време. Роби вдигна палец, но го вдигна чак след като ръката му беше пусната, нормално беше реферът да спре мача. Гаден завършек, но се случват такива неща. 

Уудли - Усман за мен беше много по-очакваният мач от Джоунс - Смит с оглед на това, че Усман беше наистина претендент, за разлика от Антъни. Усман е звяр, който прегази много корави опоненти в тази дивизия и изобщо не знам защо се водеше такъв Underdog. Впечатлен съм, но не мога да каже и че съм толкова изненадан от победата му. Мисля, че в сегашната дивизия нигериецът спокойно може да защити доста пъти титлата си с такава борба и подобно кардио. Такива като Колби Ковингтън не ги виждам изобщо как ще му се противопоставят. 

Джон Джоунс е направо фрапиращо как успява да сдуха опонентите си по време на мач. Антъни Смит не му се ставаше след втория рунд и честно казано нямаше да е неправилно, ако реферът спреше мача още в четвъртия, защото това отдавна беше спряло да бъде "мач". Lionheart стоеше добре първите пет минути, но още тогава се видя, че класата му е много далеч от тази на шампиона. А във втория рунд Джоунс вече започна да атакува и от там нататък Смит превключи на режим "оцеляване", като единственото, което се мъчеше да направи, е да не допусне брутален нокаут. Голяма чест му прави обаче, че не поиска мачът да бъде спрян след коляното, което не беше по правилата. Не знам в такъв случай дали щеше да стане шампион или само да запише победа с DQ, не съм сигурен какви са правилата, но при всички положения щеше да е брутално нелепо да му се вдигне ръката след такъв побой. 

Лошото е, че в тази дивизия в момента няма читави бойци и всички изглеждат крайно далеч от Джоунс. Хора като Антъни Смит, Тиаго Сантош и Ян Бляхович изглеждат като аматьори спрямо Джоунс и UFC освен да ни ги представят като ultimate underdog нямат кой знае каква алтернатива. А резултатът очевидно ще е един и същи при всички тях. 

Ако трябва да сме честни, в момента няма мач за Джон Джоунс, който да е някакво предизвикателство. Много хора говорят за DC, но Кормие след десет дена ще навърши 40 години. Несериозно е. Повечето бойци на неговата възраст правят жалки и отчаяни мачове, за да хванат някой лев за последно, а тоя пич едва ли не го водят в прайма му. DC иска мач с Леснар и това е нормално, защото иска една голяма среща преди да се оттегли в заслужена пенсия и да си продължи кариерата като коментатор или нещо такова. Леснар уж не искал вече да се бие, ама при него всяко решение е предпоследно, така че нищо не се знае. И честно казано - DC заслужава подобен money fight след всичко, което е направил в кариерата си.      

Прелимките, които успях да изгледам доста по-късно, също бяха много силни мачове. Дайна за много неща може да говори глупости, но за едно е прав - в UFC наистина няма случайни бойци (тук-таме някое изключение, потвърждаващо правилото) и дори в ранните двубои е пълно с бойци, които навсякъде другаде биха били сред основните атракции.

Диего Санчез направо разби Мики Гал, което ми беше дота странно, най-малкото защото Санчез реално е друга категория и изглеждаше нелепо дребен. Не бъдете толкова критични към Гал, защото КошмарО си е сериозен боец и имаше време, когато беше претендент за титлата и в елита на бойните спортове. Вярно, че е ветеран вече и прочее, но си остава сериозен състезател с огромен опит и сериозни умения. Гал очевидно ще си остане с петнадесетте минути слава срещу Пънк и Сейдж, но за мидкард атракция не е никак зле. 

Далеч по-интересно ми беше обаче как ще се представи Джони Уокър и не, че съм на хайптрейна, но двама бойци в UFC за по-малко от минута си е сериозно постижение. Това, че се претрепа след мача, не ми се коментира, дано да е добре, но по-важното е, че за пореден път показа зверска сила и точност. Циркунов може да не е най-великият боец на света, но и не е хванат от гората и това, да го приспиш по тоя начин, си е сериозна работа. Много ми се ще да видя Уолкър срещу някое по-сериозно име, но пък и не ми се ще UFC веднага да го хвърлят на големите кучета и да му скапат инерцията. Един ветеран като Шогуна би бил перфектен, особено ако е в МЕ на някой Fight night. 

Могамедшарипов изглежда като бъдещето на категорията и с това темпо нищо чудно много скоро да се добере до тайтълшот. Победа над Стивънс значи много, Джеръми си е в топа до 145. Според мен още една сериозна победа на дагестанеца тая година и 2020 ще е пръв на опашката. 

Като цяло бяха много силни прелимките, макар да не съм сигурен доколко е добра идея да поставиш такива големи имена в такова унизително място в карда. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...