Jump to content

БОКС: Ситуацията в тежка категория

Recommended Posts

Надали някой адекватен, който наистина има аспирации да е шампион, а не да грабне сравнително тлъст чек, би се навил на подобна битка, за толкова кратко време. Eddie Hearn заговори за опоненти от ранга на Michael Hunter, Manuel Charr и Agit Kabayel... Все хора, които ще са там да си приберат чека и да бъдат нокаутирани бързо-бързо. 

Специално Kownacki се точи за битка с Wilder, който стана мишена за почти всички в топ 10.

4 hours ago, neshev said:

Agit Kabayel

:huh: Тоя за първи път го чувам.

Иначе нищо ново. Поредно фиаско от което губим само ние, феновете. При всички положение подготвен Джарел Милър щеше да е по-интересен съперник за Джошуа от който и да е от тия боксови круши, за които се говори. 

А Ковнацки срещу Уайлдър би бил много интересен мач, но нещо не го виждам Уайлдър да е тръгнал да прави интересни мачове.

Кабайел победи Чисора преди време. Втори е в листата на IBF след Кубрат. Може да претендира за топ 20, пак е по-добре от Мануел Чар, който и в топ 50 не е според мен, а е редовен световен шампион на WBA и напира и той за мач с Джошуа. Пълен ташак.

Но ако не уредят Ортиз, предполагам ще се спрат на Майкъл Хънтър. Той си е човек на Хърн, американец е (все пак става въпрос за дебют на Джошуа на американска земя). Пък и идва от полутежка, а се очаква след този мач Джошуа да се насочи към Усик, Хънтър ще му послужи за репетиция.

Уайлдър беше тръгнал да прави реванш с Фюри, не в него беше вината за неслучването му. След Бризийл действително се очаква да отиде на Ковнацки, ако все пак не се случи реваншът с Фюри. Не го виждам много поляка срещу Бионсе, доста се открива, добре дошло за Уайлдър.

Baby Miller с още един провален тест, този път за HGH. Да еба олигофрена, назобал се е до козирката за тази битка. 

• Haha 2

Трети провален допинг тест. :lol: Този път EPO.

Този път няма къде да се оправдава и директно си призна, че е сгафил здраво:

Ебем ти бебето, ебем ти Miller.

• Haha 1

Highly popular heavyweight Dave “White Rhino” Allen (17-4-2, 14 KOs) landed a peach of a left hook to the body of former WBA ‘regular’ heavyweight champion Lucas “Big Daddy” Browne (28-2, 24 KOs) to knock him out in round three on Saturday night on DAZN and Sky Sports at the O2 Arena in London, England. 

Добра победа на Дейвид Алън, която май се явява и най-голямата в кариерата му. Пласира отвратителна левачка в тялото на Браун и още в реално време си личеше, че боли ужасно. Жалко, че мачът не продължи кой знае колко, защото двамата бяха интересни за гледане. Иначе Алън е добър боксьор, но има твърде много загуби, макар и от все популярни имена. Лично аз бих се радвал да го гледам в мачове с хора като Браун, защото в подобни срещи има заряд, интрига и са далеч по-интересни от разни скуошове. 

In a disappointing performance, former heavyweight world title challenger Derek Chisora (30-9, 21 KOs) defeated an over-matched Senad Gashi (17-3, 17 KOs) by a lopsided 10 round unanimous decision on Saturday night on Sky sports and DAZN at the O2 Arena in London, England.

Слабичък мач, в който Чисора не можа да нокаутира Гаши. Гаши общо взето само бягаше през цялата среща и гледаше да влиза колкото може повече в клинчове. Не, че и Чисора си даде много зор де, караше го на класа и просто пласираше по някой и друг удар. Даже и инкасира няколко нелоши тупалки, сред които една здрава лява кука, но албанецът беше много далеч като класа и тия удари си останаха без реални поражения. Странно е как Чисора излиза в такива мачове изключително немотивиран и прави лошо впечатление, докато в битки като тая с Уайт изглеждаше като изрод.

----------------------

Efe Ajagba ще се бие с Michael Wallisch другата седмица, като победителят е ясен. Wallisch  за първи път го чувам, не мисля, че ще го чуя за втори. 

