Jump to content

Bellator 216 "MVP vs. Daley" - 16 февруари 2019


neshev

Recommended Posts

Това шоу изглежда стабилно. 

MVP най-накрая ще се бие срещу някой адекватен. Просто е смешно толкова години да се бие с едни и същи, посредствени опоненти. Сега ще се види от какво е направен. Daley не е шампионски материал, но може да създаде проблеми на всеки. При него главния проблем е борбата, но на крака е един от най-добрите в дивизията. MVP засега не е показал някаква уникална борба, той още се бие като point fighter, главно на единични удари го кара. Без опасността да свали Daley, не виждам как ще спечели в striking-а. Освен, ако Daley не се подведе по стила на MVP и да си разменят единични удари, усещам, че балонът на MVP ще се спука.

Minakov и Kongo ги гледахме преди, даже това е последната битка на Minakov в Bellator, и не виждам как сега ще видим различна битка. Kongo е един и същ във всяка битка. Силен в клинча, има читав KO power и на земя не е зле, но просто не е много издържлив за HW. В много битки го свалят на земя с удари, а вече е на 43 и умението му да ги поема ще става още по-съмнително. Minakov не мисля, че има уменията да е UFC шампион, но в Bellator не би трябвало да има проблеми срещу бойци като Kongo. Една битка срещу Bader би била доста по-любопитна.

Cro Cop е ясно, че е легенда, но вече става абсурдно да изглежда по-голям и по-здрав на 44, отколкото на 34. В тази си форма, Roy Nelson не би трябвало да е особен проблем и очаквам да си вземе битката с KO. Събрали са няколко бойци с имена в HW дивизията и има няколко интересни битки да се направят все още. 

Link to comment

Ужасна седмица за Bellator. ME, на хартия, беше една от най-важните им битки. Добра вражда имаха, MVP го гласят за голяма звезда и направиха стабилен card около тази битка. Вместо това, видяхме един насран Daley, който тръгна на takedown-и и отказваше да влиза в размени. MVP, пък от своя страна, показа, че в ММА е пълен аматьор и беше преборен от един от най-лошите борци в тази дивизия. Съответно битката беше потресаващо скучна и безлична. За мен Daley победи, но нещата бяха толкова плачевни, че няма как да съм недоволен или разочарован. И двамата заслужаваха да загубят. MVP с нулев takedown defense, Douglas Lima ще го отнесе с парцалите. 

Minakov срещу Kongo също беше пълна нула. Ако не им знаех възрастите, щях да кажа, че Minakov е на 43. Изглеждаше като пълен блоб, а Kongo си бягаше стабилно цяла битка, но някак си му дадоха 3 рунда. :lol: 

Поне назобаният Cro Cop отсрами нещата. Малко напомни на Silva от миналата седмица. Направи си коронните движения (спиране на TD и high kick), тъй че всичко е точно. 

Link to comment

Днеска най-накрая имах време да го изгледам това шоу.

 

Кро Коп изглежда абсурдно нацепен батка, но се вижда, че отдавна е изпята песен. Честно казано няма нищо против хора като него и Федята да се състезават и на тези години и да изкарват добри пари, стига да е в мачове като този с Рой Нелсън, а не млади момчета като Бейдър да ги убиват за 10 секунди. Ветеранские мачове са страхотно нещо откъм тръпка, макар да се получават тегави за гледане битки. Една среща реванш между КроКоп и Емилияненко, за каквато се говори, би била страхотно събитие и няма да откажа да я гледам. Бих предпочел подобно отношение към ветераните, каквото има в Белатор, отколкото да гледам как БиДжей бива събмитван като човек, току що влязъл в залата и то в ранните прелимки.

 

MVP със скучна, но заслужена победа. Със сигурност спечели поне три от рундовете и Пол Дейли няма какво да ми реве, че са го порязали съдиите или нещо такова. Само в измислената му вселена, в която е най-великият боец на света, този мач го е спечелил заради няколко нескопосани тейкдауна. Да не говорим, че за малко да бъде събмитнат. Иначе MVP вси повече започва да изглежда като балон и с това надменно отношение не го виждам. Да те събори Пол Дейли говори много за това на какво ниво ти е граплинга и няма да е зле да се замисли, ако е решил да е нещо повече от мидкард атракция в кенефни галавечери. Мачът с Дъглас Лима го очаквам с голямо нетърпение и към момента бразилецът ми е силен фаворит. 

 

Link to comment

Cro Cop се пенсионира. Миналата седмица е получил инсулт. Много жалко, но се радвам, че поставя здравето си над всичко в тази ситуация.

Link to comment

🙄 Дано всичко да мине наред и човекът да си е жив и здрав, без увреждания. Иначе то, след инсулт, нямаш много голям избор. 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...