Jump to content

UFC 234 "Whittaker vs. Gastelum" - 9 февруари 2019


neshev

Recommended Posts

Доста слаб card за PPV. Whittaker и Adesanya са в графата "must watch", но надолу по card-а няма нищо, което хваща окото.

Kelvin Gastelum е забавен за гледане, много корав и издържлив, но се бие само на инстинкти, без да влага някакъв конкретен gameplan. Това срещу по-захабени бойци работи, но Whittaker е в пика на кариерата си и не очаквам да му даде особени шансове. Да не говорим, че има сериозни слухове как Gastelum страда от инфекция и е на антибиотици, което ще му окаже негативно влияние. Щом Romero не успя да нокаутира Whittaker, не мисля, че Gastelum ще го направи, а Whittaker има нужните умения за да го контролира пет рунда.

Изглежда ще е поредният сдухващ ден за MMA. Anderson не е това, което беше. Бавен, слаб chin и значително занижени рефлекси. Тази битка е направена за да може Adesanya да доминира и да си вземе title shot-а. Постоянно се говори за следващия Anderson Silva, за мен Adesanya най-близко се доближава до Silva и има наченките да се превърне в голяма звезда за UFC. Винаги я има вероятността, Adesanya да е прекалено респектиран от Silva, което да направи мачът конкурентен, но като гледам и Silva се е примирил със съдбата си, че ще бъде пенсиониран в тази битка и е вероятно да бъде нокаутиран по позорен начин. Хитър matchmaking от UFC, но не бих искал да гледам легенди да си тръгват от спорта по такъв начин. 

Link to comment

Adesanya има всичките качества да стане голяма звезда, стига да не си повярва прекалено много и да го свалят на земята. Много атрактивен стил,как ме е яд, че Мусаси го няма в UFC. Щеше да е лудница. 

Link to comment

Усещам как Kelvin Gastelum ще бъде преебан жестоко. Така както гласят Adesanya за следващия title shot, ако спечели доминантно, като нищо ще го пуснат за титлата, когато Whittaker се възстанови. 

Link to comment

ME беше най-забавната версия на тази битка. Silva не беше нокаутиран, даже беше конкурентен и имаше своите моменти. Дори бих му дал втория рунд, където беше равностоен. Adesanya не подходи чак толкова сериозно, явно си беше наумил, че ще даде на феновете добро шоу. Трябва да си затегне защитата, защото го удряха чисто с контри през цялата битка. Ако беше Anderson в пика, Adesanya щеше да бъде нокаутиран. Голям е Silva, особено като видиш хора като BJ и Fedor какво ги правят в момента. Да си все още конкурентен след близо две десетилетия в спорта е голямо постижение. Да му дават бенефиса в Бразилия. Не знам какво са си говорили с Nick Diaz, но се съмнявам да се завърне в MMA-я, камоли в Бразилия. 

Gastelum е голям клоун с тази фалшива титла. Сигурно е взел тази на Cejudo, което прави нещата още по-жалки и смешни. Conor добре го нареди в Twitter. 

Link to comment

През 2007-ма GSP победи Мат Хюз (за втори път тогава) в мач за титлата и я върна, защото каза, че иска "истинската" и няма да се признае сам себе си за шампион, докато не я вземе от Мат Сера.   

 

Тази вечер Gastelum се разхождаше с някаква кой знае от къде взета титла, без да е влязъл в мач. 

 

Не искам да звуча като пенсионер на футболен мач, ама ...жалка картинка беше.

 

Мачът между Адесаня и Силва беше страхотен и честно казано за него бях най-надъхан. Жалко за МЕ-та, но се случват и такива неща, няма как. Дано да е добре Уитакър и да се възстанови бързо. Няма да е редно UFC да отнемат title shot-a на Gastelum, колкото и да беше жалък с титлата-играчка. Пък и честно казано не бих отказал малко да се засили hype-ът покрай Израил с още някоя хубава победа. Има доста интересни варианти за него в MW, например един мач с Юрая Хол изглежда забавна битка, ако не друго.

 

Иначе, ако питате мене, Адесаня има още доста да се доказва, защото до момента единственото, което виждам от него, са циркаджийски номера.  Силва може и да е GOAT, ама е на 40+ и отдавна вече не сред топ-а в тая категория. А и кога за последно спечели читав мач (макар че според мене си беше чист пладнешки обир загубата му от Биспинг)? В последните си 6 срещи (вече 7 )имаше една победа и един NC, това е.   Не е сериозно Адесния да се счита едва ли не за най-голямата заплаха в MW-а заради победата си снощи. 

 

------------

 

Иначе от другите мачове много приятно впечатление ми направи Ricky Simón. Страхотна битка срещу никак не лош съперник, пък и е много атрактивен. Според мен доста от топ имената ще берат ядове с него в тая категория. Иначе пичът беше върло сдухан, като на пресконференцията почти не му обърнаха внимание. :unsure:

 

За Lando Vannata тъкмо си мислех оня ден как успя да се докара до Early Prelims, то пък виж какво стана. Тоя пич наистина по едно време изглеждаше, като ли че ще бъде сред топ 10, ако не и сред топ 5 в категорията си. Честно казано снощната му победа не беше нещо кой знае какво. Много бързо си пролича, че съперникът му няма никаква класа и е въпрос на време да сдаде мача. Тейкдаун като този още в първите минути ясно показа колко е подготвен бразилецът за битката, а пък  събмишъна мязаше на някой туториал в youtube. 

 

Montana De La Rosa с четвърта поредна победа, а и с този ръст изглежда сериозен претендент за по-големи мачове в категорията. 

 

-----------

 

Като цяло не лошо PPV, въпреки слабо познатите имена. Истината е, че бойците в UFC са си топ класа и който и мач да хванеш, рядко ще видиш случаен състезател. Наистина вярвам, че има момчета, които трябва да се промотират по-сериозно, както и да им се дават повече изяви. В момента цялата пара отива в няколко състезатели, а останалите са тотално неразпознаваеми. 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...