Jump to content

БОКС: Ситуацията в тежка категория


Recommended Posts

След като дълги години тежката категория беше в трета глуха, то с падането на Кличко нещата се раздвижиха и сега е една от най-интересните дивизии в бокса (за мен си е и най-интересната).

 

Антъни Джошуа и Деноти Уайлдър - това към момента си остава мачЪТ и най-хубавото е, че изглежда съвсем реално да се случи един ден. И двамата са шампиони, и двамата искат да обединят поясите, и зад двамата стоят големи страни. Последното е особено важно. В САЩ от дълго време нямаха читав боксьор при тежките и интересът там за тази категория беше на кота нула. Никой не се интересуваше от братята Кличко. Сега обаче Уайлдър си е местна звезда, канят го навсякъде по шоутата в телевизиите и прочее. Мачът му с Фюри предизвика сериозен интерес в Америка, макар ППВ -то да не беше купено от толкова много хора. Така или иначе тази година интересът към Уайлдър скочи много след двата зрелищни мача с Фюри и Луис Ортиз. 

 

В момента един такъв мач няма да е просто мач между боксьори, а мач между големи звезди и със сигурност ще е един от най-големите сблъсъци в историята на тоя спорт.

 

Тайсън Фюри - Циганина се доказа, че все още е на топ ниво и вече си е легитимен претендент след мача с Уайлдър. Лично аз мислех, че няма да може да се завърне и да е в елита при боксьротие, но ето, че се случи. Спорен е въпросът дали в момента той не е по-голямата заплаха за Антъни Джошуа от Уайлдър. Американецът е само сила и нищо повече, докато Фюри се бие с акъл в главата. Естествено има възможност да видим реванш между него и Деноти , но все ми се струва, че не е плюс за никой от тях. В момента и двамата са победители реално.

 

Джарел Милър - тая боксова круша е пълен цирк, че се води в елита на категорията, но това е от лошите страни на спорта. Тоя дебелак намери мекото на хляба и след като в кик-бокса дядо ти Мирко го рита като навъсен даскал гимназиално хулиганче, видя че е далеч по-добре в бокса някой мастит мениджър да ти докарва подбрани опоненти. Тъпото е, че едно време наистина беше сериозен атлет и можеш и да стане нещо от него, но в момента е пълна скръб.  Наскоро успяха да му уредят няколко по-популярни имена, които да бие (някои от тях не съвсем лесно) и сега ще си чакат реда за голям мач. До две - три години може и да го добутат да се бие за титлите. 

 

Луис Ортиз - със сигурност един от най-интересните боксьори, но за съжаление всички се правят, че не съществува. Луис е много добър на ринга, много атрактивен за гледане и единственото лошо е, че си е вече на години. Срещу Уайлдър изглеждаше много добре, но се измори с времето и атлетизмът и силата на Деноти си казаха думата.Последният му мач с Травис Кауфман беше много интересен за гледане. Ако сте го пропуснали, ви съветвам да го намерите. The real King Kong е зверски силен, с много добра техника и с високо IQ в боя и със сигурност е заплаха за всеки. Затова и всички го избягват и никой не говори за среща с него. Надявам се да го видим в голям двубой поне още веднъж в кариерата му, защото би било жалко да си остане само с един сериозен мач. 

 

Джоузеф Паркър - за мен тоя пич е много посредствен боксьор, но в Нова Зеландия си го обожават и успяха да го направят топ име, че и световен шампион беше. След мачът му с Дилиан Уайт се видя на какво ниво е - някъде в топ 10 може би, но не и в топ 5. След двете загуби онзи ден му докараха за боксова круша някой си Александър Флорес, за който аз лично не бях чувал досега. Въпросният Флорес беше със статистика 17 -1 -1. :blink: Естествено боксът му беше на посредствено ниво и Паркър го би за 7-8 минути (много безинтересен мач, с който само си загубих времето). Така или иначе Паркър все пак си е име и бих се радвал да го видя срещу хора като Чисора и разни друго от тоя ранг. 

 

Дилиан Уайт - на този пич лично аз съм голям фен, защото е един от малкото боксьори, които излизат срещу сериозни опоненти почти всеки мач. След като го пуснаха на AJ и по този начин му скапаха статистиката, от там нататък Уайт се би с Чисора, Хелениус, Лукас Браун и Джоузеф Паркър. Все големи имена, а не да мачка докарани от нейде турци, хървати и бразилци. И сега ще излезе за реванш с Чисора, вместо кротко да си чака мача с AJ, които Хърн има голям мерак да организира по простата причина, че и двамата боксьори са си негови.  Най-много от всичко бих се радвал него да го видя срещу Ортиз - това ще си е дрийм мач. 

