Jump to content

UFC 232 "Jones vs. Gustafsson 2" (Джоунс срещу Густафсон) - 29 декември 2018

neshev

Recommended Posts

ufc-232-jones-vs-gustafsson-tickets_12-2

Event: UFC 232: “Jones vs. Gustafsson 2”
Date: Sat., Dec. 29, 2018
Broadcast: Pay-per-view (PPV), FOX Sports 1, UFC Fight Pass

UFC 232 Main Event:

205 lbs.: Jon Jones vs. Alexander Gustafsson for the vacant light heavyweight title 

UFC 232 Co-Main Event:

145 lbs.: UFC Featherweight Champion Cristiane Justino vs. UFC Bantamweight Champion Amanda Nunes for “Cyborg’s” 145-pound title

UFC 232 Main Card (10 p.m. ET):

170 lbs.: Michael Chiesa vs. Carlos Condit
205 lbs.: Corey Anderson vs. Ilir Latifi
145 lbs.: Chad Mendes vs. Alexander Volkanovski

UFC 232 “Prelims” on FOX Sports 1 (8 p.m. ET):

265 lbs.: Andrei Arlovski vs. Walt Harris
135 lbs.: Cat Zingano vs. Megan Anderson
135 lbs.: Douglas Silva de Andrade vs. Petr Yan
155 lbs.: Ryan Hall vs. B.J. Penn

UFC 232 “Prelims” on Fight Pass (6 p.m. ET):

135 lbs.: Andre Ewell vs. Nathaniel Wood
185 lbs.: Uriah Hall vs. Bevon Lewis
170 lbs.: Siyar Bahdurzada vs. Curtis Millender
135 lbs.: Brian Kelleher vs. Montel Jackson

Поредната луда седмица с Jon Jones и естествено не се говори за битката и кой ще победи, а се говори за поредната му издънка. Според мен, UFC си вкараха сериозен автогол с решението да оставят битката да се състои. Партньорството с USADA се затвърди като пълен фарс, където присъдите се дават спрямо това каква е позицията ти в card-а. Преебаха фенове от цял свят, които са резервирали самолетни билети и хотели. Преебаха бойците на това шоу, които ще загубят солидна сума, заради суровите данъци в Калифорния. Над шоуто виси един градоносен облак и нещата тепърва ще се разбутат още повече, защото нямам съмнение, че Jones ще продължи да трупа скандали след себе си.

Затова много се надявам Gustafsson да бие и да се приключва вече с този цирк, но го считам за малко вероятно. Jones, какъвто и да е извън клетката, в клетката трудно ще бъде бит. Може да се каже, че последните няколко битки не е същият Jones, който беше на върха на спорта и от когото идваха тенденциите в MMA-я, но дори и да не е същият, Jones си остава един от най-добрите MMA бойци в историята. Очаквам нещата да се развият като първата битка. Gustafsson ще има успех рано в битката, но Jones ще успее да вкара нужният удар, че да обърне нещата в своя полза. Този път си мисля, че ще видим финиш, защото Gus вече не може да поема удари като едно време и има тенденция да бяга безидейно, когато е ранен.

Co-ME се води голяма битка, но UFC доста слабо я рекламираха. Проблемът с 145 е, че няма достатъчно материал в дивизията, а всички бягат в 135. Cyborg не се бие с големи имена, защото няма много елитни жени, които искат да се бият с нея. Евала на Nunes, че прие битката, но очаквам бързо да разбере защо никой не иска да припари до дивизията. Очаквам тежка битка, където Cyborg ще приключи нещата в късните рундове.

Card-ът е доста интересен и пълен с добри битки. Chad Mendes vs. Alexander Volkanovki ми е най-интересната битка на това шоу. BJ Penn не искам да го коментирам. Любимият ми боец за всички времена, но не мога да повярвам, че продължава да се излага. Никога няма да викам срещу него, но ми е тъжно да гледам сегашната версия в действие. Дано има някакъв проблясък. 

Абе, направи ли ви впечатлениие, че Джонката на кантара не погледна нито за миг Гус? :blink: 

Иначе UFC продължават да се държат супер зле с бойците си и за едни да е майка, а за други мащеха. Заради Джон Джоунс преместиха цялото шоу, но към други са безкомпромисни. Бойците от UFC 232 естествено са силно недоволни от това, че смениха локацията на шоуто, но тях кой ги пита.

Но най-лошо е отношението към Сайборг и Нунес. Това е супер битка между шампиони, а не й обръщат никакво внимание. Това трябваше да е мач, в който и двете да спечелят страшно много слава и да са под светлините на прожекторите, а то никой не го ебе към днешна дата за тяхната битка. 

Отделно, че и тук виждам имена, които са забутани в ъндъркарда и не им се обръща хептен пък никакво внимание. БиДжей Пен е легенда и заслужава уважение. Хора като Кат Зингано и Чад Менедс също заслужават повече внимание. Честно казано наистина не разбирам понякога защо са в UFC, като в момента очевидно Белатор за тях е по-добрият избор. БиДжей Пен в Белатор щеше да е в МЕ и да го дондуркат като голяма звезда.  

