Jump to content

UFC: Джон Джоунс срещу Антъни Смит на UFC 235 през март


neshev

Recommended Posts

Според Дейна Уайт, Джон Джоунс ще направи първата си защита срещу Антъни Смит и това ще се случи на 2-ри март в Невада, ако разбира се, атлетическата комисия разреши на Джоунс да се бие. 

Link to comment

Антъни Смит направи три сериозни победи, а не му се обърна никакво внимание. Едната беше в ранните прелимки даже и то срещу легенда като Рашад Еванс.

 

Колкото се дразня на бокса с безсмислените им мачове, толкова се дразня на UFC, че залитат в другата крайност и не  хайпват изобщо бойците си. В момента не мисля, че ако не си хардкор фен на спорта, името на Антъни Смит ти говори кой знае колко. А дори и да си малко по-запален, то със сигурност не тръпнеш в очакване да гледаш точно Смит. 

 

В момента има няколко бойци до 205 в UFC, които записаха три поредни победи. Логично беше да почне да се шуми около тях и да им се даде време да направят име, преди да се пуснат за титлата. Това естествено не се случи и сега ... Пак ще има "хората вече не купуват ППВ-та".  

 

Link to comment

Битката, като профил, е близо до тази на DC срещу Lewis. Доминантен шампион срещу посредствен боец, с ниски перспективи за победа. Smith нямаше голям успех в MW, но с оглед слабата LHW дивизия успя да се добере до title shot. Трудно може да се замаже този факт. Атракцията в тази битка е да видиш един от най-добрите MMA бойци в историята. Не е по-различно от периодичните защити на GSP и Anderson Silva. 

Link to comment

Разликата е, че Люис си го котираха от UFC и го пушваха като нещо сериозно дълго време. Три Fight night му дадоха да оглавява и се пънеха да обясняват колко бил силен, каква заплаха бил и т.н. (Докато Марк Хънт му наля кофата :D, а честно казано и преди това всички виждаха, че като боец не струва особено). Докато за Антъни Смит една дума не съм чул да се споменава, дори МЕ с Оздемир мина някак си между другото, без да го рекламират особено. 

 

Не казвам, че е кой знае какво Смит, но според мен, когато дадеш на един младок да се бие с легенди като Рашад Еванс  (който реално пенсионира) и Шогуна, редно е да вдигнеш шум до небесата и да обясниш какъв legend killer е и прочее нелепици. Също така е редно да рекламираш и един МЕ в който участва боец в победна серия и бивш претендент за титлата като нещо значимо, а не да не му обръщаш никакво внимание. 

 

Оплаквам се не от битката, а че последните години UFC рекламира до откат определени бойци и не обръща никакво внимание на други, в резултат на което цели дивизии стават безинтересни. Цяла година се чакат Джон Джоунс и Конър Макгрегър да се наканят да направят мач, гледаме някой и друг "супер бой" между шампиони и това е. Към другите имена интерес не се проявява. 

 

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...