Jump to content

БОКС: Ситуацията в тежка категория

Recommended Posts

Hearn е лукава лисица и иска да плъзне обезкуражения Ruiz, но според мен Ruiz ще търси да се вкара във форма за постоянно, преди да тръгне да атакува сериозните битки отново.

Иначе, както сме коментирали, Usyk срещу Chisora е бая логична битка и добър тест за Usyk. Иначе си мисля, че плановете за Joshua през следващата година са начертани - защита срещу Pulev и после мач с Usyk, което не е зле, както и да го погледнеш. Пък, ако Wilder и Fury излъчат победител, през 2020 може би най-накрая ще го видим срещу един от двамата. 

А и Руиз като боксьор на Хеймън не се връзва да задълбава в галите на Хърн. Ако ще се бие с някой сериозен скоро, то ще е Ортиз или Ковнацки.

Странно защо Усик-Чисора и мачът на Уайт се спрягат за различни дати. Хърн се кани да прави гала вечер на тежката категория, би трябвало да ги обедини. Може да стане доста добро събитие, дори да остави Джошуа и задължителната му защита с Пулев настрана, Хърн може да изкара Усик, Уайт, Поветкин, Паркър, Чисора, Хъргович, Хънтър, Мурат Гасиев, Мартин Баколе, Хюи Фюри, Мажидов, Жилей Жанг, Дейвид Прайс, Дейв Алън. Възможности за яки мачове бол.

Истината как боли :( 

Циганина го е ударил в земята и си е абсолютно вярно всичко, което казва. Много ме кефи Дилиан Уайт, но към момента изглежда жалък когато скача на големите. Като пълен тъпак се набута на мач с Джошуа още преди да му е почнала кариерата и сега цял живот ще му тежи тая загуба. Пък и вярно просто можеше да се боксира с Пулев или с Ортиз и сега да си е претендент и спокойно да си чака мача. 

Щабовете на Joshua и Кобрата са поискали отсрочка до 30 януари, за да уточнят условията на евентуалната битка между тях. Предполагам отсрочката е главно заради съдбата на WBO титлата. Joshua иска да запази  двете титли, но в момента има двама претендента - Кобрата и Oleksandr Usyk. В идеалния вариант, Joshua ще запази и двете титли, ще се бие първо с Кобрата, а после ще се бие с победителя от Usyk и Chisora, но много по-вероятно е да бъде принуден да сдаде титлата на WBO и да насрочат битка между Usyk и Joseph Parker за вакантната титла. 

Иначе спрягат Kownacki за битка с Robert Helenius през март. 

Edited by neshev

Joseph Parker ще се боксира с Jerry Forrest, който е никому известен, но играе с обратен гард и явно искат да се тестват преди евентуална битка с Usyk.

В Английските сайтове няма нищо по въпроса. Нещо не ми се връзва Joshua да се бие извън Англия, след като едва ли не им обеща следващата битка да е там.

Daniel DuBois vs. Joe Joyce talks progressing for April 18 fight

Adam Kownacki vs. Robert Helenius a done deal for March 7 on FOX

The Olimpic Hero

Ебахти филмите в тоя бокс. Имам чувството, че играя Мафия. Вчера всички българкси медии гърмят, че мачът между Джошуа и Пулев е официално потвърден, включително в официалния фейсбук на Кобрата. Днес пък Джошуа се снима с Усик, като се съобщава, че преговарят за мач. На кое да вярвам!?

• Upvote 1

NiaJax>2kantara

Правило №1 гласи, че никога не се вярва на български медии и се проверява поне 1 чуждестранна.

• Upvote 2
30 minutes ago, The Olimpic Hero said:

Ебахти филмите в тоя бокс. Имам чувството, че играя Мафия. Вчера всички българкси медии гърмят, че мачът между Джошуа и Пулев е официално потвърден, включително в официалния фейсбук на Кобрата. Днес пък Джошуа се снима с Усик, като се съобщава, че преговарят за мач. На кое да вярвам!?

Сега Кобрата ще каже, че са се договорили, но него го е ханало срах в последния момент преди да подпишат, затова е отишъл да се бие с другия в Англия, никой не иска да се бие в и около България срещу Кобрата, защото клета майка България го пази!

С когото и да се бие, ако ще прилага тактиката от мача с Руис, въобще да не се излага. Джошуа го смятях за бъдеща легенда на този спорг, но след този мач го отписах. Като искаш да се наричаш безспорен номер 1 и си загубил, на реванша отиваш и доказваш как загубата е била напълно случайна. Пребиваш съперника и си тръгваш. Да, изигра мача правилно, но според обстоятерствата трябваше да поеме минималния и без това риск. Дано го докопа Fury и да затври устата на гнусния му промоутър.

