Jump to content

БОКС: Ситуацията в тежка категория

Recommended Posts

Надяват се на битка, която ще му плати добре. В момента шансове за световната титла се раздават като топъл хляб, тъй че не е изключено да се добере до такъв. А битка с Usyk, където няма да бъде компенсиран добре, не си заслужава.

Edited by neshev

Абсурд да се добере до мач за световна титла към настоящия момент. Трябва му някаква значима победа за да може евентуално са се надява на нещо такова. Усик беше добра възможност за него, но явно наистина кинтите са били малко.

4 hours ago, VSB said:

Абсурд да се добере до мач за световна титла към настоящия момент. 

Не е абсурдно, защото в момента до тайтълшот се добират всякакви боксьори втора ръка без една значима победа. В момента е по-лесно такъв боксьор да стане претендент отколкото някой от елита. Само виж срещу кой си е защитавал титлата Деноти Уайлдър. 

То според мен от там идва и големия проблем, че всеки си боксира разни джобъри и си чака тайтълшота. За мен тайтълшот трябва да има след мач за претендентското място и тоя мач трябва да го назначават от организацията. Супер малоумно е в момента - решихме, че бай Иван е номер едно, шампионът трябва да направи мач с него в следващите 20 години. 

Той получи тайтълшот веднъж, стига му толкова. На години е, присъства единствено в ранглистата на WBO на 13-о място, след загубата от Чисора не може да се надява на нищо, освен ако не бие някой сериозен. Двубой с Усик си беше добра възможност за него, не знам с кой са гъсти новите му промоутъри и какво са му обещавали. Освен да ходи във Франция да прави местни дербита с Дюпа и Йока. Ще видим.

Хргович нокаутирал Mario Heredia в трети рунд, очаквано. Струва ми се задължително следващият му двубой вече да е срещу някой опасен. Дюбоа, Аягба и Йока вече го водят като ниво на съперниците.

Edited by VSB

Joseph Parker vs. Dereck Chisora nearly done for October 26 in London

Това, ако стане, ще съм много доволен 😎

За опонент на Usyk се спряга Tyrone Spong! Да, същият, който се подвизаваше в К-1, а даже направи и няколко ММА битки. :beer:

Edited by neshev

Този е по-слаб и от Федосов. На мястото на Хърн бих пуснал Дейвид Прайс на Усик. Идеален за дебют в тежката за украинеца.

Hughie Fury и Povetkin ще се боксират тази вечер. Според мен битката ще е близка, но победата ще бъде присъдена на Fury. Казвам присъдена, защото все пак ще се бият в Англия и очаквам съдиите да бутнат едно рамо, ако се наложи. Povetkin наближава 40-те - възраст, в която доста от боксьорите залязват, а самият Povetkin не се е бил от близо година, откакто беше нокаутиран от Anthony Joshua, което също е притеснителен факт. 

Хюй не е лош боксьор, но няма класата да се боксира с хора като Поветкин и останалите от топ 10. Братушката може и да е на 40, но снощи изглеждаше като ли че той е младият боксьор, а не Фюри. До към 5-6 рунд нещата бяха на кантар, като англичанина вкарваше и по някой здрав десен при близка дистанция, но даже и тогава си личеше, че няма достатъчно умения, за да се боксира в такъв мач. Саша вкарваше комбинации, нападаше с различни удари, пазеше се добре, а от другата страна виждах само едни безсмислени ескиважи и някой и друг слаб джаб, който става само за точкуване.

След шестия рунд Фюри падна физически и гледаше само как да оцелее, като търсеше клинча непрекъснато. А то идеята да влезеш в клинч по принцип е след като си приключил успешно атака, иначе си е просто слабост. 

Даже се изненадах, че Поветкин не го приключи, след като на два-три път го засече с деснячката, ама явно на фамилията Фюри са им здрави чутурите. 

Така или иначе нищо интересно нямаше в тая среща, а и само се затвърди усещането, че Хюй е втора ръка боксьор, с който големите си взимат мачовете, макар и с малко зор. А Саша, когато и да окачи ръкавиците, за мен ще си остане един от най-класните на това поколение. Не успя да пребори Кличко навремето, а вече е на години, за да справи с AJ или Уайлдър, но си остава голям.  

