Jump to content

AAA напускат Televisa и подписват с TV Azteca


nWoHulkster

Recommended Posts

 

Lucha Libre AAA и TV Azteca обявиха, че AAA вече ще се излъчва по Azteca 7 в Мексико. Новината беше съобщена вчера в ефира на телевизията по време на SuperBowl postshow-то им.

 

Какво му е значимото на това? Досега AAA се излъчваше по Nueve (телевизия от топ 10 в Мексико), а сега вече ще се излъчва по една от петте главни мексикански телевизии. Добър еквивалент може да се направи със Smackdown: от USA Network към FOX. За нещо подобно си говорим и тук. Денят и часът на излъчване още не са обявени, но на хартия това развитие има потенциал да засили интереса към AAA в Мексико, т.е. те вече си имат значителна mainstream аудитория и това може да я увеличи допълнително.

 

Интересното в случая е, че Televisa (собствениците на Nueve) бяха телевизионния партньор на AAA още от самото създаване на федерацията през 1992. Нещо повече, в началото Televisa бяха дори съсобственици на федерацията. Част от видео архива на AAA е собственост на Televisa до ден днешен и някои от AAA announcer-ите имат договори директно с Televisa, така че сигурно ще има лека рокада при announcer-ите. Основният проблем на AAA през последните години беше, че Televisa не ги рекламираха особено много и явно сега надеждата на AAA е, че TV Azteca ще ги push-ват повече.

 

Телевизионната им сделката със Space (кабелна телевизия, която се излъчва в Мексико, Колумбия, Аржентина, Чили и Венецуела) си остава. Освен това, наскоро подписаха и тв сделка с Multimedios, която е популярна регионална телевизия в Северно Мексико, така че общо ще се излъчват по 3 телевизии в Мексико.

 

За сравнение: през последните години главният конкурент на AAA - CMLL - се излъчва само по по-малки кабелни телевизии в Мексико и по интернет, но при CMLL нещата стоят по друг начин и бизнес моделът е различен. В известна степен те са си културна институция, draw-ват на основата на други принципи и телевизията не им е приоритет.

Link to comment

3YxCpYl.jpg

 

Днес имаше пресконференция относно новата тв сделка на AAA с Azteca 7 и отделно изтече допълнителна информация:

 

Информацията относно продължителността на сделката е противоречива - една или две години.

 

Официалното име на шоуто ще бъде "Lucha Azteca AAA"

GPHotcN.jpg

 

Шоуто ще бъде два часа и ще се излъчва в петък от 16:30. Досега по предишната им телевизия беше по подобно време, но обикновено през уикенда и беше час и половина. Преди AAA ще се излъчват детски предавания, а често след тях ще има футболни мачове, т.е. на теория са в добра позиция да привличат както млада, така и възрастна аудитория.

 

Ще има и повторение по една от другите телевизии на TV Azteca - Azteca Plus.

 

Първият епизод ще е следващия петък - 15-ти февруари.

 

TV Azteca ще покриват всичките production разходи по шоуто и отделно ще плащат на AAA за тв правата за шоуто. Досега Televisa не им плащаха нито за едното, нито за другото.

 

Коментаторите ще бъдат Rafael Ayala и Carlos Aguilar (които бяха коментаторите на WWE, когато WWE се излъчваха по същата телевизия). Ще има и трети коментатор, кечист, който още не е обявен.

 

И за финал, винаги е любопитно да се види кои имена се споменават в официалното медийно изявление. В случая: La Parka, Psycho Clown, Blue Demon Jr., Texano Jr., Faby Apache, Lady Shani, Mascarita Sagrada и Pagano.

