Jump to content

БОКС: Ситуацията в тежка категория

Recommended Posts

WBO го признаха за супер шампион, след като унифицира всичките титли в cruiserweight дивизията, което му дава право да предизвика шампионът в горната категория. Филмарщина, но е по-адекватно, отколкото да правят хора като Breazeale #1 претенденти или да филмират както с Fury, че се бие за несъществуващи титли. :D

Но му трябваха цели 10 рунда, което е скандално. Никакво развитие не показва Паркър, трябва му спешна смяна на треньора. Дано сега, като подписа с DAZN, да го принудят да го направи.

Изу Угонох тотално доминиран и нокаутиран в 4 рунд от някакъв дебел поляк Лукаш Розански, когото не бях чувал досега. Загубата от Бризийл тотално му еба мамата на Угонох, който беше от големите надежди в дивизията. За две години оттогава направи само един мач и сега това. Направо да сменя професията.

След Уайлдър, сега и Фюри потвърждава, че са подписали за реванш. Датата е 22 февруари. Сакаме и чакаме.

Edited by VSB

Точно влизах и аз да пиша за Изу Угонох. Гледах и мача даже - не ви съветвам да си го причинявате. Тоя поляк Розански и аз за сефте го чувам, мяза на корава батка от местния фитнес - малко мускул, малко шкембенце, чудесен атлет :D . В интерес на истината трябваше да го дисквалифицират, защото последният удар срещу Угонох беше на земята, но Лукаш толкова убедително го мля през целия мач, че реферът си затвори очите. Нямаше да е честно да го дисквалифицира,след като водеше убедително и сваляше през няколко минути Изу в нокдаун.

Така или иначе и от двамата не става чеп за зеле, така че нищо интересно в Полша. 

Edited by gboy

Било, каквото било, но следващите две седмици се очертават епични:

Тази:

Hughie Fury vs. Samuel Peter
Daniel Dubois vs. Nathan Gorman
Joe Joyce vs. Bryant Jennings
Robert Helenius vs. Gerald Washington
Charles Martin vs. Daniel Martz
Tony Yoka vs. Alexander Dimitrenko

Другата:

Efe Ajagba vs. Ali Eren Demirezen
Dillian Whyte vs. Oscar Rivas
Dereck Chisora vs. Artur Szpilka
Dave Allen vs. David Price

А още по-хубавото е, че макс спорт ще излъчват тая седмица галавечерта в Англия, барем да знам защо ги плащам тия платени канали :D. 

Иначе от тия най-много ми хващат окото 

Dillian Whyte vs. Oscar Rivas

Daniel Dubois vs. Nathan Gorman
Joe Joyce vs. Bryant Jennings

Dave Allen vs. David Price

Хубави мачове между добри съперници, останалите малко или много са с ясен победител. Добре е, че Тони Йока се връща. 

Edited by gboy

Определено изглежда, че плановете са Dubois и Joyce да се изправят един срещу друг, при победи на двамата. Но със сигурност опонентите им са класни и е възможно плановете да бъдат разместени.

Whyte срещу Rivas е битка, към която няма особен интерес от страна на масовия фен и посещаемостта ще пострада. Към Whyte имаше интерес по едно време и хората го приеха като един симпатичен underdog, но отказът му да се бие с Joshua му навреди. Не помага, че и Rivas е на практика анонимен. Тези, които следят бокса, знаят за какво иде реч, но за масовия фен е непознат. 

За мен най-интересната битка е тази между Efe Ajagba и Ali Eren Demirezen. Естествено, Ajagbа е един от най-интересните бойци за гледане. Пълно добиче, което записа не един или два впечатляващи нокаута. Demirezen беше приличен аматьор, известен с това, че успя да нокаутира Tony Yoka и създаде доста проблеми на Joe Joyce, като може да се твърди, че съдиите го ограбиха тогава. При професионалистите е безгрешен засега и лично аз предпочитам да гледам такива битки. Два непобедени проспекта, а не комбинацията проспект + ветеран, който е там да изкара някой друг долар, преди да се пенсионира. 

Освен добрите аматьорски изяви, Демирезен гледам, че има и само нокаути, с изключение на една дисквалификация. А от това, което съм виждал от Аягба, най-големите му пропуски са в защита. Така че интригуващ двубой за мен. Като си говорехме по-горе за Угонох, той беше нещо подобно на Аягба, пък видяхме какво стана. От следващата генерация аз залагам повече на Хргович.