Много приятно изненадан съм от решението на съдиите. Предвид това, че Хюи вече е човек на Хърн и мачът е в Англия, бях почти сигурен, че при подобно протичане на двубоя ще дадат решението на Фюри. Мачът много приличаше на боя между Хюи и Паркър, но Поветкин беше малко по-убедителен от новозеландеца. Кубрат като че ли беше най-добре срещу малкото Фюри, за което заслужава похвала. Много е неприятен за гледане братовчеда Фюри, ебати лайняния стил, браво на съдиите, че му серат така. И е скандално на 24 да си по-гроги в края на мача от 40-годишния Поветкин, дето не се е бил от една година и идва след съмнителна подготовка.

Интересно накъде ще се насочи Саша сега. Залагам на победителя от Чисора-Паркър. Би станал мач срещу който и от двамата да е.

Интересно име ще става професионалист - Mahammadrasul Majidov. Азерът е с впечатляваща аматьорска кариера и от разни клипчета, които гледах, стилът му е много подходящ за профи бокса. Кофтито е, че е на 33 и не се е бил от 2017, но пак има шанс да се намеси по върховете след време.

Други две имена на младоци, които си заслужава да се следят и не са споменавани в темата - Bakhodir Jalolov и Guido Vianello.

Официално срещу Tyrone Spong ще е дебютът на Усик в тежката на 12 октомври. Адската тъпня.

На 28-и този месец Тони Йока ще се бие с някаква шваба Michael Wallisch, който има две загуби - срещу Аягба във втория рунд и срещу Кристиан Хамър в пети. Също тъпо. Отдавна се говори за бой на Йока срещу сънародника му Дюпа, но явно ще трябва да чакаме.

Edited by VSB

Agit Kabayel подписа с Top Rank, ден след като европейската му титла беше отнета, поради нежеланието му да я защити срещу Joe Joyce.

Явно ще го използват за хранилка на Fury или Кобрата.

Една графика, която добре илюстрира колко са нелепи нещата в тази дивизия:

DaZLobd.png

И колкото да серат по Hearn, че убивал HW дивизията, неговите боксьори са тези, които се бият с топ имената в дивизията. 

Ковнацки и Милър нямат един мач с боксьор от топ 15, ама Милър и тайтълшот получи даже. 🙄 Единствено Джошуа, Фюри и Уайт имат някаква легитимност, то си личи и на тая графика. В тоя ред на мисли трябва да се каже, че AJ,Поветкин, Пулев и Фюри се биха и с Кличко.  

Коректно е все пак да се види как са стояли нещата по времето, когато са се случвали боевете. Примерно Стивърн със сигурност е бил в топ 15 при първия им бой с Уайлдър. Също и Тони Томпсън когато се би с Кубрат. Руиз не знам дали е бил при боя им с Паркър, но той дотогава няма един значим опонент. И не знам как Хъргович сега е там, след като Дюбоа, Йока, Аягба и Джойс са взели по-сериозни скалпове от него.

Що се отнася до Хърн, той също лавира и избягва опоненти, но поне дава добри битки, не се излага чак дотам с Том Шварц и Валин. Повечето фенове го одобряваха и му признаваха положителната роля, преди да почне да шикалкави за Джошуа-Уайлдър. Оттам опротивя. Но да, все пак е по-добре от Хеймън и Аръм.

Edited by VSB
On 9/1/2019 at 9:51 PM, VSB said:

Интересно име ще става професионалист - Mahammadrasul Majidov. Азерът е с впечатляваща аматьорска кариера и от разни клипчета, които гледах, стилът му е много подходящ за профи бокса. Кофтито е, че е на 33 и не се е бил от 2017, но пак има шанс да се намеси по върховете след време.

Пичът бил подписал с Хърн и ще дебютира след два дена срещу някакъв американец (в същата карта е и Майкъл Хънтър срещу Сергей Кузмин). Доволно. Това, че не е първа младост донякъде е и хубаво, тъй като няма да го бавят много с един куп безсмислени двубои, още повече пък като боксьор на Хърн, за което стана дума по-горе.

Майкъл Хънтър бил Сергей Кузмин с убедително съдийско решение, повалил го и в нокдаун веднъж. Повече очаквах от руснака, вярно, че и досега беше с неубедителни изяви, но си мислех, че може да избухне като излезе срещу сериозен противник. Остава си нереализирана надежда на руснаците да поеме щафетата от Поветкин. Не че си нямат и други варианти - Мурат Гасиев, Arslanbek Makhmudov, Evgeny Romanov, Shigabudin Aliev, Evgeny Tishchenko (ако премине от полутежка в тежка след време). А точно срещу Поветкин се очаква да е следващия двубой на Хънтър, в подгряващата карта на Джошуа-Руиз. Мисля, че Саша ще вземе победата и след това ще се изправи срещу Усик, но да видим.