Link to comment

Сега покрай връзката им с AEW, а и покрай новата им голяма тв сделка в Мексико, ако някой иска да хвърли едно око на AAA, това е шоуто за вас:

 

wPxwSLV.jpg

 

Шоуто е едно от първите им тв шоута, записани за TV Azteca, но по-важното е, че беше силно шоу, което е перфектен пример за това аджеба какво може да предложи AAA като продукт. Хаотичен angle и главен мач с големите имена, спотфести, кървав въргал, свежи mixed team мачoве, lucha легенди, актуални звезди, бъдещи звезди, звезди от Америка... Казано какратко: оптимално AAA тв шоу. Можете да го намерите в тракерите под името "AAA.2019.02.10.Conquista.Total.Gira". Как така шоу, което още не е излъчено по телевизията вече го има в интернет? AAA излъчват всичките си тв записи на живо в Twitch и после ги пускат и по телевизията. Говори се, че от тази седмица ще добавят и английски коментар на Twitch излъчванията.

 

Та, да се върна към самото шоу. Имаше леки промени в рекламирания card. Контузеният Fenix не се би и беше заменен от Drago. Sammy Guevera пък не се появи заради "family emergency", което доведе до стабилно промо от Killer Kross на предишните тв записи, където Kross заяви, цитирам: "Your family? I HOPE YOUR FAMILY'S DEAD!" :D Това определено не е реплика, която очакваш да чуеш в кеч шоу на голяма федерация през 2019 г., когато всяко малко нещо обижда всички. В главния мач Laredo Kid замени La Parka.

 

Иначе първото нещо, което винаги прави впечатление в шоутата на AAA е, че използват популярни mainstream песни за ентранс музики повече от всяка друга федерация в света: Thriller, Bad Medicine, Around the World, Lose Yourself, Rock You like a Hurricane, You Give Love a Bad Name, Welcome to the Jungle, но отделно имат и WTF селекции като например theme-овете на Batista от WWE и AMW от TNA. Copyright правата в Мексико просто не са като на други места и съответно AAA могат да използват каквито песни си решат, което придава на шоутата им по-big time mainstream усещане. Плюс това, заедно с WWE и CMLL, AAA е федерацията, която привлича най-големи публики за седмичните им шоута, което също помага за атмосферата. В случая говорим за 8 хиляди зрители. И не на последно място, публиките на AAA обикновено са предимно от mainstream/casual зрители. Даже бих казал, че имат най-mainstream публиката от всички кеч федерации в света. Привличат почти изцяло семейна аудитория, която идва на шоутата, за да си направи кефа без да взима нещата прекалено насериозно. Конкретно на това шоу тук по реакциите си лечеше, че публиката е съставена предимно от деца и жени или поне те вдигаха най-много шум. Всички тези фактори придават на AAA една по-различна атмосфера и усещане, особено ако си свикнал да гледаш основно американски или японски кеч.

 

AAA не е лъжица за всяка уста, но ако ви се гледа нещо свежо, неангажиращо и различно => гледайте това шоу.

 

Link to comment

Рекламираният card-ът за първото шоу по Azteca 7, което ще се излъчи днес:

 

CTOZoFA.png

 

Konnan и Vampiro ще бъдат другите двама, от общо четирима, коментатори на шоуто.

 

П.П. Това шоу го записаха още на 19-ти януари и след това имаха още три тв записи, а и тази седмица ще имат още едни, така че явно ще има стабилно закъснение в излъчването на епизодите. Не е проблем - и преди беше така и никога не им е пречило, но все пак е интересно да се отбележи.

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Миналата седмица излезе информация, че последният епизод на AAA по Azteca 7 е бил гледан от 5.4 милиона зрители. Новината обиколи всички медии и беше споделена от Matt Jackson в Twiter:
 


Вчера излезе нова информация, според която цифрите са космически надути. Според мексиканския Nielsen, реалната гледаемост е била 772 хиляди. 

Link to comment
1 hour ago, neshev said:

Миналата седмица излезе информация, че последният епизод на AAA по Azteca 7 е бил гледан от 5.4 милиона зрители. Новината обиколи всички медии и беше споделена от Matt Jackson в Twiter:
 


Вчера излезе нова информация, според която цифрите са космически надути. Според мексиканския Nielsen, реалната гледаемост е била 772 хиляди. 