1 hour ago, gboy said:

Абе, направи ли ви впечатлениие, че Джонката на кантара не погледна нито за миг Гус? :blink: 

И преди го е правил тоя номер. Срещу Chael и първата битка с DC. Явно са някакви mind games. 

Стероиди или не, Jones си остава един от най-добрите бойци в MMA-я. Наистина жалко, че така си сра сам на кариерата, защото не мисля, че са му нужни. В тази битка не спечели, защото е по-здрав или по-бърз, а защото беше по-умният и по-добрият боец. Цяла битка разби тялото на Gus, постоянни опити за TD, където успяваше да удари 2-3 добри удара в клинча, движеше се добре и никога не беше удрян с повече от един удар. Просто Gus не успя да намери ритъма си, защото Jones го разбиваше по всякакъв начин. Отново, кумулативните удари в тялото дадоха своя ефект и, когато Gus вече беше обездвижен, Jones го свали лесно и го довърши на земята. Наистина впечатляващата битка за Jones. За мен, последните няколко битки Jones показва, че вече е стигнал своята "финална" форма. Прави точно това, което се иска от него и си следва планът по конец. Важна победа и за Jackson-Wilkenjohn, които ги тресяха само скандали тази година. Разбирам реакциите на DC след битката, но и 10 пъти да се бият, Jones 10 пъти ще победи. 

Amanda Nunes се превърна в най-добрата жена в историята на женския MMA. Няма никакъв спор в това. Победи най-добрият боец в 135 под минута, победи най-добрия боец в 145 под минута. Държи победа над шампионката в Bellator, държи победи над Valentina Shevchenko. Битката беше просто ненормална. Cyborg подцени силата на Nunes и тръгна да мята някакви балтии, с цел да я завърши, но в такива размени, един удар и си чао. На Nunes и трябваха 3-4 чисти, че да я приключи, но още с първия, Cyborg беше загубила битката. Голям, голям момент. Nunes е една от най-преебаните. Две шоута в card с Jones, който с глупостите и взе вниманието от нея. Срещу Rousey не беше рекламирана и грам. Сега вече, няма къде да ходят UFC. Това им е най-великият женски боец. Искат, не искат, тя трябва да е фокусът на маркетинга. Dana е пълен бастун. Nunes тръгва да го прегръща, той абсолютно насрал. :lol:

Volkanovski e изрод и нямам търпение да го гледам отново. Само като видиш от какъв калибър хора е губил Mendes... Aldo (x2), Conor, Edgar и сега Volkanovski, който ставаше от takedown-ите, все едно се е спънал, изяде най-добрите удари на Mendes и го довърши убедително. Много сериозни заявки даде. Няма да откажа да го видим в битка срещу Edgar. Излезе информация, че Chad Mendes ще се пенсионира. Голям боец е, USADA го преебаха здраво, но в тази битка просто не изглеждаше същият. Кардиото му го нямаше никакво и беше разбит от една по-млада и по-добра негова версия. 

BJ Penn... Добре, че не го нокаутираха, но Ryan Hall го направи смешен. Много, много тъжно. Другите двама ветерани, Condit и Arlovski също гризнаха дървото. Много неприятен завършек за Zingano и Megan Anderson. Дано всичко е точно с нея, защото такива контузии в окото са супер неприятни.

Много добро UFC се получи. Подобаващо завършиха годината, но усещам, че драмите няма да свършат и скоро Джонката пак ще сдаде титлата. 

Джон Джоунс е най-добрият ММА боец за всички времена. Колкото и да не ми се ще, то тази вечер това се доказа за пореден път. Никога не е имало толкова талантлив боец в този спорт. Гледам ММА от години, гледал съм GSP, Силва и Федор в прайма им, но никога никой не е бил толкова добър колкото е Джон Джоунс. В началото се съмнявах в него заради опонентите му, но към днешна дата няма съмнение за мен в класата му. 

Не ми се ще да е така, защото Джоунс е абсолютна отрепка и боклук. Наркоман е, кара в нетрезво състояние, блъсна човек и избяга, държи се супер нагло и прочее и прочее ... Дори няма да споменавам това, че бе хванат толкова пъти със зоб, защото много пъти съм казвал, че всички зобят, просто не всички ги хващат. 

За съжаление това колко си добър като човек няма нищо общо с това колко си добър като спортист/артист/певец .... Много ни се ще да е така, ама не е и няма смисъл да ги смесваме двете неща. Джоунс е най-добрият, колкото и на Кормие да му е мъчно. 

За снощния мач какво да кажа - перфектен както винаги. Държи стриктно на геймплана, не дава на Гус да направи нищо свястно, точни удари, перфектна защита ... уникален просто.