 

Карлос Такам,  Дерек Чисора, Александър Поветкин - това са боксьрои, които вече изглеждат като бити карти, но все още са интересни за гледане и правят дивизията да изглежда със сериозна дълбочина. Бих ги гледал срещу всеки един от посочените по-горе. Докато Такам и Чисора отдавна са се отказали да гонят слава, то Поветкин все още изглежда като звяр и много се надявам да го видя в още един - два големи мача. 

 

Кубрат "ареуакобраубийготозва" Пулев - колкото и в България да сме царе на това, да си плюеме спортистите, аз все още съм на мнение, че Кобрата е силен боксьор и може да се мери с едни от най-добрите в спорта. Да, от AJ, Уайлдър и Фюри е далеч, но не мисля, че Паркър, Уайт и останалите са толкова по-добри от нашия. С всеки един от тях нещата са 50-50. Само ще отбележа, че Паркър завърши с Хюй Фюри с MD, докато нашият го мля 12 рунда без да му даде да направи нищо повече от един по-читав удар и толкоз. Надявам се сега с Топ Ранк да си уреди голям мач, за друго не мисля, че ще има време. 

 

Александър Усик - Усик се води един от претендентите за pfp#1 и много се радвам, че преминава при тежкарите. Ще е интересно дали ще успее да свикне с по-голямо тегло и стила на игра в тази категория, но лично аз му залагам големи надежди. Мач с Антъни Джошуа ми изглежда като dream match и нищо чудно и да се осъществи един ден. Проблемът при него е, че някой път влиза малко трудно в срещите си и в първите рундове допуска да бъде ударен. При тежките това може да е сериозна пречка. От друга страна, имайки предвид с каква скорост се движи Усик, ми е много интересно как по-точно ще успеят да го ударят дебелаците :D.  

 
 

Edited by gboy

 

Link to comment

Jarrell Miller е добър боксьор (топ 10, с повече развитие топ 5). За размерите си е доста бърз, удря силно и ефективно атакува тялото. Добра защита и като техника е на ниво. Извън Fury, Joshua и може би Wilder, на останалите ще им създаде проблеми, ако е в добра форма. 

 

Иначе през 2019 ще следя кариерите на Adam Kownacky,  Efe Ajagba и Filip Hrgovic, които ми изглеждат като най-перспективните боксьори в тази дивизия.

Link to comment

 

 

Ajagba е толкова страшен, че направо бягат от него :D .

 

Иначе към горните трима бих добавил и Tony Yoka и Daniel Dubois. Първият е олимпийски шампион от олимпиадата в Рио и към момента е 5-0, като всичките му мачове са срещу някакви анонимници във Франция. Дюбоа го водят топ проспект на Великобритания най-вече заради добрата му физика.   

 

Не вярвам обаче който и да е от изброените да се намеси в картинката за титлата следващата година. Вероятно ще трупат победи и чак 2020 ще търсят вече по-сериозни съперници. 

  • Upvote 2

 

Link to comment

Продължавам си темата за тежка категория с няколко популярни джобъри. Въпросните боксьори не са от топ десет, но пък са изпитание за всеки, който иска да се намести в челото и със сигурност са много стабилни откъм умения.

 

Хюи Фюри - много е силен, но е в доста неприятна ситуация, след като загуби от Кубрат Пулев и от Джоузеф Паркър, като се има предвид, че и двамата не са топ звезди от ранга на Джошуа или Уайлдър. Въпреки това съм на мнение, че Фюри е добър боксьор и поради факта, че е много млад, все още пред него стои шансът да има сериозна кариера занапред. Дори да не му потръгне и да запише още загуби, то почти сигурно ще си остане местна атракция във Великобритания и със сигурност тепърва ще има мачове с големи имена. Според мен има всички шансове да се опре здравата на момчета от топ 10 в момента като Чисора или Джарел Милър.

 

Травис Кауфман - Кауфман може и да не е кой знае какъв боксьор, но и не е боксова круша - никога не излиза, само за да падне след 10 минути глуха защита. Победите му са само срещу анонимници, но пък загубите му не са срамни. Преди няколко дни Луис Ортиз видя доста зор докато го нокаутира, преди това Кауфамн даде доста здрав отпор и на Крис Ареола и Амир Мансур. Със сигурност ще ми е интересно да го гледам срещу хора от топ 10, но не и големите от топ 5. 