---------------------

Голямата новина е, че опонентът на Дилиан Уайт е Оскар Ривас. :beer:Към момента това се очертава като един от най-интересните мачове в тежка категория за тая година и евала на Уайт, че е приел такава битка, а не е намерил някой джобър, колкото да отбие номера. Продължавам да твърдя, че Уайт към момента е боксьорът, който се бие с най-здравите опоненти и влиза в най-интригуващите мачове в тая категория. Два пъти би Чисора, би Паръкър, би Браун, би Дейвид Алън, би Хелениус ... Общо взето почти няма слаб мач, за разлика от всички останали, дето маризят джобър след джобър и се бият в гърдите, че са най-великите. 

С Ривас ще бъде страхотен мач и си е 50-50 отвсякъде. Оскар е твърде подценяван за мен. Момчето има всички качества да бъде един от елита в света и начинът, по който разби Браян Дженингс беше впечатляващ. Радвам се, че ще го гледам отново в сериозна среща. Ако победи Уайт, това определено ще го направи в звезда в рамките на една вечер и ще има правото да претендира за мач с шампионите. Радвам се, че след като пропадна Милър - AJ и Уайлдър- Фюри, то поне сега Уайт ще отсрами тежката с интригуващ мач. 

Между другото снощи Анди Руиз Дж. победи Димитренко в мач, който беше доста по-интересен от тези в Англия. Руиз изглежда като тираджия, решил да смени професията, обаче човекът си пердаши здраво и към момента има доста добър record с 32 - 1, като единствената му загуба е от Паркър и до с MD. 

Edited by gboy

Уайт-Ривас на пръв поглед е добър двубой, но при положение, че варианти тук бяха Поветкин и Ортиз, всъщност минава тънко Уайт. Ривас е бавен и дребен, не е за нещо голямо според мен. Много ме е яд, че няма Кубрат да му вземе нулата.

Видя се колко струва една от уж престижните победи на Уайт - Лукас Браун. Нокаутиран от Алън в трети рунд, а преди това с подарена съдийска победа срещу тоталния джобър Камил Соколовски. Толкова горе-долу струват и останалите му взети скалпове (всъщност на практика загуби първия бой с Чисора), с изключение на Паркър, където един нокдаун след удар с глава наклони везните. Но ще се направи всичко възможно да го произведат задължителен претендент за колана на Уайлдър и съвсем естествено една битка с Поветкин или дедо Кинг Конг някак си не беше много удобна.

Negotiations are said to be underway between IBF/WBA/WBO heavyweight champion Anthony Joshua (22-0, 21 KOs) and Andy Ruiz Jr. (32-1, 21 KOs) for June 1 on DAZN and Sky Sports Box Office at Madison Square Garcia in New York.

Доста слабо ... Руиз е добър боксьор, както вече писах, но пичът е на друго ниво просто. Срещу много хора щеше да ми е интересно да го гледам, но Джошуа не е един от тях. :unsure:

Ajagba си взе победата, без почти никакви проблеми. Ясно е, че опонентът му не беше нищо особено, но засега показва солидна техника и здрав удар. Ще трябва да затегне защитата, защото на моменти седеше с висок гард, без да прави опити да подобри позицията, което ще бъде използвано от по-добри бойци. Нямам проблеми с решението на рефера да прекрати битката. Wallisch нямаше какво да предложи и започна да яде чисти удари. Сега е ред на топ 20 опонент за Ajagba.

Daniel Dubois срещу Richard Lartey беше далеч по-интересната битка. Dubois има още доста хляб да яде. Удря здраво и видимо поже да поема удар, но техниката му куца. Брадата му не беше прибрана и ставаше мишена за Lartey, който се оказа корав опонент, въпреки че се очакваше да бъде размазан. И тук имаше претенции към съдията, но беше абсолютно резонно да стопира битката. Lartey едва победи броенето и не изглеждаше адекватен и готов да продължи.

Засега, Dubois изглежда най-уязвим от всички проспекти, но е все още млад и има време да изглади неточностите. Сегашната версия ще бъде бита от Joe Joyce, ако се стигне до такава битка. 

Edited by neshev

Това с Ajagba беше жалка работа, дори спирането изглеждаше някак смотано. Един вид "айде, то се видя, че повече от това няма да направиш, няма какво да те бият". От миналият му мач с Мансур бях много впечатлен, защото Амир си е боксьор, нищо, че вече не е първа младост. Тука беше просто отбиване на номера, с една идея над оная тъпотия, дето опонента му си излезе от ринга и си тръгна :D . 

На Дюбоа му бяха докарали доста надъхан боксьор и стана мач, колкото и да имаше разлика в класите. Просто винаги си личи, като човекът отсреща е дошъл да се боксира, а не да прибере чека. Иначе мачът и тук можеше да продължи малко повече, съдията не беше длъжен да дава каунтаут според мен, Ларти си се изправи все пак. Може и да греша, разбира се. Така или иначе не лош мач за скуош.

