Jump to content

Random gems 2: The Two Man Power Trip


Radox

Recommended Posts

THE TWO-MAN POWER TRIP

 

tmpt.jpg

 

 

Следващата мини-статия от поредицата ми по случайност отново ще включва Triple H. В нея ще ви разкажа кратката, но  култова история на може би най-доминантния heel отбор за всички времена в WWE - The two-man power trip, състоящ се от HHH и Steve Austin. Ще се опитам да разкажа и най-малкия сегмент в детайли, за да се потопите възможно най-добре в атмосферата. Все още си спомням как с приятелите ми пишлемета обсъждахме след всяко шоу как Triple H и Austin са ебати мазните копелета и ни беше супер интересно какво ще стане следващия път. Нямаше и дума за това дали някой е бил протектнат както трябва на последното шоу или дали някой получава нужния пуш, хаха. Просто си гледахме като пълни маркове и се кефехме на макс!

 

Всичко започва в главния мач на Wrestlemania 17, в който Vince McMahon шокира света, помагайки на доскорошния си най-върл враг Steve Austin да победи любимеца на феновете The Rock. На същия турнир Triple H бива надвит от The Undertaker. Още на първия RAW на следващата нощ след Wrestlemania 17 се случват доста интересни развития. Бесният Rock пребива Vince и го принуждава да му даде реванш за титлата срещу Austin още на същото шоу. Vince впоследствие прави мача в стоманена клетка. В същото време, архиврагът на Austin Triple H е бесен на тъста си Vince, че се е съюзил с тексасеца зад гърба му, без да го информира за плановете си. Идва време и за главния мач за титлата на федерацията. The Rock доминира над Austin, но Vince постоянно се намесва в мача. Накрая, Austin и Vince започват да налагат шампиона на народа, преди освирепелият Triple H да се появи на рампата с чук в ръка. Феновете изригват в гигантски pop, какъвто Triple H до този момент не е получавал. Той се качва на ринга и изглежда ще пребие омразните си Vince и Austin, но ... в последния момент Играта се обръща към The Rock и го поваля с чука. Следва тотален побой над Скалата и шоуто завършва с празнуващите Austin, HHH и Vince, вдигнали ръцете си високо. Тук е моментът да се отбележи, че това е един от най-шокиращите за публиката моменти в историята на кеча, може би по-шокиращ и от сформирането на NWO. Никой не очаква в рамките само на два дни Austin да се съюзи с кръвните си врагове Vince McMahon (който не спира да съсипва живота и кариерата му през последните 3 години) и Triple H (който организира прегазването му с кола). Според много фенове това е спорно решение, което е повлияло зле на рейтингите и на качеството на шоутата, но според мен не е така. В седемте седмици, в които отборът просъществува, просто няма скука. Макар че шоутата се въртят изцяло около TMPT, постоянно има нещо интересно и историите се развиват.
И така, още на първия Smackdown! след мача в клетка, на 5 април, Vince обявява ясните цели на TMPT - тотална доминация във федерацията и прегазване на всяка конкуренция. Като начало, The Rock бива уволнен, за да "не бъде пребиван на всяко шоу от HHH и Austin", което докарва стабилни освирквания. След това, Triple H пък получава изненадващо мач за Интерконтиненталната титла срещу Chris Jericho като мейнивент за вечерта. Друг важен момент за това шоу е уреденото интервю на Stone Cold с най-добрия му приятел Jim Ross, който е много разочарован от него и иска обяснение. Austin заявява, че не го ебе за феновете, че прави каквото си иска когато си иска, и че вече най-верният му човек е Vince McMahon, след което помита от бой JR в родния му град, затвърждавайки хийл образа си. В главния мач, Triple H побеждава Jericho след намеса на Stephanie и печели Интерконтиненталната титла. По този начин, двете главни титли във федерацията отиват в членовете на TMPT. Шоуто приключва с доволно пийващия бира Austin, който наблюдава победата на HHH по телевизора в съблекалнята си, като до него е просната световната титла...
Още на следващия RAW на 9 април, се появява първата пречка пред доминацията на TMPT и тя се казва ... Team Xtreme! Младоците Jeff Hardy, Matt Hardy и Lita решават, че не могат повече да търпят поведението на самозабравилите се Triple H и Stone Cold и им се озъбват. Това води до невероятна възможност за Hardys да се докажат, като главния мач за вечерта бива неправен шесторен - Matt, Jeff и Lita срещу HHH, SCSA и Stephanie! Шокиращо победата отива у Team Xtreme, след като Lita тушира Stephanie в суматохата. Веднага след края на мача обаче, тя както и двамата Харди, бива тотално пометени от развилнелите се Остин и Трите Хикса, които ги пребиват безпощадно с метални столове. Накрая горката Lita отнася и Pegiree + Stunner. Това е може би най-бруталният побой над жена, показван някога по телевизията от WWE. Шоуто приключва с ликуващите Austin и HHH с титлите си.