 

Крис Ареола - отдавна изпята песен със сигурност, но все още не лош боксьор. Преди няколко години се мъчи да се боксира колкото можа с Уайлдър и издържа цели 8 рунда. За съжаление във визитката му стоят и доста срамни резултати като равни с някакви анонимници и нокаути от Стивърн, така че със сигурност тоя пич буди крайно малко интерес за голям мач. 

 

Берман Стивърн - някога се считаше, че ще стане солиден боксьор от него, но след последният му мач с Уайлдър, който го отнесе за един рунд, не виждам вече някой да го слага в сметките. Изобщо нищо не се чува за него, нямаше мач тая година, няма и назначен такъв за следващата ... изобщо не знам какво се случва с него и дали ще се завърне. Честно казано, за галавечерите в Щатите си беше идеален и затова се надявам да се върне там. Мачове с хора като Доминик Брийзейл и разни такива си изглеждат приятни двубои, макар и да е ясно, че ще са далеч от върховете.

 

И като стана дума за Доминик Брийзейл (Dominic Breazeale  - сори, ако не го изписвам както трябва на български) - също добър джобър с много читави умения. Има победи над Амир Мансур и Ерик Молина, което не е никак зле, както и статистика 19-1, като единствената загуба му идва от Антъни Джошуа. Не мисля, че от Доминик може да излезе нещо интересно за в бъдеще, обаче за всеки от топ 10 би бил екстра джобър. 

 

Браян Дженингс   - всъщност Дженингс на места ще го видите като човек от топ 10 и за момента единствените му загуби са от Владимир Кличко и Луис Ортиз. От Кличко загубата му даже беше по точки, макар че реално не помня в тоя мач да имаше някаква интрига. Така или иначе Дженингс си остава едно от най-сериозните имена извън десетката и следващият му двубой ще е доста сериозен. Ще се боксира с колумбийската надежда Оскар Ривас, който има сребро от последната олимпиада и засега е със статистика 25 -0. Мачът ще е януари месец и със сигурност ще ми е интересно да го гледам.

 

Кевин Джонсън - Кевин ми е любимец, защото е от боксьорите тип самоубийци. Излизал е на ринга срещу едни от най-големите имена и до последно държи и не пада, колкото и бой да яде. Спуквали са го от мариз Витали Кличко, нашият Кубрат, Тайсън Фюри, Мануел Чар, Чисора, Дюбоа и още един куп популярни имена, обаче пичът държи докрай и не пада. Единствения, който успя да го победи с нокаут е AJ. Тая година гледам, че и някой си Петар Милаш го е победил с технически нокаут, но там си признавам, че нямам представа какво е станало. Всеки случай Кевин Джонсън никак не е лош боксьор и отдавна гравитира около (пък и във) топ 10, като има доста добри победи срещу хора като Франческо Пианета и Алекс Леапай. Проблемът при него е, че отдавна вече загуби всякаква легитимност и три-четири мача я един спечели, я не.

 

 

Johann Duhaupas (Йоан Дюопа? В Щатите му викат Духаупас :D- всъщност пичът с шибаното име  е единственото доказателство, че Джарел Милър е сериозен боксьор, а не просто поредният здрав дебелак с добър мениджър. Дюопа е много атрактивен, държи здраво на бой и най-важното - излиза за да победи, а не за да си вземе хонорара и да бяга. Мачът му с Милър беше много интересен и французинът даде доста сериозен отпор, удряше здраво и със сигурност издържа на зверските тупалки. Загубите му са малко и то все от сериозни имена като Уайлдър, Поветкин и Пианета. Със сигурност това е един от най-интересните за гледане боксьори извън десетката и в момента се натиска за победителя от Чисора - Уайт. В такъв мач няма много логика, но пък със загубилият от двамата би било някак в реда на нещата да го видим. Общо взето мач с Чисора (ако приемем, че Чисора ще загуби утре) би бил епичен и ще си струва гледането от всякъде. 

 

 

 

 

 

Link to comment

Е, как ще наричаш Бризийл джобър и ще го слагаш до такива като Кауфман и Кевин Джонсън? Той най-малкото е в топ 12, аз бих го сложил и в топ 10, задължителен претендент за пояса на Уайлдър. Забравил си да споменеш и най-читавата му победа - срещу Изу Угонох, който беше, а може би и все още е сред големите надежди в дивизията.