Дженингс, след загубата от Ривас, приключи според мен. Ще бъде ползван като среден етап противник за хора с амбиции, както в случая. Не виждам особена интрига тук, очаквам Джойс да си го нокаутира до 7-8 рунд най-късно. Не такъв е случаят при Дюбоа, той рискува много повече, за което браво. Повече такива мачове трябва да има.

Алън-Прайс и Чисора-Шпилка са яки мачове предвид непредвидимостта си. Алън и Чисора са ми много леки фаворити, но не бих сложил пари в тия два мача.

Ривас не е за нещо много голямо според мен, но пък и както много пъти съм казвал, Уайт ми е надценен, така че тук всичко може да стане. Ако битката беше в САЩ, щях да сложа някой лев за колумбиеца, но в Англия ще му е адски трудно. Дано хвърли бомбата все пак, ще се изкефя адски.

Edited by VSB

Честно казано, ще съм дълбоко изненадан, ако Joyce се превърне в някакъв фактор в тази дивизия. От това, което съм видял досега, Joyce е скандално бавен. До такава степен, че е постоянно контриран. Почти няма комбинация, в която да се измъкне без да поеме удар. Вече и техниката му куца отвсякъде. Почти никакви финтове не прави, изключително предвидим е и абсолютно отворен за контри. Засега го спасява, че е издържлив, но ми изглежда като типичния brawler. Jennings, дори в най-лошата си версия, е доста по-адекватен боксьор. Дори и да загуби, очаквам да разкрие пропуските на Joyce. 

Дженингс, ако излезе във формата, в която беше срещу Ривас, очаквам Джойс да има много тежка вечер :D . Джо е безумно тромав и всичките мачове, които съм му гледал, е бил пълно разочарование - нищо не е показвал откъм боксови умения. Ясно е, че досега въртеше победите само защото съперниците му бяха боксови круши на хонорар. А Дженингс е висока класа боксьор и стига да не идва само за да си вземе чека, аз лично мисля че има повече от добър шанс, нищо, че явно е сочен като underdog.

Ali Eren Demirezen нищо не ми говори на мене, нито като аматьор съм го гледал, нито пък профи мачовете. Иначе Ефе-то много ме кефи досега - здрав, атлетичен ... нищо общо с бургерите в категорията. Очаквам обаче да се впусне в по-сериозни мачове чак догодина, още е много зелен за нещо по-голямо. 

--------------

Тайсън Фюри май се готви за сериозен мач есента. Говори за Милър даже. 

Ще е стабилна гавра, ако дадат подобна битка на Miller, след чутовните му издънки. Не че съм някакъв моралист в това отношение, но когато изгърмиш с Менделеевата таблица, трябва минимум година да те изпердашат. А това хем, че го плеснаха през ръката, а и искат да го натикат в позиция, в която може да си възстанови финансовите загуби. Другото име, което се тиражира за опонент на Fury е никомуизвестният, естествено непобеден, американец - Trevor Bryan. Явно ESPN искат американец и това е. :lol:

Иначе Tyson Fury може да обявява битката с Wilder, но типично по боксов стил, Top Rank си казаха, че решението не е окончателно и няма подписан договор... Ще се нагледаме на циркове, гарантирам ви. 

• Upvote 1

Говорейки за Hrgovic, следващия му опонент ще е Mario Heredia (16-6-1) на 24 август в Мексико.

Леко е разочароващо, защото Hrgovic вече доказа, че е качествен боксьор, а такива като Heredia са да отсяват прохождащи такива.

Тоя мексиканец сега е малко актуален с победата си над Сам Питър наскоро, та затова ще да са го избрали. Иначе е абсолютен чувал и супер разочароващ избор за съперник на Хргович.

По темата Джойс-Дженингс, и аз не съм впечатлен от първия, но малко надценявате Дженингс ми се струва. Него Димитренко щеше да го бие, ако имаше въздух. Някой ще го разкрие Джойс, но няма да е в този двубой.

Сам Питър изкарал цели 7 рунда срещу Хюи Фюри, което не говори никак добре за втория.

По някаква причина е пропаднал двубоя между Ото Валин и Би Джей Флорес. Тоя Валин и той се води някаква надежда от сумати време вече. Напоследък прави по около мач на година с някой жалкар. Предполагам чака да стане на 40 и да натрупа поне 50 мача, преди да излезе срещу някой с пулс. Ебати изграждането, ебати чудото. Още ли се представлява от Зауерланд?