Следващият Smackdown! на 12 април е открит естествено от HHH и Austin, които не скриват задоволството си от побоя от последното шоу, като HHH се подиграва с феновете как само преди няколко седмици, всичко е изглеждало розово за тях - Скалата е бил техният Световен шампион, Джерико е бил техният Интерконтинентален шампион, любимецът им Мик Фоли е бил председател ... а сега, всичко е рухнало и цялата власт и злато се държи от TMPT! Докато двамата обиждат тълпата обаче, внезапно в гръб ги атакува Jeff Hardy със стол и избягва набързо по рампата! Двамата са просто бесни. Малко по-късно, освирепелият Triple H нахлува в офиса на председателят William Regal и настоява за мач с Джеф Харди, без да го ебе дали е за титлата. Мазникът Regal естествено му урежда мача. Междувременно, съпругата на Austin Debra (която е фейс) отива при Jim Ross и с цялото си сърце му се извинява за побоя, който мъжът й му нанесе преди седмица. Тогава обаче бесният Austin влиза в стаята и прогонва JR, след което нарежда на Debra да си събере багажа и че двамата си тръгват от залата. В главния мач, без Austin да е в залата и да му помага, Triple H се озорва доста с надъхания Jeff Hardy. В крайна сметка, след намеса на Matt, Jeff успява да тушира Играта и му отнема Интерконтиненталната титла!!! Triple H е бесен, но няма какво да направи. Jeff е новият IC champ!
Както можете да се досетите, HHH не оставя нещата така. Още на следващия RAW на 16 април, той си урежда реванш за златото срещу Jeff. В главния мач за вечерта, Triple H успява да победи чисто Jeff Hardy и да си върне пояса. След мача обаче, той и Austin започват отново да пребиват Хардитата, като в последния момент преди да пометат отново Lita, на рампата излизат Kane и The Undertaker! Братята по разрушение не могат да търпят повече това и слизат на ринга, за да конфронтират гадните копелета. Austin и HHH обаче се изхлузват от тепиха и избягват, като шоуто приключва с гордо стоящите на ринга Kane и Undertaker. Явно вече има достойни противници, които да се изправят срещу машината на Vince!
Следващото шоу от календара е Smackdown! на 19 април и то е доста интересно и изпълнено с важни моменти. В първия мач за вечерта, Kane защитава своята Хардкор титла срещу Rhyno. Голямата червена машина контролира мача, но накрая губи пояса след намеси на Edge, Christian, Triple H и Austin. Това само наслива масло в огъня и малко по-късно, разярените братя правят "приятелско посещение" в кабинета на William Regal. Kane запалва половината офис, докато Regal склони да им даде мач за отборните титли срещу Edge и Christian, като ако успеят да го спечелят, ще получат и мач срещу омразните им TMPT. В главния мач, въпреки многобройните намеси на Rhyno, Austin и HHH, Братята по разрушение успяват да надвият Edge & Christian, слагайки край на последния им 7-ми рейн, и печелейки титлите. Имаме нови шампиони по двойки и техните имена са Undertaker и Kane. Шоуто приключва с оттеглящите се по рампата TMPT и вдигащите титлите на ринга BOD!
Следващото шоу е RAW на 23 април. На него се разбира, че дългоочакваната среща между двата доминантни отбора ще се проведе на "Backlash" след по-малко от седмица. Vince с тъга съобщава на HHH и Austin, че според правилата, всичките титли ще трябва да са заложени. Тоест, отборният мач ще е за едновременно за Световната, Интерконтиненталната и Отборните титли! Kane и The Undertaker излизат на ринга и заявяват, че не TMPT, а те са най-доминантният отбор във федерацията. Това води до появата на Edge & Christian, които си искат обратно титлите, а в последствие се намесват и HHH/Austin, пребивайки братята в гръб със столове. По-късно, самите Austin и HHH на свой ред излизат на ринга да плямпат. Те казват, че отборните титли, ринга, столовете, масите, гонгът, оградите, както и шибаните фенове им принадлежат. Двамата биват прекъснати от The Hardys и Brothers of Destruction, като и четиримата тръгват към ринга. Остин и Играта обаче отново се изхлузват оттам и избягват. По този начин се заформя и мейнивентът за вечерта - осморен мач между Austin/HHH/Edge/Christian и Taker/Kane/Matt/Jeff. Този мач бива спечелен от хийловете, след като в суматохата, Austin набива Stunner на Matt Hardy и Triple H го тушира. TMPT отново избягват по рампата с двете си титли.
Последното шоу преди турнира е Smackdown на 26 април. В него, Vince McMahon решава да съдейства на Austin и Triple H, като урежда мачове с хандикап за техните опоненти - Kane ще трябва да се изправи срещу Edge и Christian, а пък The Undertaker срещу целия състав на Right to Censor. Ако някой от тях се намеси в мача на другия брат, титлите на Austin и HHH няма да се защитават в отборния мач на Backlash. Kane печели с DQ след като Edge и Christian му правят "столиране", а The Undertaker се разправя с лекота с RTC и ги побеждава. Главният мач е ташак, уреден отново от Vince, в който TMPT се изправят срещу Kainetai. Мачът обаче така и не започва, защото Brothers of Destruction атакуват в гръб и за пореден път прогонват от ринга HHH и Austin. Разликата този път е, че и четирите титли остават на ринга и Kane и Undertaker позират с тях, докато Гърмящата змия и Церебралният убиец гледат изплашение от рампата.