 

Не съм съгласен с оценките за Паркър и Уайт. Вярно, че всичките престижни победи на Паркър (Такам, Анди Руиз, Хюи Фюри) бяха спорни, но според мен пичът има потенциал и с правилните треньори тепърва ще видим най-доброто от него. За съжаление, той упорито отказва да се раздели със сегашния си треньор и не знам докъде ще го докара, но е в добра възраст и все се надявам, че не всичко е изгубено при него. Що се отнася до Уайт, не е много по-различен от недолюбвания от теб Милър. И двамата са ми надценени и ме е яд, че насраха да дойдат в София. Във формата, в която се беше вкарал Пулев, имаше голям шанс да ги бие и да си вдигне яко акциите. Единствената сериозна победа на Уайт е срещу Паркър, като там надделя един нокдаун след удар с глава. В края Уайт беше свършил и още 10-15 секунди да имаше, Паркър щеше да го прекърши. Срещу Чисора чисто и просто загуби, в най-добрия за него случай мачът беше равен. Скандално подарена победа благодарение на това, че е боксьор на Хърн. Ако си бяха отсъдили както трябва съдиите, сега Уайт въобще нямаше да е толкова актуален. Хелениус и Лукас Браун пък не са нещо повече от жертвите на Милър, отделно Хелениус го докараха в последния момент и той въобще не беше водил подготовка. Не мога да отрека все пак, че от мач на мач Дилиън се подобрява и днес би трябвало да бие Чисора и без рамото на Хърн.

 

Интересно как ще се развият нещата при тримата големи. Реваншът между Уайлдър и Фюри изглеждаше сигурен, но Хърн този път изглежда искрен да уреди Дионтей за съперник на Джошуа през април, та не знам. Уайлдър очакваше лесна и в същото време супер престижна победа срещу Тайсън, но ирландският мангал изненада всички. На реваншът ще е в още по-добра форма, дали пък Уайлдър няма да се изкуши да вземе парите от мач с Джошуа сега, щото ако изгуби реванша с Фюри може никога да няма тази възможност.

 

Веднага след тия тримата аз слагам Поветкин и Ортиз. И един двубой между тях би ми бил не по-малък дрийм мач от Джошуа-Уайлдър. Има много логика в такава среща. И двамата са дърти и с нищожни шансове да се доберат още веднъж до мач за титла. И двамата са уличавани с допинг. С интересни и атрактивни стилове са, ще стане мач. Но засега това си е само фентъзи букинг.

 

Извън тия петимата, Кубрат не е по-слаб от никой друг и е в добра позиция. Ще видим какви мачове ще му уредят тия американци. Канят се за сериозен опонент през март, но мен ме съмнява да рискуват претендентското място на IBF и евентуален мач с Джошуа с някой опасен. Очаквам нещо от типа на Ареола/Молина, но пък ако все пак решат да покажат топки, би било хубаво да видим Пулев срещу някой от сорта на Дженингс/Анди Руиз.

 

От младите надежди, освен споменатите по-нагоре Хъргович, Тони Йока и Дюбоа, бих препоръчал да се следят още Иван Дичко, Олександр Тесленко и Владислав Сиренко. Както и Джо Джойс, който не е млад, но пък отскоро е при професионалистите и точно защото не е първа младост е принуден да бърза повече.

Edited by VSB
  • Upvote 2
Link to comment

За Бризийл сигурно си прав. Просто на мен ми е трудно да го възприема като нещо сериозно след като беше даден да Джошуа по тоя начин преди време. Иначе със сигурност не е от ранга на Кевин Джонсън и подобни, но и не е за топ 10 по мое мнение.

 

Паркър наистина не разбирам защо толкова шум се вдига покрай него, с нищо не ме е впечатлявал никога. Гледал съм му не малко мачове (не всичките де) и понякога направо трагичен ми е изглеждал. Всичките му победи над по-сериозни имена са едни такива спорни, тегави ... де да знам. Да не говорим, че дори при мачовете му със слаби противници понякога изглежда нелепо. Според мен при други обстоятелства тоя пич щеше да е извън топ 10.