Иван Дичко бил някакъв анонимник. Като потенциал, пичът според мен е на нивото на такива като Хргович, Аягба, Йока, Дюбоа и т. н., но май с по-слаби промоутъри и засега се бие с по-ниско ниво съперници. Дано това да се промени скоро. Въобще, отдолу идва стабилна генерация, която може да направи тежката по-интересна и от сега, но с тази организация на  неслучване на големи мачове, каквито и да са бойците, все тая.

Hughie никога не се е славел като нокаут машина и надали някой е очаквал да нокаутира Peter бързо, ако въобще го нокаутира. Доста тегава за гледане битка. Fury направи нужното за да победи. Ядоса Peter с постоянното си движение и постоянни джабове, които не му позволиха да нанесе почти никаква офанзива в разстояние. В редките случаи, в които Peter успяваше да скъси дистанцията, Hughie веднага му заклещваше ръката в клинча и го контролираше добре. Peter беше тотално неутрализиран и тръгна да търси мръсни удари зад тила, удари в слабините, удари, след като реферът се опитваше да ги раздели... Накрая вече получи някаква контузия и не можеше да продължи, но не направи нищо тази битка. Тромав, бавен, тотално надигран и надхитрен. Иначе Hughie Fury е стабилен и дотам. Движи се добре, в защита е много силен, но няма как само със защита да печелиш на високо ниво. Иска се офанзива, контри, някакви големи удари, а той си кара на единия джаб и от време на време хвърли някой крос или прав. Прекалено еднотипен и ужасен за гледане.

Гледах и битката на Dychko. Ясно е, че се бие с доста слаби опоненти, но ми харесва как стои на ринга. Движи се добре, контролира ги с джаба, от време на време им вкарва по някоя друга комбинация и дефанзивно е много разумен. Общо взето, изглежда като един интелигентен боксьор, който знае какво се случва. И при него, и при Hrgovic, си личи, че са вдъхновени доста от Vitali Klitschko, с протегната лява ръка и леко приведени назад. Забавна е HW дивизията. Имаш такива боксьори, които се бият по учебник, и имаш Deontay Wilder, който кръстосва краката и мята балтии за нокаут при всеки удар.

Edited by neshev

Joe Joyce за първи път ми направи добро впечатление. Личеше си, че се е подготвил много добре физически и успя да изкара 12 рунда в сериозно темпо. Стори ми се и че доста се е изчистил за този мач и далеч не беше толкова тромав колкото срещу Устинов или срещу Стивърн преди това, а и вкарваше далеч по прецизни комбинации. Ясно е, че беше взел Дженингс на сериозно, за разлика от досегашните си опоненти, и се представи като един от силните боксьори в тежката категория. Може би съм толкова впечатлен, защото бях с много ниски очаквания за него, не знам, но ми хареса много тая вечер.

От друга страна, няма какво да се лъжем, че в защита прави абсурдни грешки. Дванайсет рунда Дженингс успяваше да му вкарва добри удари , да го засича чисто, да му влиза на контри и т.н. и т.н. Просто американецът е твърде малък за тая категория и никога не е блестял с някаква мощ. И тая вечер изглеждаше твърде дребен и твърде слаб, за да направи каквото и да било. С всяко рамо, което вкарваше Джойс, го избутваше като парцалена кукла. 

Един от реферите май е дал 7-5 за Джо и като ли че това е най-справедливия резултат, защото мачът беше много близък и въпреки доминацията на Джойс, то по-чистите удари си ги вкарваше точно Дженингс.

Джойс с право отбягва DDD, защото с подобна защита и с такова движение по ринга няма никакъв шанс срещу мощно добиче като Дюбоа. Ако иска да се добере до голям мач, ще е хубаво да продължи да му бяга по тъча и да си чака момента за някой от поясите.

Иначе Даниел и Горман за десетина минути направиха абсолютна лудница на ринга. Горман е кораво копеле и бих го гледал по всяко време срещу всеки опонент, но просто с мощ като тая на Динамита няма как да се справи.  Дюбоа изглеждаше изключително добре тая вечер и то срещу сериозен съперник. Движеше се много бързо, отбягваше балтиите на Горман, пускаше лявата ръка когато трябва ... Общо взето, освен един-два ъперкъта нямаше друг сериозен удар, който да отнесе. Изглежда като бъдещето на категорията и се надявам да продължи да участва в сериозни мачове, а не да започне да изрежда джобър след джобър сега. 

