Jump to content

GSP ще обяви пенсионирането си този четвъртък? Khabib Nurmagomedov го предизвиква на битка през ноември


neshev

Recommended Posts

Според канадските медии, GSP ще свика пресконференция този четвъртък, на която ще обяви пенсионирането си.


Khabib, от своя страна, предизвика St-Pierre на една последна битка през ноември:
 

 


Утре се очертава да е интересен ден. 

Link to comment

Вече е официално. GSP се пенсионира.

Един от най-великите бойци, които съм гледал, в octagon-а и извън него. Винаги ще помня с добри чувства началото на кариерата му, когато беше един от най-атрактивните бойци за гледане. Спомням си, когато Hughes го би първия път, колко добре прие загубата и как после помля дивизията за реванша. Тогава записа една огромна серия, когато успя да доминира Mayhem, Frank Trigg и Sean Sherk, като тогава дори успя да победи, макар и много спорно, BJ Penn, който за времето си беше един от най-добрите бойци на света. После дойде и реваншът срещу Hughes, който GSP взе, а веднага след това дойде и най-голямото му падение в спорта, загубата от пълния аутсайдър, Matt Serra.

 

Именно тази загуба тотално трансформира GSP и той стана боец, който търсеше победата на всяка цена. Това доведе до абсолютна доминация в следващите 5-6 години, където GSP размаза три поколения бойци. За завръщането му през 2017, няма какво да се говори. Легендарна победа, която още по-твърдо затвърди GSP, като един от най-големите, във времена, когато всичките му съвременници, които бяха поставени в тази категория, отстъпиха позиции и бяха бледо копие на себе си.

Извън клетката, GSP се превърна в огромна звезда, без да храни опонентите си и да се държи като клоун, а стана модел за подражание с класа и обноски. Един от малкото, които не позволиха да станат кучката на UFC и си отстояваше позициите докрай, макар и Dana всячески да се опитваше да го дискредитира. Определено беше удоволствие да го гледам през последните 15 години. 

Link to comment

Голям боец и добър човек, истински пример за младите. Цялата му личност крещеше "Шампион", без да се прави на клоун и без да унижава другите. За мнозина стилът му беше скучноват, но истинските ценители на ММА знаят за какво става въпрос. Като цяло онази ера в WW дивизията беше много добра и е впечатляващо че успя да доминира толкова време. Много се радвам, че се отказва при своите условия. Велик! 

Link to comment

GSP ми е един от най-големите любимци в спорта като цяло. По принцип повечето спортисти са абсолютни лекета като хора, а напоследък стана много модерно да го демонстрират, защото разни отрепки им се кефеха как "си живеят живота" и кви са гъзари. Вижте един Мейуедър или Конър МакГрегър що за хора са и какво демонстрират. Джордж беше точно обратното - истински пример за подражание, човек, който можеш да посочиш на детето си и да кажеш "я, виж него". Той никога не се хвалеше с това колко бил талантлив - винаги отчиташе преди всичко работата и колко труд трябва да се влага, за да постигнеш целите си. Винаги отдаваше дължимото на хората около него - хвалеше треньори, спаринг партньори ... за всички намираше време да каже по някоя добра дума.

 

А най-много от всичко ми харесваше уважението, с което подхождаше в мачовете. Никога не си позволи да обиди, да нагруби някой, да му се подиграва. А толкова много го обиждаха  - и Ник Диаз, и Косчек, и Бизпинг. Все го псуваха, все го предизвикваха, но GSP никога не си позволи да отвърне, нито пък да ги унижава след мачовете - затова само мога да му сваля шапка. 

 

Що се отнася за статута му на GOAT - честно казано никога няма как да се реши този спор, но Сан-Пиер има много аргументи в своя полза. Никой друг от претендиращите за "най-добър в историята" няма спечелени такива мачове, каквито има той. 

 

За първата си титла GSP победи последователно Шон Шърк, БиДжей и Мат Хюз. Последните двама бяха сред топ p4P бойците тогава.


Втората си спечелена титла я  защити последователно срещу Джон Фич, БиДжей Пен и Тиаго Алвеш - отново трима бойци, които се водеха в топ 10 p4p по времето, в което Джордж се би с тях.  

 

За известно време после нямаше откъде да му намерят читав опонент и размаза хора като Дан Харди и Джош Косчек (за втори път), които принципно са добри спортисти, но нищо повече. След което последва нова тройка от мма-йци, които се предполагаше, че са в пика си и бяха по това време в класациите p4p на всички издания, сайтове и прочее - Джейк Шийлдс, Карлос Кондит и Ник Диаз. 

 

Нито Силва, нито Фьодор, нито Джоунс могат да се похвалят, че са победили толкова много опоненти, които по време на самият мач са били в пика си и са били сред най-добрите в света. 

 

Що се отнася за това, че бил скучен - за мен беше един от най-атрактивните бойци, които съм виждал. Всичко правеше перфектно. Това, че някакви пияндурници искат да гледат боеве като тези на Танк Абът, си е техен проблем. Джорд нагледно показваше за какво е А-то в ММА 😎

 

Link to comment

Georges "The Blanket" St Pierre. Един от най-големите страхливци стъпвали в октагона. Насирал безброй пъти в боя и спасявал се като влиза в ролята на human blanket. Двуличник и хипокрит. Назобан на добиче като млад. След това голям противник на допинга. Голям страх от конкуренцията. Разрева се след като беше пребит като псе от Хендрикс и реши да си вземе почивка. (lost his smile?) Качи се в по-горната категория за да се бие с единствения, който може да победи. След това отново се насра от страх и оваканти пояса. 

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...