Majidov дебютира с нокаут в четвърти рунд срещу Ed Fountain.

Проспектът Oleksandr Teslenko нокаутиран в пети рунд от някакъв джобър, идващ от полутежката, където е извън топ 100. Май го бях споменал Тесленко някъде назад в темата като човек, заслужаващ да се следи, но в интерес на истината, освен високия ръст, не притежава нищо специално, така че не съм съвсем шокиран. Пък и е понатрупал мачове, пък продължават да го тъпчат с анонимници, явно е имало защо да не му пускат някой по-познат.

Edited by VSB

Bakhodir Jalovov стана световен шампион в супертежка категория на световното първенство по аматьори. Но поради някаква причина, постижението му не е на дневен ред, а нокаутът му срещу американския боксьор - Richard Torrez.

Веднага се почна едно мрънкане, как можело професионалист да се бие при аматьорите, но ми е малко несериозно това. Опонентът му не е изваден от улицата, а е боксьор с 120 аматьорски срещи. Самият Jalovov е професионалист с 5-6 битки, пък и това далеч не е показателно. На Олимпийските 2016 имахме боксьор с над 40 профи битки и нищо не направи. :D Добре пласирана комбинация, която би свалила всеки. Няма драма и контроверсия. Jalovov е биче, няма спор. 

То не е ли забранено на такива първенства да участват хора, имали мачове при профитата?🙄

Иначе и аз не виждам кой знае какъв проблем, при все, че 90% от мачовете при профитата са много по-леки от тия на аматьорите. Плюс това разделянето на аматьори и профита е доста особена в тоя спорт. 

Може ли някой да ми обясни защо Уайлдър отново ще се бие с Ортиз, когото нокаутира миналата година, отново толкова скоро? Знам че втория записа 3 победи, но това не е ММА. Не е ли по-логично да направят реванш с Фюри? От около година не следя бокса толкова отблизо и не чета всички новини, та ще се радвам ако някой ми разясни.

Jack Bauer- CTU World Heavyweight Champion!

Защото Фюри подписа с Топ ранк и изкуфелият Боб Аръм реши, че щяло да бъде по-изгодно, вместо незабавен реванш с Уайлдър, да се направят два междинни двубоя преди това.

Защо пак Уайлдър-Ортиз - и двамата са обвързани с Ал Хеймън, обещали са му на кубинеца втора възможност, дават му я. Не знам защо се мрънка чак толкова за този двубой и се подценява Ортиз. Първият им сблъсък беше много интересен, а Уайлдър се размина на косъм. Шансовете на Ортиз тук са доста по-големи, отколкото бяха шансовете на Руиз срещу Джошуа или пък на Валин срещу Фюри, така че, да не се отписва с лека ръка.

Дани Дюбоа вчера разкъса за отрицателно време шампиона на Африка (или какъвто там шампион се водеше тоя клетник). Честно казано, убеден съм, че в Англия е пълно с местни боксьори, които щяха да удържат повече от тия две минути. Тете беше смлян без никакви проблеми и не виждам какво ревеше на рефера за спирането, като при трети опит да бъде подновен мача, Дюбоа със сигурност щеше да му откъсне главата. След първия нокаут се размина на късмет да не отнесе някой чист удар.

Triple D радва много и изглежда като сериозен кандидат за следващата голяма звезда. Разкошно биче е :D. Промоутърът му каза, че догодина вече щял да има голям мач, ама а да видим. 

On 9/28/2019 at 11:28 AM, gboy said:

Промоутърът му каза, че догодина вече щял да има голям мач, ама а да видим. 

Вярвам му, в сравнение с другите, Франк Уорън ми се струва от по-читавите в бизнеса. Ако Фюри си беше стоял само с него и не беше се обвързал и с Топ Ранк, реваншът с Уайлдър отдавна да се беше състоял. Иначе и аз съм фен на Дюбоа след боя му с Горман, много хляб има в него, плюс, че е с интересен и атрактивен стил. А е само на 22 ебати. Очаквано тоя маймуняк, изваден от дебрите на Африка, се оказа твърде ниско ниво.

Като стана дума за Топ Ранк, Такам подписал с тях. Ето каква била работата при отказа му за мач с Усик. Няма да е лошо да направят мач с другото им ново попълнение Кабайел.

Edited by VSB