Според мен много хора, които в момента се водят елита в тая категория, ще паднат безпроблемно от Дюбоа - Милър, Паркър, Бризийл и всякакви такива не ги виждам изобщо. 

Оказахте се прави за Джойс-Дженингс, вярно много оспорван мач се получи. Мнението ми за Джойс е точно обратното на горното - по-зле е, отколкото си мислех. Съгласен, че съдията, дал най-близкия резултат, е най-близо до истината. Джойс беше по-активен и настъпателен, но реално млатеше предимно ръкавиците на съперника. Дженингс вкарваше ебати ударите, но няма никаква мощ горкият и трябва да се сърди на себе си, че се остави на съдиите.

След мъката на тоя мач, като почнаха Дюбоа и Горман, все едно някой включи копчето за превъртане на бързи обороти. Страхотен бой и адски силно представяне от Дюбоа. В предните му мачове изглеждаше бавен, но тази вечер беше нещо съвсем различно. Горман е стабиляга, но срещу такъв Дюбоа нямаше какво да направи. Много сериозна заявка за големи неща дава добичето, дано наистина запази нивото на съперниците, а не намали оборотите.

Йока спрял Димитренко в трети рунд. Димитренко си е мекушав, но все пак добро постижение като шести мач на франсето. В предния си мач постигна и TKO срещу корав тип като Дейв Алън. От Йока се очакваше да е техничарче със слаб удар, но щом не дочаква съдийско решение срещу такива съперници на толкова ранен етап от профи кариерата си (има по-малко мачове от другите младоци), не е никак зле. Предполагам сега ще се насочи към сънародника си Йоан Дюпа, отдавна се спряга такъв мач.

Хелениус нокаутиран от Уошингтън. Това определено ме изненада. Че е свършил финландецът отдавна е ясно, но след като нокаутира Еркан Тепер в предния си мач, очаквах да живне малко. Да те пребие така Уошингтън, наистина трябва да си доволно зле. След Лукас Браун, лъсва истината за още един от уж престижните скалпове на Дилиън Уайт. А тогава Хелениус го навиха в последния момент, отиде в Англия без подготовка и си изкара 12 рунда на прилично ниво. Ега другата седмица Ривас спука балона.

Edited by VSB

И аз не видях значителни подобрение при Joyce, но и какви толкова промени могат да бъдат търсени в боксьор, който е на 33 и вече се е изградил като стил? Да, беше по-лек от обикновено, вероятно с идеята да е по-пъргав, но това по никакъв начин не му даде предимство. Jennings беше по-бързият боксьор и нанесе по-чистите удари. Тук вече идва проблемът, че дори да си нанесъл по-чистите удари, като опонентът ти хвърля на рунд 3-4 пъти повече удари, няма как да имаш претенции към победата. А и чисто визуално, не изглежда много добре да си във висок гард през 70% от рунда, макар и да блокираш на практика всички удари. Това му е проблемът на Jennings. Добър боксьор е, никой не може да го оспори, но трябва да започне да хвърля повече удари и да е по-активен, иначе ще продължи да губи подобни решения. Иначе лявото кроше си влизаше цяла вечер, вкара няколко добри удара в тялото, но дотам. Joyce леко ми напомня на братята Diaz като стил. Ударите му изглеждат на 60-70% от максимума, но пуска ръцете постоянно, което изглежда добре и дава усещането, че ръководи битката. Проблемът е, че Joyce се бие така, сякаш удря боксова круша, а няма човек срещу него. Напълно отворен за контри, почти никакви транзиции от офанзива към дефанзива и е доста предвидим. Ако тук имаше проблеми, срещу елита на дивизията ще е още по-уязвен, защото Jennings не удря силно, но в тази категория има такива добичета, че ще го отвеят на контри само. Иначе се съмнявам Joyce да се бие с Dubois. На двамата кариерите са коренно различни. Joyce ще си чака шанса за титлата и тлъстия чек, който да му уреди пенсията, докато Dubois е още млад и има много повече да се развива, съответно може да поема много повече рискове.

