neshev Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Поредната допинг сага с участието на Джон Джоунс. Какви са фактите този път: В проба, в началото на декември, Джоунс е имал следи от веществото туринабол. Същото вещество, за което Джоунс беше отстранен преди година. Според USADA, веществото е все още в организма на Джоунс, именно заради употребата му от 2017, но доста експерти са на мнение, че това не е възможно и туринабола може да бъде установен до 60 дни след употреба. Въпреки това, USADA са сметнали, че не може да бъде доказано със сигурност и не са отстранили Джоунс. NSAC са сметнали, че няма достатъчно време да се разнищи казуса и са забранили на Джоунс да се бие в Невада, което е принудило UFC да преместят шоуто в Калифорния. Така: UFC 232 ще се проведе на 29 декември в The Forum, Inglewood, California. Малко реакции след поредното фиаско. Много от бойците и феновете са разочаровани, а реномето на USADA отнесе огромен удар. USADA: DC и Jones (в коментарите): Jones (вече официално): Gustafsson: Mark Hunt: Link to comment
neshev Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Frank Mir коментира ситуацията, защото през 2016 беше потърпевш за същото нещо: Директорът на CSAC, Andy Foster: Link to comment
retwerts Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Те накрая сигурно ще изкарат, че тялото на Джоунс натурално си произвежда туринабол Не съм толкова напред с химията, но ми се струва изключително съмнително, че ще има вещество, което ще се задържи в организма ти в продължение на 18 месеца. Много ми се иска да се изведат някакви изследвания и научни обяснения по тази тема, не че ще им повярва особено някой, но поне ще изглежда малко по-сериозно, сега даже не изглежда сякаш да се опитват. По отношение на другото, което казват, че такова малко количество няма как да има каквито и да е ползи за организма - да, това го разбирам, но въпросът е, че обикновения човек не ходи с туринабол в организма и не се заразява "случайно" с подобно вещество. Предполагам обаче, че ако вкарваш периодично малки дози съответно тялото ти би трябвало през определени периоди да го чисти и да остават по-малки количества, но това не значи, че в един момент не си имал достатъчно, за да имаш бенефит по отношение на тренировъчния процес най-малко. По принцип и веществото, което Леснар го хванаха, само по себе си няма абсолютно никакво влияние върху представянето ти, но е подсказва, че преди това си ползвал други субстанции, които имат такъв ефект и веществото, с което са те хванали е просто маскировъчен агент. Същият е случая и с Джоунс, просто вече наистина започват да губят кредибилност заради един олигофрен. Link to comment
neshev Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 Теорията е, че веществото е складирано в мастните клетки и поради активната физическа дейност и weight cut-а, то се е отделило в кръвта. Но това звучи като пълен bullshit. Според мен, партньорството между UFC и USADA е обречено. Масовият фен не го ебе за допинга. Важното е битките да се случват и да се създава някаква илюзия, че се прави нещо. USADA беше краен вариант, който само вдигна бариерата. Жалкарите ги дънят, както си искат, но се вижда, че големите бойци ги галят с перце, което тотално срина авторитета на цялата програма. Въпросът е защо искат отчаяно това шоу да се проведе тази година. Явно гонят някакви нормативи и срокове, които са присъщи за компании, които искат да си надуят цената, за да могат да бъдат продадени. Link to comment
retwerts Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 9 minutes ago, neshev said: Теорията е, че веществото е складирано в мастните клетки и поради активната физическа дейност и weight cut-а, то се е отделило в кръвта. Но това звучи като пълен bullshit. Да и аз я чух тази теория и може и да е възможно научно, не съм сигурен, но ми звучи доста малко вероятно. Най-очевидното обяснение обикновено е най-вярното, а именно, че пичът продължава да си зоби. Тялото обикновено е в постоянен процес на горене на мастни клетки и трупане на нови, особено когато си активен атлет. Така че не е като да си държиш мастните клетки натрупани отпреди 1 година и изведнъж да ги изчистваш. Не мисля, че организмът работи по този начин, но както и да е. Много по-вероятно е просто да е почнал пак да си зоби, когато е влезнал в подготовка за битката. Но дори и горното обяснение да е теоретично възможно, в случая няма абсолютни никакви доказателства за това, а тия би трябвало да работят само научни доказателства. Това е просто хипотеза, за която към момента няма никакви доказателства. следователно би трябвало да си го третират като нарушение. Те на практика му дават едва ли не доживотен уайлд кард да си зоби, стига да е туринабол. Link to comment