 

Разликата между Уайт и Милър за мен е в опонентите. Докато Милър има един по-сериозен мач, то при Уайт опонентите са си читави редовно. За мен и Лукас Браун и Хеланиус нямат нищо общо с тия нелепи съперници, дето му ги докараха на Джарел. Хеле пък Хеланиус. Погледнато реално Уайт има мачове срещу Чисора, Браун, Хеланиус, Паркър, Джошуа, пък ако щеш и Дейвид Алън, който тогава беше непобеден. Докато Джарел всеки опонент с изключение на Дюопа излезе колкото да отбие номера. С Адемек мачът беше пълно посмешище. Два пъти по-малкият Адемек беше бледа сянка на някогашното си аз и дори нокаута беше супер измислен. Мариуш Вах и той беше една трагедия, а и там Джарел не блестеше кой знае колко. С Дюопа беше единственото изключение и там американеца отнесе едно кило здрави удари и се видя, че има много сериозни пропуски в играта си, а от някогашният атлетизъм не е останало нищо. В кикбокса изглеждаше доста по-читаво. 

 

Наистина ще ми е интересно да го видя срещу някой като Дженингс, пък ако щеш и като Такам, но нещо не виждам да се засилил за сериозен мач. 

 

 

 

 

Link to comment

Хелениус и Браун не са нещо повече от такива като Вах, Уошингтън, Адамек и Дину. Финландецът беше много обещаващ навремето, но отдавна е доволно приключил. Браун е един нелеп герой с късметлийски нокаут срещу Чагаев и нищо повече. Съгласен съм с оценката ти за Милър, но ако държи на бой, с това туловище чисто физически може да е някаква заплаха за най-големите, докато Уайт не виждам какво може да им предложи. Иначе е ясно, че в мач срещу Милър искат да дебютират Джошуа на американска земя, но с наличието на Уайлдър, Фюри и задължителните защити не виждам как Хърн ще успее да вмести тоя си мокър сън.

  • Upvote 2
Link to comment

Най-нелепото за мен е, че Милър вярно ще го добутат рано или късно до мача за титлите. И нищо чудно наистина да видим Джошуа да дебютира в Щатите точно срещу него. Да, има много други задължителни защити и прочее, но като все рано или късно ще му дойде реда и на Джарел. И понеже е американец, вратите за голямо събитие са отворени широко. 

 

Иначе предстоящите мачове, които изглеждат ми интересно от категорията:

 

Jennings vs Rivas на 18 януари - ако Ривас спечели тук, определено ще стане сериозно име и претендент за големи мачове, макар че още е малък за нещо по-голямо. Досега само анонимници е побеждавал, но бие ли Дженингс, това ще е сигурен атестат, че заслужава да е сред елита на бокса.

 

Carlos Negron vs Dominic Breazeale - трябва да се бият днес, но честно казано няма представа кой е опонента на Бризил, тъй че не съм толкова надъхан. Ще ми е интересно да го гледам мача, ако го качат някъде заради американеца, но толкова. Като цяло мачовете на Бризил са интересни за гледане, ако не друго.

 

Освен това тази вечер в Лондон ще се бият Дейвид Прайс срещу Тони Литъл  и Карлос Такам срещу някакъв непознат за мене немец. Изглеждат и двата като протоколни победи.  

 

 

 

Link to comment

Съперникът на Бризийл е бил спаринг партньор на Кубрат. От доста време не се е бил, но последно нокаутира корав джобър като Дерик Роси, има само една загуба, висок, на добра възраст. Ясно, че ще пада, но не е някой тотален джобър, може да даде отпор и да стане мач.

 

Дженингс срещу Ривас наистина е доста интересен и непредвидим мач. Падналият ще загуби много, да не кажа всичко.

 

Друг що годе интересен сблъсък в скоро време е Адам Ковнацки срещу Джералд Уошингтън на 26 януари.

Edited by VSB
Link to comment

Доминик Бризил със снощния си мач само ми затвърди впечатленията, че е посредствен боксьор, без никакъв шанс срещу който и да е от топ 10, че и не само. Тоя пич има толкова много пропуски в играта, че изобщо не знам как е добутан до претендент за титлата Уайлдър. Аз не го виждам как ще издържи и три рунда с Уайлдър. Досега от мачовете, които съм му гледал:


С Антъни Джошуа беше прегазен, но това не го броя особено, защото AJ е класа, срещу която много малко боксьори могат да направят каквото и да било.

 

Срещу Амир Мансур - беше свален в първите рундове, показа много грешки в играта в защита, нищо особено като сила и въобще като атлетизъм. Амир Мансур беше по-добрият боксьор по мое мнение, но просото не стана след петият рунд, до толкова си му стигнаха силите.