На Backlash, след изтощителен мач, TMPT затвърждават позицията си на топ хищниците във федерацията, след като успяват да победят и да спечелят и отборните титли. Това става, след като Vince McMahon незабелязано бутва на Triple H неговия чук, докато реферът е разконцентриран от Stephanie. Играта забива чука в главата на Kane и го тушира, запазвайки по този начин своята титла и тази на Austin и печелейки отборното злато. Турнирът завършва с ликуващите TMPT, качващи се на рампата с четирите пояса.
Враждата между двата мега отбора не свършва с отборния мач на Backlash. Братята по разрушение не се примиряват с нечестните игри на галениците на Vince и продължават да търсят златото си. На следващата вечер след турнира, на RAW, Vince McMahon излиза на ринга заедно с Austin и Triple H, които са отрупани с титли. Празенството им обаче е помрачено от Linda McMahon, която урежда главния мач за вечерта - Austin ще защитава световната си титла срещу The Undertaker! Преди това обаче, Triple H и Test (бившият годеник на жена му) завършват мача помежду си без победител, след като Играта използва метален стол. Побоят над Test след двубоя обаче е прекратен след като Kane се намесва    и прогонва HHH. Главният мач завършва с дисквалификация след намесата на Triple H, който удря Undertaker с чука. Kane се притичва на помощ на брат си, но тъй като е с много сериозно контузена ръка, не успява да се противопостави на TMPT. Двамата го потрошават със столове и закриват ликуващи шоуто.
На следващото шоу Smackdown! от 3 май нещата излизат извън контрол. The Undertaker открива шоуто и излиза бесен на ринга с верига в ръка и казва, е тази вечер ще има болка и страдания, след като в понеделник TMPT са счупили ръката на Kane. Поради това, че него го няма, The Undertaker ще трябва да се справя сам тази вечер с двамата им врагове. Той ги предизвиква да излязат да се бият на ринга, но вместо тях излиза Vince McMahon, казвайки че The Undertaker ще получи мач за титлата на Austin на "Judgment day", а освен това тази вечер ще има специален бонус-опонент за The Undertaker. В първия мач за вечерта, Triple H успешно защитава своята IC-титла срещу Jeff Hardy. След това, Austin атакува The Undertaker в гаража, но бива хвърлен от него през един прозорец. Охраната ги разтървава, но се оказва, че окото на шампиона е порязано от стъклата. В залата пристига линейка, която да го откара за преглед, но се оказва, че шофьорът й е самият Undertaker! Той пребива лежащия на носилката Austin отново. В главния мач, противникът на Гробаря се оказва завърналият се след 2-месечно отсъствие Rikishi! В края на мача, на рампата се появява Steve Austin. Той излиза с превързано око и е с метален стол, който обаче бива изтръгнат от ръцете му от Мъртвеца. Austin избягва нагоре по рампата, а Undertaker потрошава тотално Rikishi със стола! Край на шоуто.
На следващия RAW (7 май) войната продължава. Гробаря от отстранен от шоуто и дава интервю от централата на WWE, отправяйки закани към шампиона Stone Cold Steve Austin. Kane го няма защото е със счупена ръка. Triple H също отсъства. Следва интервю с Austin, в което двете му титлти се виждат закачени в шкафа зад него. Тук е моментът да се отбележи, че по това време, при всеки сегмент с HHH или Austin в съблекалнята, титлите им винаги са или на раменете им, или са оставени на някоя маса или шкаф, постоянно напомняйки на зрителите, че всичкото злато е у тях, което е доста яко и е приятен дребен детайл. В главния мач, Steve Austin побеждава Rikishi, който по-рано същата вечер е направил фейс-търн под въздействието на Mick Foley. Austin печели мача, но след края му бива прогонен от ринга от Foley.
Следващото шоу Smackdown! от 10 май започва с пристигащия в залата Undertaker, който е посрещнат от Vince McMahon. Босът го предупреждава, че ако атакува Austin тази вечер, може да изгуби мача си за титлата на Judgment day. Малко по-късно, Undertaker нахлува в празната съблекалня на Austin и сяда на един стол, заявявайки че ще седи там, докато не се появи Гърмящата змия и не застане лице в лице с него. Austin естествено се насира и прекарва цялата вечер мрънкайки в офиса на Vince. Завърналият се Triple H се бие с  Rikishi заради това, че е направил Stinkface на жена му при фейс-търна си на RAW, но мачът приключва без победител след като Triple H потрошава самоанеца със стол. Debra се опитва да накара Undertaker да напусне съблекалнята на Steve Austin, но получава изплюване с тютюн по дрехите си от Мъртвеца и напуска стаята отвратена. В последния сегмент за вечерта, Undertaker излиза на ринга облечен с елека на Austin и носейки на кръста си световната му титла! Той предизвиква шампиона да излезе да се бият. Austin приема и излиза на ринга, при което въргалът започва! Undertaker натиква Austin в ъгъла, но бива ударен в гърба със стол от Vince McMahon. Това дава възможност на Austin да вземе стола, но преди да успее да удари The Undertaker, Kane се завръща и го потрошава от бой. Накрая двамата братя пребиват тотално Austin и с това шоуто приключва.
