neshev Posted February 23, 2019 Author Share Posted February 23, 2019 Доста добър card, особено за европейско шоу. Dodson срещу Yan е елитна битка, като победителят ще даде заявка за title shot. Следя Yan още от началото на кариерата му, защото е един от най-перспективните бойци въобще. Чисто като умение да се адаптира към опонентите си е един от най-добрите бойци в дивизията и Dodson определено е изключително сериозен тест. Ако беше Dodson от преди години, може би щях да му дам малко преимущество, но след контузията и втората битка с Might Mouse, определено изглежда по-бавен, което очаквам да е ключово за тази битка и Petr Yan да вземе поне два чисти рунда за decision. ME има потенциал да е доста забавна битка. Див brawler срещу counter puncher, обикновено е рецепта за бърз нокаут, в някоя от двете посоки. Ще е любопитно каква ще е брадата на Santos в 205, защото в 185 тя му беше слабост и не можеше да поема удари добре. Тук е трудно да се предвиди какво ще стане, но поляка ми изглежда с една идея по-завършен боец. Даже в prelim-ките има доста интересни битки, като тази между Damir Hadzovic и Polo Reyes, както и другата LW bitka между Khabilov и Ferreira. Доволно шоу се очертава. Link to comment
Gooner_4 Posted February 23, 2019 Share Posted February 23, 2019 Много забавен мач на Джон Додсън и Пьотр Ян. Русначето си домимираше, с изключение на един нокдаун, който се породи от липса на концентрация според мен. Додсън с епохална прическа. Дават ивента по Max Sport 2, ако някой се чуди какво да гледа. Link to comment
neshev Posted February 24, 2019 Author Share Posted February 24, 2019 Petr Yan записа убедителна победа и се нареди на опашката за title shot. Тази дивизия е дълбока и има много талант, дано UFC не я забият с реванш между TJ и Cejudo. Иначе Dodson е изключително противен боец за гледане. Постоянно бягане, постоянно мрънкане към съдията, даже накрая тръгва да си вдига ръката, че е спечелил. Това да направиш скучна битка с Petr Yan, трябва да си пълен катил. Struve на клизма успя да бие. Без нито един удар, но на земята беше с една класа над бразилеца. Гледам Struve е дал заявки, че ще се пенсионира. Дано го направи, защото трудно ще бъде конкурентен. Имаше огромен потенциал, но така и не се налучи да използва височината и reach-а си, а спокойно можеше да бъде нещо като Semmy Schilt за MMA-я. ME ни даде обещания нокаут. Santos има изродска сила. Направи нокдаун, като на практика се движеше назад. LHW дивизията е много зле в момента. Някакви посредствени MW-и качват до горната категория и имат успех, даже стигат до мачове за титли. Един Weidman трябва жестоко да съжалява, че не отиде в горната дивизия. Link to comment
gboy Posted February 24, 2019 Share Posted February 24, 2019 LHW дивизията винаги е била с особена аура в ММА-я, най-вече защото големите звезди от близкото минало идваха най-вече от нея. Чък Лъзел, Тито Ортиз, Вандерлей, Шогуна ... Както е тежката в бокса, така е LHW-а за ММА, поне аз така съм го усещал винаги. Много е странно, че виждам посредствени състезатели от MW да се редят за тайтълшот в LHW. Има и друго обяснение обаче, макар да не твърдя, че е точно така в случая. Бойците изтрещяха с това сваляне на килограми в един момент и виждаме някакви жестоки weightcut извращения, само и само да са по-големи в клетката, а истината е, че това често има обратен ефект. Много ми е трудно да си представя как хора с телосложението на Антъни Смит и Сантош са успявали да се изцедят до 84 килограма. Настрана от тази теория обаче, остава си факта, че тези пичове никой не ги бръснеше за сливи в MW, камо ли да става дума за тайтълшот и нещо подобно. И мачова на Джон Джоунс срещу тях изглеждат като абсолютно рутинни защити. ----------------- Освен това трябва да отбележим добър Мач на Лиз Кармуш и трогателно сбогуване на дългуча - за европейски FN толкова. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.