Не съм следил кариерата на Gorman, но го рекламираха като някакъв добър боксьор, който ще надиграе биткаджията Dubois. Да, ама се получи точно обратното. :D Dubois го сцепи от джабове, докато Gorman се опитваше да прави някакви финтове, но за да ги уважи някой, трябва първо да нацелиш някого с 2-3 твърди джаба. Вместо това, Gorman се мъчеше с някакво ляво кроше и ядеше кросове и прави цяла вечер. Тъй че не разбрах за какви боксови умения лафеха преди битката, като Gorman беше все едно парализиран от кръста нагоре и точно той търсеше клинчове и някакви луди размени. И мен ми хареса DDD в тази битка. Особено на фона на предишни, където влизаше в някакви абсурдни размени и мяташе хаотично ръцете си. Тук беше концентриран, контролираше го с джабовете, както си му е редът, и вече в размените беше събран и му вкарваше здрави удари. За разлика от Joyce срещу Jennings, тук направиха добро шоу и акциите на Dubois се качиха значително. Съмнявам се скоро да помирише битка с top 10 човек, но ако продължава с победите, след 3-4 години може да го лансират за титлата. Но вече всичко зависи как се развива. Сега седеше добре, но трябва поне 3-4 битки на такова ниво, да разсее съмненията.

Бързият нокаут над Dimitrenko седи доста добре в резюмето на Tony Yoka, особено като видиш на други колко време им отне, но може просто Dimitrenko да е приключил, дори и в ролята си на gatekeeper. Иначе Yoka има страшно бърз джаб, може би най-бързият в дивизията. Dimitrenko не можеше да реагира и грам. Точно затова очаквам Yoka да има успех при професионалистите. 

Helenius по едно време го считаха за сериозна заплаха, особено след нокаутите над Sam Peter и Liakhovich, които бяха сериозни боксьори по това време. Но в крайна сметка се оказа въздух под налягане. И тук така. Тръгна да налага сериозно темпо и първите 3-4 рунда контролираше нещата и печелеше размените. Но тръгна да издъхва, Washington почна да намира брадата му с десния прав и работите тръгнаха надолу. Самият нокаут беше доста красив. Като по учебник го свали с 1-2 и го прати от средата на ринга до въжетата. Просто Helenius беше издъхнал тотално и нямаше и грам сили да се изправи. Washington си спечели още няколко битки на високо ниво. Предполагам ще е апетитна хапка за доста боксьори, които ще търсят добра победа срещу опитен съперник. 

Това с Washington ми идва малко fluke. През по-голямата част от мача Хелениус си беше по-добрият боксьор и особено в 6 и 7 рунд (най-вече шести) тотално доминираше и вкарваше много чисти удари. Уошингтън имаше силен четвърти рунд, но до нокаута си беше само с това плюс няколко чисто пласирани деснячки. Просто към края на осмея рунд успя да удари Хелениус лошо и то от почти никаква ситуация и финландецът вместо да разтакава, реши да продължи да се боксира нормално и си го изяде. 

Иначе съм далеч от мисълта, че Хелениус е нещо кой знае какво, но специално за тази вечер си игра добре. При каунтъра, който PBC бяха пуснали, при 100 удара за финландеца, Уошингтън имаше едва 66. 

Аз съм по-скоро скептично настроен към статистика на ударите в реално време. Едно на ръка, че е много трудно да ги отчетеш точно, особено когато и двамата влизат в размени с по 4-5 удара, а още повече, че тази статистика не ти казва нищо за силата им. 

^ Каунтърът ясно, че не е точен, но го дадох просто като пример. При 100 на 66, колкото и да вади отклонение, пак е ясно, че Хелениус е удрял бая повече.

Иначе гледах Фюри - Питър и мога да кажа, че това беше абсолютна пародия на боксов мач. Самюел Питър отдавна вече е приключил със спорта и очевидно от време на време приема по някой и друг мач, за да върже бюджета. Изобщо се чудя дали е и тренирал за тая среща, като му гледам шкембака. А това, че Фюри не можа да покаже нищо интересно срещу такъв съперник трябва да говори достатъчно. Няколко удара в тялото, няколко джаба и нищо друго - и тоя пич дрънка на пресконференцията, че бил топ 5 в света. Ако не се състезава и в някакъв друг спорт, за който не знам, това твърдение е толкова абсурдно, колкото изцепките на Коко Тайсъна, че ще става световен шампион. 

А най-смешно е как от щаба му реват, че срещу Кобрат му била виновна аркадата. Че и коментаторите на мача навиваха същата лента - кой знае какво щяло да стане в София, ако не му се е отворила тая аркада, все едно от самосебе си се е случила. Да си беше пазил тиквата, кой му е крив. Да не говорим, че Кобрата му изнесе боксова лекция тука, ама това друга тема. Ще ми е интересно какъв ще е следващият му съперник, убеден съм, че ще му домъкнат някой по-изпаднал и от Питър, че да може да го нокаутира все пак. 