gboy Posted December 24, 2018 Share Posted December 24, 2018 Е, те нали са обяснили, че това е нещо като "остатъчен ефект" и количеството е фрапиращо малко. Иначе като цяло и мен не ме е** много за допинга, защото просто не вярвам, че има професионален спортист, който да не се друса. Просто едни успяват да се изчистят, а други не. А иначе UFC нали съвсем наскоро го купиха, не е ли много скоро да се мисли за продажба от новите собственици? Link to comment
neshev Posted December 24, 2018 Author Share Posted December 24, 2018 1 hour ago, gboy said: Е, те нали са обяснили, че това е нещо като "остатъчен ефект" и количеството е фрапиращо малко. Така го изкарват, но според някои специалисти в тази сфера, не е възможно година след употребата на това вещество да имаш още метаболити в кръвта, което загатва, че е взимал след това, възможно да е взимал и по време на лагера за тази битка. Честно казано си нямам и на идея дали искат да продават компанията, но определено ми е странно, че искат това шоу да се осъществи на всяка цена, че дори смениха локацията седмица преди PPV-то. Да не говорим, че си навлякоха гнева на фенове, бойци, а сега и ще отнемат доста удари покрай допинг системата им. Link to comment
neshev Posted December 25, 2018 Author Share Posted December 25, 2018 Quote Breaking: Jon Jones has enrolled in the VADA drug testing program as of today, in addition to the mandatory UFC USADA program. California required it, as part of its approval of UFC 232 move. Jones is the first MMA fighter to be enrolled in both VADA and USADA at the same time. Не разбирам защо им трябва VADA, след като USADA няма проблеми да го хваща и вече Jones изгърмя три теста. Явно целта им е, ако Джонката пак даде положителна проба, а VADA не отчете нищо, да си измие ръцете. Самият Jeff Nowitzky, шефът на анти-допинговата програма на UFC, ще бъде нагости при Joe Rogan този четвъртък. Очаквам да има доста увъртане и да защитават Джонката с всички сили. Link to comment
neshev Posted December 25, 2018 Author Share Posted December 25, 2018 Много ми е интересно как би коментирал допинг провиненията на Frank Mir и Tom Lawler? Link to comment
Farest Posted December 26, 2018 Share Posted December 26, 2018 Тъпото негро и най-талантливия mma боец в днешни временна и един от най-добрите за всички временна. Незнам що още се занимава с простотии, ама лайно да става на цвете още не съм виждал Link to comment
neshev Posted December 27, 2018 Author Share Posted December 27, 2018 Novitzky при Rogan разкри доста интересни подробности. Най-голямата е, че не става въпрос само за един тест. Периодично, Jones е тествал позитивен за въпросния метаболит: 28/7/18 - 80 pg/ml 9/8 negative 29/8 - 8 pg/ml 18/9 - 19 pg/ml 21/9 negative 2/10 negative 11/10 negative 14/11 negative 9/12 - 60 pg/ml Link to comment
kabakov Posted December 28, 2018 Share Posted December 28, 2018 Значи някъде между 14/11 negative и 9/12 - 60 pg/ml е взимал. Щом предишните 3-4 пъти е бил негативен резултата. Толкова е очевидно... Link to comment
neshev Posted December 28, 2018 Author Share Posted December 28, 2018 Плашещото е, че ако Невада не бяха отказали да проведат битката, можеше никога да не разберем за въпросните аномалии. Link to comment
neshev Posted January 24, 2019 Author Share Posted January 24, 2019 Бате Джони продължава да се проваля на допинг тестовете: https://www.mmafighting.com/2019/1/23/18195095/trace-amount-of-same-steroid-metabolite-found-in-jon-jones-ufc-232-vada-test-results Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.