 

Срещу Изу Угоно мачът му беше много зрелищен за гледане, но за мене Угоно беше много по-добрият боксьор от двамата. Докато още имаше въздух полякът (разкошен русоляв поляк :D) го размазваше отвсякъде, удряше здраво и се движеше много по-добре на ринга, изобщо не се усещаше ръстовото предимство на Бризийл. Брийзил дори извади късмет и с един късметлийски удар успя да свали Угоно на земята, но изобщо не успя да се възползва от това, дори рунда е спорно дали спечели. Там е работата, че и Угоно след 4-тия рунд му свършиха батериите и падна с нокаут. Тоя мач ви препоръчвам да го гледат, ако не сте - със сигурност много приятен за гледане бой. 

 

 

 

Срещу Молина също изяде много тежки удари първите рундове, но там си признавам, че не съм гледал целият мач.

 

Снощният бой същата работа. Първите рундове Негрон си се биеше равностойно, че и даже си надделяваше. Нищо особено не показа Бризил, лесно го точкуват, лесно допуска тежки удари, не може да удря здраво. Просто Негрон очевидно си е посредствен боксьор, с много ограничени качества и дори не беше излязъл на живот и смърт, а колкото да се не падне позорно. Сигурен съм, че ако беше в по-добра форма и с повече въздух, щеше бая да се озори Бризил, макар че очевидно нямаше как да падне от такъв съперник.

 

Най-смешното е, че след мача тръгна да предизвиква Уайлдър и да си мрънка за тайтълшота. Много повече бих искал да го видя в мач с Джарел Милър или с някой като Чисора / Такам, ама никога няма да рискува да излезе за нещо такова, щото и сам знае, че ще свърши на пода. 

 

Разбира се, това си е мое мнение за Бризил, не го смятам за меродавно. 

 

-------------

Такам никъде не можах да му намеря мача, но очевидно не е било нещо особено. Гледах само трите му нокдауна, единият от които прерасна в нокаут. Очевидно опонентът му не е бил нищо особено, аз никога не съм го и чувал. 

 

-------------

 

Според Хърн за април месец мачът на Джошуа ще бъде реванш срещу Уайт. До оня ден говореше друго де :D . Така или иначе това към момента нещата са ми 50-50. Ако Уайлдър се съгласи, със сигурност ще е с предимство. Ако обаче реши да гони реванш с Фюри (нещо, за което продължавам да се съмнявам), то тогава съм почти сигурен, че точно Дилиан Уайт ще е човекът, който ще излезе срещу AJ.   На Хърн отдавна му е много мерак за тоя реванш и съм убеден, че ще натиска здраво за него. Уайт след снощи още повече ми се вдигна в очите, но не мисля, че има качествата да се противопостави на Джошуа. Просто като физически данни AJ го превъзхожда - много по-леко се движи, много по-тежко удря, по-прибран стои на ринга ... като цяло по-добър е във всичко. 

След снощния мач за мен Уайт се легитимира като номер 4 в тежката, след тримата големи. Много искам да го видя срещу Луис Ортиз или Милър. Като по мое мнение има всички възможности да ги отнесе и двамата. 

 

Link to comment

Единственият му шанс срещу Ортиз е да добута до късните рундове, където дедо Ортиз да свърши въздуха, но и това не е сигурно, че ще стане, щото срещу Кауфман кубинецът си беше ОК в края, пък Уайт срещу Паркър беше пълен парцал в последните рундове. Не е номер 4 за мен, Ортиз и Поветкин ще го бият, даже и наш Кубрат има голям шанс да го надиграе. Също и един реванш с Паркър очаквам да има друг развой. Да, подобрява се Уайт, вижда се ясно като се сравнят двете му срещи с Чисора, но хей, не е голяма работа да биеш Чисора. Пулев го направи доста по-лежерно, след това и средняк като Агит Кабайел го победи. Такам също го надиграваше убедително преди да влезе един щастлив удар. Симпатяга е Чисора, но не би трябвало някой, който има претенции да е номер 4, да изпитва такива проблеми срещу него.

 

Бризийл си е посредственяк, да, но с тази визитка има резон да е в топ 10. Първите 9 са общо взето безспорни - Джошуа, Уайлдър, Фюри, Поветкин, Ортиз, Пулев, Паркър, Уайт, Милър. И остава десетото място, за което спорят Бризийл и Ковнацки.