-------------------------

Аз лично много харесвам и двамата боксьори, защото не са тежко подвижни дебелаци. Особено пък Аджагба се движи много добре, прави ескиважи и прочее, не разчита на балтии. Не харесвам боксьори като Андре Руиз или Джарел Милър примерно, които изглеждат нелепо и залагат на сила на удара и нищо повече (и не мисля, че двамата са чак толкова далеч един от друг като умения). Надявам се да ги видим тази година в някой по-сериозен мач, а не само подобни двубои без грам интрига. Много се говори за Дюбоа - Джойс, стискам палци да стане.  

Miller отнесе само 6 месеца наказание. Вярно, че голямото наказание е това, че ще се сбогува с тлъстия чек, който щеше да прибере, но да те спипат с цялата менделеева таблица и да пропуснеш няма и година, е смешна история.

On 4/29/2019 at 3:56 PM, gboy said:

Не харесвам боксьори като Андре Руиз или Джарел Милър примерно, които изглеждат нелепо и залагат на сила на удара и нищо повече

Те нямат кой знае каква сила на удара, че да разчитат на това. Милър разчита на физика и очевидно на яко зоб (сега си обяснявам адски учудващата му добра издръжливост), Анди Руиз пък, въпреки, че изглежда нелепо, си има добри боксови умения, техничен е и има бързи ръце, но удар няма и точно затова няма шанс срещу Джошуа. Трудно ще го достига с тия къси крайници, а ако случайно все пак го нацели, няма удара да го приключи. Все пак го предпочитам пред Хънтър, дано се спрат на него. Недоумявам отказа на Ортиз, но явно него никой не го пита. Нищо чудно и с отказа на Уайлдър към DAZN да е така. Кой знае с какви договори и клаузи ги държи Ал Хеймън.

Супер яко ще е да се случи Джойс срещу Дюбоа, но докато не излязат на ринга, няма да повярвам, че ще стане. Джойс вече взе да дава задна в скорошно изказване - имал да губи повече, Дюбоа бил много млад и по-можел да си позволи загуба. Доста путкенско.

В картата на Уайт-Ривас ще видим Дейв Алън срещу Дейвид Прайс. Ще е як двубой.

Edited by VSB

Ruiz не знам дали е официално, ама май вече е почти сигурно, че той ще се бие с Джошуа. 

Тъжното е, че май за тая година може и да не вържеме два интересни мача в тежка категория. Със сигурност броя Уайт - Ривас за интересен, но друг не знам дали ще има. Дано Джошуа се надъха да направи някой по-сериозен мач след тоя резил. 

Luis Ortiz отказа оферта от 7 милиона долара да се бие с Joshua. В момента никой не иска да се бие с него, за каквито и пари да става на въпрос. Всички са насрали. 

Много фактори са, на докато феновете купуват това, което им се продава, системата няма да бъде разбита. И е факт, че Joshua може да напълни 80 хиляден стадион в Англия, без значение срещу кого се бие. Wilder може да напълни почти всяка зала в Америка. Докато това е на лице, топ бойците нямат никакъв стимул да се бият един срещу друг.

Именно заради това чакане, такива битки са огромни, когато се случат. В UFC гледаме непрестанно битки между #1 и #2, но често няма особен интерес, защото са приемани за даденост. И двата модела си имат своите плюсове и недостатъци. 

Абе спорен е въпросът. Едно време бях убеден, че ММА-ят е на правия път с непрекъснатите интересни мачове, които предлагаха, но вече не мисля така. В UFC всеки мач е 50-50 от началото до края на карда. Нямаш слаба среща, нямаш случаен боец. Но, въпреки че това изглежда хубаво на хартия, истината е, че много често кара бойците да изглеждат посредствени и битките им не са зрелищни. От там пък идва и фактът, че трудно се изграждат звезди, защото така бойците не изглеждат нищо особено. Хора като Ал Иакинта например в момента не представляват никакъв интерес за зрителите, а на практика говорим за топ състезател. 

От друга страна непрекъснатите посредствени мачове в бокса страшно много уморяват феновете. В момента е средата на годината и ние сме гледали един-два интересни мача на кръст. Трудно е човек да поддържа интерес към спорт, в който всичко изглежда хаос и в мачовете няма грам интрига. 