-----------------

Аманда Нунес е най-добрата жена в историята, но от UFC достатъчно се постараха да не ни дреме за нея. Толкова пренебрежително не са се отнасяли и към Мишока даже, на него поне чат-пат Джо Роуган му правеше четки, че е best pfp. 

Снощната победа на Нунес е историческо постижение и дойде срещу звяр като Сайборг, която се водеше едва ли не, че и мъжете половината ще сгъне. Голяма, голяма нощ за Аманда, дано получи един ден признанието, което заслужава.

----------------

Майкъл Киеса е чудесен Боец, но кариерата ум хич не върви лесно и не очаквам вече от него каквото и да било. Карлос Кондит беше страхотен едно време, обаче отдава е далеч от добрите си години.

----------------

Кори Андерсън е още един боец, който заслужава повече внимание, но естествено и него никой не го бръсне за слива. Трета поредна победа и то срещу изрод като Латифи. Мисля, че един мач срещу Антъни Смит би бил много добро решение, но е редно и да се промотира читаво, за да има някакво значение. В момента само хардкор феновете си го знаем.

---------------

Александър Волкановски изглежда като доста интересен проспект за тази дивизия. Има сериозни пропуски в играта си и това си личи, но въпреки всичко е много добър боец и със страхотна физика, така че би било интересно да го видим срещу който и да е от големите. Особено срещу Барян Ортега ще ми е много интересно.

---------------

Това с Кат Зингано беше едно от най-гадните неща, които можеш да видиш в тоя спорт. Отврат, дано да е добре. Тя беше много добър боец, но много го закъса със здравето. Още веднъж тежка контузия ще и дойде много.

-----------------

Би Джей и Арловски е нелепо да се бият на тия години вече. Или да им дават някакви ветерански супер мачове, както в Белатор, или да ги махат. Дайна до оня ден ми говори как Тито и Чък не трябвало да се бият, ами да не би Пен да трябва? Че Тито и Чък барем мангизи взеха.

А и въобще се чудя за какво му е на Пен това. За пари би могъл да прави доста по-добри неща - боксови мачове, да ходи по One  или Белатор и прочее, от къв зор му е да участва в прелимките, където да става видео хайлайтс на някой младок?

----------------------------------------

Силно ППВ с добри мачове, но остава едно гадно чувство, че за пореден път UFC изебава всички заради една звезда. 

На мен не ми пука за жените в UFC. Предполагам, че на мнозинството от хората, които гледат UFC, също не им пука за жените. Въобще най-вероятно има жени в тоя спорт само да не пискат разни феминистки организации. Затова беше подценен мача на Сайборг и Нунес. 

5 hours ago, Lag4 said:

На мен не ми пука за жените в UFC. Предполагам, че на мнозинството от хората, които гледат UFC, също не им пука за жените. Въобще най-вероятно има жени в тоя спорт само да не пискат разни феминистки организации. Затова беше подценен мача на Сайборг и Нунес.  

Благодарим ти за мнението, Lag4, беше абсолютно безполезно, но все пак ти благодарим!

Тъй като аз съм един от объркалите се и всъщност ми пука за част от женските двубои, ще кажа, че определено не очаквах Nunes да бие Cyborg. За мен това е една от най-големите изненади тази година. Единственото съществено предимство на Nunes, което беше известно преди мача, беше скоростта. И двете удрят много бързо, но когато влезеш на размени, обикновено скоростта прави разликата, а Nunes просто беше по-бърза в размените и нацелваше повече пъти Cyborg. Не знам защо Cyborg не реши да използва повече техника и да се опита да изтощи Nunes, която преди това е показвала известни проблеми с кардиото след 2-ри рунд. Най-вече изненадата беше, че Cyborg беше нокаутирана.

Jon Jones съм му фен като боец, така че искам да го виждам още, определено е атракция за всеки фен на ММА. Разбира се, тъй като е абсолютна отрепка и психопат, му пожелавам много лични провали и страдание след като приключи спорта, защото определено ги заслужава. Странно нещо е някой път живота, че такива хора имат такъв огромен талант в нещо, но какво да се прави. Разграничавам ги двете неща. Последните му 2 мача показват, че в момента Jones е в пъти по-опасен отколкото преди години. Това, че изглежда една идея "по-бавен" и "по-неактивен" всъщност е само привидно. Това, което аз виждам, е доста по-голяма пресметливост и стратегия. Изключително внимателно проучва съперника в хода на мача, подготвя му толкова много капани, че все в един момент някой кликва и нещата приключват. Отделно определено изключителното му хладнокръвие и липса на емоции (което разбира се е обяснимо предвид факта, че е психопат) правят съществена разлика.

• 2 weeks later...

Meltzer твърди, ще шоуто е продало около 700 000 PPV-та. Добри цифри, с оглед създалата се ситуация, и голямо повишение от миналогодишното финално PPV, когато Holm и Cyborg направиха 300 хиляди.

Nunes няма намерение да защитава титлата си в 145. Поредният удар за дивизията.

qfqmo3hw3wa21.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...