Jump to content

UFC Fight Night 145 "Blachowicz vs. Santos" - 23 февруари 2019


neshev

Recommended Posts

Доста добър card, особено за европейско шоу.

Dodson срещу Yan е елитна битка, като победителят ще даде заявка за title shot. Следя Yan още от началото на кариерата му, защото е един от най-перспективните бойци въобще. Чисто като умение да се адаптира към опонентите си е един от най-добрите бойци в дивизията и Dodson определено е изключително сериозен тест. Ако беше Dodson от преди години, може би щях да му дам малко преимущество, но след контузията и втората битка с Might Mouse, определено изглежда по-бавен, което очаквам да е ключово за тази битка и Petr Yan да вземе поне два чисти рунда за decision.

ME има потенциал да е доста забавна битка. Див brawler срещу counter puncher, обикновено е рецепта за бърз нокаут, в някоя от двете посоки. Ще е любопитно каква ще е брадата на Santos в 205, защото в 185 тя му беше слабост и не можеше да поема удари добре. Тук е трудно да се предвиди какво ще стане, но поляка ми изглежда с една идея по-завършен боец.
 

Даже в prelim-ките има доста интересни битки, като тази между Damir Hadzovic и Polo Reyes, както и другата LW bitka между Khabilov и Ferreira. Доволно шоу се очертава. 

 

Link to comment

Много забавен мач на Джон Додсън и Пьотр Ян. Русначето си домимираше, с изключение на един нокдаун, който се породи от липса на концентрация според мен. Додсън с епохална прическа. 

 

Дават ивента по Max Sport 2, ако някой се чуди какво да гледа. 

Link to comment

Petr Yan записа убедителна победа и се нареди на опашката за title shot. Тази дивизия е дълбока и има много талант, дано UFC не я забият с реванш между TJ и Cejudo. Иначе Dodson е изключително противен боец за гледане. Постоянно бягане, постоянно мрънкане към съдията, даже накрая тръгва да си вдига ръката, че е спечелил. Това да направиш скучна битка с Petr Yan, трябва да си пълен катил.

Struve на клизма успя да бие. Без нито един удар, но на земята беше с една класа над бразилеца. Гледам Struve е дал заявки, че ще се пенсионира. Дано го направи, защото трудно ще бъде конкурентен. Имаше огромен потенциал, но така и не се налучи да използва височината и reach-а си, а спокойно можеше да бъде нещо като Semmy Schilt за MMA-я.

ME ни даде обещания нокаут. Santos има изродска сила. Направи нокдаун, като на практика се движеше назад. LHW дивизията е много зле в момента. Някакви посредствени MW-и качват до горната категория и имат успех, даже стигат до мачове за титли. Един Weidman трябва жестоко да съжалява, че не отиде в горната дивизия. 

Link to comment

LHW дивизията винаги е била с особена аура в ММА-я, най-вече защото големите звезди от близкото минало идваха най-вече от нея. Чък Лъзел, Тито Ортиз, Вандерлей, Шогуна ... Както е тежката в бокса, така е LHW-а за ММА, поне аз така съм го усещал винаги. Много е странно, че виждам посредствени състезатели от MW да се редят за тайтълшот в LHW. Има и друго обяснение обаче, макар да не твърдя, че е точно така в случая. Бойците изтрещяха с това сваляне на килограми в един момент и виждаме някакви жестоки weightcut извращения, само и само да са по-големи в клетката, а истината е, че това често има обратен ефект. Много ми е трудно да си представя как хора с телосложението на Антъни Смит и Сантош са успявали да се изцедят до 84 килограма. 

 

Настрана от тази теория обаче, остава си факта, че тези пичове никой не ги бръснеше за сливи в MW, камо ли да става дума за тайтълшот и нещо подобно. И мачова на Джон Джоунс срещу тях изглеждат като абсолютно рутинни защити.

 

-----------------

 

Освен това трябва да отбележим добър Мач на Лиз Кармуш и трогателно сбогуване на дългуча - за европейски FN толкова. 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...