Edited by VSB
  • Upvote 3
Link to comment

Eddie Hearn може да говори, каквото си иска, но при него всичко се планира. Още когато се разбра, че Fury и Wilder имат клауза за реванш в договора, стана ясно, че победителят от Whyte и Chisora ще се изправи срещу Joshua през април. Другото са приказки, за да не излезе Joshua като страхливец, но Fury и Wilder ще си направят реванша. В бокса вече зачестиха скандалните съдийски решения, колкото да се уреди един доходоносен реванш.

В битката с Fury се разбра най-зле пазената тайна в бокса, а именно, че Wilder не е особено добър боксьор. От реванша очаквам един по-концентриран Fury, който няма да се прави на клоун и ще си вземе убедително съдийското решение, дори с корумпирани съдии. 

  • Upvote 2
Link to comment

Уайлдър си признавам, че заради техниката му на вятърна мелница изобщо не го взимах на сериозно до мачът му с Ортиз. То самата му история е абсурдна  (поне както той я разказва)  - едва ли не по случайност е станал боксьор и почти от нищото. Не знам дали наистина е така или преувеличава нещата, но липсата му на техника общо взето говори, че има истина в тая работа. Просто тежка категория е особена и само там  може да видиш човек с такива фрапантни пропуски да бъде на върха.   

 

Фюри го надигра категорично, защото е с класи по-добър боксьор, но просто като атлет Уайлдър е уникум, а силата на удара му е абсурдна и това уравновеси везните. И аз мисля, че ако Фюри излезе концентриран и на 100%, то няма да допусне втори път да бъде така свалян и с малко повече разум ще си точкува до края на мача. Освен това смятам и че Фюри е много по-сериозна заплаха за Джошуа, защото може да му измъква рундовете, докато Уайлдър просто не виждам какво ще предложи срещу AJ. Е, да, някой късметлийски удар ако влезе, но то това може да се каже за всеки мач.  

 

Като цяло очаквам много интересна 2019-та година, някак си има едно такова усещане, че са узрели новото поколение (условно) за големите сблъсъци помежду си. Ортиз говори за големи мачове, Фюри - Уайлдър, Джошуа ще има две срещи, като се надявам и втората да е със сериозен опонент ... Стискам палци да не ме разочароват. 

 

 

 

 

 

 

  • Upvote 3

 

Link to comment

Добре де, а как с тия си пропуски е станал бронзов олимпийски медалист Уайлдър? При аматьорите ударната му мощ едва ли е била от такова значение.

 

А някой знае ли какво стана с Вячеслав Глазков? Последно се би преди три години за овакантения от Фюри пояс на IBF. И със сигурност щеше да го спечели, ако не беше скъсал връзки на коляното, което произведе може би най-слабия световен шампион в историята - Чарлс Мартин. Оттогава Глазков изчезна, а не е стар, пък скъсаните връзки по принцип не са някаква фатална контузия, футболисти се оправят за по шест месеца.

Link to comment
7 minutes ago, VSB said:

Добре де, а как с тия си пропуски е станал бронзов олимпийски медалист Уайлдър? При аматьорите ударната му мощ едва ли е била от такова значение.

 

С победи над Abdelazis Toulbini (Алжир) и Mohamed Arjaoui (Мароко). :happy:

 

Срещу мароканеца му подариха победата:
 

 

И вече на 1/2 финал беше разбит от Clemente Russo.
 

 

12 minutes ago, VSB said:

А някой знае ли какво стана с Вячеслав Глазков? Последно се би преди три години за овакантения от Фюри пояс на IBF. И със сигурност щеше да го спечели, ако не беше скъсал връзки на коляното, което произведе може би най-слабия световен шампион в историята - Чарлс Мартин. Оттогава Глазков изчезна, а не е стар, пък скъсаните връзки по принцип не са някаква фатална контузия, футболисти се оправят за по шест месеца.

 

После отново скъса връзки, по време на тренировки, и не се чу нищо от него.

Link to comment

@neshev Нешка, а верни ли са тия неща, дето ги говореше при Джо Роуган, че едва ли не по съкратената процедура станал боксьор, че и го взели набързо в олимпийския отбор? Звучеше като доста преувеличена история, ма пък знам ли.

 

 

Link to comment
20 minutes ago, gboy said:

@neshev Нешка, а верни ли са тия неща, дето ги говореше при Джо Роуган, че едва ли не по съкратената процедура станал боксьор, че и го взели набързо в олимпийския отбор? Звучеше като доста преувеличена история, ма пък знам ли.