На RAW от 14 май The Two Man Power Trip е отново в силата си. Двамата откриват шоуто с четирите си титли, като Triple H си самоурежда мач срещу Kane с вериги, като ще бъде заложена неговата Интерконтинентална титла. Те биват прекъснати от Kane и The Undertaker, които ги атакуват, но TMPT отново избягват от ринга. В последствиеq човек от персонала съобщава на The Undertaker фалшивата новина, че жена му е пострадала в автомобилна катастрофа. Това кара The Undertaker да напусне залата и оставя Kane сам срещу двамата от TMPT. Главният мач е поредната гавра, сътворена от Vince - среща за отборните титли с хандикап, като Austin и Triple H се изправят срещу Kane. Контузеното чудовище води неравна борба с двамата, но съумява да се справя доста успешно с тях, преди мачът да бъде прекратен защото Triple H го удря със стоманена верига. Шоуто приключва с потрошения Kane и празнуващите HHH и Steve Austin.
Последното шоу преди турнира е Smackdown! от 17 май. То е открито от Kane и The Undertaker, които не са в никак добро настроение от разиграването преди три дни. Мъртвеца е убеден, че зад лъжата стои Steve Austin. По-късно Taker нахлува в съблекалнята на Austin и директно започва да го налага. След като охраната ги разтървава, Austin неочаквано обвинява Triple H за атаките, припомняйки на Гробаря че е уредил и неговото прегазване с кола преди време! Когато Triple H научава за това, директно отива в съблекалнята на Austin и му вдига скандал какво си мисли че прави. Austin заявява, че е убеден че Triple H се е обадил за катастрофата, тъй като полицията е проследила обажданията до неговия телефонене номер и му припомня, че преди време е организирал блъскането му с кола. Двамата са бесни, а ние виждаме първите пукнатини да се повявяват в Thee Two Man Power Trip. По-късно, Triple H отива при William Regal и се опитва да го накара да отмени мачът му с The Undertaker за по-късно вечерта. Regal прави неочакван фейс търн и отказва да го отмени, след което изгонва Хиксовете от офиса си! Точно преди главния мач Stephanie обаче си спомня, че в понеделник на RAW Austin е взел за малко от нея мобилния телефон на Triple H! Всичко се изяснява, но това не променя главния мач. The Undertaker буквално смила Triple H в яростта си, но преди да успее да го тушира, на екрана се появява Austin и признава, че именно той е направил обажданията за фалшивата катастрофа. Triple H удря Taker в тила с верига, след което Austin излиза на ринга и двамата започват да го налагат. Kane се притичва на помощ и за кой ли път, TMPT избягват от ринга, качвайки се по рампата...
Идва и денят на турнира Judgment Day. Тъй като отборните шампиони Austin и Triple H са заети с други мачове, съответно срещу The Undertaker и Kane, таг титлите не се защитават на турнира. Вместо това се провежда мач с 6 отбора, победителите от който получават мач за титлите още на следващия RAW. Съревнованието бива спечелено от наскоро сформирания отбор от бившите врагове Jericho и Benoit. В кървавия мач с вериги, Kane успява да победи Triple H, след като Austin се намесва и без да иска удря Triple H вместо Kane със стола. В главиня мач, Austin тушира The Undertaker и запазва титлата си, като това се случва след намеса на Triple H и удар с чук. Въпреки проблемите между двамата, Играта все пак помага на Остин да запази своето злато.
Първото шоу след турнира, RAW от 21 май 2001-ва, се оказва и краят на могъщия отбор Two Man Power Trip. Шоуто бива открито от Austin с двете му титли, като той не пропуска да се похвали за победата си на Judgment day. Купонът му обаче бива прекъснат от Chris Jericho, който директно се изстрелва на голяма сцена със своето промо. Jericho атакува Austin, като следват намеси и от Triple H и Chris Benoit. Канадците успяват да изхвърлят Austin и HHH от ринга. Лакеите на Vince успяха да се справят с Brothers of Destruction, но вече имат нови съперници. Главният мач е изключително оспорван. Jericho и Benoit се противопоставят успешно на именитите си опоненти. Малко преди края на мача се случва ключовото събитие - Triple H се приземява лошо на левия си крак и къса квадрицепса си. Въпреки това, той проявява невероятна воля и въпреки неистовата болка, успява да довърши мача. Накрая, той се качва на ринга и замахва към Jericho, но вместо него уцелва Austin. Benoit изхвърля веднага след това HHH от ринга, а Jericho тушира Austin и двамата канадци отмъкват титлите от TMPT!!! Все още си спомням колко вманиачени бяха всички в България по отбора на Джерико и Беноа. Всички в даскалото говореха само за тях, всички кеч списания пишеха само за тях... Златни времена.
На следващия Smackdown! Austin излиза сам на ринга и обявява, че Triple H ще пропусне поне половин година заради сериозната си контузия. След това, Austin обвинява изцяло него за загубата заради удара с чука и заявява, че отсега нататък ще се оправя сам. Враждата между Austin и Benoit/Jericho продължава, но това промо на Austin слага край на митичния отбор Two Man Power Trip.