------------

Иначе Хърн твърди, че AJ - Анди Руиз 2 ще бъде в Кардиф.

WBC решиха, че ще дадат Interim титла на победителя от Whyte/Rivas, като желанието им е да унифицират титлата и ще насрочат битка с Wilder до лятото на 2020. Естествено, Wilder и Fury планират да се боксират по това време, тъй че е вероятно да има циркове по тази ос.

Arslanbek Makhmudov (8-0, 8 нокаута), който е притежател на едни от най-тежките удари в дивизията, ще се изправи срещу непобедения африкански шампион, Tshibuabua Kalonga (9-0, 5 нокаута). Битката ще се състои на 28 септември.

Murat Gassiev, който трябваше да дебютира следващата седмица срещу Joey Dawejko, отпадна заради контузия. Така дебютите, и на двамата финалисти в cruiser сериите, се провалиха. 

Mihai Nistor, румънският боксьор, който нашумя с това, че успя да стопира Joshua при аматьорите, ще се прехвърли при професионалистите.

Добра победа за Whyte, макар и нещата да бяха доста близки. Имаше доста рундове, които бяха равностойни и можеха да бъдат дадени за Oscar Rivas, а и все пак Rivas нанесе единствения нокдаун в битката. Ако се разглеждат нещата рунд по рунд, определено може да се стигне до точкуване, което да даде победата на Rivas. Но, ако гледаме нещата цялостно, Whyte за мен седеше по-добре, беше по постоянният боксьор и контролираше дистанцията. Rivas седеше прекалено пасивен на моменти, може би респектиран от силата на Whyte, който на няколко пъти нанесе силни удари, които разколебаха Rivas в размените. Ако Rivas беше по-агресивен, можеше да спечели повече рундове. Ударите му не бяха особено точни, но както се видя при нокдауна, Whyte често преплита краката и губи равновесие, тъй че с правилните комбинации може да бъде свален. Самият рефер също помогна на Whyte, като бързаше да ги разтърве в клинча, където Rivas изгледаше по-уверен. Извън това, Whyte се би добре, видимо се подобри в последните години и записа една доста прилична победна серия, която заслужено му уреди правото да се бие за световната титла. От това, което видях, не съм и грам уверен, че ще бие Wilder. Нито е достатъчно добър боксьор, че да успее да боксира Wilder 12 рунда, нито пък имам увереност, че ще успее да издържи на силата му. Но би трябвало да е интересна за гледане битка и дано се осъществи.

Demirezen даде доста сериозен отпор на Efe Ajagba, което би трябвало да свали очакванията към него, но за мен Demirezen е доста приличен боксьор и би бил сериозен тест за всеки проспект. Но определено Ajagba тепърва трябва да се обиграва и все още е зелен в тази категория.

Мернах и нокаута на Chisora срещу вече похабения Szpilka. Доста тежък нокаут, а и реферът се забави, което позволи на Chisora да му вкара доста здраво кроше, докато Szpilka вече не знаеше къде се намира, макар че беше на краката си. Не бих отказал битка между Chisora и Oscar Rivas. 

Edited by neshev

Чисора го готвят за Паркър. Добре е, че постигна такава победа, че да излезе мотивиран срещу новозеландеца. Очаквах доста повече от Шпилка в този мач, време му е да се пенсионира явно.

Нищо изненадващо при Уайт и Ривас. С повечето опит и с воденето на съдията, Уайт излезе с едни гърди напред. Плюс това, че Ривас, както и си мислех, не е способен на големи неща. Максът му е топ 15, но не е за топ 10, наистина адски жалко, че не я взе Кубрат тая нула. Уайт ми е все така надценен, предвид това, че го слагат веднага след тримата големи. Поветкин, Ортиз и Пулев ще го бият, може би и някой от младоците и Паркър при един реванш. Дано получи Уайлдър най-после, че да му бъде затворена устата най-после.

Скучен мач при Алън и Прайс, очаквах по-голямо шоу. При първия се видя, че само със сърце не става. И тръгнал да се бие с Поветкин горкият...

Очаквано Демирезен е дал добър отпор на Ефе. От идващата генерация Дюбоа определено е с едни гърди напред пред останалите в момента.