 

 

Не съм слушал цялото шоу и не съм сигурен, какво точно е имал предвид, но за да влезеш в олимпийския отбор трябва да минеш през всичките нива (градско, щатско, регионално и национално).

 

Вероятно е имал предвид, че е стигнал олимпийския отбор само след 30 аматьорски битки, но това не е нещо чак толкова значимо. Тежката дивизия винаги е била ужасно плитка и всеки, който има поне малко атлетизъм и знае как да хвърля удари, може да пробие там. Един George Foreman стана олимпийски шампион, след само 10 месеца боксови тренировки. 

Link to comment

Така де, сиреч малко се попреувеличава цялата работа, че едва ли не от нищото е станал боксьор. 

 

Оня ден в един боксов тракер качиха торент с всичките му мачове и мисля тия дни да ги изгледам, че не съм му ги гледал всичките пък ми е интересно. 

 

Link to comment

Povetkin ще се завърне през 2019, след операциите на двата лакътя, на които трябваше да се подложи след битката с Joshua. 

Изглежда ще се завърне на undercard-а на следващата защита на Joshua, което не е особена изненада, защото руският олигарх, който го спонсорираше последните години, има финансови проблеми, което ще принуди Povetkin да търси договор с Eddie Hearn и последните му битки ще са в Англия. 

Link to comment
  • 3 weeks later...

Плъзнаха слухове, че Klitschko ще се завърне през 2019 и той ще се бие с Dylian Whyte на Wembley. Joshua пък ще се бие в Америка срещу Jarrell Miller. Звучи прекалено нереалистично, но все пак трябва да има едно на ум човек. 

https://www.bbc.co.uk/programmes/p06xrctt

Link to comment

от щаба на Дерик Чисора са казали, че боксьорът няма намерение да се пенсионира и ще продължи да се боксира.

 

Тайсън Фюри вече е започнал тренировки и се надява да има мач с Уайлдър в първата половина на 2019-та.

 

Дилиън Уайт е бил крайно разочарован от офертата, която е имал за мач срещу Джошуа и казва, че на практика е направил повече пари срещу Чисора. Освен това се е заял с Кличко и е казал, че ще го нокаутира, ако се завърне на ринга. Това означава, че наистина има реална възможност нещата да отидат към Уайт - Кличко и Джошуа - Милър. Аз бих бил напълно ОК с подобен вариант. 

 

 

Link to comment

Дилиън Уайт с който и да го пуснат ще е шоу. Кличко, Поветкин, Ортиз, че даже и Усик са си все супер мачове.

 

Джошуа може да направи мач с Милър, при положение, че има реванш Уайлдър-Фюри,но е длъжен да се бие с някой от двамата след това. Няма вече за кога да протакват, Еди Хърн с тая алчност и сметкаджийство го прави да изглежда смешен вече. А пък и той явно няма против, иначе досега сам щеше да натиска са супер мач.Фюри може да е дебел наркоман, но се върна от дъното и само с 2 загряващи мача се хвърли на една от двете големи акули. 

Link to comment

Един Хърн обяви, че са отправили оферта към Фюри за мач на Уембли през Април. Доколкото разбрах екипът на Фюри иска 50/50 да бъде хонорарът между двете страни, а офертата никак не отговаря на това. 

Link to comment

Снощи се роди звезда, гайс 😎

 

Оскар Ривас нокаутира в последният рунд Браян Дженингс в мач, който не блестеше особено откъм действия на ринга до последния рунд. Общо взето за 11 рунда двамата не можаха да вземат някакъв по-значим превес, нито да вкарат кой знае какви удари, но това се дължеше на факта, че бяха много добре подготвени физически и нямаше дебелашки изпълнения. В 12 рунд Оскар излезе като чисто нов и размаза Дженингс за минутка две с брутални комбинации. 

 

За първи път гледам Оскар Ривас, но ми направи много добро впечатление. Първо, че изглежда като спортист, а не като рекламно лице на МакДоналдс, второ, че пичът се движи страшно добре, почти не допуска удари, прави бързи ескиважи и прочее. Отделно, че изглежда доста техничен и играе с акъл, а не мята балтиите. Като цяло ми стана много симпатичен и с интерес ще му следя кариерата. Щом може да нокаутира боксьор като Браян Дженингс, излязъл в добра форма и прочее, значи е заплаха и за всеки друг. 

 

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...