И от кого е тази информация? Ако е информация, трябва да има източник, а забелязвам, че хобито ти напоследък е да публикуваш измислени"информации" без източник, които целят да дискредитират всеки и всичкко, свързано с AEW. Това, че някой загубеняк без живот го е написал като коментар в някой сайт направен като от третокласник, не го прави информация. Вече всеки написан коментар или публикация, ако ще да е написана на стената в тоалетната на някое училище стана информация? Откъде някакъв пич, който не прави нищо друго по цял ден освен да гледа кеч, има информация колко зрители са гледали шоу в друга страна? И точно това шоу е под милион, но предното, за което нямаше толкова бъз е с 4 милиона зрители? Има логика, а? Звучиш по-нелепо от Алварес и Мелцер с тия информации. Да не ти ги пращат извънземните тези сигнали? Куул гимик, бро 😄

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment
1 hour ago, Macho Man said:

И от кого е тази информация?


Информацията е от популярния мексикански сайт - https://superluchas.com/no-los-young-bucks-no-lograron-un-rating-historico-para-aaa/. Техният източник, както беше споменато, е мексиканския Nielsen. Компанията, която измерва рейтингите.

Лесно може да се провери какви цифри прави телевизията.  Когато едно шоу прави почти 10 пъти по-висока гледаемост от средното, това е достатъчен повод да се усъмниш. Гледаемостта им дори не е лоша. Шоуто е най-гледаното кеч шоу в Мексико. Естествено, тук говорим за разлика от 5 милиона, тъй че е нормално да се повдигне като въпрос. Как предишното шоу е било гледано от 4 милиона? Не е. В същата статия се твърди, че е било гледано от 596 хиляди. Но тук естествено всеки може да вярва каквото си иска. Лично аз считам за източник, който цитира Nielsen, като доста по достоверен, от източник, който по всяка вероятност цитира Konnan. :rolleyes:

Вече не знам как рейтингът на AAA има общо с AEW. Нито не знам с какво толкова провокирам поредния ти истеричен изблик. :unsure:


 

Link to comment
2 hours ago, neshev said:

Вече не знам как рейтингът на AAA има общо с AEW. Нито не знам с какво толкова провокирам поредния ти истеричен изблик. :unsure:

Това "нито не знам" на какъв език е? Или пак ще влезеш в някакво обяснение, че всъщност си имал предвид, че... ЗНАЕШ? И, разбира се, е излязла информация в международния гигант, популярен вестник (еквивалент на NY Times и El Mundo) и топ акуратен източник SuperPuro2SweetSmarks4LifeBayBay, че всъщност си имал точно това предвид? И, разбира се, информацията им е била потвърдена по телефона лично от главите на семействата Ротшилд и Рокфелер, с които гледат заедно Best of Trios PWG по Скайп?

[img]http://store.picbg.net/pubpic/9B/80/01ad98dca47c9b80.PNG[/img]
I'm the Anti-Christ of Professional Wrestling!

Link to comment
10 minutes ago, Macho Man said:

Това "нито не знам" на какъв език е? Или пак ще влезеш в някакво обяснение, че всъщност си имал предвид, че... ЗНАЕШ? И, разбира се, е излязла информация в международния гигант, популярен вестник (еквивалент на NY Times и El Mundo) и топ акуратен източник SuperPuro2SweetSmarks4LifeBayBay, че всъщност си имал точно това предвид? И, разбира се, информацията им е била потвърдена по телефона лично от главите на семействата Ротшилд и Рокфелер, с които гледат заедно Best of Trios PWG по Скайп?

 

Нещо смислено ще напишеш ли в тази тема? Или въобще в този форум? :rolleyes:

Самият @nWoHulkster си изтри поста, където сподели надутите цифри. Явно и той се е подвел по "измислените информации". :happy:

Link to comment
nWoHulkster

Първо имаше информация от сайт (американския Lucha Central), който има добра репутация що се отнася до lucha новини и който пускаше новини за рейтингите от няколко седмици насам. И съответно всички му вярваха. Днес обаче изтече напълно различна информация от друг сайт с добра репутация за lucha новини (мексиканския Super Luchas). В случая, както са написани материалите, е по-логично да се вярва на мексиканския сайт.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...