И с това приключва едномесечното пътешествие на The Two Man Power Trip. Историята около този отбор е уникална с това, че във всяко шоу има ДВЕ главни действащи лица, а не само едно лице на компанията, както е било винаги досега. Те са гадни, те са подли, но действията им са координирани до най-дребния детайл и двамата действат като една добре смазана машина. Това се проявява не само на ринга, а и в задкулисните им интриги и сегменти. Много са спекулациите какво точно е щяло да стане с TMPT ако Triple H не се беше контузил, като най-широко разпространената версия е, че съвсем скоро след загубата на отборните титли, двамата са щели да се скарат (на последните шоута вече си личи напрежението между тях), като Triple H е щял да стане фейс и да има продължителна вражда с Austin за титлата. Vince пък е щял да бъде изключително раздвоен чия страна да заеме, защото Triple H му е зет, а Austin - дясна ръка. Както и да е, нищо не е ясно на сто процента и никога няма да бъде, а и Инвазията със сигурност е щяла да обърка плановете. Въпреки изключително краткия си живот, този отбор остава в историята и все още си спомням как чаках с интерес всяко шоу през лятото на 2001 година, точно когато ми бяха кандидат-гимназиалните изпити, именно за да видя каква нова подлост ще сътворят Ледениия и Трите Хикса!

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...