Много се говори за това, че големите в бокса печелят повече от големите в ММА-я, но и това е малко условно. Лесно може да се види, че едно PPV между Гарсия и Ерол Спенс Дж. е с байт 360 000, а уж битката на века между Уайлдър и Фюри направи едва 325 000 покупки. В същото време UFC правят подобни цифри без проблеми и им се водят средна ръка PPV-та.  Много по-лесно можеш да видиш голям мач в бокса безплатно по телевизията отколкото голям мач на UFC.

Общо взето много може да се изпише по въпроса, но винаги съм смятал, че истината е някъде по средата. Ако искаш един боец да изглежда добре, трябва да му даваш и опоненти, срещу които да може да покаже какъв звяр е. Ако искаш един мач наистина да е голям, трябва да му дадеш време да узрее, феновете да го искат. В същото време обаче не може 95% от мачовете да са без интрига, а големите сблъсъци да бъдат избягвани с години, защото просто на хората им писва в един момент. А за мен, като фен, продължавам да харесвам повече ситуацията в ММА-я, където гледаме зрелищни мачове всяка седмица, въпреки всичките му минуси. 

HEIDENREICH
1 hour ago, Radox said:

Ся последно Курват ше дига ли световната?

Не може, преяде със суши.

Иначе за мен тази година се очертава доста слаба за тежка категория , и Уайлдър и Джошуа си избраха леки и посредствени съперници и мачовете им нямат никакъв заряд. Както се развиват нещата не очаквам скоро големите да се бият помежду си. Щом даже нарисувания реванш между Фюри и Уайлдър пропадна, за какво говорим. 

Фюри е казал, че иска в рамките на няколко месеца да навърти три мача, като даже вече имал дата за мач септември (може и да бъркам месеца). Това ясно показва от какъв ранк ще бъдат следващите му съперници. Ако изобщо участва в голям двубой, то ще е най-рано в края на 2020. 

• Sad 1

За Уайлдър пък доста сериозно се говори, че си има начертан график - след Бризийл следва втори двубой с Ортиз и после Ковнацки. Т. е. да забравим за бой между тримата големи в обозримо бъдеще. Джошуа-Усик е голям мач, който бихме могли да видим скоро. Очаква се украинецът да стане задължителен претендент на WBO след дебюта си в тежката този месец срещу Такам, а точно тяхната задължителна защита е на ред. Пък и Усик бачка с Хърн.

^ То това даже оптимистично ми звучи. Ако Уайлдър се съгласи на мачове с Ортиз и Ковнацки аз ще съм доволен. Ортиз си одъртява и от мач на мач си личи, че губи форма, но пък Ковнацки изглежда много добре и ще е интересно да го видим срещу Уайлдър. За Уайлдър - AJ даже не се надявам вече, ясно е, че американеца никога няма да се съгласи. 

Не знам пък какво чак толкова го хвалят Ковнацки, кой е бил? Шпилка и Уошингтън, дето ляга при първия натиск. Човек, който вижда такъв зор с покемона Чарлс Мартин, ми е леко съмнителен. Идеален е за Уайлдър полякът, ще бъде унищожен. Хейтваният от теб Бризийл очаквам да му даде повече зор. Виж, ако Ортиз намери някакви сили, може да стане интересно. Но да, като цяло не чак толкова лоши опции за Бионсе. Джошуа пък си има Усик, Пулев, пък и Уайт може да го навият в даден момент. Най-зле е положението при Фюри, не виждам с кой може да се бие. Освен Аръм да натисне Кобрата, но ще е пълен балък нашият да изпусне чека от Джошуа, за да нахрани Фюри. Остава един Паркър, но той според мен ще иска яко кинти, че след сигурната загуба, която го чака от Тайсън, тотално приключва с каквито и да е амбиции.

Edited by VSB
16 minutes ago, VSB said:

кой е бил? 

Абе, така е, ама то пък от друга страна това можеш да го кажеш за почти всички. Към момента единствено Джошуа има сериозни имена в статистиката си, като Кличко, Поветкин, Паркър, Уайт и Брийзил (ако го броим все пак за голямо име). 

А ако наистина видя Джошуа - Усик, аз лично ще съм повече от доволен. За мен това в момента е един от най-интересните мачове, които могат да се случат. Дори ще ми е по-интересно да видя този двубой пред Уайлдър - AJ. По мое мнение Уайлдър няма никакъв шанс срещу Джошуа, освен ако не влезе някоя случайна тупалка. Докато с Усик е друга работа. Украинецът очевидно е дребен за тази категория, но пък се движи уникално бързо и е завършен боксьор (а не да мята мелниците като Денъти).