5 hours ago, Prince10 said:

С когото и да се бие, ако ще прилага тактиката от мача с Руис, въобще да не се излага. Джошуа го смятях за бъдеща легенда на този спорг, но след този мач го отписах. Като искаш да се наричаш безспорен номер 1 и си загубил, на реванша отиваш и доказваш как загубата е била напълно случайна. Пребиваш съперника и си тръгваш. Да, изигра мача правилно, но според обстоятерствата трябваше да поеме минималния и без това риск. Дано го докопа Fury и да затври устата на гнусния му промоутър.

Не може Джошуа да тръгне да го пребива и да му сере в устата щото е тренирал доста за този мач пък и Руис има тежки ръце и в близко разстояние като нищо можеше да ебе Джошуа. Много добре направи Джошуа, че си спазваше тактиката и си взе мача. 

Ковнацки срещу Хелениус вече е официално. Тъп мач, свършилият Хелениус, дето наскоро беше нокаутиран от Уошингтън, когото Ковнацки пък опатка набързо. Доста повече ми се гледаше полякът срещу Бризийл, каквито бяха първоначалните слухове. Отгоре на всичко този мач ще бъде за определяне на претендент на WBA. Как така Хелениус получава такава възможност, ташак пълен. Но не е толкова чудно щом иде реч за WBA, които твърдо са най-големите смешници от 4-те организации.

В същата карта ще се бие и  Ефе Аягба срещу необявен съперник засега, както и кубинският проспект Frank Sanchez срещу Joey Dawejko. Говореше се и за Джералд Уошингтън срещу Чарлз Мартин, който би бил интересен двубой, но засега не е обявен.

• 2 weeks later...

"Ние създадохме условия за провеждането на мача в Истанбул. Те искат в Лондон. Предпочитат да вземат по-малко пари, но да са у дома. Изглежда се притесняват от силния съперник Кубрат Пулев", каза Гоцев.

По думите му за българина най-важното е да има мач със световния шампион. "Идеята е да играем с Джошуа, а не той да оваканти титлата, защото Кубрат се е готвил да има мач със световния шампион."

Пулев стига до трета възможност да се бие за световната тила.

"Смятам, че съм се развил отлично, щом съм на това ниво да съм номер едно в света. Остава последният връх на планината, тоест най-стръмното и най-трудното, което всъщност може и да се окаже най-лесното", каза Пулев в интервю за "Дневник" преди месец.

Насра Джошуа :(

Нормални неща са това - в бокса всички са много силни и съперниците им бягат ли бягат. :sleep:

Погледнато реално какво може да каже Гоцев ? Щото истината е - "отчаяни сме за мача, и в хола на Джошуа сме ОК да се играе, само ще се подърпаме малко, белким изкярим още някой лев. "

Въобще не съм убеден, че са отчаяни за мача. И друг път е ставало въпрос, че за Кубрат коланът е по-важен от хонорара. Даже няма да се учудя, ако нарочно се опитват да накарат Хърн да им пее кур. Джошуа овакантява колана и Пулев се бие за него с Кабайел (също клиент на Топ ранк), че Ковнацки вече си насрочи мач с Хелениус. Пък докопа ли световна титла Кубрат, големите пари пак ще си ги получи после с един обединителен мач.

Ново интересно попълнение към дивизията - украинският аматьор Victor Vykhryst ще става професионалист. Той е двукратен европейски шампион. Подписал е с някакви германски промоутъри, които се надяват в негово лице да произведат новия Кличко. Ще се бие с името Victor Faust.

Международната боксова федерация (IBF) е одобрила искането на шампиона в тежка категория Антъни Джошуа и задължителния претендент за титлата Кубрат Пулев периодът за преговори между двете страни да бъде удължен с две седмици. Така крайният срок се измества за 14 февруари.

На 29 февруари Джоузеф Паркър срещу Shawndell Terell Winters и Мурат Гасиев срещу Jerry Forrest. Можеше и по-зле да е. Съперникът на Паркър е в добра серия - спря високо оценяваният проспект Олександър Тесленко, а след това би и полякът Sergiej Werwejko в родината му. По-интересен ми е от тоя Джери Форест, който се спрягаше за Паркър. От друга страна Гасиев дебютира в тежка категория след година и половина отсъствие и лекуване на контузия, така че за него Форест е ОК противник, не е с нищо по-лош от онзи, срещу когото Усик дебютира в тежката.

Я некой дето е повече в час да ме светне какви са шансовете КУРВАТ да получи мач срещу цигането за световната титла и кога може да се случи това?

35izpu1.jpg